Προς το περιεχόμενο

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας : Μήπως μας... δουλεύουν;

kokotas kokos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνώμη που επεμβενω, αλλα οταν η συχνότητα εκπομπης-λήψης ειναι 1800 Mhz δεν γίνεται να σε κυνηγάει το σήμα.

• 10 μήνες μετά...
  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η ισχη που εκπεμπει η κεραια στην ελλαδα ειναι 20% κατω απο τα ορια που ισχυουν στην ευρωπη τα οποια ειναι 100 φορες μικροτερα απο το ανωτατο επιτρεπτω οριο.Σε μετρησεις που εχουν γινει τα νουμερα ειναι δεκαδες-εκατονταδες φορες πιο κατω απο το οριο.

ΑΡΑ το προβλημα δεν ειναι οι κεραιες (οσο πιο κοντα τοσο καλυτερα,τοσο μικροτερη εκπομπη σηματος απο το κιν) αλλα τα κινητα κ κυριως οι θερμοκρασιες που ανεβαζουν(οφειλετε στα κυκλωματα του,στην μπαταρια του,στην επαφη με το σωμα μας κ λιγοτερο στα Η/Μ) κ οι οποιες μετα απο μεγαλο διαστημα κ συνεχη,πολυωρη χρηση μπορει να δημιουργησουν προβλημα (πονοκεφαλο).

Γι' αυτό ο Έλλην πάει στη δουλειά του σαν υπνωτισμένο κοτόπουλο...Γ$%^$&*νη τεχνολογία...Ούγκ για επιστοφή στα κούτσουρα και τις πέτρες ωρέ!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ότι και να να ισχύει για το ύψος και την επικινδυνότητα της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας το τραγικό της υπόθεσης παραμένει ότι μπορεί να έχεις ένα "γείτονα" που για κάποια ευρώ γράφει τους περίοικους στα παλιά του τα παπούτσια και πετάει από πάνω και το γυφτοκαμουφλάζ υποτιμώντας ακόμα περισσότερο την νοημοσύνη μας.

Δημοσ.

Όσοι διαμαρτύρονται για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας να τους απαγορευτεί η χρήση οποιουδήποτε κινητού τηλεφώνου, να δούμε μετά.

-Να φύγει η κεραία κύριε να πάει αλλού!

-Πού;

-Δεν ξέρω αλλού! Ντριιιιν, (ανοίγει κινητό) έλα Μίτσο, εδώ τους τα λέω για την κ...κεραία.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

γεια σας παιδια θελω να πω και εγω την γνωμη μου για τις κεραιες

λοιπον ειμαι κατοικος θεσσαλονικης συγγεκριμενα πριν 2 χρονια ειχανε τοποθετηση παρανομη καιρεα vodafone πανω απο το κρεωπολειο της γειτονια μου αυτοι η καιρεα βγηκε γιατι μπηκε παρανομα τωρα ξανατοποθετηθηκε εχουνε γεινει πολλες και μεγαλες φασαριες να βγει εχουνε υπογραψει οι παντες αλλα τιποτα η συγγεκριμενη καιρεα ειναι χτισμενη σαν καπνοδοχος ωστε να μην φαινεται επισης αυτοι που μενουνε απο κατω δεν τους πηραζει η κερεα αλλα απο οσο ρωτησα καθηγητη και μου ειπε ειναι οτι τον γειτονα μου μπορει να μην τον πηραζει αλλα εμενα να με ψεινη ειναι αναλογος στον οργανισμο πολλοι εκανανε και φασαρια με αυτον που την εχει την καιρεα αλλα τιποτε δεν εγινε αλλοι παλι λενε και επιμενουνε να βγει εγω λεω αν δουμε το δυκτιο της cosmote οπου εγω δεν ειχα καλο σημα και στα 3 κινητα που εχω αυτο ειναι πιο πολυ επικυνδινο στην εξηπηρετηση που επαιρνα ελεγαν δεν εχετε καιρεες στην περιοχη σας εγω θα πρωτηνα σαν πανος να μπει μια καιρεα πολυ μακρια μεγαλυς ισχυος και να εξυπηρετει ολοκλιρο τον κοσμο παντος αν οι κερεες αυτες που μπαινουν εχουνε εξουσιοδοτηση δεν βγαινουν με τιποτα η συγγεκριμενη που ανεφερα ειναι ακομα και μας ψηνει

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανείς γιατί η Cosmote μας έχει αφήσει χωρίς σήμα/κεραίες εδώ και κάτι αιώνες; Μένω σε βορειοδυτικό προάστιο της Αθήνας και δεν είμαι η μόνη φυσικά που παραπονιέται. Πιάνει καμπάνα στο χωριό μου στην Αρκαδία και μες στην πόλη έχω μία με δύο γραμμές και συνήθως πέφτει η γραμμή. Έλεος πια. Υποτίθεται άλλαξα το κινητό σε What's Up για να μιλάω με τους φίλους μου αλλά πού τέτοια τύχη...

