Προς το περιεχόμενο

2900xt vs 8800gts

isspro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν απο λιγο ειδα τις Ultra High απαιτησεις του crysis.Θελει E6600,2gb,και μια 8800gts.Ποιο πολυ σπαστικα για το cpu,καθως δεν εχω τετοιο ισχυρο cpu και για να αποκτησω θα αναγκαστω να αλλαξω mother,ram.,καθως εχω εναν 3800x2{athlon}

θα ηθελα να ρωτησω αμα βαλω και μια 8800gts σε λιγο καιρο,και εχοντας και τα 2gb rams που εχω,δεν θα παιζω σε ικανοποιοητικο επιπεδο το Crysis???

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλα θα παιζεις μαλλον αλλα ο,τι και να σου πουμε εμεις ακυρο θα'ναι.Περιμενε το demο του crysis.

Δημοσ.
Αυτό σου λέω razor εγω το linux το έχω σαν βασικό συστημα και οι official driver της ati ειναι για τα πανηγηρια.Σύμφωνα με το phoronix http://www.phoronix.com/

με τους official driver της ati σε linux μια 9250 έχει την ήδια απόδοση που έχει και μια 1950!!.Μιλάμε για τέτοια κατάσταση και απο την στιγμή που η nvidia υποστιρίζει με τους driver της μέχρι και sli σε εξαιρετική απόδοση.Ακόμα η ati δεν υποστιρίζει ένα μήνα μετά τις νέες της κάρτες ενώ ακόμα για τις 1950 δεν υπάρχει official υποστίριξη απλά μπορει να τρεξουν με αυτούς.

Τέλος πρόσφατα έγινε ξανά το merge beryl-compyz και σε ένα μήνα θα έχουμε την πρώτη έκδοση.Νομίζεις ότι θα τρέχει με την ati σου?Αμφιβάλω ενώ με τις nvidia το black window θα το έχουν αντιμετωπίσει.

Τωρα για τα windows πάλι επαιζα χτες το guild wars και ήτανε σε συγκρηση με την 1950 που είχα πριν λες και έπαιζα άλλο game.Aσε που δεν είχα ούτε ένα κόλημα μέσα στο game.

Ναι ναι, το ειχα διαβασει και λεω ειναι δυνατον να εχω μπροστα μου το beryl να τρεχει σε ταχυτητες φωτος και να μου λεει ο παπαρας που εγραψε το αρθρο οτι δεν υπαρχουν ακομα οδηγοι για την σειρα x1000 και ακομα και να τρεξει θα πηγαινει με 20-30 καρε, οπως μια 9250, την ιδια στιγμη να τρεχω το benchmark του beryl και βλεπω 500+ καρε!? Επισεις δεν αμφιβαλλω οτι θα τρεχει και η επομενη εκδοση μια χαρα.

Στα παιχνιδια ειναι αλλη ιστορια, ο αντιπαλος της 1900GT ειναι η 7900GS και της 1950pro η 8600GT και οχι η 8800GTS. Και μαντεψε? Οι nvidia ειναι κατωτερες.

Δημοσ.
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1744&Itemid=1

Νέο benchmark από τον fudzilla.

Αρκετά ενδιαφέρον, Η 2900 νικάει σε όλα τα Test thn 8800 GTS και πλησιάζει την GTX

Απο άποψη τιμής απόδοσης η κάρτα μαμάει...αν θέλει κάποιος μια καλή λύση πάει για 2900 gtx..

Δημοσ.
Ναι ναι, το ειχα διαβασει και λεω ειναι δυνατον να εχω μπροστα μου το beryl να τρεχει σε ταχυτητες φωτος και να μου λεει ο παπαρας που εγραψε το αρθρο ...

Μην λές υπερβολές.Χαρακτηρίζεις μλκ το phoronix ένα απο τα πιο καταξιωμένα site με bench για linux και με άπειρα review.

Δημοσ.

@chek2fire

To compiz fusion δουλεύει κανονικότατα στην x1950 pro (άλλαξα την x1600pro, αλλά πάλι ati πήρα τελικά!) με τον τελευταίο fglrx driver. Και θα έλεγα πιο ομαλά και πιο γρήγορα από το beryl (φυσικά είναι απαραίτητο το xgl).

Δημοσ.

Εγώ ψηφίζω 8800 GTS γιατί αυτήν έχω! :P (αστειεύομαι), αν αγόραζα τώρα κάρτα μάλλον στην 2900 θα έκλεινα, στα περισσότερα benchmarks που έχω δει τρέχει πολύ καλύτερα, παρ'όλο που είμαι λίγο fan της ΝVidia... (που έχει και πιο ωραίο λογότυπο) :P , για να πάρεις κάρτα με καλύτερες αποδόσεις από την 2900 θες σχεδόν τα διπλάσια λεφτά...

Δημοσ.
Μην λές υπερβολές.Χαρακτηρίζεις μλκ το phoronix ένα απο τα πιο καταξιωμένα site με bench για linux και με άπειρα review.

