Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 O πιο βασικός λόγος που δεν δίνεις γλυκά σε σκύλο ή γάτα, είναι πως άν χάσουν τα δόντια τους δεν θα ζήσουνε και πολύ. Τα υπόλοιπα είναι αλήθεια αλλά δευτερεύουσας σημασίας. Πάντως καλό είναι να υπάρχει και μία ισορροπία. Ε τι διάολο να την κάνεις την ζωή αν δεν τρως και ένα γλυκάκι; Έτσι Μπρούνο; -Νιαουαου!! (Μετάφραση: "το παρφέ σοκολάτα είναι υγιεινό. Μαλ@κιες λένε!!")
MariaTs. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Βασικό είναι να μάθεις τον σκύλο να μην είναι γκρινιάρης και γαυγίζει ολημερίς κι οληνυχτίς και ξεσηκώνει την περιοχή στο πόδι. Γείτονας μου αφήνει αμολυτά δυο σκυλιά στην αυλή του και σηκώνεται και φεύγει όλη τη μέρα. Τα ζωντανά κλειστά καθώς είναι βλέπουν άλλα κοπρόσκυλα να περνούν οι γάτες και αρχίζουν... την συναυλία! Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Όλη την ώρα γαυγίζουν. Το δε αφεντικό, δεν χαμπαριάζει από παρατηρήσεις γιατί δεν τον νοιάζει μιας και δεν είναι σπίτι! Με αυτό τι θέλω να πω, να μην αδιαφορείς για το ζώο σου όταν είσαι κουρασμένος ή δεν ξέρω τι και πεις: έλα μωρέ το κοιτάζω αργότερα και φυσικά να φροντίζεις να μην ανησυχεί τους περίοικους με τα γαυγίσματα. Ο κάθε άνθρωπος θέλει την ηρεμία του. Και επιπλέον να καθαρίζεις τακτικά τον χώρο τους και να τον απολυμαίνεις. Το σκέτο νεράκι δεν καθαρίζει και όταν ο χώρος στεγνώσει αφήνει μια ελαφριά μυρωδιά μπόχας.
1980 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Εχω ακουσει 2 εκδοχες για τα γλυκα και τους σκυλους1- δεν πρεπει να δινουμε γλυκα στο σκυλο γιατι θα παθει ζαχαρο 2- δεν πρεπει να δινουμε γλυκα στο σκυλο γιατι μπορει να εχει ηδη διαβητη(δηλ. αν δεν εχει δεν υπαρχει προβλημα ) τι απο τα 2 ισχυει ; σημ το νουμερο 1 το εχω ακουσει σχεδον απ ολους και το νουμερο 2 απο μερικους κτηνιατρους νομιζω και τα δυο. ο δικος μου νομιζω στα τελευταια του ειχε εμφανισει και διαβητη. ενταξει εμεις φταιγαμε που του διναμε και κανενα γλυκο αλλα αμα τρωνε οι αλλοι και ερχετε και κολλαει την μουσουδα του με αυτο το λυπητερο υφος λες δεν γαμιετε φαε και εσυ και ας μην κανει αλλα τελικα ειναι μεγαλο λαθος αυτο.
random Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Είχα 2 σκυλιά στην εφηβεία. Το ένα το δηλητηρίασε ευηπόληπτος πολίτης αυτής της τόσο ζωόφιλης χώρας, το άλλο πήγε απο αυτοκίνητο οταν ξέφυγε απο τα συρματοπλέγματα του κήπου. Αν είσαι σωστός άνθρωπος, ειναι πολύ μεγάλη δέσμευση, πολύ χρόνο και σκέψη ζητάει, ακόμα περισσότερο αν μένεις σε πόλη, και σε ελληνική πόλη. Αν είσαι κι εσύ "ζώο", δεν θα είναι τίποτα. Αλλη μια ανοησία μεταξύ των πολλών που κάνεις Προσωπικά δεν πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο. Θα ξαναήθελα σκύλο ή κατοικίδιο αν αποκτούσα μια φάρμα στη μέση του πουθενά, και αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. οπότε... 1. Μην πάρεις σκύλο ! (ούτε γάτα, ούτε φίδι) 2. αν επιμένεις, όχι ράτσας. Σώσε εναν κοπρίτη απο τη μοίρα του 3. ρατσας; όχι πιτμπουλ, ντοπερμαν και λοιπά "ματσό" θηρία. αν την πέσει σε κανενα μωρό θα μπλέξεις. ενα κανίς να τραβάει τα "μωρά" 4. πιτμπουλ? λεφτά για φάρμα έχεις? return to 1.
