kostastnt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Γεια σε όλους. Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να πάρω κάποιον σκύλο. Τώρα πρόσφατα φίλος μου βρήκε κουτάβια καθαρόαιμα pitbull και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω ένα. Απλά σκέφτομαι κάποια πράματα που με αναγκάζουν να σκεφτώ αν όντως μπορώ να πάρω σκύλο. Θα ήθελα να μάθω τι ανάγκες έχει, τι έξοδα, πόσες βόλτες πρέπει να κάνω και γενικά τι παραπάνω "υποχρεώσεις" θα έχω. Να πω ότι μένω σε διαμέρισμα (αρκετά μεγάλο για ένα άτομο) και το ότι έχω αυλή περίπου 25 τμ με λουλούδια, αρκετό χώμα κτλ. Είναι το κατάλληλο μέρος για να μεγαλώσει ένα σκυλάκι? Θα παρακαλούσα όσους έχουν σκύλο σε πόλη να μου δώσουν κάποιες πληροφορίες.
1980 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 ειχα σκυλο για 16 χρονια. ενα μεγαλοσωμο λυκοσκυλο. απλα πακετο με μια λεξη. η βολτα ενταξει δεν ειναι και τιποτα αναλογα και τον χαρακτηρα του σκυλου βεβεα αλλα γενικα σε δεσμευει δεν μπορεις να πας πουθενα χωρις να τον παρεις μαζι σου και αμα μου λες για πιτ μπουλ κιολας που ειναι μεγαλοσωμο σαν τον δικο μου ειναι δυσκολο γενικα. περα απο αυτο μπορει να ξεσηκωσει την πολυκατοικια στο ποδι οταν τον αφηνεις μονο του και αν δεν τα πας καλα γενικα με τους αλλους ενοικους θα στην πουνε χαλαρα.εγω παντως δεν νομιζω να ξαναπαρω σκυλο γιατι το λυπαμαι το ζωο να το βλεπω μεσα στο διαμερισμα. αν δεν εχεις μονοκατοικια με εναν μικρο κηπο η κατι τετοιο για μενα προσωπικα δεν λεει. εκτος και αν δεν εχει καπου αλλου να μεινει ο σκυλος αυτος οποτε απο το να καταληξει η στον δρομο η σε κανεναν βλακα παρτον μαζι σου καλυτερα θα περασει αφου σκεφτεσε απο πριν τις απαιτησεις του.
kostastnt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Καλά τα σκυλιά ζουν τόσα χρόνια? Μπράβο! Καλές σχέσεις με τους γείτονες δεν έχω, αλλά δεν τολμάει πλέον να κουνηθεί κανείς στην πολυκατοικία και να μου πεί ότι κάνω φασαρία λόγω κάποιων σκηνικών. Να σε ρωτήσω, αν φύγω ας πούμε 4-5 ώρες από το σπίτι ο σκύλος θα αφηνιάσει μόνος του? Δεν μπορεί να κάτσει για λίγο μόνος του ήσυχα? Κάτι ακόμα, επιτίθεται σε άλλους ανθρώπους? Αν έρθει ξέρω γω κανά φιλαράκι για καφέ σπίτι μου ο σκύλος θα τον ορμάει και θα πρέπει να τον μαζεύω ή θα κάθεται ήρεμα?
