Προς το περιεχόμενο

Υπερθέρμανση σε HP dv9393ea

k8oylos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα HP dv9393ea, με T7200 επεξεργαστή. Σήμερα εκεί που δούλευα, χωρίς καμιά προειδοποίηση έσβησε. Τον ξανανοίγω και τριάντα δεύτερα αργότερα, το ίδιο. Κατεβάζω ένα προγραμματάκι για CPU temperature και μου βγάζει ένα ωραιότατο 92!!! Είναι αλήθεια ότι έτρεχα το SETI στο background, οπότε οι επεξεργαστές δούλευαν στο full, αλλά αν κάνει έτσι απόγευμα Ιούνη σε ένα σχετικά δροσερό δωμάτιο, τον Ιούλη θα τηγανίζω αυγά πάνω του;

Τέλος πάντων το αφήνω να κρυώσει, το ανοίγω, μένει για λίγη ώρα στους 60 (χωρίς ΣΕΤΙ) Μέτα ανοίγω ένα word για να δουλέψω, με 20% περίπου load σε κάθε επεξεργαστή, κατευθείαν πάει στους 80. (11 το βράδυ, πόση ζέστη να'χει πια). Με το που ξανανοίγω το ΣΕΤΙ, σε 20 δευτ. στους 91.

Δοκιμάζω με το ίδιο πρόγραμμα να μετρήσω το παλιό Τουρμπο-Χ, 55 χωρίς ΣΕΤΙ και 72 με.

Ερώτηση: Έχει κανείς άλλος εμπειρία με τη θερμοκρασία του συγκεκριμένου μηχανήματος;

Α, και ο ανεμιστήρας δουλεύει σα δαιμονισμένος, οπότε δε νομίζω να φταίει αυτός.

Δημοσ.

den einai kai polu fusiologikes oi thermokrasies 1! ego exo ena laptop (asus vbi s96j) me ton 7400 pano kai disko stis 7200 strofes kai pao apo 45-60+ vathmous !! einai para polu upsulh h thermokrasia tou laptop !! kai ego to exo rithmismeno na phgainei sto full o epexergasths !!

Δημοσ.

Μαλλον με τετοιες ταχυτητες στους δισκους τα φορτια ανεβαινουν οποτε δοκιαστε παιδια βασεις ψυκτρες για φορητους αλλα και να βρισκετστε σε δροσερο μερος..

Δημοσ.

o dikos mou den anevazei thermokrasia !! :) to afhno anoixto sunexeia !! mera nuxta kanei download kai o diskos paei mexri 49-50 !! to cpu tora einai stous 42 se hremia !! to dv9393 tou filou mas exei kanonikous diskous stis 5400 !! kai 92 vathmoi se cpu einai uparvolikoi!! eidika me auta ta cpu pou einai eidika gia laptop!!

Δημοσ.

Πρέπει να έχει πρόβλημα hardware. Οι υπολογιστές της Hp δεν πρέπει να παράγουν τέτοιες θερμοκρασίες. Πήγαινε για service πριν συμβεί κατί χειρότερο.

Δημοσ.

I alitheia einai oti i thermokrasies pou exeis einai iporbolikes alla exw na kanw kapoies paratiriseis. Oi ipologistes pou exoun karta grafikwn einai logiko na anebazoun megaliteres thermokrasies, diladi laptop me bathmous katw twn 40 pou exw akousei prepei na exoun karta grafikwn shared tis intel. Egw prosopika exw ena A100-906 me thn 7600 epanw. Stin arxi den me apasxolisan oi thermokrasies mexri pou kalokairiase kai ksafnika mou ekleine meta apo 30 lepta Call of Cuty 2...diladi eftane stin diklida asfaleias pou einai oi 106 bathmoi. To kalokairi eidika programmata kai paixnidia pou xreiazontai grafika einai logiko na kanoun to laptop tigani....omos iparxei lisi. Gia arxi ama sikwseis to laptop apo tin mia meria i na pareis ena kalo cooler opos ekana egw gia to kalokairi (zalman, poli kalo). Enimerwtika epaiza thermokrasia metaksi 55 idle 80 fortomenos kai me tin basi paizw apo 43 (46 xtes me treli zesti) - 70 (75 xtes). Sto fortomenos ennow paizontas call of duty 2. Auta.

Δημοσ.