lak10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 φιλε εγω θα σου προτεινα την ρατσα Αkita Ino. Εχω ενα θυληκο και ειναι γλυκα αλλα και πολυ ημερο.
Φρού-Φρού Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 αν δεν ξέρεις αν εισαι έτοιμος να γίνεις μπαμπάς πάρε ενα σκύλο ... (Και εγω θα ήθελα να εχω ενα, αλλά είναι αμαρτία γιατι ξέρω οτι δεν θα μπορώ να το φροντίζω όπως του αξίζει και όχι να το αφήσω στο έλεος του όπως πολλοί κάφροι κάνουν οπότε την έχω απορρίψει την ιδεα πάραυτα... )
kostastnt Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Μάλλον δεν θα πάρω τελικά σκύλο... Και με φίλους που το συζήτησα φαίνεται αρκετά δύσκολο, επειδή είμαι συνέχεια έξω και αρκετές φορές είναι δύσκολο να τον πάρω μαζί μου. Του χρόνου που θα έρθουν και οι γονείς μου κοντά σε εμένα, ίσως πάρω σκύλο και όποτε φεύγω θα τους τον φορτώνω. Συμβουλή που προτείνω σε όσους σκέφτονται να πάρουν κατοικίδια: 2-3 καθημερινές μέρες σας σκεφτείτε πως θα είσασταν με σκύλο. Για καφέ, στη σχολή, όταν κοιμάσται, όταν σας φαίνεται βαρετό ακόμα και το να σκεφτείτε και γενικά ΟΛΕΣ τις καταστάσεις. Αποφύγετε τις σκέψεις του στυλ: έλα μωρέ θα τον αφήσω για 2-3-4-5-100 ώρες στον μήτσο, κώστα, τάκη. Σας ευχαριστώ όλους πολύ! ΥΓ. Μάλλον θα πάρω χαμστεράκια τώρα!
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Εγώ εκ πείρας θα έλεγα πως συγκεντρώνεις πολλές πιθανότητες να είσαι καλός ιδιοκτήτης σκύλου στο μέλλον, ασχέτως αν δεν είχες ποτέ επαφή με το ζώο. Μάλλον η ιδανική ΄περίπτωση του πατέρα που έχει παιδιά και του ζητάνε ένα σκύλο-παιχνίδι, αλλά αυτός τον αγοράζει πρώτα-πρώτα γιατί ειναι δικό του απωθημένο. Γιατί ξέρω και κάτι στόκους.... Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι.
kostastnt Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Χεχε, αν περιμένω να κάνω παιδιά δεν θα πάρω εύκολα σκύλο. Απλά το αναβάλλω για 1-2 χρόνια που θα αλλάξουν λίγο οι συνθήκες στη ζωή μου. Αν περιμένω παιδιά 15+ χρόνια...
