Προς το περιεχόμενο

'Εκλεισε το E-Direct ? !!

ga25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όσον αφορά το e-shop....και την γιγάντωση που έχει τα τελευταί δύο χρόνια μήπως λέω μήπως απο πίσω βρίσκεται κάνας Γερμανός????(Μιλώ για τον ιδρυτή της αλυσίδας διότι ως γνωστών πλέον έχει αποχωρήσει και εγαγοραστεί αυτή απο την Cosmote.

Βρίσκεται ο Πάνος Γερμανός και η εταιρία οικονομικά πάει (ακόμα) καλά με βάση τα 2006 οικονομικά δεδομένα.

Επίσης το Πλάσιο που αναφέρθηκε πιο πάνω,έχει ρίξει τις τιμές και έχει μειώσει από τέλος 2005 το περιθώριο κέρδους για να είναι ανταγωνιστικό, http://news.pathfinder.gr/finance/business/257647.html και τελευταία κάνει ευραία δικές του εισαγωγές....οικονομικά πάντως (από ισολογισμούς) πάει ακόμα καλύτερα από όλες τις αλυσίδες λιανικής.

Oσο αφορά το edirect όσο δεν έχει ακουστεί ότι έχουν κινηθεί εναντίον του οι πιστωτές ή καταναλωτές με άμεσα δικαστικά μέτρα κλπ για διασφάλιση των δικαιωμάτων τους,κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται πραγματικά,ειδικά όταν αναφέρθηκε ότι κάποιοι (προμηθευτές) πιθανόν ήξεραν τι πήγε να γίνει και ασφάλισαν τις πωλήσεις τους,ενώ άλλοι απλά περίμεναν και περιμένουν να πληρωθούν (πως αυτοί δεν ήξεραν ?) .Είναι μάλλον θέμα επιμέρων συμφωνιών,και ο χρόνος θα δείξει τι έχει γίνει,παρά η φιλολογία στα blog,γιατί υπάρχουν και ανταγωνιστικά συμφεροντα που φυσικά αφορμή ψάχνουν όταν κάποιος πουλά φθηνότερα...

Εγώ μένω περισσότερο ότι συνήθως όπoιoς βαράει κανόνι δεν αποζημειώνει το προσωπικό.Τι ειχε τι έχασε:-D

Δημοσ.
Βρίσκεται ο Πάνος Γερμανός και η εταιρία οικονομικά πάει (ακόμα) καλά με βάση τα 2006 οικονομικά δεδομένα.

Άρα καλά το θυμόμουν

Πάντως ακούγεται στην αγορά (η αλήθεια είναι πως αφορά φήμες και όχι αποδείξεις)πως ακροβατεί σε ένα τεντωμενο σκοινί.

Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι ο μεγάλος τους φόβος.

Μακάρι να είναι κανθασμένος γιατι θα παρασύρει πολύ κόσμο στο βυθό...

Oσο αφορά το edirect όσο δεν έχει ακουστεί ότι έχουν κινηθεί εναντίον του οι πιστωτές ή καταναλωτές με άμεσα δικαστικά μέτρα κλπ για διασφάλιση των δικαιωμάτων τους,κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται πραγματικά,ειδικά όταν αναφέρθηκε ότι κάποιοι (προμηθευτές) πιθανόν ήξεραν τι πήγε να γίνει και ασφάλισαν τις πωλήσεις τους,ενώ άλλοι απλά περίμεναν και περιμένουν να πληρωθούν (πως αυτοί δεν ήξεραν ?) .Είναι μάλλον θέμα επιμέρων συμφωνιών,και ο χρόνος θα δείξει τι έχει γίνει,παρά η φιλολογία στα blog,γιατί υπάρχουν και ανταγωνιστικά συμφεροντα που φυσικά αφορμή ψάχνουν όταν κάποιος πουλά φθηνότερα...

Εγώ μένω περισσότερο ότι συνήθως όπoιoς βαράει κανόνι δεν αποζημειώνει το προσωπικό.Τι ειχε τι έχασε:-D

Είναι αλήθεια πως η κίνηση να αποζημιώσει το προσωπικό δείχνει κάτι.Ελπίζω μόνο να μην είναι μια στάχτη στα μάτια διότι φαίνεται το όλο σκηνικό να είναι αρκετά οργανωμένο και μελετημένο.Όταν την ίδια ώρα που αποζημιώνεις το προσωπικό καταθέτεις σε άλλο σημείο της Αθήνας αίτηση πτώχευσης....χμ κάτι λεει....

Αλήθεια έχουν εμφανιστεί τελικά οι ιδιοκτήτες καθόλου?