1980 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Καλά τα σκυλιά ζουν τόσα χρόνια? Μπράβο! Καλές σχέσεις με τους γείτονες δεν έχω, αλλά δεν τολμάει πλέον να κουνηθεί κανείς στην πολυκατοικία και να μου πεί ότι κάνω φασαρία λόγω κάποιων σκηνικών. Να σε ρωτήσω, αν φύγω ας πούμε 4-5 ώρες από το σπίτι ο σκύλος θα αφηνιάσει μόνος του? Δεν μπορεί να κάτσει για λίγο μόνος του ήσυχα? Κάτι ακόμα, επιτίθεται σε άλλους ανθρώπους? Αν έρθει ξέρω γω κανά φιλαράκι για καφέ σπίτι μου ο σκύλος θα τον ορμάει και θα πρέπει να τον μαζεύω ή θα κάθεται ήρεμα? βασικα εμεις καναμε το λαθος και τον ειχαμε χυμα στο κυμα εντελως απο πιτσιρικα και μας πηρε τον αερα μολις ενοιωσε οτι μπορει να σε βαλει κατω με την σωματικη του δυναμη. θελει πειθαρχια απο πολυ μικρος. ειχα διαβασει καπου οτι νοιωθουν οτι εισαι η αγγελη τους οποτε αν καποιος δεν του παρει τον τσαμπουκα μολις νοιωσει οτι σε εχει σωματικα προσπαθει να παρει τον ρολο του αρχηγου και να επιβληθει μεσα στο σπιτι. αναλογα και την ρατσα βεβεα. φαντασου οτι εμενα πιτσιρικα μου ειχα φαει τα χερια δυο φορες σε φαση που πηγε να μου κοψει τενοντα. και σε φιλους μου την ειχε πεσει. θελει πολυ προσοχη οταν ειναι μικρος να του κοψεις τον αερα και να ακουει μονο εσενα. ειδικα αμα μου λες για πιτ μπουλ ειναι και πολυ επικινδυνο. εδω λεμε εγιναν μαχες σωμα με σωμα κανονικα αλλα ηταν και πολυ κακος χαρακτηρας δηλαδη εμεις τον καναμε κακομαθημενο. αμα τα φροντιζεις ζουνε και παραπανω. εμενα πηγε 16 και χτυπαγε και παστες και τετοια που απαγορευτε για σκυλο. οσο γιαυτο που λες οταν φευγεις δεν ξερω αλλα συνηθως γαβγιζουνε εμενα ξεσηκωνε ολη την πολυκατοικια. ξενερωνουνε οταν καθονται μονα τους θελουν παρεα.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Kαλύτερα να σκεφτείς τι ανάγκες θα έχεις εσύ τα 15 επόμενα χρόνια, διότι ο σκύλος δεν ξέρει ούτε από γάμους, ούτε από πρωτοχρονιές, ούτε και από διακοπές, και θα είναι κρίμα να καταλήξει στους δρόμους. Κατά τ' άλλα δεν φτιάχτηκε ακόμη η πόλη που να είναι κατάλληλη είτε για ανθρώπους, είτε για σκύλους. Δεν είναι αυτό που λέμε "το φυσικό τους περιβάλλον".
kostastnt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Για αυτό θέλω να πάρω κουτάβι, ωστέ να με μάθει από μικρό. Ωστέ επιτίθονται τα άτιμα... Μια φορά με είχε πιάσει σκύλος στο πόδι και δεν θέλω να το θυμάμαι. Αλλά από την άλλη είναι δύσκολο το να χτυπάς το σκυλάκι για να το κάνεις να σε ακούει. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για τις πληροφορίες.
kostastnt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Kαλύτερα να σκεφτείς τι ανάγκες θα έχεις εσύ τα 15 επόμενα χρόνια, διότι ο σκύλος δεν ξέρει ούτε από γάμους, ούτε από πρωτοχρονιές, ούτε και από διακοπές, και θα είναι κρίμα να καταλήξει στους δρόμους. Κατά τ' άλλα δεν φτιάχτηκε ακόμη η πόλη που να είναι κατάλληλη είτε για ανθρώπους, είτε για σκύλους. Δεν είναι αυτό που λέμε "το φυσικό τους περιβάλλον". 6-7 χρόνια μέχρι να τελειώσω την σχολή μου και μετά μάλλον Γερμανία για κανά μεταπτυχιακό, εκεί δεν θα έχω σίγουρα πρόβλημα. Μετά δεν ξέρω. Διακοπές και τέτοια μαζί μου θα μπορώ να τον παίρνω στα μέρη που πάω.