kouzoulos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Το σκυλί και ιδιαίτερα αυτή η ράτσα είναι καθαρά πως θα το μάθεις από την αρχή, αν δεν βλέπει άνθρωπο και δεν είναι κοινωνικό είναι λογικό να γίνει άγριο και επιθετικό. Από μικρό πρέπει να μάθει το ΜΗ και ιδιαίτερα όταν κάνει χοντράδες πρέπει να του δείξεις ποίος είναι το αφεντικό γιατί αν σου πάρει τον αέρα τότε είναι που γίνεται επικίνδυνο. Αν π.χ. το αφήσεις να φυλάει ένα σπίτι με αυλή και ο μόνος που βλέπει είσαι εσύ τότε δεν θα μπορεί κανένας να πλησιάσει γιατί θα νιώθει ότι απειλείται. Αν όμως το έχεις να συναναστρέφεται με κόσμο τότε είναι φιλικό και ήρεμο. Γενικά τέτοιου είδους σκυλιά έχουν το ένστικτο να προφυλάσσουν το χώρο και την οικογένεια, όταν αισθάνονται ότι υπάρχει απειλή. Γενικά το σκυλί απαιτεί χρόνο, φροντίδα και αγάπη και πάνω απ όλα σιγουριά ότι για τα επόμενα χρόνια θα είναι πάντα δίπλα σου.
gvaggis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Θέλει υπομονή το σκυλι.. Έχω πάρει εδώ και 2 μήνες ένα κοπριτάκι....γαμάτο! Είναι λευκό και πολύ ζωηρό. Οι γονείς του ήταν μεγαλόσωμα σκυλιά(τύπου λύκου..) οπότε την περιμένω να γίνει ψιλο-γαιδούρι. Έχω και μεγάλο κήπο και είναι στα καλύτερά του..όλη μέρα βουρλίζεται! Αλλά....έχω ένα προβληματάκι... Όπως όλα τα σκυλιά έχει την εμμονή του σκαψίματος. Και εκτός από χώμα(που την βολεύω την κατάσταση) έχει αρχίσει να μπαίνει μέσα στις γλάστρες και να τις ....ξεσκίζει! Χωρίς να γίνω Conan μπορείτε να δώσετε καμιά ιδέα τιμωρίας; Δεν μπορώ να την πιάσω στα πράσσα γιατί αυτές τις μανούρες τις κάνει το βράδυ που κοιμόμαστε.Οπότε δεν έχει νόημα το πρωί να την χτυπήσω στα καλά του καθουμένου..Θα την πονέσω χωρίς να καταλάβει το λόγο.. Any ideas?
nikos_lef Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Το σκυλι δεν το χτυπας για να πονεσει αλλα για να φοβηθει (εφημεριδα που κανει θορηβο κ τα τρομαζει κ ΔΕΝ τα ποναει). Τωρα αν το πρωι τον πας μπροστα απο την γλαστρα,που την εχει κανει χαλια,κ του φωναζεις στο στιλ "τι ειναι αυτα,ποιος το εκανε αυτο κτλ) με εντονο αυστηρο υφος κ του ριξεις κ μια-δυο νομιζω θα το πιασει το υπονοουμενο. Αν οχι αμεσως με τον καιρο....
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Στον κήπο το σκάψιμο είναι σχεδόν απαραίτητο, μ' αυτόν τον τρόπο αναζητά δροσιά. Σίγουρα μόλις γίνει 1,5-2 ετών θα βαριέται να το κάνει και θα λουφάζει σε μία δροσερή γωνία που έχει ανακαλύψει, όλη τη μέρα. Παρόλα αυτά που λέμε περί βίας, είμαι γνωστός φιλόζωος σε σημείο που να σπαταλώ σημαντικό χρόνο από την ζωή μου. ΑΛΛΑ αποκλείεται να μη του δώσεις ξύλο, καλή η εφημερίδα αλλά δεν αρκεί. Ορισμένες φορές θα πρέπει να κάνεις τον θηριοδαμαστή αλλιώς θα σε κυριέψουν τα κτήνη, όπως κυριεύουν διάφορα κακομαθημένα τους ιδιοκτήτες τους. Και εάν έχεις και ειδικές απαιτήσεις από τον σκύλο, ακόμη περισσότερη ανάκγη θα υπάρχει. Ο πόνος είναι αναγκαίο κακό. Δυστυχώς, αν θες να περάσεις τα λιοντάρια μέσα από τις φωτιές, ένας δρόμος υπάρχει. Αν του επιτρέψεις να αμφισβητήσει την κυριαρχία σου από την αρχή όταν είναι μικρός, η συνέχεια δεν θα είναι καθόλου καλή. Και την "εφημερίδα" ή την "παντόφλα" θα μάθει πολύ γρήγορα ότι είναι τρικ εκφοβισμού και θα το εκμεταλλευτεί. Δηλαδή ως παράδειγμα, την πρώτη φορά που θα κάνει να δαγκώσει το χέρι λίγο δυνατά θέλει το χαστούκι στα μούτρα. Όποια άλλη μέθοδος θα είναι αποτυχία. Αν ψάχνεις για εφημερίδες εκείνη την ώρα, ούτε που θα το καταλάβει γιατί τον τιμωρείς. Τα ζώα έχουν δικό τους κώδικα επικοινωνίας-ιεραρχείας που ίσως σε εμάς να φαίνεται βάρβαρος, αλλά κι εμείς ζώα είμαστε, μη το ψάχνεις. Προσαρμοζόμαστε εύκολα στις απαιτήσεις.
