Προς το περιεχόμενο

Σωστή εγκατάσταση ADSL,συναγερμος: Οδηγίες προς ναυτιλομένους

poulinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οπως ειπε ο φιλος θα πω και εγω.ειτε περνας σε ενα utp τηλ και δικτυο 100 μαζι και το αλλο spare η ακομα καλυτερα για μενα 2 utp.το ενα για 1000 δικτυο και το αλλο για τηλεφωνο συναγερμο κτλ.ολα θα ξεκινανε απο ενα κεντρικο σημειο που θα μπει το switch και τηα καταληξουν σε καθε δωματιο.ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ.
Αυτό το είχα σκεφτεί για το σπίτι της αδερφής μου, πριν χρόνια που λέγανε οτι το καλώδιο που έρχεται απο το καφάο να πηγαίνει κατευθείαν στο γραφείο όπου θα μπουν router κλπ. Ετσι θα γίνει και τώρα, όλα τα καλώδια θα ξεκινούν απο το γραφείο.

Τουλάχιστον 2 σωλήνωσεις με ci-bi (πάχους ικανού να δεχθεί τουλάχιστον 2 καλώδια ethernet cat6 για full Gigabit Lan η κάθε μια) σε συνδεσμολογία αστέρα που θα ξεκινούν από ένα ζεύγος επιτοίχιων πριζών και θα τερματίζουν σε ένα κεντρικό σημείο. Δεν είναι υπερβολή το cat6; Δεν φτάνει ένα cat5-6;

Το ci-bi είναι σωλήνας πλαστικός, πoιο θωρακισμένος;

To κεντρικό σημείο που θα πρέπει να ΜΗΝ είναι πχ το σαλόνι γιατί αργότερα όταν θα χρειαστεί να συνδεθούν τα patch panel, τηλεφωνικό κέντρο, συναγερμός ή ότι άλλο θελήσεις θα γίνει ΧΑΟΣ από τα καλώδια. Θα γίνει δωμάτιο-γραφείο(το σπίτι-ένα επίπεδο-θα γίνει σε υπάρχουσα ημιτελή οικοδομή)

Προτίμησε αν υπάρχει κάποιο βοηθητικό δωμάτιο ή κάτι τέλος πάντων που να καλύπτεται τόσο οπτικά όσο και από άποψη ήχου (μπορεί να μπει κάποια στιγμή ένας σέρβερ και να θελήσεις να μειώσεις στο ελάχιστο τον ήχο που μπορεί να παράγεται).

Στη μία καλωδίαση πέρασε τηλ και δίκτυο (όλα με ethernet)Σαν μη γνώστης του αντικειμένου, όλα τα τηλ. που κυκλοφορούν είναι rj11, οχι rj45, πως θα συνδεθούν-χωρίς πατέντα-σε rj45(cat5-6);

και την άλλη την αφήνεις για καβάτζα και για μελοντική χρήση. Θα σου κοστίσει ελάχιστα παραπάνω εφόσων γίνει μαζί από τον ηλεκτρολόγο σου αλλά μια φορά χτίζεις οπότε είναι σημαντικό το όλο δίκτυο να προβλέπει μελλοντικές ανάγκες και να μην χρειαστείς ποτέ να ξανατρυπάς τοίχους κάτι που κοστίζει πολλαπλάσια!

Επίσης φρόντισε για τριπλή καλωδίωση και για την τηλόραση-ράδιο-δορυφορική (ακόμα και αν δεν σκοπεύεις ποτέ πχ για το τελευταίο). Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται σε λίγο καιρό.

Χτίσαμε με την οικογένειά μου σπίτι πριν μόλις(?) 8 χρόνια και βλέποντας τώρα πολλές από τις παραλήψεις που αγνοούσα τότε διαπιστώνω ότι δεν μπορεί να γίνει πλέον απολύτως τίποτα χωρίς να τρυπήσεις το σπίτι σαν ελβετικό τυρί και με μεγάλο κόστος. Μιλάω βέβαια για μεγάλο κτίσμα με πολλα δωμάτια σε τέσσερα επίπεδα (συμπεριλαμβανομένου του υπογείου) που δεν υπηρχε η παραμικρή πρόβλεψη για δίκτυο ή πχ δορυφορική και τώρα όταν βρισκόμαστε όλοι σπίτι και συνδεθούν 4 φορητοί και ο σταθερός στο ασύρματο ρουτερ (είτε για ιντερνετ είτε για καμιά ταινία από το κοινό φάκελο του σταθερού) το όλο σύστημα ρετάρει...ενώ με το καλώδιο θα υπήρχε και Gbit lan σε κάθε δωμάτιο και ο σέρβερ θα δούλευε αδιάκοπα και δίχως να ακούγεται το παραμικρό στο υπόγειο.

