aspirin Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Έχω ένα κατεβαστήρι και file server το οποίο είναι συνέχεια στο ίτνερνετ και κατεβάζει torrent και dc++. Κατα τ'αλλα δεν χρησιμοποιείται για browsing ;η email Αυτός ο υπολογιστή είναι πίσω από ΝΑΤ. Μπορώ να τον εμπιστευτώ για να αποθηκεύσω αρχεία και φωτογραφίες? Πόσο ασφαλές είναι με τα ΧΡ?? Τί πρέπει να προσέξω?
kostasSTi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Όσο εμπιστέυεσαι έναν άλλο υπολογιστή που είναι στο ιντερνετ... Μη νομίζεις οτι έχει διαφορά!
aspirin Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Ναι αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνο για έναν υπολογιστή να είναι 24/7 στο ίντερνετ?
The_Mentor Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 ξέχασέ το... αυτά τα 2 δεν συμβαδίζουν... αν έχεις το σύστημα κατεβαστήρι άστο έτσι. Αν χρειάζεσαι fileserver βάλτο να το κάνεί. ΟΧΙ ΜΑΖΙ. Εκθέτεις τα δεδομένα σου σε τεράστιο κίνδυνο...
aspirin Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Λές έ? Ενισχύεις τις ανησυχίες μου. Μάλλον θα το έχω μόνο σαν κατεβαστήρι και γενικότερα για αρχεία που δε με ενδιαφέρουν τόσο να φύγουν προς τα έξω.
soraver Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 ξέχασέ το...αυτά τα 2 δεν συμβαδίζουν... αν έχεις το σύστημα κατεβαστήρι άστο έτσι. Αν χρειάζεσαι fileserver βάλτο να το κάνεί. ΟΧΙ ΜΑΖΙ. Εκθέτεις τα δεδομένα σου σε τεράστιο κίνδυνο... swsta ta leei o mentror, an 8es na eisai asfalhs 8a prepei na sthseis enan fileserver sto lan sou pou na mhn blepei kan internet kata protimish me kapoio polu asfales leitourgiko (as poume openbsd), kai na to baleis sto lan sou se allo subnet outws wste na mhn blepei kan to router sou. Distuxws omws oute k tote 8a eisai asfalhs, isws kapoios mpei sto katebasthri sou k muristei pws exeis k kati allo krumeno sto lan kai mpei k sto pc me to openbsd.... tipota den einai asfales pleon :S se ti kosmo fernoume ta paidia mas ktl
kostasSTi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Ναι αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνο για έναν υπολογιστή να είναι 24/7 στο ίντερνετ? Φυσικά και είναι! Ποτέ δεν είσαι σίγουρος... :twisted: :twisted: :twisted:
random Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Προσωπικά δεν φοβάμαι τόσο χακερς και ιούς, όσο τη ΔΕΗ. Δηλαδή, εστω οτι κάθεσαι στον κύριο υπολογιστή σου, στο σπίτι, ενα μαξιμουμ 8 ωρες την ημέρα, 8/7 (δύσκολο για εργαζόμενους, αλλα ας το υποθεσουμε για να εχουμε στρογγυλα νουμερα). Εκεινες τις ώρες ειναι πιθανό να χρειαστείς κάτι απο το file server, όλες τις άλλες θα κάθεται, και αν ειναι ανοιχτός και θα καιει ρεύμα. Αν συμβεί κάτι περίεργο με την τάση, που μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου, ο 24/7 server έχει 100% πιθανότητα, ή 3πλάσιες απο τον 8/7 να φάει τη σφαλιάρα εν ώρα λειτουργίας. Ναι, υπάρχουν τα ups, και οι προστασίες τάσης, αλλα αυτά ειναι εξτρά. μιλάω για δίκτυο σπιτιού, που τα pc δεν χρησιμοποιούνται για επάγγελμα, και το budget το κρατάμε χαμηλά. Αν τα δεδομενα ειναι για επαγγελματική χρήση, και τα θελετε διαθέσιμα οπωσδηπωτε ολο το 24ωρο, οκ, πρέπει να πληρώσεις για την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα, καμία σχέση με απλά pcakia και δουλειές του ποδαριού. και πάλι, τα εξαρτήματα του 24/7 (δισκοι, ups, psu) θα "γεράσουν" 3 φορές πιο γρήγορα απο του 8/7.