1980 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Για αυτό θέλω να πάρω κουτάβι, ωστέ να με μάθει από μικρό. Ωστέ επιτίθονται τα άτιμα... Μια φορά με είχε πιάσει σκύλος στο πόδι και δεν θέλω να το θυμάμαι. Αλλά από την άλλη είναι δύσκολο το να χτυπάς το σκυλάκι για να το κάνεις να σε ακούει. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για τις πληροφορίες. ε δεν το χτυπας κιολας μπορεις να του επιβληθεις με πολλους τροπους οταν ειναι μικρος. αλλα θελει υπομονη ενασχοληση κ.τ.λ.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Πάντως έχει αναλυθεί αρκετά και μάλιστα πρόσφατα: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=184795
Harkon Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 πάντως kostastnt έχεις τα συγχαρητήριά μου που το σκέφτεσαι κ το ψάχνεις πρώτα και δεν τον πήρες χύμα-κι ότι γίνει- κι επίσης που δεν θες να το χτυπάς για να το κάνεις να σε ακούσει μπράβο!
kostastnt Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Aigeas ωραίο το link αν και με έβαλε σε περισσότερες σκέψεις. Harkon προσπαθώ να με σκεφτώ σε οποιαδήποτε κατάσταση (διακοπές, διάβασμα, έξοδοι, βόλτες,κτλ) με σκύλο για να δω τα + και τα -. Όσο για το ξύλο σκέφτομαι ότι όπως δεν αρέσει σε εμένα έτσι δεν θα αρέσει και στον σκύλο.
platongr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Το κυριότερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις (αν υπάρχουν) αυτούς που μένεις μαζί, αν θέλουν ένα σκύλο δίπλα τους. Δεν είναι υποχρεωμένος ο γονιός ή ο αδερφός να ανεχτεί τον σκύλο αν εσύ του τον πας με το ζόρι στο σπίτι. Από εκεί και πέρα : - Δεσμεύεσαι μαζί του για τα υπόλοιπα 15+ χρόνια. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βρεις υπεύθυνους ανθρώπους να σου τον κρατήσουν αν θέλεις να φύγεις ένα Σαββατοκύριακο. Θα πρέπει να αναζητάς μέρη, ξενοδοχεία κτλ, που δέχονται σκύλους για να μπορείς να χαρείς τις διακοπές σου. Θα πρέπει να ψάχνεις για έρημες παραλίες για να κάνεις μπάνιο παρέα με τον σκύλο. - Ο σκύλος θα πρέπει να βγαίνει υποχρεωτικά 2-3 φορές την ημέρα βόλτα. Δεν είναι ούτε λουλούδι να τον έχουμε στο μπαλκόνι, ούτε κεραία για την ταράτσα ούτε η θέση του είναι στον κήπο. Ο σκύλος θέλει να είναι μαζί με το αφεντικό του, με αυτόν που αγαπάει. Αν πηγαίνει βόλτες συνέχεια δεν θα έχει κανένα πρόβλημα σε μικρό διαμέρισμα. Η βόλτα γεμάτη μυρωδιές είναι η τέλεια ευχαρίστηση για τον σκύλο, σε αντίθεση με την αυλή που την έχει μυρίσει σε 2 μέρες. Το αν θα επιτεθεί σε παιδιά η σε κολλητούς σου, έχει να κάνει καθαρά με το πως θα τον μάθεις εσύ. Αν ο σκύλος κοινωνικοποιηθεί από μικρός σωστά, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ούτε με ανθρώπους, ούτε με τα άλλα σκυλιά. Η κοινωνικοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η