Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με HP Pavilion dv6520ea (Vista vs. XP)

sickboy.01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν πετάξω το laptop απο τον 4ο, θελω πιθανη βοηθεια απο εσας.

Αγορασα για ενα συναδελφο μου τον HP Pavilion dv6520ea

Λογω επαγγελματος και ασυμβατοτητας με προγραμματα που χρησιμοποιούμε εψαξα να βρω συστημα με WinXP αλλα ματαια. Πηρα λοιπον το συγκεκριμένο laptop με Windows Vista Home, με σκοπο να κανω downgrade σε XP αμεσως με το ανοιγμα (αφου εφτιαξα το recovery dvd).

Στην προσπαθειά μου ομως να βαλω τα ΧΡ δεν βρισκει τον σκληρο δισκο (sata). Με F6 δεν γινεται τπτ διοτι ως γνωστον δεν υπαρχει στο μηχανημα floppy. Με απενεργοποιηση του sata απο το bios παλι δεν γινεται τπτ γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει καμια επιλογη που να πειραζεις κατι στις ρυθμισεις του hd (χιλιοδιαπιστωμενο).

Ψαχνω στο δικτυο να βρω λυση εδω και 6 μερες και ακρη δεν μπορω να βγαλω.

Τα προβληματα μου ειναι τα εξης:

1. Δεν μπορω να βρω ακριβως ποιους sata drivers να κατεβασω (μηπως τους βαλω σε κανενα usb floppy και δω λιγο φως)

2. Εκανα 2 προσπαθειες να ενσωματωσω καποιους drivers στο cd των ΧΡ Professional (και με το nlite και χειροκινητα) και ή δεν εκανα σωστα τη διαδικασια ή δεν εχω βρει τους σωστους drivers, οπως προειπα.

Ετσι και μου δωσετε λυση θα ερθω στα κεντρικα του insomnia.gr και βαραω push-ups μεχρι να γινω φετες.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το ίδιο μηχάνημα έχουμε φίλε. Εγώ προσωπικά (επειδή φοβόμουν το SATA θέμα), έβαλα τα ΧΡ με virtual machine μες απ' τα Vista. Τρέχω τα προγράμματα από κει και χωρίς να κάνω τίποτα επιπλέον. Ολο το hardware εντοπίστηκε.

Δημοσ.
Το ίδιο μηχάνημα έχουμε φίλε. Εγώ προσωπικά (επειδή φοβόμουν το SATA θέμα), έβαλα τα ΧΡ με virtual machine μες απ' τα Vista. Τρέχω τα προγράμματα από κει και χωρίς να κάνω τίποτα επιπλέον. Ολο το hardware εντοπίστηκε.

Πως το έκανες εγώ προσπάθησα και δεν μπόρεσα.

Τι πρόγραμμα χρησιμοποίησες;

Δημοσ.

Θα σου πώ. Κατεβάζεις το Virtual PC 2007 και το κάνεις εγκατάσταση στα Vista. Ενδεχομένως να σου βγάλει μήνυμα ότι δεν είναι συμβατό με τα Vista αλλά μη σε νοιάζει.

Ακολουθώντας τον wizard φτιάχνεις το εικονικό διαμέρισμα και κάνεις εγκατάσταση τα ΧΡ.

Αν μπορέσω το βράδυ θα συμπληρώσω έναν οδηγό που βρήκα σε περιοδικό και θα στον δώσω. Γενικά δεν είναι κάτι δύσκολο. Μετά θα έχεις τα ΧΡ μες απ' τα Vista και θα είσαι έτοιμος...

Δημοσ.
Εγώ είχα κάνει disable SATA naive support και βρήκε μια χαρά τον δίσκο.

Δοκιμασμένο σε 2 HP laptops.

Παιδιά αυτό είναι η λύση. Απενεργοποιείς το sata native support από το bios. Έχει απαντηθεί σε πολλά τοπικ για τα hp laptop.

Δημοσ.
Παιδιά αυτό είναι η λύση. Απενεργοποιείς το sata native support από το bios. Έχει απαντηθεί σε πολλά τοπικ για τα hp laptop.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις φιλοι μου.

