Προς το περιεχόμενο

'Εκλεισε το E-Direct ? !!

ga25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σας κύριοι Σαρόπουλοι.

• Η ιστοσελίδα http://www.e-direct.gr δεν λειτουργεί.
  • Ο εκκαθαριστής μας έστειλε πίσω τις επιταγές μας. :-D

Και για να πώ και την άψομη σχετικά με τα μικρά και τα μεγάλα καταστήματα...

ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Παιδεία σαν καταναλωτές. (Ας πάμε σε εκείνο το μαγαζί που το έχει 10 λεπτά πιο οικονομικά, και ας ξοδέψουμε 20 λεπτά βενζίνη) ή (πάμε να ρωτήσουμε τον τύπο στο κατάστημα τι είναι καλύτερο πριν το παραγγείλουμε από το internet)

Παιδεία σαν πωλητές. (Αααα Αυτό είναι το καλύτερο και το πιο δυνατό, και ας έχει ξεμείνει στοκ από τον χειμώνα)

Παιδεία σαν τεχνικοί. (Αρκετά χάζεψα τις εικόνες από τον υπολογιστή που μου φέρανε για φτιάξιμο, Μήτσο πιάσε έναν σκληρό από το ράφι να κάνουμε Backup και θυμήσου να τον φορμάρουμε πριν τον βάλουμε πάλι στο ράφι)

Παιδειά σαν επιχειρηματίες. (Πόσο είπες ότι το πουλάει το διπλανό κατάστημα ? Εγώ στο αφήνω ένα ευρώ πιο οικονομικά, και ας μπαίνει μέσα)

Όσο αφορά τα online καταστήματα... κάποια στιγμή πιστέυω ότι το e-shop.gr δεν θα μπορέσει να κατεβάσει τις τιμές τους πιο χαμηλά από την pixmania και η pixmania δεν θα μπορέσει να το κατεβάσει πιο χαμηλά από ένα κινέζικο e-shop, και το κινέζικο δεν θα μπορεί να τα βάλει με ένα πολυεθνικό e-shop κατάστημα με πέντε έδρες σε πέντε ηπείρους...

Και η ιστορία θα επαναλαμβάνεται όταν ένα μικρό κατάστημα της γειτονιάς θα έχει πιο καλές τιμές σε κάποια πράγματα από αυτές του πολυεθνικού που επειδή δεν έχει ανταγωνισμό θα έχει ανεβάσει τις τιμές του.

Και δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό?

ΟΧΙ δεν θα σταματήσει γιατί ο κλάδος της πληροφορικής από την φύση του δεν θα σταθεροποιηθεί ποτέ.

Καλή τύχη λοιπόν σε μικρούς και μεγάλους...

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Βέβαια τώρα να σας πω την αλήθεια το έχει παρακάνει διότι όταν πουλάει το e-shop με αρνητικά ποσοστά κέρδους αλλά και όταν "λιώνει" τις τιμές όπως προαναφέρθηκε, λειτουργεί τελείως αθέμητα και καταστρέφει τον εμποράκο και τον μικρό που θέλει να επιβιώσει.

Το να εχει καποιος μια στρατηγικη στην πολιτικη που θα λειτουργει η επιχειρηση του ειναι κατι θεμιτο, τωρα αν η στρατηγικη αυτη απαιτει για διατηρηση των "χαμηλοτερων τιμων" να παιξει και καπου αρνητικα ειναι μερος του παιχνιδιου. Αλλωστε, πιστευεις πως μια εταιρια μπορει να πουλαει αρνητικά σε καποια προϊόντα απο hobby ή επειδη θελει να χτυπησει τα μαγαζακια ?

Εγω πιστευω πως ο σκοπος ειναι να εχει χαμηλοτερη τιμη απο τον ανταγωνιστη, ο οποιος και εκεινος πολλες φορες παιζει αρνητικα. Το μικρο μαγαζακι ειναι ετσι και αλλιως εκτος ανταγωνισμου, αφου το μεγαλο μαγαζι λογω ογκου που διακινει πετυχαινει πολυ καλες τιμες.

