ata1983 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Ειχα την εντυπωση οτι για αλλαγη του dna ευθυνεται η ραδιενεργεια και οχι η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια. Αν παιζει και η ηλεκτρομαγνητικη τοτε τη βαψαμε. Θα πρεπει να ξεκινησουμε απο τις λαμπες.... Ναι οι ιονιζουσες ακτινοβολιες ειναι αυτες που μεταλλασουν το DNA απ'οσο ξερω αλλα και η ηλεκτομαγνητικη ακτινοβολια μπορει να προκαλλεσει καποιες ανωμαλιες σταδιακα αφου προκαλλει υπερθερμανση του ανθρωπινου ιστου. Παντως δεν ειναι ολα τα Η/Μ πεδια το ιδιο. Οπως και στον ηλιο το ορατο φασμα δεν ειναι επικινδυνο σχετικα αλλα αυτο που δημιουργει ζημια ειναι πχ το UV. Δηλαδη παιζει ρολο και η συχνοτητα των κυματων που δεχομαστε. Η λαμπες πχ δεν εχουν λογο να εκπεμπουν σε περιοχες αλλες εκτος της ορατης περιοχης που δεν ειναι επικινδυνη για τον ανθρωπο. Η υπαρξη υψηλης τασης ειναι αλλο πραγμα βεβαια
ATG Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Εγώ πάντως με το φτωχό μου μυαλό δέν μπορώ να καταλάβω γιατί οι εταιρείες νοικιάζουν χώρο για τόσα πολλά λεφτά το χρόνο ~15.000 ? και δέν αγοράζουν το οικόπεδο και να κάνουν απόσβεση σε καμμιά 5άρα χρόνια;Έτσι δέν γίνονται οι σωστές δουλειές;Και άν υπάρχει πρόβλημα το λύνεις στα δικαστήρια,παρα παίζουν με περίεργα συμβόλαια, καμουφλαρίσματα,μαύρα λεφτά για νοίκια, δημάρχους κτλ κτλ. Ξερεις ποσες πολυκατοικιες θα επρεπε να αγορασουν στην Αθηνα? πανω απο 2000
zedone Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δέν είπα για πολυκατοικίες αλλά για οικόπεδο,ή και ταράτσα,τα λεφτά για τα καταστήματα πώς τα βρίσκουν;Ας βρούν και τα 10 τμ που θέλει η κεραία και όποιος έχει πρόβλημα κάνει μήνυση σε αυτούς και όχι να μπλέκουν το κόσμο με παράνομες ενοικιάσεις,Για όλους είναι δελεαστικό αυτό το ποσό απο το πουθενά αλλα στο τέλος τις μηνύσεις τις τρώνε αυτοί και όχι οι εταιρείες.Και τώρα ειδικά που χρησιμοποιούν κοινό δίκτυο ας μοιράζονται αυτά τα έξοδα.Υπεραπλουστευμένα πάντα τα γράφω για να δείξω οτι άν ήθελαν τα προβλήματα αυτά θα τα είχαν ξεπεράσει τόσα χρόνια που βρίσκονται στην αγορά.
vagos789 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Πως να ξεπερασουν τα προβληματα αυτα σε μια αγορα με ασαφες και διαρκως μεταβαλλομενο νομικο πλαισιο;Προσφατα εβγαλε δικαστηριο ολες τις κεραιες παρανομες!Αντε γεια δηλαδη, ολοι εχουμε απο δυο κινητα ο καθενας,αλλα τις κεραιες δεν τις θελουμε!
IOCTL Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Οποιος διαμαρτύρετε για τις κεραίες και έχει κινητό - κινητά τότε είναι απλώς υποκριτής!
wiz@rd21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Οποιος διαμαρτύρετε για τις κεραίες και έχει κινητό - κινητά τότε είναι απλώς υποκριτής! Υπερβολικά απλοϊκό, δεν νομίζεις;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 kala 8a'tan na karkiniaze mono to chernobyl, alla den xreiazete na pas makria, traba os tin ptolemaida H ston kontinotero meta-sta8mo ypsilis taseos tis DEH kai rota ta gyro spitia.. (makari na min isxyei kai me tis 2 keraies poy me exoun stin mesi lol) Στην Πτολεμαΐδα έχουν πρόβλημα με τη μόλυνση του αέρα - εδάφους κλπ από τη λειτουργία του εργοστασίου και όχι από τις κολώνες! Δε λέω και αυτές εκπέμπουν ακτινοβολία αλλά όπως και με τις κεραίες, δεν υπάρχουν αποδείξεις...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Υπερβολικά απλοϊκό, δεν νομίζεις; Από τη στιγμή που θέλουμε να έχουμε κινητό(α) πρέπει να δεχτούμε και τις κεραίες μέσα στην πόλη! Δεν γίνεται να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!
