g1annis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Θα πάω το βράδυ σε κάποιο φίλο που τρέχει κι αυτός Linux για να μπορεί να διαβάσει το raiserFS (αν το διαβάσει στον σκληρό) για να δω αν έπαθε ζημιά. Εσείς τι λέτε τώρα δηλαδή? Να πάω για νέα mobo? Καμοια μεταχειρισμένη?
washcloud Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 "parity" anaferetai 0synh8ws- (kai xontra-xontra) sth "synergasia twn mnhmwn".... alla to mhnyma "cannot be reset" 1h fora to vlepw. 1 psilopsaksimo sto google afhse ypopsies oti mporei na exeis provlhma eite me kapoia apo tis mnhmes eite me th motherboard. to epomeno pou 8a tsekara einai 1-1 tis mnhmes (alla des kai sto bios an exei epilogh pou na anaferei th leksh parity kai mporeis n allakseis kati ekei)
Sadman Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 χμμ...Απο οτι βλεπω πας γαι mobo δυστιχως.... Εχω δει κατι παρομιο(χωρις το cannot be reset)σε ενα φιλο μου με ενα παρομοιο γεγονος.Εκανα και αυτος ολα τα παραπανω και τζιφος.Αλλαξε mobo(του δανεισα την δικια μου(μεγαλη αυοττηισια μεχρι να τα ξιλοσω)) Δοκιμασε να δανειστεις μια mobo και πες μας.
g1annis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μάλιστα... Λέτε να μπορέσω να βρω κάποια (έστω και μεταχειρισμένη) που να υπιστηρίζει μνήμες RIMM γιατί δε σκοπεύω να τις αλλάξω... Επειδή από hardware δεν ξέρω και πολύ καλά, ο επεξεργαστής είναι ενσωματωμένος στη mobo? Δηλαδή πρέπει να βρω mobo+επεξεργαστή ή αρκεί να βρώ μια συμβατή motherboard και να μεταφέρω τον επεξεργαστή σε αυτή?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Ωχ... εφοσον παιρνεις μνημες Rd-RAM (RIMM), σημαινει οτι ο επεξεργαστης σου ειναι socket 423. Οχι δεν ειναι ενσωματωμενος στη μητρική, αλλα και παλι, ειναι πλεον πολυ δυσκολο να βρεις μητρικη socket423... Ασε που και να βρεις θα τη χρυσοπληρωσεις....
g1annis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Μπορείς να μου δώσεις ας πούμε τάξη μεγέθους του κόστους? Δηλαδή να ψάξω για mobo για να την αντικαταστήσω, ή πήπως συμφέρει να βάλω νέα mobo+RAM και να πετάξω τις RIMM? Επειδή είμαι ψιλοάσεχτος μπορείς να μου υποδείξεις τι θα ζητήσω σε καμια δημοπρασία ή στα μαγαζιά? Θα τους πω ότι θέλω motherboard με socket 423 που να υποστηρίζει μνήμες RIMM? Και ότι μου βρούνε θα μου κάνει?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Καινουριες δεν υπαρχουν, μη το ψαχνεις. Εδω δεν υπαρχουν καλα καλα για socket 478. Οποτε για μαγαζι δεν το βλεπω ευκολο. Ψαξε σε δημοπρασιες στο http://www.e-market.gr ή στις αγγελιες εδώ ή σε αλλα φορουμ. Αμα ξερει κανεις άλλος site δημοπρασιων ας το πει. Εαν εισαι διατεθειμενος να κουβαλησεις απο εξωτερικο, πιστευω πως θα βρεις αρκετα πραγματα στο ebay (.uk, .com, .it, κτλ)... Σιγουρεψουν πρωτα οτι σου καηκε η μητρικη... Πραγμα για το οποιο δεν ειμαι και πολυ σιγουρος, αφου αναβει!
washcloud Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 opws leei kai o GeorgeMan ,giati tosh viasynh na pareis mhtrikh?Ti se kanei na pisteveis oti den einai h(oi) mnhmh(es)?-h kai kati allo akoma?
g1annis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Λοιπόν... Δοκίμασα τον σκληρό και -πάλι καλά- είναι μια χαρά. Άρα πάμε πλέον να δούμε τα υπόλοιπα. Κατ' αρχάς η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Πλέον κάθε φορά που μπαίνω στο pc (μια κουβέντα είναι το μπαίνω) μου βγάζει το μήνυμα που παρέθεσα παραπάνω (#12) και εννοείται ότι δεν μπορεί να σώσει τις αλλαγές στο BIOS. Το περίεργο είναι ότι ενώ όταν τον είχα πάρει είχα βάλει 256ΜΒ RAM (2*128). Όταν μπαίνω στο BIOS μου εμφανίζει στο 1ο και στο 2ο SLOT τις 2 μνήμες 128, στο 3ο και στο 4ο SLOT μου εμφανίζει να μην έχει τίποτα. Ωστόσο, όταν ανοίγω το κουτί -ω τι έκπληξη- βλέπω πως και τα 4 SLOTS είναι κατειλημένα.... Το 1 και 2 από 2 όμοιες καρτούλες που φέρουν ένα μεταλλικό κέλυφος (όπως καλιώρα αυτή που φαίνεται στο παρακάτω λινκ http://www.geeks.com/images/300x300/RAM-256RIMM1066-N-unit.jpg) ενλω στα SLOTS 3 και 4 καταλαμβάνονται από άλλες δύο καρτούλες ίσων διαστάσεων με τις προηγούμενες, χωρίς όμως το μεταλλικό κέλυφος.... Τι είναι αυτές άραγε? Για να τεστάρω λοιπόν τις μνήμες, άρχισα να τις βγάζω μία-μία, αλλά όποια και να έβγαζα ή όποια και να άφηνα πάνω, (αν πάσει περιπτώσει έκανα όλους τους δυνατούς συνδιασμούς) μου έβγαζε ματά από κάθε boot 3 beep που σημαίνει σύμφωνα με τον beep code της mobo μου ότι δεν είναι σωστά τοποθετημένες οι μνήμες. Μάλιστα, πλέον αφού δεν boot-άρει ούτε από το live CD του Linux ούτε από το Ultimate Boot Disk ΔΕΝ μπορώ να κάνω memtest!!! Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι τελικά, η mobo μου δεν είναι socket423 αλλά 478, οπότε αν όντως φταίει η mobo θα είναι πιο εύκολο να βρω αντικαταστάτη! Μάλλον όμως με μια σύντομη έρευνα αγοράς που έκανα συμφέρει να κάνω μια mini αναβάθμιση! Μπορείτε να μου πείτε κάποιον τρόπο να τεστάρω τις μνήμες μου μπας και μπορέσω να τις σπρώξω σε καμοια δημοπρασία? Από όσο μου είπανε οι RIMM είναι περιζήτητες!
