Προς το περιεχόμενο

Vista + Xp ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ

ssd93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας θέλω να ζητήσω από την αρχή συγγνώμη αν το post υπάρχει ήδη. Θεωρώ ότι έχω ένα διαφορετικό πρόβλημα που δεν υπάρχει στο forum μια συγκεκριμένη λύση. Χρησιμοποιούσα windows XP Pro και το Pc πήγαινε μια χαρά. Έβαλα ένα ξεχωριστό σκληρό δίσκο (και αυτός μεγάλης χωριτηκότητας) και εγκατέστησα εκεί τα Vista και αυτά δουλεύουν μια χαρά. Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα καθορίζω με ποιο λειτουργικόθα ξεκινήσει μέσα από τα BIOS. Επειδή αυτό δεν είναι πολύ βολικό και γνώσεις μου σταματούν εδώ, ξέρει κάποιος έναν τρόπο ανοίγοντας το pc με ποιο λειτουργικό θα ξεκινήσει??

Πολλά ευχαριστώ και πάλι ζητάω συγγνώμη αν ήδη υπάρχει το post.

Δημοσ.

Aπ' όσο κατάλαβα έχεις δύο σκληρούς, έναν με XP και έναν με Vista. Οπότε όποιον δίσκο καθορίσεις ως boot device στο bios, απ' αυτόν θα γίνεται και η εκκίνηση του συστήματος και άρα θα φορτώνει το αντίστοιχο λειτουργικό. Αυτό δε ρωτάς;

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος (δεν το πολυκατέχω το θέμα) θα πρέπει να κάνεις μια επέμβαση στο αρχείο boot.ini για να επιλέγεις ποιο λειτουργικό θες να φορτώσει όταν ανοίγεις τον υπολογιστή. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ κι εδώ. Ας απαντήσει όμως και κάποιος που γνωρίζει καλύτερα.

Δημοσ.

Μπορείς να το ρυθμίσεις από τα Vista χωρίς να πειράζεις τόσο προχωρημένες ρυθμίσεις, πήγαινε στα Vista δεξί κλίκ στο Υπολογιστής > Διαχείρηση > Διαχείρηση δίσκων και ψάξτο, θα το κοιτάξω να το θυμηθώ και θα σου ξαναγράψω.

Δημοσ.

an katalava kala:

otan kanei ekkinhsh to PC pata to plhktro F12

(opos otan mpaineis sto bios)

8a sou vgalei na dialekseis apo pion disko na kanei ekkinhsh

ps

ego anteksa ta vista 1 mhna. kalo kouragio

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...