nikos2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Υπερβολικά απλοϊκό, δεν νομίζεις; Να μου επιτρέψεις να παρέμβω, είναι τόσο απλοϊκό όσο ακριβώς το να πετάξεις στα σκουπίδια το κινητό (αν υποστηρίζεις την "επανάσταση"). Σε κάθε περίπτωση αν θέλει κάπιος να υποστήρίξει την άποψή του, θα πρέπει να έχει ακούσει όλες τις πλευρές. Παραθέτω συνέδριο της ΕΕΤΤ για να πάρει ο οποιοσδήποτε θέση (είπα, ψάξτε, διαβάστε, κάνετε έρευνα, κρίνετε, κατακρίνετε). http://www.eett.gr/export/sites/default/sites/EETT/NewsReleases/Events/AntennasConf_Thes/meeting_30012007_proceedings.pdf
wiz@rd21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Οπότε εάν εγώ πετάξω το κινητό μου και μόνο τότε θα έχω λόγο ώστε να μην έχω μια κεραία πάνω στο σπίτι μου. Τότε θα μου έβρισκες δίκιο να αντιδρώ; Αλλά το να έχω κινητό nikos2007 είναι διαφορετικό από τα να έχω και χρόνιες παθήσεις παράλληλα, και δεν είπα ότι εγώ μπορώ να το αποδείξω αυτό, αλλά μην είστε αντίστοιχα όλοι τόσο κάθετοι ότι οι κεραίες δεν προκαλούν προβλήματα.
Dias Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Βασικά εγώ έχω άλλο τρόπο βλέψης. Αν σε κάθε γειτονιά υπήρχαν δέκα access points (τα οποιά εκπέμπουν το καθένα 35-60mW ισχυ) τότε θα είχαμε κάλυψη σε όλη την Αθήνα χωρίς να έχει κανεις το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι πως αν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας ήταν πολλή κοντά η μία με την άλλη (και ενοήτε πως έπρεπε να υπήρχαν χιλιάδες μέσα στην Αθήνα), τότε δεν θα υπήρχε η ανάγκη να εκπέμπουν μεγάλη ισχύ , αλλά σχεδόν μηδενική. Τότε το ίδιο θα ίσχυε και από την πλευρά των κινητών μας. Άρα μια κεραία διπλα στο σπίτι μας και οι επόμενες κεραίες μετα απο 10κμ=κακό (διότι η κεραία θα εκπέμπει μεγάλη ισχύ για να στείλει σήμα στον συνδρομητή που βρίσκεται στα 5κμ) Μιά κεραία διπλα στο σπίτι μας και οι επόμενες κεραίες μετα από 500μ-1κμ=καλο (διότι η κεραία θα εκπέμπει μικρή ισχύ για τα στείλει σήμα στον συνδρομητή που βρίσκεται στα 300μ-800μ ,ομοίως θα εκπέμπει και λίγη ισχύ το κινητό μας). Άρα οι πολλές κεραίες είναι καλό και οι λίγες είναι κακό. Μόλις είχαν πρωτοκυκλοφορίσει τα κινητά , είχαν ισχύ 4Watt (=πολυ κακό) ,διότι οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας ήταν πολύ αραιές. Τώρα τα κινητά εκπέμπουν 2watt =900MHz kai 1Watt=1800MHz (οι κυψέλες στα 1800MHz είναι πιο πυκνές). Το σύστημα που έκανε τώρα η Voda και η Wind , όταν δεν πιάνει η μία εταιρία να μπαίνει ο συνδρομητής στο δίκτυο της άλλης εταιρίας είναι πολύ καλό, διότι αυτομάτως είναι σαν να διπλασιάζονται οι κεραίες. (Αυτό σε δεύτερη φάση θα μπορούσε να γίνει έτσι, ώστε ο συνδρομητής να μην είναι απαραίτητο να περάσει στην κεραία της άλλης εταιρίας μόνο όταν δεν έχει σήμα , αλλά και όταν το σήμα του περάσει μία κατώτατη τιμή κατωφλίου. (Έτσι θα εκπέμπει και λιγότερη ισχύ η συσκευή του συνδρομητή αλλά και η κεραία του site.)) Β) Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν σήμα στο σχήμα του "λουκουμά" όσοι βρίσκονται απο κάτω δεν επιρεάζονται Γ) Τα κινητά μας εκπέμπουν σημα στο σχήμα της σφαίρας (προς όλλες τις κατευθύνσεις) . Οπότε η ισχύ μοιράζεται στον χώρο ανάλογα την ακτίνα με κέντρο την κεραία του κινητού μας. Παράδειγμα : Αν το κεφάλι μας βρίσκεται 3εκατοστα από την κεραία του κινητού μας τότε θα τρώγαμε ισχύ 4/3*π*R στην τρίτη δύναμη. δηλαδή : 4/3 * 3,14 * 0,03μ στην τριτη = 4/3 * 3,14 * 0,000027= 0,000304 . Άρα το 1watt μοιράζεται σε όγκο 0,000304μ*μ*μ 1watt/0,000304=3289,47 Αν το κεφάλι μας βρισκόταν σε απόσταση 2 μέτρα απο την κεραία τότε 4/3 * 3,14 * 2 στην τριτη = 4/3 * 3,14 * 8 =33,49μ*μ*μ To 1 watt μοιράζεται σε όγκο 33,49 δηλαδή 1watt/33,49=0,029 Άρα η πρώτη περίπτωση (3εκατοστα) , 3289,47 απο την δεύτερη (2 μετρα) 0,029 είναι 113413 φορές περισσότερη ακτινοβολία. Βέβαια το κρανίο μας δεν είναι σημειακό , αλλά έχει κάποιο όγκο , και το σήμα του κινητού δεν εξασθενεί μόνο κατα 4/3 π R στην τρίτη , αλλά και λογαριθμηκά λόγω άλλων φαινομένων στο χώρο. Αλλά ελπίζω να πιάσατε την βασική ιδέα