Το ίδιο πανίκι ήταν και η εγκατάσταση δορυφορικής. Τρύπα εδώ, για να φας πόρτα επειδή το καλώδιο ήταν πολύ στενό για να χωρέσει και αυτό του δορυφορικού πιάτου μαζί με της TV...(εγώ στο υπάρχον σπίτι είχα και tv και sat με ένα καλώδιο μέσω splitter πλησίον του πιάτου, δε γινόταν αυτό σε σένα; )τρύπα μετά από την εξωτερική πλευρά του σπιτιού να φαίνεται σαν μλκια κοκ..ενώ με μερικά μέτρα σωλήνα και δέκα πρίζες/αναμονές στο τοίχο έκανες παπάδες.

Να απευθυνθείς σε έναν ηλεκρολόγο (εχω ηλεκτρολόγο ο οποίος δε γνωρίζει το αντικείμενο, δε θα μπορούσα μαζί του να βγάλω άκρη; ) που να ξέρει τη δουλειά (των δικτύων γενικότερα) γιατί οι περισσότεροι ανάλογα και με την περιοχή μου χτίζεις δεν έχουν γνώση του αντικειμένου και να εξηγήσεις ακριβως τι ζητάς.

Αυτά πολύ βιαστικά και περιληπτικά. Για περισσότερα υπάρχει ενα πολύ ενδιαφέρον θέμα εδώ που επιβάλεται να το διαβάσεις πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε.Το είχα διαβάσει πριν αρκετό καιρό και τώρα θα το ξαναδώΚαλή τύχη.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου, όπως επίσης και τον Poulino :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

απο το καφαο στο σπιτι δυσκολο.απο το καφαο σε box και μετα σπιτι η σε κατανεμητη και μετα στο σπιτι εκει που θες.

Δεν έχω δει κάτι τέτοιο...

Αν εννοείς κατανεμητή ενα κουτί(το οποίο είναι ανοιχτό) όπου απο εκεί ξεκινούν τηλ. καλώδια για 5-10 σπίτια τότε υπάρχει.

Το τηλ. καλώδιο που έρχεται στο σπίτι πάει κατευθείαν στο σπίτι(με άλλη καλωδίωση),

το είχα κοιτάξει με διάφορα συνεργεία που έρχονταν στο σπίτι για έλεγχο adsl λόγω πολλαπλών αποσυνδέσεων(χωρίς αποτέλεσμα,"δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, δε βλέπουμε να έχει κάτι η γραμμή σας...")

καφαο ειναι ο κεντρικος κατανεμητης στο πατωμα σε καθε τετραγωνο.

ο κατανεμητης escalit ειναι το ντουλαπακι σε καθε πολυκατοικια συνηθως ποθ εκει ερχεται υπογεια το καλωδιο απο το καφαο.box ειναι ειτε σιδερενιο ειτε πλαστικο ποθ το καλωδιο ερχεται υπογεια.μαυρο χρωμα.δευτερον box ειναι τα box που περνουν απο το πρωτο για να φτασιυν στο δευτερο.χωνευτη ειναι η τρυπα στον τοιχο που ενωνονται τα καλωδια του οτε με του σπιτιου.συνηθως μονοκατοικιες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μια απλη ερωτηση : ο ηλεκτρολογος ,επειδη το τζιμανι η σπιτονοικοκυρα καλυψε την υπαρχουσα πριζα τηλεφωνου με ντουλαπι, περασε το καλωδιο του τηλεφωνου μεσα απο τον σωληνα του καλωδιου της κεραιας της τηλεορασης. (Στην αρχη ηθελε να το περασει μεσα απο την πριζα ρευματος και με τα χιλια ζορια καταφερα να τον ψησω να μην το περασει απο εκει )Ανεκαθεν δλδ ετσι ηταν το τηλεφωνο/adsl στο σπιτι μου και η ερωτηση ειναι η συνηπαρξη καλωδιου κεραιας/τηλεφωνου τι συνεπειες εχει στο τηλεφωνο/adsl μου?Αυτη την στιγμη ειμαι στα 5300/1021 Kbps αλλα με οριακο down/upstream margin-θα εβλεπα διαφορα αν απαιτουσα "καθαρο" τηλεφωνικο καλωδιο?