Τό'χει ψάξει κανείς περισσότερο; Έχετε στείλει καμια επιστολή παραπόνων;

Γαμώτο μου θέλω κεραία!

Δημοσ.

Εχεις καλέσει την cosmote να σου πει αν υπάρχει πρόβλεψη για εγκατασταση κεραίας στην περιοχή σου?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν κάλεσα αλλά έγινε το θαύμα!

Εδώ και κάτι μέρες βελτιώθηκε το σήμα της Cosmote. Λογικά θα το προσέξατε κι άλλοι.

Πάλι καλά!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να πω κι εγώ την γνώμη μου εδώ.

Θεωρώ έγκλημα τις κεραίες μεγάλης ισχύος και την ανεπαρκή κάλυψη. Για μένα, το μοντέλο ευρωπαϊκών χωρών, και ειδικότερα για να δώσω και ένα παράδειγμα, στην Στουτγκάρδη, υπάρχουν μικροκεραίες κάθε 100-200 μέτρα. Αμελητέας ισχύος, εξυπηρετούν σα να λέμε 1-2 οικοδομικά τετράγωνα. Τα οφέλη; Πολλά και διάφορα, πραγματικά. Θα αποδώσω μερικά τα οποία έχω σκεφτεί:

• Μέγιστη κάλυψη παντού.

Αυτό σημαίνει, μικρότερη εκπομπή της συσκευής, οι οποία επαφίεται στο κεφάλι μας! Τι πιο σημαντικό;

Με την κατάσταση στην Αθήνα ειδικότερα στην οποία μένω και ξέρω τι γίνεται, το κεφάλι μας ψήνεται ηλιθιωδώς. Στο σπίτι μου το σήμα είναι το ελάχιστο δυνατό για να καλέσω κάποιον, η γραμμή πέφτει κλπ. Αυτό σημαίνει ότι για να επικοινωνήσει η συσκευή μου με τον σταθμό βάσης, εκπέμπει στην μέγιστη ισχύ, δηλαδή 2 W, και όλα αυτά μισό εκατοστό απ' την κεφάλα μου.

• Λίγοι συνδρομητές ανά κελί

Αυτό σημαίνει, πολύ δυσκολότερη κατάρρευση του δικτύου. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό, πέρα απ' τις καθημερινές μας επικοινωνίες, αλλά σε μια κρίσιμη κατάσταση.

• Μεγαλύτερη αυτονομία συσκευών

Μπορεί να μοιάζει δευτερεύον, αλλά πόσο συχνά μείνατε από μπαταρία; Η συνεχής αναζήτηση σταθμού βάσης και η εκπομπή σε μεγάλη ισχύ για να επικοινωνήσει μαζί του, ρουφάνε την μπαταρία της συσκευής. Η μεγαλύτερη αυτονομία σίγουρα είναι μεγάλο προνόμιο.

Επίσης όσοι ανησυχούν για τις κεραίες πάνω απ' τα κεφάλια τους, νομίζω αν δουν ένα διάγραμμα εκπομπής μιας κατευθυντικής κεραίας θα ησυχάσουν. Ο λωβός που σχηματίζεται διοχετεύει τα Η/Μ κύματα προς την κύρια κατεύθυνση εκπομπής, αφήνοντας λίγα μόνο στον υπόλοιπο χώρο. Και για να πω την αλήθεια, με ανησυχεί πολύ περισσότερο να μην υπάρχει κεραία κοντά μου και να ψήνεται το κεφάλι μου με τα 2W εκπομπής της συσκευής μου, παρά να υπάρχει μια κεραία μικρής ισχύος κοντά μου.

Αυτά είχα να πω για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, και αυτά τα ολίγα να προσθέσω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...