Sadamiraq Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 omg to akousame kai ayto....diaroi reymatos lol....oxi file mou mia xara ise fisiologiko ine gia opticals i lazer mouse Σοβαρα δηλαδη εσενα οταν κλεινεις το pc συνεχιζει να αναβει το ποντικι και χειριστηριο παιχνιδιων ? Και ειναι φυσιολογικο αυτο? Τι λες ρε καημενε?
Sadamiraq Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Ξεκινήστε διάβασμα μερικοί...κυρίως αυτοί που είναι στο "ATI LAB - MITSUBISHI MOTORS" γιατί πετάξατε μεγάλη μπαρούφα... formfactors.org και πιάστε το ATX section Για πες μας τοτε την λυση φιλε αν εισαι τοσο εξυπνος εγω δουλευω τρια χρονια σαν ηλεκτρονικος και τεχνικος Η/Υ και το εχω συναντησει απειρες φορες αυτο το προβλημα απλως παρελειψα να τονισω οτι ηταν μεταφορικη η φραση "διαροη ρευματος" το οποιο σημαινει οτι συνεχιζει να στελνει ρευμα το τροφοδικο στην Μοbo,επισης υπαρχει και το σεναριο που ειπε καποιος πιο πανω οτι ειναι απο τα bios ενεργοποιημενα τα usb να στελνουν ρευμα.Ισως να σταματουσες λιγο την "θεωρια" που ξερεις και μαθεις και τιποτα στην πραξη.:|
alexzzz Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 εγω δουλευω τρια χρονια σαν ηλεκτρονικος και τεχνικος Η/Υ Σοβαρα δηλαδη εσενα οταν κλεινεις το pc συνεχιζει να αναβει το ποντικι και χειριστηριο παιχνιδιων ? Και ειναι φυσιολογικο αυτο? Τι λες ρε καημενε? Να σου πω Τεχνικέ Η/Υ και δεν συμμαζεύεται... πιο δεν είναι φυσιολογικό; Δεν πειράζει άμα είπατε και καμιά κοτσάνα αλλά μην επιμένετε κιόλας.
Sadamiraq Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Να σου πω Τεχνικέ Η/Υ και δεν συμμαζεύεται... πιο δεν είναι φυσιολογικό; Δεν πειράζει άμα είπατε και καμιά κοτσάνα αλλά μην επιμένετε κιόλας. ....:|:|:|:|:|:|
Silent Arrow Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Λοιπον για να ξεδιαλυνουμε την κατασταση.... Οταν αγοραζουμε ενα προιον που συμφωνα με την εμπειρια μας κανει κατι μη αναμενομενο παμε στο troubleshooting μερος του manual που το συνοδευει. Εμενα το mouse το εγραφε ρητα οτι ενδεχεται να μην κλεινει σε ορισμενες μητρικες, το normal ειναι να κλεινει ο εντονος φωτισμος του. Εγω αναγκαστηκα να βαλω το mouse στο PC4 της υπογραφης μου γιατι στα PC2 & PC3 ελαμπε το βραδυ σαν λυσασμενος σκυλος....:???:....με το PC κλειστο εννοειται.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Nαι συμβαινει και σε εμενα στο ενα pc (pc2 υπογραφης), ενω στο 1 μια χαρα σβηνει. Αρα, ειναι θεμα μητρικης-ρυθμισεων στο BIOS κτλ. Παντως οτι οι USB παιρνουν ρευμα και μετα το shutdown.
billpeppas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Για πες μας τοτε την λυση φιλε αν εισαι τοσο εξυπνος εγω δουλευω τρια χρονια σαν ηλεκτρονικος και τεχνικος Η/Υ και το εχω συναντησει απειρες φορες αυτο το προβλημα απλως παρελειψα να τονισω οτι ηταν μεταφορικη η φραση "διαροη ρευματος" το οποιο σημαινει οτι συνεχιζει να στελνει ρευμα το τροφοδικο στην Μοbo,επισης υπαρχει και το σεναριο που ειπε καποιος πιο πανω οτι ειναι απο τα bios ενεργοποιημενα τα usb να στελνουν ρευμα.Ισως να σταματουσες λιγο την "θεωρια" που ξερεις και μαθεις και τιποτα στην πραξη.:| Ωραία, δουλεύεις τρία χρόνια σαν τεχνικός. Μπράβο. Από την άλλη αυτό σε κάνει μέγα γνώστη επί του θέματος δηλαδή ? Είσαι εντελώς εκτός θέματος, και αυτό που είπες σε άλλο post ότι κανονικά η mobo δεν πρέπει να πέρνει ρεύμα όταν είναι κλειστό είναι ακόμα μεγαλύτερη γκάφα. Κάνε τον κόπο και διάβασε τα specifications του ATX form factor...τέλος, αρκετά ασχοληθήκαμε επί του θέματός σου.