λογικα δεν θα δεις διαφορα.τωρα αν θες να εισαι σιγουρος ειτε θα κανεις δοκιμη κατω στον κατανεμητη η αλλιως θα ανοιξεις την πριζα θα αποσυνδεσεις το καλωδιο που παει στο υπολοιπο σπιτι μεσα απο τον σωληνα και θα δοκιμασεις μονο με το καλωδιο που ερχεται απο κατω.αν εχεις τα ιδια εισαι οκ.αν δεν εχεις τα ιδια τοτε σκοτωνεις τον ηλεκτρολογο.και ελεος ρε γαμοτο μου σιφιλιαστικα παλι.εσυ πληρωνεις εσυ αποφασιζεις απο που θα περασει.μα ποσο μαλακς ειναι για να θελει να το περασει μεσα απο το ρευμα.δωσε μοθ το τηλ του να τον βρισω.εισαι ηλεκτρολογος και ακομα δνε εχεις μαθει τον πρωτο κανονα.απλα ελεος.

Βασικα την σπιτονοικοκυρα μου επρεπε να σκοτωσω.Το καλωδιο ειτε θα περναγε απο την πριζα του ρευματος ειτε απο εκει. Δδλ αν δεν περναγε απο την κεραια δεν θα ειχα γραμμη τηλεφωνου "Κινητο εχεις,τι το θες το σταθερο?Για να καις ρευμα με τα μαραφετια και το ιντερνετι?"Φυσικα ουτε λογος να χαλασουμε το ντουλαπι για να φτασω στην παλια πριζα η να περαστει απ'εξω με μια τρυπα στον τοιχο,ηταν φρεσκοβαμμενος...

απλα ελεος.καλα και βρηκαν να βαλουν ντουλαπι εκει.δεν μπορουσαν να του ειχαν κανει τρυπα η να μην το εβαζαν καθολου εκει.μανια να καλυπτουν τα παντα.τον τοιχο τον ξαναβαφεις πεστης.απλα κανε δοκιμη αμα γινετε οπως ειπα πιο πανω για να δεις αν χανεις.ισως να εισαι πρεαγματι μακρια απο το αστικο κεντρο για αυτο να κλειδωνεις χαμηλα.αν δεν φτανεις στο κεντρικο πιραζακι τοτε μονο σε κατανεμητη.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!!!!!!!!πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον θέμα!!!!!!ευτυχώς προβλήματα με την σύνδεση μου δεν έχω!!!αλλά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στη δουλειά μου είμαι ηλεκτρολόγος κ μου ζητήθηκε να μοιράσω την έξοδο (52V DC)τις isdn σε όλες τις πρίζες τοθ σπιτιού !!μέχρι εδω όλα καλα! στο μέλλον όμως θα μπει adsl τις connx κ δεν ξέρω που να συνδέσω το router ώστε να έχω net σε όλες τις πρίζες.(το router δεν 8ελουν να ινε ασύρματο για λόγους ακτινοβολίας )

Ιπο8ετο ότι θα πρέπει να δώσω την έξοδο τις isdn στο router και από εκεί να το μοιράσω στις πρίζες ??αν όμως μπουν 2 η 3 pc ταυτόχρονα net τι θα γίνει μήπως πρέπει να φτιαχτεί κάποιο lan ?????

Έχω εγκατεστημένα καλώδια utp 2 ζευγών που μαζεύονται στο κέντρο του συναγερμού πήρα λοιπόν 1 ζεύγος του έδωσα είσοδο τις isdn το πήγα σε μια πρίζα κ από το άλλο ζεύγος περνώ την έξοδο το επιστρέφω στο κέντρο του συναγερμού και από εκεί το μοιράζω στις υπόλοιπες πρίζες. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?????

Xronia ixa na grapso ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1 ora ekana gia deka sires!!!!!!!