Θα δοκιμάσω τη λύση με το Virtual PC

Για όσους μου λένε για το disable του sata, ξαναλέω όπως έγραψα και στο αρχικό μου post, ότι ήταν το πρώτο πράγμα που πρότειναν και άλλα sites, αλλά στο bios του συγκεκριμένου laptop, πολύ απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία τέτοια επιλογή, 'οπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με ρυθμίσεις του σκληρού δίσκου. Μπορεί να το επιβεβαιώσει και το παλικάρι που έχει ίδιο μοντέλο με το δικό μου.

Αν καταφέρω κατι με το Virtual PC, θα επανέλθω. Αλλιώς δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Δημοσ.

Εγώ έδωσα στα ΧΡ 256ΜΒ μνήμη και δουλεύει μια χαρά. Ούτε κολλήματα, καθυστερήσεις, τίποτα. Θα γεμίσει βέβαια σχεδόν η μνήμη αλλά δε θα έχεις πρόβλημα. Κάνε τα ΧΡ καλού κακού όμως σε μέγιστη απόδοση για σιγουριά.

Δημοσ.
Θα σου πώ. Κατεβάζεις το Virtual PC 2007 και το κάνεις εγκατάσταση στα Vista. Ενδεχομένως να σου βγάλει μήνυμα ότι δεν είναι συμβατό με τα Vista αλλά μη σε νοιάζει.

Ακολουθώντας τον wizard φτιάχνεις το εικονικό διαμέρισμα και κάνεις εγκατάσταση τα ΧΡ.

Αν μπορέσω το βράδυ θα συμπληρώσω έναν οδηγό που βρήκα σε περιοδικό και θα στον δώσω. Γενικά δεν είναι κάτι δύσκολο. Μετά θα έχεις τα ΧΡ μες απ' τα Vista και θα είσαι έτοιμος...

1)Από ότι βλέπω δεν έβαλες τον οδηγό αλλά αυτό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αυτό που με ανησηχεί είναι οτί στην σελίδα της Microsoft

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=04D26402-3199-48A3-AFA2-2DC0B40A73B6&displaylang=en

λέει συμβατότητα με Vista Business και Ultimate αλλά όχι σε Home Premium εσύ σε τι Vista το έβαλες;

Δημοσ.

Ναι σόρυ για το θέμα του οδηγού. Δεν είχα και πολύ χρόνο για να το γράψω. Πάντως έχω Home Premium. Και λειτουργεί κανονικά.

Δημοσ.

Έφτιαξα έναν χρήστη για να κάνω εκεί ρυθμίσεις στα Vista που να εξοικονομούν πόρους.

Εγκατέστησα τον Virtual PC και εκεί κάτι XP (προσωρινά γιατί σε 30 ημέρες θα λήξουν) την μνήμη την πήγα στα 300ΜΒ για να είμαι σίγουρος (έχω 1giga και το υπόλοιπο επαρκει για να είναι ανοικτός και ευσταθείς ο υπολογιστής) έχω τα εξης προβλήματα:

1)τα XP σέρνονται (ο επεξεργαστής μου είναι 1.73 GHZ)

2)το USB ποντίκι κινήται σπαζμοδικά

3)Δεν ξέρω πως θα τα συνδέσω σε δίκτυο τι δύκτυο να κάνω;

Τα 1 και 2 είναι φυσιολογικά; αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος ευπρόσδεκτό πάντος ούτος η αλλιώς μου λύνονται πολλά προβλήματα να 'σαι καλά Wise_One.

Δημοσ.

@lefi: Τα ΧΡ τα έβαλες σε Μέγιστη Απόδοση; Λογικά θα σου ελαφρύνει αρκετά αν το κάνεις. Οσον αφορά το ποντίκι δε νομίζω ότι είναι και πολύ λογικό αυτό που γίνεται. Αν έχεις drivers, εγκατέστησέ τους.

Για το δίκτυο που λες, εννοείς κάποιο φάκελο για να μεταφέρεις αρχεία απ' το ένα λειτουργικό στο άλλο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...