Προς το περιεχόμενο

Mp3 player - Υπάρχει κάτι τέτοιο;

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή πρόσφατα χάλασε το mp3 player που είχα -και δεν την παλεύω πλεόν να πηγαίνω μεσ τη βούβα στη δουλειά- πρόκειται σύντομα να πάρω ένα άλλο. Επειδή όμως έχω χάσει τη μπάλα μ' όλα αυτά που κυκλοφορούν, είπα να ρωτήσω για μια (επλίζω και περισσότερες) επιπλέον γνώμη.

Requirements & Info:

• Αυτονομία >10 ώρες (πραγματική)
  • Μπαταρία λιθίου (ή τελοσπάντων όχι απ' τις κλασικές που πουλάνε τα περίπτερα)
  • Να φορτίζει και μέσω της usb (όχι μόνο από τον φορτιστή του)
  • Flash memory (όχι mini HDD) χωρητικότητας 512MB - 1GB
  • Μικρό μέγεθος/βάρος (πχ περίπου στο μέγεθος αναπτήρα bic θα 'ταν μια χαρά)
  • Επώνυμο (το προηγούμενο ήταν "no name" και χάλασε σε 2 βδομάδες χωρίς προφανή λόγο)
  • Να μην χρειάζεται να το παραγγείλω από εξωτερικό και να μην πωλείται μόνο στο e-shop
  • Να είναι ανθεκτικό
  • Να έχει καλή ποιότητα/ένταση ο ήχος
  • Να έχει τη δυνατότητα δημιουργίας ή έστω αναπαραγωγής λίστας τραγουδιών ( υπάρχει κάτι τέτοιο; )
  • Να έχει τη δυνατότητα για «αξιοπρεπές» seek ενός συγκεκριμένου τραγουδιού (δηλ. έχω μέσα 300 τραγούδια και θέλω να ακούσω το 158. Ε, δε θέλω να πρέπει να πατήσω το "next" 158 φορές - ΟΚ δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνεται αυτό)
  • Να έχει οθόνη που να εμφανίζει κάποιες σημαντικές πληροφορίες (τίτλος, επίπεδο μπαταρίας κλπ)
  • Το usb καλώδιο για την επικοινωνία με το pc να συμπεριλαμβάνεται στο κουτί ή τέλοσπάντων αν θα πρέπει να αγοραστεί extra να μην κάνει όσο και το mp3 player
  • Δε με πολυενδιαφέρει να παίζει επιπλέον formats ήχου εκτός του mp3
  • Δε με ενδιαφέρει να παίζει και video (προτιμώ να είναι μικρότερου μεγέθους/να μην έχει «μεγάλη» οθόνη)
  • Τα ακουστικά να έχουν ρυθμιστή έντασης (οκ αυτό είναι bonus αν υπάρχει) και το καλώδιο τους να έχει ικανοποητικό μήκος

Το θέμα της τιμής το αφήνω ανοιχτό αλλά 150? για 512MB δεν είναι αποδεκτό ποσό :P

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο όποιου διάβασε τα παραπάνω. Ίσως να ζητάω πολλά αλλά είπα μήπως και κανείς έχει ιδέα περί του θέματος :)

PS1: Αν ξέρετε κάποιο περιοδικό του χώρου που να έχει σχετικό review ή κάποιο αντίστοιχο site -ελληνικό κατά προτίμηση-, ευπρόσδεκτες οι υποδείξεις.

PS2: Ίσως τα παραπάνω τα κάνει κάποιο ή όλα τα κινητά αλλά δεν θέλω κινητό :)

Δημοσ.

Γεια σου φιλε

Εχω ακουσει πολλα και καλα για >>ΑΥΤΟ<< που ειναι και SONY

Μια κλασσικη αλλα ακριβη επιλογη ειναι το ipod nano. Μπορει να μην ειναι το μικροτερο αλλα ειναι παρα πολυ λεπτο. Δεν ξερω ομως αν θες ραδιο

Δημοσ.

Ολα αυτά που ζητάς δεν τα κάνουν, αλλά θα σου πρότεινα αυτό: http://www.pcfood.gr/showprod.php?id=56437 ή ακόμα καλύτερα άμα θες να δώσεις μερικά χρήματα παραπάνω ένα ipod nano. Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ μικρό και κομψό, ενώ έχει και πολύ καλή ποιότητα ήχου.