Tnx a lot!!!!!!!!!!!!!!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!!!!!!!!πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον θέμα!!!!!!ευτυχώς προβλήματα με την σύνδεση μου δεν έχω!!!αλλά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στη δουλειά μου είμαι ηλεκτρολόγος κ μου ζητήθηκε να μοιράσω την έξοδο (52V DC)τις isdn σε όλες τις πρίζες τοθ σπιτιού !!μέχρι εδω όλα καλα! στο μέλλον όμως θα μπει adsl τις connx κ δεν ξέρω που να συνδέσω το router ώστε να έχω net σε όλες τις πρίζες.(το router δεν 8ελουν να ινε ασύρματο για λόγους ακτινοβολίας )

Ιπο8ετο ότι θα πρέπει να δώσω την έξοδο τις isdn στο router και από εκεί να το μοιράσω στις πρίζες ??αν όμως μπουν 2 η 3 pc ταυτόχρονα net τι θα γίνει μήπως πρέπει να φτιαχτεί κάποιο lan ?????

Έχω εγκατεστημένα καλώδια utp 2 ζευγών που μαζεύονται στο κέντρο του συναγερμού πήρα λοιπόν 1 ζεύγος του έδωσα είσοδο τις isdn το πήγα σε μια πρίζα κ από το άλλο ζεύγος περνώ την έξοδο το επιστρέφω στο κέντρο του συναγερμού και από εκεί το μοιράζω στις υπόλοιπες πρίζες. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?????

Xronia ixa na grapso ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1 ora ekana gia deka sires!!!!!!!

Tnx a lot!!!!!!!!!!!!!!

εχουμε και λεμε. η γραμμη ποθ ερχεται απο τον κατανεμητη θα παει στο spliter και απο το splitter θα δωσεις με ενα καλωδιο στο router και με το αλλο καλωδιο στο netmod.απο τις εξοδους του netmod 52v dc οπως ειπες θα δωσεις σε ολο το σπιτι στα πριζακια.ab1 ab2.ιντερνετ δνε μπορεις να δωσεις σε ολα τα τηλεφωνικα.θα μπορουσες να καταργησεις ενα πριζακι και να το κανεις να παει εκει το ρουτερ αλλα παλι δεν θα παει στα υπολοιπα.για να δωσεις παντου ιντερνετ απλα θα πρεπει σε καθε δωματιο να βγενει και ενα πριζακι για utp που θα πηγαινουθν πανω se ena switch ολα.για να παιξει το δικτυο θελει 4 καλωδια απο τα 8 που ειναι το utp.οποτε για να δωσεις και ιντερνετ και τηλεφωνο θες 4+2 =6 καλωδιακια η αλλιως 3 ζευγαρια σε καθε δωματιο.ο συναγερμος θα παρει υποχρεωτικα απο το ab1 η ab2 του νετμοντ.οσογια το θεμα ακτινοβολια βλακειες λενε αφου γυρω τους θα υπαρχουν αλλα 10 ασυρματα δικτυα .αμα φοβουνται την ακτινοβολια να κλεισον τα κινητα τους καταρχην.αυτη η ημιμαθεια .αχ τι να πει κανεις.

εχουμε και λεμε. η γραμμη ποθ ερχεται απο τον κατανεμητη θα παει στο spliter και απο το splitter θα δωσεις με ενα καλωδιο στο router και με το αλλο καλωδιο στο netmod.απο τις εξοδους του netmod 52v dc οπως ειπες θα δωσεις σε ολο το σπιτι στα πριζακια.ab1 ab2.ιντερνετ δνε μπορεις να δωσεις σε ολα τα τηλεφωνικα.θα μπορουσες να καταργησεις ενα πριζακι και να το κανεις να παει εκει το ρουτερ αλλα παλι δεν θα παει στα υπολοιπα.για να δωσεις παντου ιντερνετ απλα θα πρεπει σε καθε δωματιο να βγενει και ενα πριζακι για utp που θα πηγαινουθν πανω se ena switch ολα.για να παιξει το δικτυο θελει 4 καλωδια απο τα 8 που ειναι το utp.οποτε για να δωσεις και ιντερνετ και τηλεφωνο θες 4+2 =6 καλωδιακια η αλλιως 3 ζευγαρια σε καθε δωματιο.ο συναγερμος θα παρει υποχρεωτικα απο το ab1 η ab2 του νετμοντ.οσογια το θεμα ακτινοβολια βλακειες λενε αφου γυρω τους θα υπαρχουν αλλα 10 ασυρματα δικτυα .αμα φοβουνται την ακτινοβολια να κλεισον τα κινητα τους καταρχην.αυτη η ημιμαθεια .αχ τι να πει κανεις.

