kag3to Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Ρε παιδιά παίζω το Command and Conquer Generals: Zero Hour σε αναλυση 800*600 και LOW Level of detail και όσο παιρνάει η ώρα τόσο πιό πολύ κολάει και και κολάει και μετά με πετάει έξω λόγω προβλημάτων όπως αναφέρει. Έχω Intel P4 2,4Ghz o/c στα 2,9Ghz, 768Ραμ, 256ΜΒ κάρτα γραφικών 7600GS...χώρια που έχω βάλει πάνω στον επεξεργαστή έναν ανεμιστήρα της Zalman 9500 όπως και στην κάρτα γραφικών αλλά και στις μνήμες. Τί μπορεί να φταίει? Βάζω το PCwizard για να δω θερμοκρασία και μου λέει 42 CPU and 44GPU και άμα δώ θερμοκρασίες από το Everest βλέπω κάτι 20αρια κάτι 4άρια....τί να πω? Μπορεί κανείς να μου προτείνει ιδέες? Όσον αναφορά για το airflow είναι από μπροστά βάζει και από πίσω βγάζει, και βάζει και από πλάγια αριστερά. Επείσης λέω να πάρω αυτό το προιόν για να βλέπω την θερμοκρασία, το έχει δοκιμάσει κανείς? πώς συνδέεται? πως σας φαίνεται? ΑΥΤΑ για αρχή :D:D
kag3to Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 έχω βάλει από μπροστά του έναν ανεμιστήρα και πάνω του παθητική ψύξη (την μαμα ψύξη από την Intel)
billpeppas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 ποιός σου είπε ότι δεν φταίει το ότι η CPU σου δεν είναι stable εκεί που την έχεις overclockάρει ?
pappous_soulis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Έχω Intel P4 2,4Ghz o/c στα 2,9Ghz... Σωστός ο billpeppas,μου διέφυγε. Πρέπει να βρεις μέχρι που είναι σταθερός ο επεξεργαστής σου,υπάρχουν και όρια. (μην ακούς τι λέει η TIM )
kag3to Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Σωστός ο billpeppas,μου διέφυγε. Πρέπει να βρεις μέχρι που είναι σταθερός ο επεξεργαστής σου,υπάρχουν και όρια. (μην ακούς τι λέει η TIM ) Στο Βιος άμα πάω τον επεξεργαστή στα 2,9 οι μνήμες ανεβαίνουν στα 550 αλλα εχω την δυνατοτητα να τις κατεβάσω....μέσα από τα Windows από ένα πρόγραμμα της μητρικής μπορώ να κάνω overclock αλλά άμα πάω τον επεξεργαστή στα 2,9 οι μνήμες πάνε πάλι στα 550 και άμα προσπαθίσω να τις κατεβάσω κατεβαίνει και ο επεξεργαστής...δηλαδή πάνε κάπως αρμονικά, αυτό είναι το σταθερο o/c?
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Το σταθερο overclocking ειναι ηταν το pc σου μπορει να δουλευει full load για ωρες χωρις να κολλαει/μπλε οθονες κλπ.Αυτο το δοκιμαζεις με memtest,prime,pi,orthos και χιλια δυο αλλα προγραμματα που στρεσαρουν τον επεξεργαστη/μνημες,ενω παραλληλα παρακολουθεις τις θερμοκρασιες.Απ οτι φαινεται,δεν δοκιμασες κατι απο αυτα.Διαβασε μερικα περι overclocking για να παρεις μια ιδεα.Υπαρχει ενας πολυ καλος οδηγος στο thelab.gr για αρχη.
kag3to Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 ok τώρα τελικά έκανα ClearCmos και είναι όλα οκ. Τό παίζω σε full detail και δεν λεει να κολήσει καν. Και όσον αναφορά το o/c δεν πολύ αξίζει αμα δεν έχει εμφανές διαφορές και όχι 500άρια στο 3D Mark....πάντος θα ήθελα να ρωτίσω πως μπορώ να μετρήσω τη θερμοκρασία σε full load (όταν παίζω παιχνίδι πάει στους 46) και τώρα σε Idle είναι 38
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Και όσον αναφορά το o/c δεν πολύ αξίζει αμα δεν έχει εμφανές διαφορές και όχι 500άρια στο 3D Mark Stock is the best... Αποψεις ειναι αυτες παιδες. πάντος θα ήθελα να ρωτίσω πως μπορώ να μετρήσω τη θερμοκρασία σε full load (όταν παίζω παιχνίδι πάει στους 46) και τώρα σε Idle είναι 38 Ενα post πιο πανω σου γραφω κατι για προγραμματα που ελεγχεις την σταθεροτητα του συστηματος(full load).Το ειδες? Το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι να τρεξεις καποιο απο αυτα και να παρακολουθεις τις θερμοκρασιες με το everest η οποιο αλλο προγραμμα εχεις(καλυτερα everest για να βλεπεις τις πραγματικες θερμοκρασιες.)
kag3to Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 ...και να παρακολουθεις τις θερμοκρασιες με το everest η οποιο αλλο προγραμμα εχεις(καλυτερα everest για να βλεπεις τις πραγματικες θερμοκρασιες.) Το Everest πάντος για εμένα δεν είναι αξιόπιστο γιατί τον επεξεργαστή πάνω από 15 βαθμούς δεν τον λεει
kag3to Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 στο thelab.gr που αναφερεις Gi0 να πάω ας πούμε εδώ, αλλά πιό να κατεβάσω?
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 στο thelab.gr που αναφερεις Gi0 να πάω ας πούμε εδώ, αλλά πιό να κατεβάσω? Σου εγραψα καποια ενδεικτικα,πιο πανω ..Αυτο το δοκιμαζεις με memtest,prime,pi,orthos και χιλια δυο αλλα προγραμματα που στρεσαρουν τον επεξεργαστη/μνημες,ενω παραλληλα παρακολουθεις τις θερμοκρασιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.