Προς το περιεχόμενο

Overclocking στην ATI 9800 PRO

axlgol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά, παιδιά ξέρει κανείς άμα μπορώ να κάνω Overclocking στην ATI 9800 PRO; Υπάρχει κάποιο Site να δω κάτι; Την έχει κάνει κανείς αυτή ή κάποια άλλη ή τέλος πάντων δεν αξίζει να ασχοληθώ μήπως χάσω και τα αυγά και τα καλάθια που λένε; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν κλοκάρεται αλλά γνωρίζω όμως ότι:

1) Τσέκαρε πρώτα για να σιγουρευτείς αν η κάρτα σου είναι 256bit και όχι 128bit από το Riva Tuner. Το λέω αυτό γιατί γενικά οι 128άρες 9800Pro συνήθως είναι ιδιαίτερα ζεστές :wink:

2) Πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι ο πυρήνας της είναι ο R360

Στα λέω αυτά αφού η κάρτα σου flasharetai σε 9800XT :wink:

Αν λοιπόν έχει εύρος μνήμης 256bit και όχι 128bit (αφού είπαμε όσες έχουν 128bit bus υπερθερμαίνονται εύκολα με τα κλόκια :wink:), και ο πυρήνας της είναι ο R360 (μπορείς να το διαπιστώσεις βγάζοντας την εργοστασιακή ψύκτρα της κάρτας, το γράφει πάνω στον processor της) -εφόσον όσες έχουν οποιονδήποτε άλλον δεν flasharontai επιτυχώς σε XT- τότε της περνάς μια το bios της 9800XT και έχει και την ταχύτητα της XT, και μάλιστα αναγνωρίζεται σαν XT από τα Windows :wink:

Αν πάλι θες να το αποφύγεις το φλασάρισμα, τότε μπορείς να την κλοκάρεις και να δοκιμάσεις. Καλό βέβαια είναι, να ισχύουν οι προϋποθέσεις που ανέφερα παραπάνω, ώστε να μην υπερθαιρμένεται εύκολα :wink:

Βέβαια ακόμα και να την υπερχρονίσεις, δεν θα δείς και κάτι τρομερό στις επιδόσεις (εντάξει άμα γίνει XT ναι θα δεις κάτι), αλλά γενικά είναι παλιάς αρχιτεκτονικής και δεν θα αποδίδει και πολύ καλύτερα...

Πες το σύστημά σου, αν είναι καλό τότε αξίζει να του βάλεις μια 7600GS Golden Sample, ή μια X1950Pro και να δεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στις επιδόσεις :wink:

Δημοσ.
Δεν ξέρω αν κλοκάρεται αλλά γνωρίζω όμως ότι:

1) Τσέκαρε πρώτα για να σιγουρευτείς αν η κάρτα σου είναι 256bit και όχι 128bit από το Riva Tuner. Το λέω αυτό γιατί γενικά οι 128άρες 9800Pro συνήθως είναι ιδιαίτερα ζεστές :wink:

2) Πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι ο πυρήνας της είναι ο R360

Στα λέω αυτά αφού η κάρτα σου flasharetai σε 9800XT :wink:

Αν λοιπόν έχει εύρος μνήμης 256bit και όχι 128bit (αφού είπαμε όσες έχουν 128bit bus υπερθερμαίνονται εύκολα με τα κλόκια :wink:), και ο πυρήνας της είναι ο R360 (μπορείς να το διαπιστώσεις βγάζοντας την εργοστασιακή ψύκτρα της κάρτας, το γράφει πάνω στον processor της) -εφόσον όσες έχουν οποιονδήποτε άλλον δεν flasharontai επιτυχώς σε XT- τότε της περνάς μια το bios της 9800XT και έχει και την ταχύτητα της XT, και μάλιστα αναγνωρίζεται σαν XT από τα Windows :wink:

Αν πάλι θες να το αποφύγεις το φλασάρισμα, τότε μπορείς να την κλοκάρεις και να δοκιμάσεις. Καλό βέβαια είναι, να ισχύουν οι προϋποθέσεις που ανέφερα παραπάνω, ώστε να μην υπερθαιρμένεται εύκολα :wink:

Βέβαια ακόμα και να την υπερχρονίσεις, δεν θα δείς και κάτι τρομερό στις επιδόσεις (εντάξει άμα γίνει XT ναι θα δεις κάτι), αλλά γενικά είναι παλιάς αρχιτεκτονικής και δεν θα αποδίδει και πολύ καλύτερα...

Πες το σύστημά σου, αν είναι καλό τότε αξίζει να του βάλεις μια 7600GS Golden Sample, ή μια X1950Pro και να δεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στις επιδόσεις :wink:

Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια αλλα εμένα ειναι 128bit και μαλλον θα μου υπερθερμαίνεται το σύστημα μου ειναι στα 2.6 και εχω και 1024 μνημη μαλλον δεν αξιζει λες ε? Κια παω σε καποιο μαγαζι να μου την flashaρι? ή μπορω μονος μου? Σε ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.

Aφού είναι 128bith ξέχνα το... θα ανεβάσει θερμοκρασίες για τη πλάκα... οπότε προσπάθησε μόνος σου, με το RivaTuner κούτσα κούτσα να ανεβάσεις ότι μπορείς...

Κλόκαρε τη cpu σου (με τη stock ψύκτρα πας άνετα 3GHz :wink:), και βάλε και μια 7600GS Golden Sample, τότε θα δεις τρελές διαφορές :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...