Εγώ έκανα αίτηση 2play forthnet και πιστεύω μέχρι 10/8 θα έχει ενεργοποιηθεί, περίπου 40 μέρες μετά την αρχική αίτηση. Όχι κι άσχημα λοιπόν!

Η απορία μου είναι άλλη

Στο σπίτι έχουμε τώρα δύο γραμμές ΟΤΕ

Γραμμή Α: Χρησιμοποιείται μόνο για τηλέφωνα, και αυτή είναι στην οποία θα ενεργοποιηθεί το 2play

ΓΡαμμή Β: Την έχω στο δωμάτιο μου, και τη χρησιμοποιώ για internet. Επειδή όμως δεν είχε τηλεφωνική πρίζα στο δωμάτιο μου τράβηξα καλώδιο από την πρίζα του σαλονιού για να το φέρω στο δωμάτιο.

Φυσικά, θέλω να καταργήσω εντελώς τη γραμμή Β τώρα με το 2play. Μπορώ όμως την πρίζα της γραμμής Β να την κάνω έτσι ώστε να αντιστοιχεί και στο νούμερο της γραμμής Α;

Ένας ηλεκτρολόγος λογικά δεν μπορεί να το φτιάξει έτσι ώστε όλες οι πρίζες του σπιτιού μου(μετά την ακύρωση που θα κάνω στον ΟΤΕ) να αντιστοιχούν στη Γραμμή Α, που πλέον θα είναι στο 2play;

Για σου φίλε μου

Κ φυσικά μπορεί ένας ηλεκτρολόγος να το φτιάξει!!!αν δεν το έχεις ήδη φτιάξει ενημεροε με να σου πω πώς για να αποφύγεις και τα έξοδα!!!!!οικονομική κρίση βλέπεις lol!!!!!στη δια8εση σου όποτε 8εσ!!!!!!περιμένω απάντηση!!!!

Εγώ έκανα αίτηση 2play forthnet και πιστεύω μέχρι 10/8 θα έχει ενεργοποιηθεί, περίπου 40 μέρες μετά την αρχική αίτηση. Όχι κι άσχημα λοιπόν!

Η απορία μου είναι άλλη

Στο σπίτι έχουμε τώρα δύο γραμμές ΟΤΕ

Γραμμή Α: Χρησιμοποιείται μόνο για τηλέφωνα, και αυτή είναι στην οποία θα ενεργοποιηθεί το 2play

ΓΡαμμή Β: Την έχω στο δωμάτιο μου, και τη χρησιμοποιώ για internet. Επειδή όμως δεν είχε τηλεφωνική πρίζα στο δωμάτιο μου τράβηξα καλώδιο από την πρίζα του σαλονιού για να το φέρω στο δωμάτιο.

Φυσικά, θέλω να καταργήσω εντελώς τη γραμμή Β τώρα με το 2play. Μπορώ όμως την πρίζα της γραμμής Β να την κάνω έτσι ώστε να αντιστοιχεί και στο νούμερο της γραμμής Α;

Ένας ηλεκτρολόγος λογικά δεν μπορεί να το φτιάξει έτσι ώστε όλες οι πρίζες του σπιτιού μου(μετά την ακύρωση που θα κάνω στον ΟΤΕ) να αντιστοιχούν στη Γραμμή Α, που πλέον θα είναι στο 2play;

Για σου φίλε μου

Κ φυσικά μπορεί ένας ηλεκτρολόγος να το φτιάξει!!!αν δεν το έχεις ήδη φτιάξει ενημεροε με να σου πω πώς για να αποφύγεις και τα έξοδα!!!!!οικονομική κρίση βλέπεις lol!!!!!στη δια8εση σου όποτε 8εσ!!!!!!περιμένω απάντηση!!!!

οταν η γραμμη ειναι pstn ισχυει μια απλη λογικη.ολα τα καλωδια απο πριζακι σε πριζακι να ειναι ενωμενα.δηλαδη ολα να ειναι ισοδυναμα.οχι επιστροφεσ οχι κατι παραξενο.σαν να εχεις ενα ζευγαρι καλωδιου και να θες να κανεις τον γυρο του σπιτιου.μετα απο εκει και περα εκει που θες να εχεις τηλεφωνο μονο θα βαλεις φιλτρο εκει που θες και τηλεφωνο και ιντενρετ θα βαλεις splitter.αν θες μονο ιντερνετ σε ενα δωματιο δεν θα βαλεις τιποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...