Όσον αφορά την ασφάλιση ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν οι ασφαλιστικές δέχτηκαν σε κάποιες εταιρίες να ασφαλίσουν και σε κάποιες όχι

ή και γιατί αυτές που δεν ασφάλισαν δεν το έκαναν....δεν είχαν τις απαραίτητες πληροφορίες ή δεν αξιολόγησαν σωστά κάποια πράγματα.

Είναι τελέιως διαφορετικό να έχεις πρόβλημα με έναν πελάτη συνεχώς και τελείως να ξυπνήσεις μια μέρα και να μάθεις ότι έκλεισε....

Δημοσ.

Καπου τάχεις μπερδεψει με όσα ίδια "ανακυκλώνονται" εδω μέσα .:mrgreen:

Oπως έχει αναφερθεί,η εταιρία τέθηκε σ'εκκαθάριση δεν δήλωσε πτώχευση. Εκκαθάριση σημαίνει διακανονισμό με τους πιστωτές,και δεν δίνεται άδεια για εκκαθάριση αν κριθεί ότι υπάρχει δόλος.Πτώχευση δεν χρειάζεται να δηλώσεις καν,αν είναι να "βαρέσεις κανόνι".Αφήνεις τους άλλους να τρέχουν:-D

Στην πτώχευση ο καθένας που έχει δοσοληψίες με την εταιρία κινειται από μόνος του δικαστικά, κατά των νομίμων εκπροσώπων της εταιρίας και τα κεφάλαιά της κλπ για τα χρέη του, και αυτό δεν κανονίζεται από τρίτους όπως εκκαθαριστές στην περίπτωσή μας.

Από την άλλη μεριά,οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν δίκτυο (όπως οι τράπεζες) ελέγχου πελατών,και δεν ασφαλίζουν περιπτώσεις που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος (με εξαίρεση τον κλάδο ζημιών των αυτοκινήτων όπου υπάρχει ειδική νομοθετική ρύθμιση). Αυτό σημαίνει είτε κάποιοι πιστωτές (και ας είναι ονόματα στην αγορά) δεν υπολόγισαν το κίνδυνο να "κλείσει" η edirect να ασφαλιστούνε έγκαιρα πριν μπεί σε black list,είτε είχαν συμφωνήσει τρόπο πληρωμής και έτσι δεν δικαιούνται να μιλάνε (εκ του ασφαλούς και εκ των προτέρων για να "δικαιολογηθούν") ,παρά μόνο αν δεν πληρωθούν με την εκκαθάριση,και φυσικά σε τέτοια περίπτωση οι ασφαλιστικές δεν ασφαλίζουν αφού είναι σε γνώση σου ο κίνδυνος και συμφωνείς στο απρόβλεπτο.

Δημοσ.
Σωστά,

Εγώ πέρισυ δούλευα σε κατάστημα Γερμανός και ένα βράδυ ένας πελατάκος μας έκανε φασαρία γιατί δεν του κάναμε καλύτερη τιμή σε ένα προϊον που ήταν στη βιτρίνα:-D:-D.

Ήταν του κλάδου κι αυτός απο οτι έλεγε και μας έκανε σεμινάρια πώλησης με έντονο ύφος.:evil::evil::evil:

Στο τέλος ο πελατάκος το αγόρασε στην αρχική του τιμή και πήγε σπίτι του.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ!!!!

Αν εννοείς ότι κακώς ζήτησε έκπτωση για το προϊόν που ήταν στη βιτρίνα, μάλλον κάνεις λάθος. Είχε κάθε δικαίωμα να ζητήσει έκπτωση για κάτι που είχε βγει από τη συσκευασία του και είχε εκτεθεί στον ήλιο και τις σκόνες, έστω και αν αυτό δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου.

Τώρα, αν κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί σε κατάστημα τύπου "Γερμανός" (δηλαδή κατάστημα μεγάλης αλυσίδας με fixed τιμές) ή αν ο τρόπος που το ζήτησε/απαίτησε δεν ήταν ο πιό ευγενικός είναι άλλο θέμα.

Πάντως και η αντιμετώπιση του στυλ "ο πελατάκος το αγόρασε στην αρχική του τιμή και πήγε σπίτι του" επίσης δεν κάνει καλό στον κλάδο.

Δημοσ.

Δουλεύω στην εταιρεία που τους είχε φτιάξει το site (Protean - eShopKey).

H edirect πάντα ήταν καλοπληρωτής και δεν είχαμε ποτέ προβλήματα μαζί τους. Ο κ. Σαρόπουλος φαινόταν σοβαρός άνθρωπος και σε καμία περίπτωση κομπιναδόρος.