Και εγώ έχω τον Α100-906 αλλά ουδέποτε η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 61-62 βαθμούς κυρίως όταν ο επεξεργαστής δούλευε full. Το αυτό ισχύει και για τα παιχνίδια όπου όταν δοκίμασα να δω πως τα πήγαινε ο υπολογιστής μου σ' αυτά (αφού λόγω έλλειψης χρόνου δεν ασκώ το άθλημα) είδα παίζοντας FEAR πάλι τις ίδιες θερμοκρασίες (μήνα Φεβρουάριο 2007 σε δωμάτιο με 22-25 βαθμούς). Τώρα που γράφω το κείμενο σε δωμάτιο που κλιματίζεται και μετά από 4 ώρες συνεχούς εργασίας (σερφάρισμα, κατέβασμα αρχείων με p2p και γράφοντας το παρόν κείμενο), η θερμοκρασία σύμφωνα με το NHC είναι σκληρός 41 και cpu 48.

Δημοσ.

Basika den leme kati diaforetiko!! Kai emena me aples ergasies twra to kalokairi paei mexri 50...55 me to dwmatio xwris klimatismo. 80 Eftase zesti mera xwris klimatismo kai me fortomeno. Na sou pw tin alitheia i diafora sto dwmatio tou kathenos metaksi xeimwna kalokairi den prepei na einai megali!!Auto pou exw skeftei (bebaia mono kapoios fisikos mporei na to epalithepsei) einai mimpos ta sterea, opws to ksilino grafeio aporofoun perissoteri thermotita to kalokairi aneksartita apo tin thermokrasia tou aera...diladi mporei o aeras na einai 2 bathmous thermoteros sto spiti alla to grafeio na einai 10 bathmous thermotero otan kathetai to laptop mataksi kalokairi kai xeimwna. By the way tha me endiefere na dokimazes gia kan misawro FEAR twra to kalokairi kai na mou eleges mia thermokrasia.

Δημοσ.

Σήμερα πήρα την HP και μιας και το μηχάνημα είναι 20 ημερών μου είπαν να τους το επιστρέψω. Χθες κατάφερε να κλείσει στις 4 το βράδυ. Πόση ζέστη να χει εκείνη την ώρα. Μετά έτρεξα το ΣΕΤΙ με όριο τον 1 επεξεργαστή (50% χρήση σταθερά και στους 2) και ανέβηκε σε 20 δευτ. από 75 στους 90 και σε άλλο ένα λεπτό στους 94 (όπου και το απενεργοποίησα γιατι το προηγούμενο κρασάρισμα το έκανε στους 95.)

Ελπίζω να είναι απλά κάποιο πρόβλημα του συγκεκριμένου μηχανήματος γιατί αλλιώς, αν είναι να ανεβάζει από μόνο του τέτοιες θερμοκρασίες με 50% load, και χωρίς ζέστη στο περιβάλλον, τον ιούλη θα το κάνω τοστιέρα. Πάντως και στην ΗP σα λογική θερμοκρασία για τα λάπτοπ τους ανέφεραν 55-60.

Α και οι δίσκοι είναι 2 αλλά στις 5400

Δημοσ.

Φίλε TripleX-32- απ' ότι βλέπω έχει μεγάλο πρόβλημα με την θερμοκρασία.

Εγώ έχω ένα Fujitsu Siemens και είναι όλη μέρα-νύχτα ανοιχτό και κατεβάζει χωρίς υψηλή θερμοκρασία. Τέλος πάντων επειδή τώρα καλοκαίριασε και ανησηχώ λίγο πήρα αυτό και κάνει καλή δουλεία...αλλά άμα δεν δώσεις τόσα μπορείς να πάς και εδώ.

Δημοσ.

kalutera an pernete vaseis na einai alouminenies !! exoun polu kalutera apotelesmata apo tis plastikes !! eixa sto palio mou toso plastikh oso kai alouminenia kai omologo oti h alouminenia eixe polu kalutera apotelesmata !!

Δημοσ.
kalutera an pernete vaseis na einai alouminenies !! exoun polu kalutera apotelesmata apo tis plastikes !! eixa sto palio mou toso plastikh oso kai alouminenia kai omologo oti h alouminenia eixe polu kalutera apotelesmata !!

γιαυτό και η διαφορά στην τιμή άλλωστε και μήν ξεχναμε πως είναι Zalman ;)

Δημοσ.
Φίλε TripleX-32- απ' ότι βλέπω έχει μεγάλο πρόβλημα με την θερμοκρασία.

Εγώ έχω ένα Fujitsu Siemens και είναι όλη μέρα-νύχτα ανοιχτό και κατεβάζει χωρίς υψηλή θερμοκρασία. Τέλος πάντων επειδή τώρα καλοκαίριασε και ανησηχώ λίγο πήρα αυτό και κάνει καλή δουλεία...αλλά άμα δεν δώσεις τόσα μπορείς να πάς και εδώ.

Fatnazomai oti den milas gia mena alla gia ton k8oylos. Den nomizw oti oi thermokrasiess pou anefera einai iperbolikes....tou k8oylos bebaia einai. Allwste opws eipa exw promitheutei notebook cooler tis zalman.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...