illandsickness Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Καλησπέρα σε όλους.. Έχω την εξής απορία: Θέλω να συνδέσω 2 υπολογιστές (το έχω κάνει ήδη σε επίπεδο LAN) και θέλω να βλέπει ο client την ADSL σύνδεσή μου στο internet. Έχω το κλασικό sagem usb modem της otenet. Αν είναι εύκολο να μου δώσετε κάποια λύση (αναλυτικά διότι δεν έχω και πολύ ιδέα για LANs) ή κάποιο link αν έχει ξανατεθεί αυτό το ζήτημα για συζήτηση εδώ ή κάπου αλλού. Ευχαριστώ για όποιον ασχοληθεί
question mark Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Αν κατάλαβα καλά στο ένα pc έχεις συνδέσει το modem και θέλεις να βγαίνει και ο άλλος υπολογιστής στο internet. Θα πας Control panel-Network connections-και θα πας στα properties του Local Area Connection. Εκει θα επιλέξεις Internet Protocol (TCP/IP) και θα κάνεις κλικ στο properties. Ως default gateway θα βάλεις την ip του pc που έχει το modem, και θα βάλεις τους DNS του ISP σου (αν δεν τους ξέρεις θα τους βρείς εδώ http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=137590
illandsickness Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Είναι σίγουρο ότι πρέπει να βάλω DNS?? Δεν το κάνει αυτόματα το modem?
tomgr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Στον φίλο θα απαντήσω εγώ γιατί το έχω κάνει. Λοιπόν στα windows δεν χρειάζεσαι τίποτα, τρέξε τον οδηγό, βάλε να παίρνουν αυτόματα τις ρυθμίσεις και απλά από το πάνελ με τις συνδέσεις πήγαινε και κάνε share την σύνδεση που έχεις στο internet. μην ξεχάσεις το τείχος προστασίας. Εγώ θα ήθελα να μου πει κάποιος, αν ξέρει πως θα κάνω share την σύνδεσή μπυ, όχι από windows αλλά από Linux Suse 10.2 έχω το usb modem της sagem. Thanks.
poulinos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 share tin sindesi tou sagem.an sto proto pc exeis ip 192.168.1.1 kai subnet 255.255.255.0 kai default gateway ite 192.168.1.1 ite tipota tote sto deutgero pc tha baleis ip 192.168.1.2 subnet 255.255.255.0 kai default gateway 192.168.1.1. dns kai na min baleis tha ta parei logika.an trexeis ton odigo tha sou allaxeis tis ip se morfi 192.168.0.1 kai afou to exeis etimo to diktio no reason.tomgr an tora esi exeis linux pou to theoro korifi kai exeis akoma to sagem tou ote apla ntropi
tomgr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2007 Φίλε μου ....:oops:ντρέπομαι!!! αλλά η ανάγκη παίζει ύπουλα παιχνίδια. Μπορεί να είναι ντροπή αλλά έχω επιλέξει ένα usb modem, παρότι έχω και ένα router με ethernet, γιατί θέλω να αλλάζω τακτικά την ip και το ρουτεράκι κάνει αρκετή ώρα να πάρει την καινούρια, ενώ το usb με ένα σκριπάκι το κάνει σε χρόνο μηδέν.(στα windows τουλάχιστο, στο Linux το ψάχνω) Αν ξέρεις πως μπορώ να κάνω share την σύνδεση και κανένα script για το Suse θα σου ήμουν υπόχρεως. Και χαλάλι το "κράξιμο":) Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 tomgr den xero apo suse gia na boithiso apla na sou po oti an pareis ena router exoun mesa koumpaki disconect kai connect opote ama to kaneis etsi tha allaxeis ip opos tha ekanes me to script sou.
tomgr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Φίλε μου σ' ευχαριστώ. Το ξέρω αυτό που λες, άλλωστε δούλευα με το router ένα χρόνο, απλά αργεί πολύ να ανοίξει και να πάρει την καινούρια ip, ενώ με το script στο μόντεμ αυτό γίνεται μέσα σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα. Τελοσπάντων, θα περιμένω μπας και το δει κάποιος που ξέρει, γιατί τώρα δεν μπορώ να γυρίσω στα windows. Όπως είπες, το Linux είναι κορυφή.
