Προς το περιεχόμενο

Vista και XP στον ίδιο δίσκο

pankou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά εγκατέστησα τα Vista και επειδή είχα προβλήματα με τις εφαρμογές αποφάσησα στο δεύτερο partition του ίδιου δίσκου να εγκαταστήσω τα XP.

Από τη στιγμή που έγκατέστησα τα XP δεν μπορούσα να μπώ στα Vista. Προσπαθώντας να λύσω το πρόβλημα, δηδαδή να μπορώ να επιλέξω λειτουργηκό, τροποποιήσα το αρχείο boot.ini των XP. Όταν έκανα restart το pc δεν μπήκε ποτέ σε κανένα από τα δύο λειτουργικά.

Τότε εγκατέστησα ξανά τα Vista στο Πρώτο Partition τώρα μπορώ να μπαίνω μόνο στα vista.

Θέλω να ρωτήσω αν γίνεται μέσα από τα vista να διορθώσω το αρχείο boot.ini των XP και να μπορέσω μετά από κάποια ρύθμιση να έχω διαθέσιμα και τα δύο λειτουργικά. Δηλαδή με ποιό τρόπο κατά την εκκίνηση θα έχω τη δυνατότητα να επιλέγω λειτουργηκό.

Τα XP τα χρείαζομαι και αν δεν λυθεί διαφορετικά το πρόβλημα θα αναγκαστώ να κάνω format και εγκατάσταση των XP ξανά στο δεύτερο partition και τότε δεν θα έχω πρόσβαση στα vista και ξανά από την αρχή!!!

Δημοσ.

Στο θέμα της επιλογής του λειτουργικού βρήκα τη λύση στο site:http://apcmag.com/5485/dualbooting_vista_and_xp με τη βοήθεια του EasyBCD. Ωραία τώρα στην εκκίνηση μου εμφανίζεται η επιλογή λειτουργηκού αλλά παραμένει ένα πρόβλημα.

Όταν επιλέγω εκκίνηση με τα XP μου βγάζει σφάλμα. αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή είχα αλλάξει το αρχείο boot.ini των XP. Πως μπορώ μέσα από τα vista να διορθώσω αυτό το αρχείο;

Επίσης προσπαθώ να κάνω επιδιόρθωση των XP μέσα από το Cd εγκατάστασης αλλά σε ένα σημείο μου ζητά κωδικό adminitrator ενω εγώ στην εγκατάσταση των XP δεν είχα δώσει κωδικό administrator. Μπορεί κάποιος να δώσει μία λύση πριν εγκαταστήσω ξανά τα Xp;

Δημοσ.

παντως νομιζω πως πρεπει τα βιστα να εγκατασταθουν τελευταια...γιατι κατι παιζει με το μπουτ.Δεν ξερω ακριβως τι και γω ψαχνομαι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...