Ο εμπορακος και ο μικρος που θελει να επιβιωσει θα πρεπει να σκεφτει καποια πραγματα, αλλωστε αρκετοι καναν αρπαχτες, και ακομα περισσοτεροι ανοιξαν ενα μαγαζι τυχαια και επιασε, χωρις να εχουν γνωσεις τεχνικες, ή ακομα και επιχειρηματικο πλάνο. Ποσα μαγαζια εχουν μεινει στη Στουρναρη σε σχεση με οσα υπηρχαν πριν 10-15 χρόνια ?

Ο λογος δεν ειναι οι τιμες των μεγαλων, αλλα η αφυπνηση του κοσμου σχετικα με την κοροϊδια που υπηρχε

Δημοσ.

τυχερος εισαι που πηρες επιταγες πίσω ο Zachs τους ετρεχε και ο Orange (που λίγοι εμαθαν οτι υπήρχε το εναν μήνα που συντηρήθηκε) μαλλον τους τα εφαγε τα χρηματα.

οσο για τις τιμες συνηθως τα μικρομεσαια μαγαζια που βαρανε τις τιμες ειναι και αυτα που επιβιωνουν. Συνήθως εδρευουν σε ιδιοκτητα μαγαζια αρα δεν εχουν το αγχος του ενοικιου οποτε δεν αναγκαζονται να πουλήσουν οσο οσο για να βρουν μετρητα για τα πάγια εξοδα.

Με λίγα λογια θα επιβιωσουν οι ακριβοι μικροι και οι μεγαλοι που θα πουλάνε όσο θελουν!!!!

(κοιταξτε την αγορα των τροφιμων 10 μεγαλοι επιβιωσαν αυξανουν τις τιμες οποτε γουσταρουν και τα ψιλικατζιδικα και οι φουρνοι απλα ακολουθουν στις αυξήσεις)

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ οτι μας λειπει η παιδεια. Δεν ανακαλυψαμε κατι κανουργιο όμως υπαρχει πασιγνωστη παροιμια

Η ΦΤΗΝΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑ!!

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, νέο μέλος κι εγώ...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο sovokai. Η έλειψη της παιδείας όμως έχει σοβαρότερες προεκτάσεις που θα τις γευτούμε όλοι στο μέλλον και όχι μόνο στο χώρο της πληροφορικής.

Σκέφτηκε κανένας ότι στο εξωτερικό δεν είναι συχνά τέτοια περιστατικά, γιατί η πάιδεία τους τους δίνει όραμα για την χώρα τους;

Τι θέλω να πω εν συντομία: Όταν αγοράζεις από την τοπική αγορά, την τροφοδοτείς με χρήματα που θα επιστρέψουν, αφού κάνουν τον κύκλο τους, σε εσένα, είτε με τη μορφή μισθού, είτε με τη μορφή αμοιβής για τα εμπορεύματα ή τις υπηρεσίες που προσφέρεις. Η ανακύκλωση των χρημάτων στην αγορά, είναι αυτή που της δίνει δυναμική και ευρωστία προς όφελος όλων.

Όταν ενώ είσαι ενταγμένος σε ένα κοινωνικό σύνολο, σκέφτεσαι πως θα πάρεις ότι περισσότερο μπορείς, επιστρέφοντας ότι λιγότερο γίνεται, στρείς την αγορά από τους πόρους, που "ταϊζουν" κι εσένα τον ίδιο.

Κοιτάμε όλοι πως θα γλυτώσουμε 5 & 10 ευρώ, και είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τα χρήματα μας οπουδήποτε, χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα μας επιστραφούν έμμεσα ή άμεσα. Μετά αρχίζει η γκρίνια: 'Το μαγαζί μου δεν πάει καλά΄, 'δουλεύω σαν τον σκύλο και παίρνω 600,00 € το μήνα', 'Δεν βρίσκω δουλειά γιατί οι επιχειρήσεις στην πολή μου ή στον κλάδο μου κλείνουν η μία πίσω απ' την άλλη'.

Πως θα έρθει ο άλλος στο μαγαζί σου να ψωνίσει, αν δεν έχεις πατήσει ποτέ το πόδι σου στο δικό του μαγαζί για να κερδίσει ? Πως θα πληρώσει τον μισθό σου ή τον μισθό του παιδού σου ? ΄Πως θα εξασφαλίσει την επιβιωσιμότητα του για να βρεις αύριο εσύ δουλειά ?

Μήπως θα έρθουν οι ιδιοκτήτες του e-shop, ή οποιουδήποτε e-shop, να ψωνίσουν από το μαγαζί σου ? Τι ανταποδοτικά οφέλη θα έχεις ?