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2007 ama travixeis tin grammi apotoma ekei tha argisi na allaxei ip .alla ama kaneis connect disconect ekei logika se liga seconds tha einai nea ip
Inquiry Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Ρε παιδιά, έχω κι εγώ μια παρόμοια απορία. Έχω κι εγώ το modem το sagem που δίνει η Otenet για τις adsl συνδέσεις της. Έχω 3 υπολογιστές που τους έχω συνδέσει πάνω σ'ένα switch από τους οποίους ο ένας ( αυτός που έχει και το modem πάνω ) έχει xp ένω οι άλλοι δύο έχουν millenium. Θέλω να μοιραστώ τη σύνδεση και στους 3 υπολογιστές. (Subnet mask έχω βάλει 255.255.0.0) Πήγα, λοιπόν, στο Network Connections και ενεργοποίησα το internet connection sharing για τη συγκεκριμένη σύνδεση. Όταν πήγα να τη σετάρω και στα άλλα pc, είδα ότι αυτά έβλεπαν κανονικά ότι είχα σύνδεση με το internet, αλλά παρ'όλα αυτά δεν άνοιγαν καμία σέλιδα από τον explorer ( ή τον opera που χρησιμοποιώ ). Τι μπορώ να κάνω για να το φτίαξω; Ευχαριστώ πολύ. ΥΓ1 : Αν συνδεθεί και άλλος client με xp πάνω, θα υπάρχει να κάνω κάτι διαφορετικό; ΥΓ2 : Έχω και το Zone-Alarm πάνω, αλλά αυτό δε νομίζω να είναι κάποιο πρόβλημα...εφόσον βλέπω τη σύνδεση κανονικά, από τα clients.
Silent Arrow Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2007 ότι είχα σύνδεση με το internet, αλλά παρ'όλα αυτά δεν άνοιγαν καμίασέλιδα από τον explorer ( ή τον opera που χρησιμοποιώ ). Τι μπορώ να κάνω για να το φτίαξω; Ευχαριστώ πολύ. ΥΓ1 : Αν συνδεθεί και άλλος client με xp πάνω, θα υπάρχει να κάνω κάτι διαφορετικό; ΥΓ2 : Έχω και το Zone-Alarm πάνω, αλλά αυτό δε νομίζω να είναι κάποιο πρόβλημα...εφόσον βλέπω τη σύνδεση κανονικά, από τα clients. Λογικα ολα αυτα. To PC που ειναι Gateway, στο Zonealarm 5 και πανω στην καρτελα firewall ->main -> advanced -> τικαρε 'This computer is a ICS/NAT Gateway'. Τα PC που παιρνουν συνδεση θα βαλεις στο Zonealarm 'This PC is a client on a ICS/NAT Gateway'. Για να μπεις στο net πρεπει οι DNS Servers στα client PC να μην ειναι η gateway του PC που δινει συνδεση (192.168.0.1) αλλα οι DNS Servers της Otenet, Forthnet κλπ. Μπορεις να τους βρεις αν βγεις σε περιβαλλον DOS και πατησεις ipconfig /all στο gateway PC...
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 se peribalon dos tha tous deis efoson tous exeis sto automato.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Ρε παιδιά, έχω κι εγώ μια παρόμοια απορία. Έχω κι εγώ το modem το sagem που δίνει η Otenet για τις adsl συνδέσεις της. Έχω 3 υπολογιστές που τους έχω συνδέσει πάνω σ'ένα switch από τους οποίους ο ένας ( αυτός που έχει και το modem πάνω ) έχει xp ένω οι άλλοι δύο έχουν millenium. Θέλω να μοιραστώ τη σύνδεση και στους 3 υπολογιστές. (Subnet mask έχω βάλει 255.255.0.0) Πήγα, λοιπόν, στο Network Connections και ενεργοποίησα το internet connection sharing για τη συγκεκριμένη σύνδεση. Όταν πήγα να τη σετάρω και στα άλλα pc, είδα ότι αυτά έβλεπαν κανονικά ότι είχα σύνδεση με το internet, αλλά παρ'όλα αυτά δεν άνοιγαν καμία σέλιδα από τον explorer ( ή τον opera που χρησιμοποιώ ). Τι μπορώ να κάνω για να το φτίαξω; Ευχαριστώ πολύ. ΥΓ1 : Αν συνδεθεί και άλλος client με xp πάνω, θα υπάρχει να κάνω κάτι διαφορετικό; ΥΓ2 : Έχω και το Zone-Alarm πάνω, αλλά αυτό δε νομίζω να είναι κάποιο πρόβλημα...εφόσον βλέπω τη σύνδεση κανονικά, από τα clients. kai gia na deis ti fteei xekinas panta se command prompt kai grafeis ping 192.168.0.1 an auto to pc sou dinei to internet kai blepeis an perneis reply meta ping 194.219.227.2 kai blepeis an perneis reply kai meta ping http://www.forthnet.gr kai blepeis an perneis replay.an sou grafei oti den briskei to name tote provlima dns.
Silent Arrow Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Το προβλημα ειναι οι DNS Servers. Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα πριν κανα διχρονο οταν προσπαθουσα να διαμοιρασω την DSL συνδεση αναμεσα στα PC 2 & 4 της υπογραφης. Αν δεν εχει ο φιλος εκδοση PRO ή PLUS του Zonealarm καθε προσπαθεια να διαμοιρασει τη συνδεση ειναι ματαιη.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 koinos meta mou lene giati ime kata ton firewall.na thes na kaneis douleia kai na exeis tin blakia.para poli too much to firewall gia home use kai to 99 tis ekato pou den xeri na to kanei useful apla pedeuetai.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.