Υπερβολες λεει το site που εδωσες, το beryl τρεχει κανονικα και με παρα πολυ καλες ταχυτητες με μια ati x1900 series, τουλαχιστον το εχω δοκιμασει, τι αλλο να σου πω? Για την x2900 δεν ξερω, δεν το εχω δοκιμασει, αλλα με το R580/570 τρεχει σιγουρα και γρηγορα και μαλιστα χωρις κανενα κοπο, δοκιμασμενο σε suse 10.2. Μπορω να πω οτι μεσα σε 10 λεπτα και ενας αρχαριος αν διαβασει ενα online help στο site της suse θα το κανει να δουλεψει.

Τωρα αν καταλαβα εσυ δουλευεις το ubuntu, το προβλημα με το ubuntu και τον υπολογιστη μου (τουλαχιστον), ειναι οτι δεν μου κανει καν την χαρη αυτη η διανομη να τρεξει, σιγα μην αλλαζω ενα ενα τα κομματια του pc μεχρι να τρεξει, αν δεν μπορεις να τρεξεις beryl με ubuntu και ati, βαλε μια αλλη διανομη, μην πετας καρτες.

Δημοσ.

To ubuntu το έχω σαν βασικό σύστημα εργασίας και όχι για να βλέπω το beryl μόνο.Με τις nvidia κάρτες μπορείς το beryl να το έχεις κανονικά στον xserver που χρησιμοποιείς και να το χρησιμοποιείς απροβλημάτιστα καθημερινά.Στο xgl δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα γιατί έχει πολλά προβλήματα με αρκετές εφαρμογές.Για τις πρόσφατες κάρτες της ati απλά δεν υπάρχουν official driver προς το παρών και μένεις με τους vesa η τους open χωρίς βεβαία δυνατότητα 3d.Επειδή ασχολούμαι και με τα game σε linux η κατάσταση για άλλη μια φορά με τις ati σε σύγκριση με τις nvidia ειναι σαφώς υπέρ της δεύτερης.Και βέβαια να μην μιλήσουμε για εγκατάσταση σε wine xp game με ati κάρτες.Απλά δεν γίνετε να παίξεις ούτε λεπτό.Και άλλα πολλά όπως η δυνατότητα για δυο οθόνες κτλ όλα με τους driver της ati είναι δύσκολα εώς ανύπαρκτα.

Πάμε τώρα πάλη στα windows για να πω μερικές εντυπώσεις από κάποια παιχνίδια που εχω δοκιμάσει την 8800.Το συστημα να πω είναι cpu 6600 με 2g μνημη.Πρωτα να πώ για το fear όπου το έπαιξα με όλα στα high.Το παιχνίδι δεν κόλλαγε πουθενά ούτε φαινότανε να υπάρχει πτώση σε fps ακόμα και σε περιοχές που σου την έπεφταν αρκετοί.Το παιχνίδι γενικά έτρεξε αψογα.

Gothic 3 με όλα τα patch του.Παρά τα προβλήματα που είχε με τα γνωστά κολήματα του gothic που είναι απο κακογραμμένο κώδικα για άλλη μια φορα το game έτρεξε αψογα ακόμα και σε ένα σημείο που μου την είχαν πέσει καμια 20αδα orc η κάρτα τα πήγε περίφημα.

Τελος άφησα τον φονέα γιγάντων που λέγετε oblivion :P.Δυστηχώς είναι το μόνο παιχνίδι που δεν είχα την απόδοση που θα ήθελα.Το έπαιξα σε high details και είχα σε πολλά σημεία κοληματα και πτωση των frames.Ακόμα δεν έχω παίξει με τις ρυθμίσεις μήπως βελτιώσω την κατάσταση αλλα είναι παράξενο ότι είναι το μόνο game που η κάρτα τα βρήκε πραγματικά σκούρα.Παλιότερα είχα διαβάσει ότι το oblivion έτρεχε καλήτερα σε ati αν και δεν είχα δώσει μεγάλη βαση.Σχετικά παντως η 1950 ετρεχε μια χαρά χωρίς βέβαια να σημαίνει οτι ξεπέρναγε σε αποδοση την 8800.

Δημοσ.
Ti funboismos einai autos re paidi mou....

Apla i ATI einai kali gia ta lefta tis.

Ailoure, tosoi mixanikoi ekei stin ati amd giati ta

kanane etsi? Den 8a mporousan na tin sxediasoun kaliteri les?

Apla kratisan pio xamilo to kostos vazontas ligotera texture units kai render back ends apo oti i 8800

Κάνουν πάντα ότι καλύτερο μπορούν με τα μέσα που έχουν. Απλά η 8800 τους βγήκε καλύτερη από ότι περίμεναν.

Δημοσ.
Γιατι θα σε χαλαγε μια 8800gts 320mb με 200 ευρω!!!!

Την GTX την πήρα Νοέμβριο 2006 κουμπωμένη σε 21" CRT με μέγιστη ανάλυση 2048*1536. Εκτός από τα παιχνίδια ασχολούμαι ερασιτεχνικά με επεξεργασία φωτογραφίας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...