Φυσικά οι εποχές είναι δύσκολες, και τα χρήματα δεν περισσεύουν σε κανέναν, αλλά μήπως με την αγοραστική και επαγγελματική μας συμπεριφορά, προετοιμάζουμε μία εποχή ακόμα δυσκολότερη ?

Για να κλείνω, θα δώσω ένα χειροπιαστό παράδειγμα:

Κάποτε είχαμε τα μπακάλικα. Όταν ήρθαν τα πρώτα Super Markets, τρέξαμε όλοι για να αγοράζουμε φθηνότερα. Ύστερα έκλεισαν όλα τα μπακάλικα και έμειναν μόνο τα Super Markets. (βλέπε ολιγοπώλιο)

Τώρα κάτσε και φάε τα μουχλιασμένα τυριά από το πάτωμα και τα κρέατα Βουλγαρίας σαν Ελληνικά, βλέπε άλλη τιμή στο ράφι και πλήρωνε άλλη στο ταμείο, και άκου κάθε εβδομάδα τις αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης...

Και κανένας να μην μπορεί να τους αγγίξει (και να τους τιμωρήσει), γιατί ΕΜΕΙΣ τους γιγαντώσαμε, τους κάναμε πολύ δυνατούς...

Θυμάστε περίπου πριν από 1-2 χρόνια, εκπρόσωπο γνωστής αλυσίδας Super Market να ανακοινώνει στην τηλεόραση ότι τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν θα μετακυλίονταν στις τιμές των ειδών, γιατί ήταν υπέρογκα και δεν μπορούσαν να τα καλύψουν ????

Συγνώμη αν σας κούρασα.

Δημοσ.

Αλλωστε' date=' πιστευεις πως μια εταιρια μπορει να πουλαει αρνητικά σε καποια προϊόντα απο hobby ή επειδη θελει να χτυπησει τα μαγαζακια ?

Εγω πιστευω πως ο σκοπος ειναι να εχει χαμηλοτερη τιμη απο τον ανταγωνιστη, ο οποιος και εκεινος πολλες φορες παιζει αρνητικα. Το μικρο μαγαζακι ειναι ετσι και αλλιως εκτος ανταγωνισμου, αφου το μεγαλο μαγαζι λογω ογκου που διακινει πετυχαινει πολυ καλες τιμες.

[/quote']

Όχι πλέον δεν την ενδιαφέρει.. αλλά πιστεύω ότι έτσι ξεκίνησε.. για να χτυπήσει αρχικά τα μικρά

μαγαζακια και μετά έμειναν οι μεγάλοι να "κονταροχτυπιούνται" για λίγα ευρώ.

Ο εμπορακος και ο μικρος που θελει να επιβιωσει θα πρεπει να σκεφτει καποια πραγματα' date=' αλλωστε αρκετοι καναν αρπαχτες, και ακομα περισσοτεροι ανοιξαν ενα μαγαζι τυχαια και επιασε, χωρις να εχουν γνωσεις τεχνικες, ή ακομα και επιχειρηματικο πλάνο. Ποσα μαγαζια εχουν μεινει στη Στουρναρη σε σχεση με οσα υπηρχαν πριν 10-15 χρόνια ?

Ο λογος δεν ειναι οι τιμες των μεγαλων, αλλα η αφυπνηση του κοσμου σχετικα με την κοροϊδια που υπηρχε [/Quote']