aspirin Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Με τη ΔΕΗ ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Διαφωνώ για το ups. Εϊναι μεγάλη προστασία. Το έχω συνδέσει μέσω usb με το κατεβαστήρι και αν κλείσει το ρεύμα, θα το κάνει αυτόματα shutdown στο ένα λεπτό. Τελικά σε pc δεν υπάρχει μεγάλη ασφάλεια. Οπότε πρέπει να κοιτάξω τη λύση ενός ξεχωριστού κατεβαστηριού και fileserver. Και το fileserver να μη φαίνεται στο δίκτυο
tmjuju Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Sosth lush o diaxorismos Katebastiriou/FileServer. Pavtos estiazovtas ligo sto katebastiri, prose3e arketa va exeis pavta olla ta Windows Updates, kai to polu sumavtiko va kaveis update kai ta download-apps. Dhladh katebase amesa vea ekdosh DC++ av dev exeis thv teleutea kai kave to idio kai gia opoio avtistoixo programa xrhsimopoieiw.
aspirin Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Πάντα τα updates μπαίνουν στην ώρα τους. Ποτέ δεν έχω αφήσει το κατεβαστήρι έτσι. Σωστό κ αυτό με τις νέες εκδόσεις των προγραμάτων.
madsc Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Κράτα τα ευαίσθητα αρχεία σου σε έναν εξωτερικό hd μόνιμα συνδεδεμένο -αλλά σβηστό- πάνω σε κάποιο pc. Θα τον ανοίγεις μόνο όποτε τον χρειάζεσαι. Safe από εισβολές & ΔΕΗ. Back up σε dvd ανά τακτά χρονικά διαστήματα εννοείται. /sc
thanocaster Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Να ρωτήσω πόσο σημαντικά είναι αυτά τα αρχεία και γιατί κάποιος να ενδιαφερθεί να τα πάρει? Δε θέλω να το παίξω έξυπνος (αλλά είμαι ) αλλά ένας άνθρωπος με αυτές τις γνώσεις γιατί να δελεαστεί από τα δικά σου αρχεία και όχι για κάτι πιο προσοδοφόρο?
random Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δεν στα παίρνει κανείς. πρεπει να σε γνωρίζει ο αλλος για να σε βάλει στοχο να σου παρει προσωπικά αρχεία, φωτό, κλπ. και τοτε ειναι πιο πιθανο να το κάνει με φυσική πρόσβαση στο pc παρά απο απόσταση. Χωρις να σε γνωρίζει, μπορει καποιος να θελει απλά να ψάξει το pc, μηπως έχεις τιποτα κωδικους για τραπεζες, καρτες, email, κλπ, απροστατευτους σε ενα απλό αρχείο. αλλα αυτο που φοβούνται οι περισσότεροι, και ειναι πιο πιθανό, ειναι οτι απλά με την προσπάθεια του αλλου να μπεί, να χάσεις καποια αρχεία, ή να μεινει το λειτουργικό σε τετοια κατασταση που να μη μπουτάρει, ή να τα σβήσει για πλάκα, ή να φυτεψει καποιον ιό, ή τα αρχεία να μην ειναι σημαντικά για κανεναν άλλο, αλλα να ειναι για σένα, πχ. οικογενειακές φωτό, απο ταξιδια, κλπ. * απλά αναφέρω τι μπορεί να φοβούνται μερικοί. Προσωπικά ,στο σπίτι, δεν έχω ουτε software firewall, oute antivirus, ουτε windows password. Ενα speedtouch 510 αρκεί Στη δουλειά έχω μόνο passw και antivirus, όχι γιατι κυκλοφορούν χακερς, το αντίθετο: Κυκλοφορούν υπερβολικά πολλοί άσχετοι, με μολυσμένα pc στο τοπικό δίκτυο
thanocaster Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Κυκλοφορούν υπερβολικά πολλοί άσχετοι, με μολυσμένα pc στο τοπικό δίκτυο Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο και όχι κάποιος να σου σβήσει οικογενειακές φωτογραφίες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.