nikos2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Οπότε εάν εγώ πετάξω το κινητό μου και μόνο τότε θα έχω λόγο ώστε να μην έχω μια κεραία πάνω στο σπίτι μου. Τότε θα μου έβρισκες δίκιο να αντιδρώ; Αλλά το να έχω κινητό nikos2007 είναι διαφορετικό από τα να έχω και χρόνιες παθήσεις παράλληλα, και δεν είπα ότι εγώ μπορώ να το αποδείξω αυτό, αλλά μην είστε αντίστοιχα όλοι τόσο κάθετοι ότι οι κεραίες δεν προκαλούν προβλήματα. Καμία σχέση φίλε μου ούτε είμαι κάθετος σε αυτό, ούτε φανατικός με τις κεραίες (ελπίζω να διάβασες ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το αρχικό μου post και να κατάλαβες ότι θέλω να θίξω συμπεριφορές.. Είμαι κάθετος στην καφρίλα που επιδυκνείουν οι περισσότεροι υποκριτές, που θέλουν και σήμα και κινητό. Ε δεν γίνεται. Αν θέλεις σήμα στην πόλη ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει αφού δεν γίνεται αλλιώς να εμπιστευτούμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τις μετρήσεις και τα συμπεράσματα των επιστημόνων και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. Ελεύθερος είσαι να πιστεύεις ότι θέλεις πετάξεις δεν πετάξεις το κινητό σου;-)
nikos2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Αυτό που προσπαθώ να πώ είναι πως αν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας ήταν πολλή κοντά η μία με την άλλη (και ενοήτε πως έπρεπε να υπήρχαν χιλιάδες μέσα στην Αθήνα), τότε δεν θα υπήρχε η ανάγκη να εκπέμπουν μεγάλη ισχύ , αλλά σχεδόν μηδενική. Τότε το ίδιο θα ίσχυε και από την πλευρά των κινητών μας. Well done DIAS. Ενήμερος!
dragon_syr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Να μου επιτρέψεις να παρέμβω, είναι τόσο απλοϊκό όσο ακριβώς το να πετάξεις στα σκουπίδια το κινητό (αν υποστηρίζεις την "επανάσταση"). Σε κάθε περίπτωση αν θέλει κάπιος να υποστήρίξει την άποψή του, θα πρέπει να έχει ακούσει όλες τις πλευρές. Παραθέτω συνέδριο της ΕΕΤΤ για να πάρει ο οποιοσδήποτε θέση (είπα, ψάξτε, διαβάστε, κάνετε έρευνα, κρίνετε, κατακρίνετε).http://www.eett.gr/export/sites/default/sites/EETT/NewsReleases/Events/AntennasConf_Thes/meeting_30012007_proceedings.pdf διαβασα ολο το threat και συμφωνω με τον νικοσ2007. εαν γινεται τετοιο θεμα για τις κεραιες τοτε τι θα γινει με αυτο? "ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ του πανεπιστημίου MIT της Μασαχουσέτης ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να στείλουν ασύρματα ενέργεια σε μία λάμπα ισχύος 60 watt, προβλέποντας μελλοντική εξέλιξη κατά την οποία συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και άλλα εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας δε θα χρειάζονται πλέον φορτιστές. " ??
Freakster Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1662586&postcount=62 http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1662634&postcount=69 http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1664482&postcount=90 Αν θες να κανεις πολ, στειλε π.μ. στους mods. :?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.