washcloud Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Λοιπόν σε κάποιον που ξέρει περισσότερα θα φανώ γελοίος,αλλά αυτά που λες μου φέρνουν στο μυαλό τις μνήμες "Rambus",όπου χρειάζεται εκτός από την ίδια την μνήμη και 1 άλλη "καρτούλα"(που μοιάζει με μνημη αλλα δεν είναι) για να δουλέψει....Την ύπαρξη αυτών των μνημών την έμαθα πρόσφατα και στο περίπου,οπότε μην γκρινιάζετε οι γνωρίζοντες παρισσότερα. Αυτό ίσως εξηγεί την "παρουσία παραπάνω καρτών" που αναφερεις. Αν είναι αυτή η περίπτωση,και αν το pc αναγνωρίζει πλέον μόνο 128mb μνήμης,παίζει πολύ καλά να έχει καεί τελικά η 1 σου μνήμη.Δοκίμασε να βάλεις 1 μνήμη-1 "συνοδευτική κάρτα"(λογικά σε θέσεις 1-3 στα mem slots,αν και δεν έχω ιδέα,το ξαναλέω),και αν δε δουλέψει σε θέσεις 2-4,ΚΑΙ ΑΝ ΟΥΤΕ ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ δοκιμάζεισ το άλλο "ζευγάρι"(πάλι 1α θέσεις 1-3,2-4)...Συνεχίζει να μη γίνεται τίποτε?Δοκίμασε να "αλλάξεις" τα "ζευγάρια"..(την 1η μνήμη με τη "συνοδευτική" Νο 2,σε θέσεις 1-3,και ούτω καθ' εξής...Τέλος,δοκίμασε μήπως οι σωστές θέσεις είναι 1-2 και 3-4(αν και βασικά θα στηριχθείς στην διάταξη που είδες να έχουν όταν πρωτοάνοιξες το κουτί-απ αυτα που λες ήταν μάλλον 1-3 και 2-4....) Ένας φίλος με tower pc δεν υπάρχει για να τις τσεκάρεις με το memtest86? (το γράφεις είτε σε floppy-είτε σε cd)
g1annis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2007 Μωρέ φίλους έχω να μου τεστάρουν τις μνήμες. Αλλά κανένας από αυτούς ΔΕν έχει mobo Με υποδοχές για μνήμες RIMM!!! Αυτό είναι όλο το πρόβλημα.
laguna Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Και εγώ πιστεύω ότι είναι ram. ΤΟ ότι μπαίνει στο pc αλλα σου καθυστερεί δεν νομίζω να φταίει η motherboard. Και εμενα παλιά μου χάλασε μια motherboard και δεν "Βοοτερνε" καθόλου. Όταν μου χάλασε από την ali η ram γινότανε αυτό ρούλες. Τρελή καθυστέρηση για να ξεκινήσει το pc και αρχίζανε και τα beep.
gtsamour Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μνήμη καπούτ! Από το πρώτο post το κατάλαβα.... κατέβασε το memtest κάψτο σε ένα cd και μπούταρε από αυτό. Το προγραμματάκι (τύπου dos) αναλαμβάνει να τεστάρει όλη τη μνήμη. ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρεί λάθος.
g1annis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Φίλε ΔΕΝ boot-άρει καν. Δε δοκίμασα το memtest βέβαια αλλά δοκίμασα διάφορα Live CDs και ΚΥΡΙΩΣ αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι δεν είναι μνήμες είναι ότι ΔΕΝ boot-αρε ούτε με το Ultimate Boot Disk. Κάθε φορά που ανάβω τον υπολογιστή μου βγάζει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά και στοιχεία του BIOS κλπ, και μου λέει ότι ΔΕΝ έχω σώσει τις ρυθμίσεις του BIOS. Ξαναμπαίνω στο BIOS κάνω τις αλλαγές μου, save and exit και μετά την επανεκκίνηση ξανά στα ίδια. Είναι αυτά ενδείξεις προβλήματος στις μνήμες?
Candyman® Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2007 Μπας και από κανα βραχυκύκλωμα τα έπαιξε η μπαταρία του bios? Δεν την αλλάζεις μπας και.... Είναι πολύ φθηνές έτσι κι αλλιως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.