platongr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Φίλε nikos_lef με όλο το θάρρος, θαρρώ πως δεν έχεις ιδέα από σκυλιά. Αν το πας το σκυλάκι μετά από ώρα εκεί που έκανε την ζημιά (είτε κατούρησε, είτε έσκαψε, είτε οτιδήποτε)και το χτυπήσεις, πολύ απλά δεν θα ξέρει γιατί καν το πήγες εκεί και γιατί το χτυπάς. Η ουσία δεν είναι να τρομάξεις και να φοβίσεις το σκυλί αλλά να του δείξεις ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό. Αυτό μπορείς να του το κάνεις μόνο όταν το αποτρέπεις την ώρα που πάει να το κάνει. Μετά είναι αργά. Σε κάθε άλλη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρεις, θα είναι να έχεις ένα φοβισμένο, στρεσαρισμένο σκυλί που δεν κάνει κάτι γιατί φοβάται και όχι γιατί δεν πρέπει να το κάνει. Φίλε aigea, από τα posts σου σε αντίστοιχα θέματα, θεωρώ πως έχεις την σωστή παιδεία και είσαι πραγματικά φιλόζωος, όμως πιστεύω πως το λιοντάρι μπορεί να περάσει μέσα από τις φωτιές και από άλλο δρόμο, από τον δρόμο της επιβράβευσης. Αν όχι το λιοντάρι, ο σκύλος σίγουρα
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Οπωσδήποτε platongr πιστεύω στην επιβράβευση. Πιστεύω όμως και σε άλλα πράγματα (σε συνδιασμό) γι' αυτό και έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που ο σκύλος μου έδειξε σημάδια απειθαρχίας για τελευταία φορά ή που με δάγκωσε έστω και για πλάκα. Και επιπλέον δεν μπαίνω καν στον κόπο να δώσω εντολή για δεύτερη φορά ή να ουρλιάζω, γιατί να σου πω την αλήθεια όταν το κάνω αισθάνομαι βλάκας. Μία μόνο φορά και χωρίς φωνές, αν δεν τραβάει ζόρια υπακούει μια χαρά. Και τελικά είναι καλύτερα για όλους (για εμένα και για τα ζώα) να μην εκνευρίζομαι. Σκέτη η επιβράβευση είναι εκμεταλλεύσιμη, και δεν μ' αρέσει η συμφεροντολογία στα ζώα. Πάντως παίζουν ρόλο πάρα πολλά πράγματα στο σκύλο, εκτός βέβαια από τον χαρακτήρα ή την ράτσα του, που είναι βασικά στοιχεία. Θα ήταν σαν να εθελοτυφλούσα αν έλεγα πως δεν υπάρχουν και ράτσες με κωλόσκυλα. Και ειδικά αυτά αν σε καβαλήσουν, την έκατσες. χεχε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.