jimpapaspans Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μήπως γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κάνω μία μεταβλητή να κρατάει την τιμή της και να μεταφέρεται από σελίδα σε σελίδα στην php; thanks a lot:)
alex2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δεν γνωρίζω πως και αν γίνεται αυτό....αλλά αν θέλεις να μεταφέρεις μία μεταβλητή από την μία php στην άλλη μπορείς να την βάλεις στο query string... π.χ mypage.php?myvar=10
jimpapaspans Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Βασικά δεν με βολεύει αυτός ο τρόπος ακριβώς. Διότι εγώ θέλω για παράδειγμα mypage.php?something=μεταβλητή Αυτό μήπως γνωρίζεις αν γίνεται με κάποιο τρόπο;
kazanas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Ti ennoeis something? something = metabliti den bgazei noima
alex2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Ούτε εγώ κατάλαβα αυτό που εννοείς φίλε jimpapaspans!! Εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω ότι λέμε το ίδιο πράγμα....
Dikemou Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Το ίδιο λέτε μάλλον Μπορείς και με sessions βέβαια...
xela Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 καλησπέρα, για να δώσεις σε μια μεταβλητή, τιμή η οποία να μην αλλάζει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εξής; define ("variable",value); οπότε κάνοντας ένα echo "variable"; θα σου εμφανίσει το value. Για να περνάς την μεταβλητή αυτή σε αμέσως επόμενη σελίδα θα κάνεις το εξής: > <?php //page1.php define ("name","xela"); echo "<a href='page2.php?name=".name."'>click me</a>"; ?> > <?php //page2.php echo "Your name is ".$_GET['name']; ?> Αν δουλέψεις με ολόκληρη έκφραση για παράδειγμα "xela insomnia", μπορείς να χρησιμοποιήσεις το urlencode(), όπου προσθέτει ένα + ανάμεσα στα κενά. Και βάζοντας το urldecode μπορείς να τα επεξεργαστείς. > <?php //page1.php define ("name","xela insomnia"); echo "<a href='page2.php?name=".urlencode(name)."'>click me</a>"; ?> Τώρα, το παραπάνω ισχύει για να περάσεις δεδομένα από την πρώτη σελίδα σε κάποια δεύτερη. Αν θες να τα περάσεις σε κάποια τρίτη, πρέπει είτε να κάνεις κάτι ανάλογο με το page1.php είτε να δουλέψεις με τα Sessions που σου πρότεινε και ο φίλος Dikemou. Πριν το κάνεις όμως, διάβασε πώς χρησιμοποιούνται. Ελπίζω να σε βοήθησα...
jimpapaspans Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά θα το προσπαθήσω με αυτά που μου είπατε και πιστεύω ότι θα βγάλω κάποια άκρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.