Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Linux και VGA.

GiannisKr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όποτε έχω προσπαθήσει να εγκαταστήσω linux οποιαδήποτε διανομή δεν μπορώ να προχωρήσω γιατί όταν το κάνω μέσω γραφικού περιβάλλοντος τότε κάτι παθαίνουν με τη GPU και σταματάει η εγκατάσταση όταν πάει να φορτώσει ο Xserver. Το σύστημα που διαθέτω είναι 2ΧPentium III Tualatin 1,4GHz σε dual motherboard Tyan 230T με κάρτα γραφικών Gigabyte GF6600 AGP8X και Audigy2 κάρτα ήχου. Αυτό που συμβαίνει δεν μπορώ να το εξηγήσω. Επιθυμώ να περάσω το Fedora και έχω δοκιμασει και το 6 και το 7 καθώς και το Ubuntu. Όταν πάει να ξεκινήσει εγκατάσταση, ξεκινάει ο anaconda, αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών μου, πάει να ξεκινήσει ο X server και τότε σβήνει η οθόνη και μου βγάζει μήνυμα out of range 23.8kHz/38Hz. Δηλαδή πολύ χαμηλά.Αυτό το έχω αντιμετωπίσει με όλες τις διανομές. Μια μέρα αναγκάστικα να δανειστώ μία παλιά κάρτα γραφικών και όλα εντάξει αλλά έπρεπε να τη γυρίσω και πίσω. Αποφάσισα να παραγγείλω μία φτηνιάρικη ΑΤΙ 9250 μήπως και δεν αντιμετωπίσω πρόβλημα. Θα ήθελα όμως να ξέρω πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα.

Τέλος επειδή κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί δεν κάνω την εγκατάσταση σε text mode θα πω ότι την έχω κάνει και όταν πάει να ξεκινήσει το Linux κανονικά που σημαίνει ότι πρέπει να φορτώσει το γραφικό περιβάλλον τότε πάλι μου βγάζει το ίδιο πρόβλημα.

Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει για να δοκιμάσω και εγώ λίγο Linux.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μεσα στο αρχείο /etc/X11/xorg.conf

υπάρχουν 2 σειρές που αναφέρονται στις συχνότητες συγχρονισμού της οθόνης σου.

νομίζω πρέπει να αλλάξεις αυτές τις 2 γραμές.

απόσπαμα απο ένα δικό μου

______

Section "Monitor"

Identifier "Generic Monitor"

Option "DPMS"

HorizSync 28-51

VertRefresh 43-60

EndSection

_____

οι τιμές στις γραμές

HorizSync 28-51

VertRefresh 43-60

πρέπει να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις της οθόνης σου.

.

παρομοιο προβλημα ειχα κ γω,προσπαθωντας να ρυθμησω την οθονη μου σε αναλυση 1680*1050.δοκιμασε δινοντας απο κονσολα dpkg-reconfigure xserver-xorg.Ρυθμιζεις τον xserver βημα-βημα.Το πιο πιθανο ειναι τα refresh rates να τα αναγνωρισει μονο του.Εγω χρειαστηκα να παιξω με τον driver της καρτας γραφικων.

p.s: Τα παραπανω με ubuntu

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...