BiSoNaSs Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Λοιπόν παιδιά, το motherboard έχει πλημμηρίσει απο ρεύμα , οποτε για θέματα ασφαλείας ξεκινάει μια διαροή ρευματος , για να μην ανατιναχτεί .. :-D Λοιπόν. Ας πούμε και κάτι πιό σοβαρό . Η λέξη διαροή , η τέλος πάντον η μεταφορά που εννοούσε οποιος το έιπε ήταν ατυχής . Η μητρική δέχεται πάντα ρευμα απο το τροφοδοτικό . Οταν είναι κλειστό το pc. Ολοένα και περισότερες συσκευές πλέον έχουν την δύνατότητα να χρισημποιηθουν με το pc Κλειστό , Κάποτε υπήρχε H Κάρτα Δικτύου και το Wake on Lan , τώρα υπάρχουν πολλες oboard συσκευες που υποστιρίζουν έστω μια λειτουργία με το PC Κλειστό . Πλέον το Hardware Εγινε έξυπνο , και αυτή η εξυπνάδα χρειάζεται μια τάση ρευματος . Η Microsoft Υποστηρίζει οτι Στις καινουργιες πλατφόρμες μπορούμε ακόμα και απομακρυσμένα να παρουμε πληροφρίες για το hardware και να εκτελεσουμε βασικές εντολες ακόμα και σε ενα κλειστό pc. Κάποτε φοβόμασταν να αφήσουμε το pc ανοιχτό , τώρα θα φοβομαστε να το αφήσουμε στην πρίζα. Εξάλου είναι και το άλλο . Αν η ΔΕΗ σε μια κακοκαιρία στειλει ενα Spike στο δικτυο της λόγο κεραυνου η οτιδοιποτε, Υπάρχει περιπτωση να Κάψει το τροφοδοτικό ακόμα και αν το pc ειναι κλειστό , και υπάρχει περίπτωση να κάψει και το mobo , ακόμα και αν το pc είναι κλειστό , οπώς υπάρχει και η περιπτωση να κάψει ένα Switch, και το switch να κάψει τις κάρτες δικτύου κλειστών PC. Μου έτυχε και προσφατα αυτο. Σιγουρα υπάρχουν μερικά BUG καποιον πλακετών που μπορεί να στέλνουν ρευμα εκέι που δεν πρέπει , και με διαφορα Bios Updates να διορθόνονται.. δεν Αντιλέγω σε αυτό , αλλα δεν το βρίσκω τοσο μεγάλο προβήμα . Το να έχεις μνήμες 500 ευρω , και να μην παιζουν με την mobo σου είναι προβλημα. Το να παιρνει ρευμα το Mouse με το pc κλειστό δεν είναι δά και τοσο μεγαλο προβλημα ειδικά οταν ξερεις οτι τυχαίνει σε πολλους και οχι μόνο σε σένα. Υ.Σ Σε οποιαδήποτε διαρόη ηλεκτρικου ρευματος ( Μερικοι ηλεκτρολόγοι και ΟΧΙ Ηλεκτρονικοί το λένε και έτσι )σε ηλετρολογική εγκατάσταση , η συσκευή , Πεφτει ο ρελές του σπιτίου.. Διαφορετικά κάτι θα πάρει φωτία, η κάποιος θα πάθει ηλεκτροπληξία ..
Meredoth Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Κάλα δεν παίζεστε, να κάνω και γώ μια ερώτηση όταν κλείνω την τηλεόραση μου από το remote γιατί δεν σβήνει το φώτακι και μενεί κόκκινο? Γίατι όταν το DVD μου είναι κλειστο αναβεί και διχνει την ώρα? Να τα γυρίσω πίσω γιατί είναι και τα δύο στην εγγύηση??