Εγώ δεν υποστηρίζω τους αγιογδύτες εμποράκους, άσχετους με τον κλάδο μικρούς ή μεγάλους που κάναν αρπαχτές με 50-100% κέρδη, διότι όπως και να έχει αυτοί φταίνε που χαλάσανε την πιάτσα. Και όπως είπα πριν οφείλεται στην κλασσική νοοτροπία του Έλληνα που θέλει να βγάλει γρήγορο χρήμα. Όμως δεν μπορείς να έρχεσαι να ξεφτυλίζεις τις τιμές εσύ ή ο ανταγωνισμός απλά για να φανείς φτηνός.. πραγματικά εκεί φαίνεται η "γυφτιά" του Έλληνα!! Είπαμε να πουλήσεις φθηνά αλλά με -2% με 10% κέρδος?? Τώρα αν πουλήσει κάποιος με 15-20% κέρδος είναι κλέφτης, τα παίρνει και "τρώει" ένα μεγάλο Χ από τον καταναλωτή και ούτε που ξαναπατάει στο κατάστημα του. Αυτές είναι οι αρπαχτές? Μα είναι δυνατόν?? Τότε γιατί δεν παραπονιόμαστε για τα 500-1000% που πληρώνουμε σε είδη ένδυσης, στον καφέ, στο φαγητό και δεν ξέρω και εγώ που αλλού? Επίσης θα συμφωνήσω και εγώ απόλυτα με τον Skarabaio ότι θα καταλήξουμε να κλείσουν οι μικροί και να τρώμε την "σαπίλα" των μεγάλων και τότε θα πουλάνε ΟΣΟ θέλουν, δεν θα δίνουν λογαριασμό σε κανένα για ποιόν θα απολύουν και στα @@ τους αν θα ανακυκλώνεται το χρήμα στην εγχώρια αγορά.. απλά να πουλήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα και ΦΘΗΝΑ.... Και εγώ είμαι υπέρ του φθηνού αλλά όχι έτσι... ντροπή, κάποιοι το "παίζουν" σκληροί αλλά υπάρχει πάντα το τίμημα. Η αγορά της πληροφορικής έχει ξεφτυλιστεί τελείως

Δημοσ.

Στις δωρεαν εφημερίδες του μετρό,εκεί που συνήθως έβλεπα στην τελευταία σελίδα διαφημίσεις της E-direct τωρα βλέπω παρόμοιες σχεδιαστικά διαφημίσεις και τιμές της http://www.e-gate.gr -Mήπως υπάρχει καμιά σχέση ?

παρεπιπτώντος το μαγαζί της Edirect πειραιά,φωτίζεται κανονικά τα βράδια και δεν δειχνει παραμελημένο εσωτερικά.

Δημοσ.

Ποιός ψήνεται για κανά ντου στα μαγαζιά της e-direct? Φαντάζομαι θα έχουν μεγάλο απόθεμα και κανέναν security...

Πλάκα κάνω.

Πάντως όλα λειτούργησαν μιά χαρά μέχρι στιγμής. Το site έκλεισε μια βδομάδα μετά το κλείσιμο των μαγαζιών. Φαντάζομαι ότι σίγουρα θα υπάρχουν μερικοί που την πάτησαν. Κάποιοι πήραν επιταγές πίσω, άλλοι όμως όχι.

Πολύ μπαχαλοκατάσταση...

Δημοσ.
Στις δωρεαν εφημερίδες του μετρό,εκεί που συνήθως έβλεπα στην τελευταία σελίδα διαφημίσεις της E-direct τωρα βλέπω παρόμοιες σχεδιαστικά διαφημίσεις και τιμές της http://www.e-gate.gr -Mήπως υπάρχει καμιά σχέση ?

παρεπιπτώντος το μαγαζί της Edirect πειραιά,φωτίζεται κανονικά τα βράδια και δεν δειχνει παραμελημένο εσωτερικά.

Παιζει..

Απο οτι βλεπω και τα 2 τα site ειναι σε asp.

Το Design είναι σχεδον ιδιο - χρωματα κ styl.

Η φιλοσοφία είναι ίδια.

Μηπως ετοιμάζει 2η φούσκα?

Δημοσ.
Παιζει..

Απο οτι βλεπω και τα 2 τα site ειναι σε asp.

Το Design είναι σχεδον ιδιο - χρωματα κ styl.

Η φιλοσοφία είναι ίδια.

Μηπως ετοιμάζει 2η φούσκα?

Απλά είναι ο ίδιος web designer.

Δημοσ.

απ'το πληκτρολογιο μου το πηρες!

ελεος!κι εγω στην παλια μου σελιδα ειχα .asp.Δεν ανοιγω με τπτ e-shop δηλαδη γιατι θα ειναι φουσκα!Προσωπικα πιστευω οτι θα κανουμε καιρο να τους δουμε τους Κυριους....

Δημοσ.

Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται, για καταστήματα-Supermarkets Πληροφορικής και την Greek πραγματικότητα στις αγορές, εν γένει :shock:

'Ενα θεματάκι για προβληματισμό, επειδή μόλις γύρισα από τα κανονικά Supermarkets:

Κερασάκια λοιπόν (!) ελληνικότατα με 3,20 ευρώ - 4,60 ευρώ το κιλό....