Από προσωπική εμπειρία πάντως μακριά από Sony. Πίστεψέ με, δεν θες να περιμένεις να μετατρέπεις τα mp3 στο format της Sony μέσα από το πρόγραμμά της για να τα ακούσεις...

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.

Γεια σου φιλε

Εχω ακουσει πολλα και καλα για >>ΑΥΤΟ<< που ειναι και SONY

Μια κλασσικη αλλα ακριβη επιλογη ειναι το ipod nano. Μπορει να μην ειναι το μικροτερο αλλα ειναι παρα πολυ λεπτο. Δεν ξερω ομως αν θες ραδιο

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ προς SONY κοιτούσα αλλά λόγω των «ελειπών» περιγραφών δε μπορούσα να βγάλω κάποια άκρη.

Ξέχασα ν αναφέρω στο αρχικό μου post πως θα με ενδιέφερε να έχει και ράδιο αλλά αν έχει (σχεδόν) όλα τα υπόλοιπα που ζητάω, θα του τη συγχωρούσα αυτή την έλειψη :)

[...] Από προσωπική εμπειρία πάντως μακριά από Sony. Πίστεψέ με, δεν θες να περιμένεις να μετατρέπεις τα mp3 στο format της Sony μέσα από το πρόγραμμά της για να τα ακούσεις...

Αν δεν κάνω λάθος τα mp3 players της Sony παίζουν και απλά mp3 και όχι μόνο το δικό της format, ή κάνω λάθος;

Σχετικά με το iPod, το μεν nano το βρίσκω αρκετά ακριβό για αυτά που προσφέρει (από ότι κατάλαβα, ποιότητα ήχου-design κυρίως). Αντιθέτως το Suffle το βρίσκω πιο ελκυστικό λόγω μεγέθους αλλά η απουσία οθόνης (έστω μιας γραμμής) μου τα χαλάει λίγο.

Δημοσ.

Creative Zen nano plus.

Του λείπουν κάποιες από τις προδοαγραφές που θέτεις, αλλά είναι εξαιρετικό.

Δημοσ.
Creative Zen nano plus.

Του λείπουν κάποιες από τις προδοαγραφές που θέτεις, αλλά είναι εξαιρετικό.

Δυστυχώς παίρνει μπαταρίες :/. Επειδή θα κυκλοφορεί συνήθως εκτός σπιτιού (προφανώς) θέλω να μπορώ να το φορτίσω όπου κι αν βρίσκομαι και να μην «αγχώνομαι» μήπως τυχόν και ξεμείνω. Επίσης επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχω καμιά 10αρία (πληκτρολόγιο, joypad) και δε θέλω κι άλλες :P

http://sandisk.com/Products/Item(2291)-SDMX6R-1024K-Sansa_Express_MP3_Player_1GB.aspx

Κάνει αρκετά απο αυτά που θές. Δεν το έχω για να σου πω λεπτομέρειες :/

Για αγορά το βρήκα εδώ

Φαίνεται ενδιαφέρουσα πρόταση, κυρίως το "Direct USB connector-No cable needed" θα είναι αρκετά χρήσιμο (δε θα χρειάζεται πλέον να κάνω βόλτες το usb καλώδιο δουλειά-σπίτι).

Ευχαριστώ και τους δυο σας :)

Δημοσ.

Και >αυτο< ειναι πολυ καλο

Το πηρα δωρο σε ενα ξαδερφο μου πριν κανα μηνα και ειναι ενθουσιασμενος... Το χα χρησιμοποιησει και μου χε φανει πολυ καλο...

Δημοσ.

Μακριά απο creative .Τα sony έχουν ενταση αλλά κοίταξε για Samsung..πολύ δυνατά και ποιοτικά.

Αν δεν κάνω λάθος τα samsung δεν έχουν πρόγραμμα..

Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απόψεις και τις συμβουλές :)

Μια απορία που μου δημιουργήθηκε είναι, γιατί όμως τόσος «ενθουσιασμός» για το iPod Nano; Τι παραπάνω προσφέρει από οποιοδήποτε άλλο ακριβό mp3 player; Προσφέρει πολλά από αυτά που ζητάω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...