εκπαίδευση που θα πάρει. Αν εσύ τον πλακώνεις στο ξύλο, είναι απολύτως λογικό να σε δαγκώσει και εσένα μετά από έναν καβγά ή να επιτεθεί σε κάποιον ξένο. Τα έξοδά του αν και δεν είναι πολλά πρέπει να μπορείς να τα καλύψεις. Πέρα από την τροφή του, τα φάρμακα, την στείρωση αν είναι θηλυκό (δεν θέλουμε άλλα αδέσποτα), δεν θέλει κάτι άλλο ιδιαίτερο. Δεν συζητάμε για τυχόν ζημιές που θα σου προκαλέσει ένα κουτάβι μέσα στο σπίτι. Αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι γιατί θέλεις να πάρεις σκύλο, και τι θα κάνεις αν αντιδράσουν οι γύρω σου. π.χ. η κοπέλα σου δεν θέλει να τον πάρεις μαζί σου στις διακοπές σας, ή οι γονείς δεν τον θέλουν στο σπίτι τα Χριστούγεννα που θα είσαι μαζί τους. Το έγραψα στην αρχή, το γράφω και τώρα. Όταν παίρνουμε έναν σκύλο, τον παίρνουμε για 15+ χρόνια, όχι για 1-2 και βλέπουμε. Νομίζω πως τα παρακάτω 2 άρθρα θα σε βοηθήσουν http://www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=68 http://www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=68 http://www.pets.gr/images/stories/PDF/pets.gr-adoption-guide.pdf
we_will_rise Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Καλά τα σκυλιά ζουν τόσα χρόνια? Μπράβο! Καλές σχέσεις με τους γείτονες δεν έχω, αλλά δεν τολμάει πλέον να κουνηθεί κανείς στην πολυκατοικία και να μου πεί ότι κάνω φασαρία λόγω κάποιων σκηνικών. Να σε ρωτήσω, αν φύγω ας πούμε 4-5 ώρες από το σπίτι ο σκύλος θα αφηνιάσει μόνος του? Δεν μπορεί να κάτσει για λίγο μόνος του ήσυχα? Κάτι ακόμα, επιτίθεται σε άλλους ανθρώπους? Αν έρθει ξέρω γω κανά φιλαράκι για καφέ σπίτι μου ο σκύλος θα τον ορμάει και θα πρέπει να τον μαζεύω ή θα κάθεται ήρεμα? Εγώ πήρα πριν 3 βδομάδες ένα γερμανικό ποιμενικό καθαρόαιμο (5 μηνών), την 1η νύχτα κοιμόταν ήδη στο σπιτάκι του, την 2η είχε μάθει το όνομά του (Μπρούνο, πρέπει να είναι 2 συλλαβές και να έχει ρ και σ για να το μάθει εύκολα), δεν τον χτυπάμε, όταν κάνει κάτι που δεν θέλουμε (σηκώνεται πάνω μας) λέμε επιτακτικά "Μπρούνο ΜΗ!!!" και τον αφήνουμε. Για να κατέβει τις σκάλες τις πολυκατοικίες ήθελε λίγο προσπάθεια, τον σέρναμε κυριολεκτικά και μόλις έφτανε κάτω ή πάνω αντίστοιχα έτρωγε ένα μπισκοτάκι. Η βόλτα (2 φορές την μέρα, μετά το φαγητό) είναι μάλλον ευχάριστη και κάνω καλό και σε σένα . Με το να λείπεις δεν 8α πάθει τπτ, κοίτα μόνο να έχει νερό. Όταν γυρίσεις θα σου κάνει χαρές και μάλλον θα βρεις και ακαθαρσίες. Αυτό είναι το πιο δύσκολο να του μάθεις (ο δικός μου τουλάχιστον δεν το έμαθε ακόμα), να τα κάνει πάνω στην πάνα ή έξω στην βόλτα... Δεν επιτήθεται σε ανθρώπους παρά μόνο αν τον εκπαιδεύσεις να το κάνει, το να πηγαίνει προς το μέρος τους και να τραβάει το λουρί δεν σημαίνει ότι θέλει να τους κατασπαράξει, να παίξει θέλει. Για παράδειγμα παππούδες με μπαστούνια (γιατί έχει 3 πόδια αυτός άλλα σκυλιά, ή αυτούς που τα φοβούνται. Τα σκυλιά έχουν και 6η αίσθηση, την αίσθηση να καταλαβαίνουν την αύρα κάθε ανθρώπου, ξέρουν ποιος τα φοβάται, ποιος τα αγαπάει και ποιος αδιαφορεί και κρατά ανάλογη στάση, παρατήρησε τις αντιδράσεις με τα μικρά παιδάκια και με τίποτα στρημένους και θα δεις διαφορά... Αν έρθει φιλαράκι στο σπίτι σου το πιο πιθανό είναι να τον μυρίσει να τον γλείψει και να πάει πάλι να κάτσει εκεί που κάθεται... Τώρα αν είναι κανένας περίεργος φίλος και φοβηθεί μπορείς και να δέσεις τον σκύλο σου. Αλλά πρόσεξε δεν θα πρέπει να τον δένεις και για να τον τιμωρείς γιατί τότε θα ερμηνεύει το δέσιμο ως τιμωρία πράγμα που δεν θέλουμε. Ελπίζω να σε βοήθησα, αν θες κι άλλες πληροφορίες, ευχαρίστως!!! edit: (αυτό για τα χτυπήματα δεν το είχα δει) Π Ο Τ Ε δεν χτυπάς τον σκύλο. Αν θες να τον τιμωρήσεις γιατί έχεσε ας πούμε έξω από την πάνα του, τον πιάνεις απο το λουρί τον πάς πάνω από τα ... και του λές πολυ επιτακτικά, Τί είναι αυτό;;; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;; και δεν τον χαιδεύεις ας πούμε για την υπόλοιπη μέρα. Αντιθέτως την πρώτη φορά που τον πετυχαίνεις να τα κάνει πάνω στην πάνα ή έξω σε κάνα δέντρο και το μπισκοτάκι του θα πάρει και το χάδι και όλα. Αυτός θα καταλάβει (τώρα που τα έκανα εδώ πήρα χάδι στο σπίτι μου φώναζε, οπότε... ). Αν τον χτυπάς θα τον κάνεις πρώτον να σε φοβάται, θα πηγαίνεις να τον χαϊδέψεις και θα τρέμει, και δεύτερον κάποια μέρα θα τα πάρει άγρια και θα σε δαγκώσει σοβαρά. Αν σε δαγκώσει πάνω στο παιχνίδι ή γιατί βγάζει δόντια φώναξε "ΜΗ" και ζούλα του λίγο την μύτη (είναι πολύ ενοχλητικό για τον σκύλο). Προσθεού όμως ΠΟΤΕ ξύλο...
nikos_lef Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δεν θα τον χτυπας (η εφημεριδα κανει δουλεια-τα τρομαζει ο ηχος) για να πονανε απλα για να μαθουν τι πρεπει κ τι δεν πρεπει να κανουν.Οταν θα σ εχει κατουρισει ολο το σπιτι δεν θα σ ειναι κ τοσο δυσκολο να το κανεις!Οσο θα ειναι μικρο δεν θα εχεις προβλημα να το αφηνεις λιγο μονο του.Επειδη ειναι αγρια ρατσα θα σ προτεινα να το πας σε εκπαιδευτη που θα τον ξερεις ομως γιατι συνηθως αυτοι κανουν μ...Αμα εχεις υπομονη κ λιγο διαθεσιμο χρονο παρτον. Αυτα κ απο μενα....:smile:
DIMITRISG Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 εμενα πηγε 16 και χτυπαγε και παστες και τετοια που απαγορευτε για σκυλο. Εχω ακουσει 2 εκδοχες για τα γλυκα και τους σκυλους 1- δεν πρεπει να δινουμε γλυκα στο σκυλο γιατι θα παθει ζαχαρο 2- δεν πρεπει να δινουμε γλυκα στο σκυλο γιατι μπορει να εχει ηδη διαβητη(δηλ. αν δεν εχει δεν υπαρχει προβλημα ) τι απο τα 2 ισχυει ; σημ το νουμερο 1 το εχω ακουσει σχεδον απ ολους και το νουμερο 2 απο μερικους κτηνιατρους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.