"Τσουχτερά", σαφώς, αλλά τι να κάνω που είμαι θείος και η ανιψιά/ζουζούνι ήθελε κεράσια?

Παντού ακριβά είναι, θα μου πείτε.... Παντού? 'Οχι.

Η κοπελιά μου, αυτή τη στιγμή, αγοράζει ελληνικότατα κεράσια -Α' διαλογής μάλιστα- στην.... Ολλανδία με ένα (= 1!) ευρώ το κιλό :mad:

Το έχω δει, με τα μάτια μου, και σε δεκάδες άλλα προϊόντα ελληνικής παραγωγής, στη διάρκεια της παραμονής μου εκεί.

Το ποσό λαλάκας ένοιωσα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν περιγράφεται!

Στο "εξωτερικό", δεν είναι συχνά τα εδώ κουφά & παλαβά -όπου ο καθένας λέει ο,τι θέλει και κάνει ο,τι μπορεί- πέραν όλων των άλλων γιατί το κράτος (sic) σέβεται και προστατεύει τους πολίτες του.

Εκτός και πιστεύει κανείς, πως εκεί οι βιομήχανοι και τα λαμόγια δεν θέλουν να πλουτίσουν :razz:

Δημοσ.

Τι θέλω να πω εν συντομία: Όταν αγοράζεις από την τοπική αγορά, την τροφοδοτείς με χρήματα που θα επιστρέψουν, αφού κάνουν τον κύκλο τους, σε εσένα, είτε με τη μορφή μισθού, είτε με τη μορφή αμοιβής για τα εμπορεύματα ή τις υπηρεσίες που προσφέρεις. Η ανακύκλωση των χρημάτων στην αγορά, είναι αυτή που της δίνει δυναμική και ευρωστία προς όφελος όλων.

Εχω κανει αναφορα παραπανω για καινουργιο υπολογιστη που αγορασα απο τοπικο καταστημα και θα διαπιστωσεις οτι στην περιπτωση μου αυτο τουλαχιστον δεν ισχυσε γιατι ενω πηγα με αυτη τη λογικη αφου μου τα πηραν μετα με εγραψαν ξερετε που.Το ιδιο ακριβως συνεβη και σε φιλο μου την προηγουμενη εβδομαδα που αγορασε διαφορα απο αλλο τοπικο καταστημα.Μια απο τα ιδια.Τον εγδαραν και τον εγραψαν ομοιως στην τεχνικη υποστηριξη.Δεν ξερω αν ειναι μεμονωμενα περιστατικα αλλα 2 στα 2????

Δημοσ.

Κάποτε είχαμε τα μπακάλικα. Όταν ήρθαν τα πρώτα Super Markets, τρέξαμε όλοι για να αγοράζουμε φθηνότερα. Ύστερα έκλεισαν όλα τα μπακάλικα και έμειναν μόνο τα Super Markets. (βλέπε ολιγοπώλιο)

Τώρα κάτσε και φάε τα μουχλιασμένα τυριά από το πάτωμα και τα κρέατα Βουλγαρίας σαν Ελληνικά, βλέπε άλλη τιμή στο ράφι και πλήρωνε άλλη στο ταμείο, και άκου κάθε εβδομάδα τις αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης...

Και κανένας να μην μπορεί να τους αγγίξει (και να τους τιμωρήσει), γιατί ΕΜΕΙΣ τους γιγαντώσαμε, τους κάναμε πολύ δυνατούς...

Θυμάστε περίπου πριν από 1-2 χρόνια, εκπρόσωπο γνωστής αλυσίδας Super Market να ανακοινώνει στην τηλεόραση ότι τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν θα μετακυλίονταν στις τιμές των ειδών, γιατί ήταν υπέρογκα και δεν μπορούσαν να τα καλύψουν ????

Συγνώμη αν σας κούρασα.

Μαλλον δεν ειχες παει σε μπακαλικο.Στη γειτονια μου στον Πειραια εμενα παραδιπλα σε ενα μπακαλικο και ως πιτσιρικας μπαινοβγαινα και εβλεπα.Το σαπιο πηγαινε συννεφο,μυγες ζωυφια και αγιος ο Θεος.Δεν ελεγχονταν απο κανενα και στην τελικη και αυτοι μονοπωλια ηταν και αν γουσταρες.Οποτε ας μη γενικευουμε/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...