Μάλιστα πριν περίπου 25 ημέρες είχαμε κάνει μια αλλαγή για αυτούς (το πάνω μενού) και με τίποτα δεν φαινόταν ότι κάτι συνέβαινε. Τελευταία επικοινωνία που είχαμε μαζί τους ήταν καμία εβδομάδα ημέρες για μια μικρή αλλαγή.

Η όλη εξέλιξη ήταν αναπάντεχη και δεν εξηγείται.

Δημοσ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΡΤΑΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΩΣ ΜΗ ΠΕΡΑΙΩΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΘΕΙΤΕ ΓΙ ΑΥΤΗ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙ ΑΝΤΙΔΙΚΟ ΤΗΝ ΕDIRECT - Η ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ - ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΕΡΗΜΗΝ.

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΒΕΤΕ ΔΙΓΡΑΜΜΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ.

Δημοσ.

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΒΕΤΕ ΔΙΓΡΑΜΜΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ.

το κανεις λιγο λιανα σε παρακαλω??

επισης θα σε παρακαλουσα να μην γραφεις με κεφαλαια στο φορουμ γιατι ειναι σαν να φωναζεις.Καλως ηρθες

Δημοσ.
Έφαγα μία ώρα να ψάχνω στην Νέα Ιωνία και στο Νέο Ηράκλειο ένα κατάστημα να πάρω ένα τροφοδοτικό. Πήγα σε 5-6 σημεία που ήξερα ότι παλιότερα υπήρχαν καταστήματα γειτονιάς και αλυσίδες. Ειδού το Αποτέλεσμα

Multirama Νέα Ιωνίας - Tο κατάστημα έχει γίνει Εθνική

One Way - Οκ μεταφέρθηκε στο Κωτσόβολο απέναντι αλλα τροφοδοτικά δεν έχει μόνο έτοιμα μηχανήνάκια (Ο θεός να τα κάνει δηλαδή)

Avia - Ουδέν σχόλιον

Rise Computer - Έγινε μαγαζί με ρούχα

ΑLpha Cοmputer και μεταγενέστερα Alpha Line : - Κατεβασμένα ρολλά και μέσα σακούλες και μπάζα

Γραμμή Νέο Ηράκλειο - Νομίζω και αυτό Eurobank - Μάλλον οι Τράπεζες θεωρουν τυχερά τα πρώην καταστήματα Η/Υ

οχι βρε παιδια ιδιοκτητα ητανε και τα πηραν με κατάσχεση

Ποτε δεν γραφω με κεφαλαια, καλως σας βρηκα.

Δεν ειμαι χθεσινος στα fora αλλα ειμαι moderator σε δορυφορικό,

Και με συγχωρείτε αλλά η περίπτωση χρήζει αγριοφωνάρας! Γι αυτό και τα κεφαλαία.

Οι δίγραμμες δεν οπισθογραφουνται ουτε προεξοφλούνται και αν τους εχεις κοψει επιταγη μονο αυτοι μπορουν να την εισπράξουν,

ως εκ τουτου αν δεν παραδωσουν τα προπληρωμένα με επιταγή και εγω την μπλοκάρω (μπαινω σε περιπέτειες ετσι αλλά για 30.000 ευρά χαλάλι)

δεν σε κυνηγά η Eurobank στην οποία εδωσε με οπισθογράφηση ο χονδρικός την επιταγή του λιανοπώλη (δλδ εμένα) για να την "Σπάσει",

να την προεξοφλήσει δηλαδη, ως εχει δικαίωμα αν δεν ειναι διγραμμη,

αλλά μόνο ο προμηθευτης (αφου δεν μπορεί να την δώσει πουθενα ουτως η άλλως.

Οι επιταγες που φερουν δυο (2) διαγώνιες γραμμές παράλληλες,

απο την μια ακρη του γραμματίου ως την άλλη,

δεν οπισθογραφουνται ουτε προεξοφλουνται

και ο δικαιουχος ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ μπορει να τις χρησιμοποιησει μόνο σε κατάστημα της εκδότριας τράπεζας

την ημερομηνία "εκδοσης - υπογραφης" και μέχρι επτα (7) ημέρες απο αυτην.

Δημοσ.
το κανεις λιγο λιανα σε παρακαλω??

επισης θα σε παρακαλουσα να μην γραφεις με κεφαλαια στο φορουμ γιατι ειναι σαν να φωναζεις.Καλως ηρθες

Βασικά μία δύγραμμη επιταγή μπορεί να εισπραχθεί μόνο από αυτόν που αναγράφει επάνω και από κανένα άλλο. Άρα δεν μπορεί ούτε να οπισθογραφηθεί και να δωθεί σε τρίτο.