Silent Arrow Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Εξάλου είναι και το άλλο . Αν η ΔΕΗ σε μια κακοκαιρία στειλει ενα Spike στο δικτυο της λόγο κεραυνου η οτιδοιποτε, Υπάρχει περιπτωση να Κάψει το τροφοδοτικό ακόμα και αν το pc ειναι κλειστό , και υπάρχει περίπτωση να κάψει και το mobo , ακόμα και αν το pc είναι κλειστό , οπώς υπάρχει και η περιπτωση να κάψει ένα Switch, και το switch να κάψει τις κάρτες δικτύου κλειστών PC. Μου έτυχε και προσφατα αυτο. Well done BiSoNaSs, ενα ηρεμο και ομορφο post χωρις νευρα. Απλα να συμπληρωσω οτι δεν ειναι αποκλειστικα ευθυνη της ΔΕΗ οι συνεπειες μιας κακοακαιριας. Αν πεσει ενας κεραυνος και βρικεται μια ηλεκτρονικη συσκευη εντος 2km απο το σημειο που θα πεσει ο κεραυνος, η ροη του ηλεκτρικου ρευματος λογω κεραυνου θα παραξει μαγνητικο πεδιο μεταβαλλομενης εντασης με συνεπεια σε καθε κλειστο κυκλωμα ( ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) να παραχθει ηλεκτρικο ρευμα. Η ενταση του μικρη ή μεγαλη διατρεχει ολες τις ηλεκτρικες συσκευες (ακομη κι αν δεν συνδεονται στην πριζα, αν εχουν κλειστα κυκλωματα) με συνεπεια το φαινομενο να μικραινει την ηλικια ζωης της ηλεκτρικης συσκευης. Το φαινομενο ειναι πολυ εντονο σε απομακρυσμενες περιοχες, πανω σε βουνα, που δεν υπαρχει συσσωρευση ηλεκτρικων κυκλωματων. Ευαισθητοι σεισμογραφοι να φανταστειτε αξιας δεκαδων χιλιαδων ευρω ειναι δυνατο να καταστραφουν απλα με την πτωση ενος κεραυνου σε κοντινο σημειο.
skarpelos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Κάλα δεν παίζεστε, να κάνω και γώ μια ερώτηση όταν κλείνω την τηλεόραση μου από το remote γιατί δεν σβήνει το φώτακι και μενεί κόκκινο?Γίατι όταν το DVD μου είναι κλειστο αναβεί και διχνει την ώρα? Να τα γυρίσω πίσω γιατί είναι και τα δύο στην εγγύηση?? Οχι γιατι οταν κλεινουμε αυτες της συσκευες απο το κοντρολ στην ουσια δεν κλεινουν!Μπαινουν σε κατασταση χαμηλης καταναλωσης(stand by) για να μπορουν να δεχτουν σημα απο το κοντρολ και να ανοιξουν.Αν την κλεισεις απο το διακοπτη τοτε ειναι κανονικα κλειστη και αν πατησεις το on/off απο το κοντρολ δεν θα ανοιξει.Δεν εχεις ακουσει που οι ακτιβιστες λενε να κλεινουμε τα παντα απο το διακοπτη για να μην υπαρχει καταναλωση....)
alexzzz Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι ειρωνευόταν ο "Meredoth"
billpeppas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Τα καλά ποιοτικά τροφοδοτικά έχουν surge suppressors πράγμα που μειώνει κατά πολύ το ενδεχόμενο καψίματος από spike στην input.
skarpelos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι ειρωνευόταν ο "Meredoth" Δεν ξερω αν ειρονευοταν ή οχι δεν εβαλε και καποιο emotion στο κατω κατω ουτε ημουνα μπροστα για να δω την εκφραση του προσωπου του.Εγω εγραψα οτι ηξερα για να βοηθησω παντως.Anyway...
Meredoth Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δεν ξερω αν ειρονευοταν ή οχι δεν εβαλε και καποιο emotion στο κατω κατω ουτε ημουνα μπροστα για να δω την εκφραση του προσωπου του.Εγω εγραψα οτι ηξερα για να βοηθησω παντως.Anyway... Τι δε εκανέ να νομίζες οτί δεν ειρωνευομαι το "Κάλα δεν παίζεστε" ή το "Γίατι όταν το DVD μου είναι κλειστο αναβεί και διχνει την ώρα". !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.