Δημοσ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙ ΑΝΤΙΔΙΚΟ ΤΗΝ ΕDIRECT - Η ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ - ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΕΡΗΜΗΝ.

Από όσο ξέρω μπλοκάρισμα επιταγών δεν υπάρχει παρά μόνο εφόσον και αν δηλώσεις κλοπή ή απώλεια. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την αφήσεις να σφραγιστεί με επαρκές υπόλοιπο. Και πάλι είσαι υπόλογος (δικαστικά) ειδικά αν αυτή την επιταγή την ζητήσει τρίτος και όχι αυτός με τον οποίο είσαι σε αντιδικία. Αν δηλαδή έχει οπισθογραφηθεί από τον αντίδικο και έχει δοθεί σε τρίτο. Τώρα αν αυτό δεν έχει γίνει και η επιταγή ζητηθεί κατευθείαν από τον αντίδικο τότε βάζεις τα χρήματα στο λογαριασμό σου, ζητάς από την τράπεζα να μην την καλύψει και να την σφραγίσει με επαρκές υπόλοιπο όταν αυτή εμφανιστεί, και αφήνεις τα χρήματα στο λογαριασμό μέχρι αν δεν κάνω λάθος την εκδίκαση της υπόθεσης όπου στις περισσότερες περιπτώσεις απάτης από τον αντίδικο δικαιώνεσαι.

Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι και πάλι μαύριζεσαι μέχρι να εκδικαστεί το θέμα αλλά υπάρχει δίπλα η αιτιολογία "Με επαρκές υπόλοιπο" η οποία δύσκολα χαρακτηρίζεσαι απατεώνας.

Τώρα για πληροφόρηση και μόνο πρέπει να ξέρετε τα εξής (για όσους δεν τα ξέρουν)

α) Για μια ακάλυπτη επιταγή (μη δίγραμμη) ο κάτοχος της έχει δικαίωμα να ζητήσει τα λεφτά του από οποιονδήποτε οπισθόγραφο θέλει και όχι απαραίτητα από τον τελευταίο. Αυτός που θα επιλεγεί πρέπει να πληρώσει και να διεκδικήσει τα λεφτά του από τους αμέσως προηγούμενους αλλιώς μαυρίζετε.

β) Βάση νόμου δεν υφίσταται μεταχρονολογημένη επιταγή. Η μεταχρονολογημένες επιταγές ανταλλάσσονται καλή πίστη των εμπόρων. Αν κάποιος πάει σήμερα στον κισσέ της τράπεζας μία επιταγή που λήγει πχ 30 Ιουλίου η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να την εξοφλήσει , (συνήθως ενημερώνονται οι πελάτες της) και εφόσον δεν έχει αντίκρισμα και ζητηθεί από τον κάτοχο να την σφραγίσει. Συνήθως οι υπάλληλοι αντιδρούν σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά αν καλέσεις τον Εισαγγελέα η διαδικασία προχωράει κανονικά. (Βέβαια έμποροι που κάνουν τέτοια όπως καταλαβαίνετε μπαίνουν και αυτοί σε black list όχι από τράπεζες αλλά από τους υπόλοιπους εμπόρους).

Δημοσ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΑΣ

ΚΑΡΤΑΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΩΣ ΜΗ ΠΕΡΑΙΩΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΘΕΙΤΕ ΓΙ ΑΥΤΗ.

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΒΕΤΕ ΔΙΓΡΑΜΜΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ

εγω ειμαι ενας απο αυτους που την πατησαν

παραγειλα pc πληρωσα με πιστωτικη πηραν τα χρηματα αλλα

εγω ποτε δεν παρελαβα αυριο παω τραπεζα μηπως γινει κατι

Δημοσ.
Και πάλι είσαι υπόλογος (δικαστικά) ειδικά αν αυτή την επιταγή την ζητήσει τρίτος και όχι αυτός με τον οποίο είσαι σε αντιδικία

Ειδατε οτι ολοι οι γνώστες συμφωνούμε?

εγω ειμαι ενας απο αυτους που την πατησαν

παραγειλα pc πληρωσα με πιστωτικη πηραν τα χρηματα αλλα

εγω ποτε δεν παρελαβα αυριο παω τραπεζα μηπως γινει κατι

Εσενα, για σενα Βαγγέλη φώναζα, για να το δεις και να την σκαπουλάρεις!

και για κάθε φίλο που νομίζουν τα λαμόγια οτι μπορουν να μας κάνουν καλά! :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...