Προς το περιεχόμενο

'Εκλεισε το E-Direct ? !!

ga25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως διαφήμιση στην tv παίζει ακόμα. Και μάλιστα μου έκανε εντύπωση γιατί διάβασα το τοπικ μετά που την είδα και έμεινα.

Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω από που και ως που φτηνό το edirect. Οσες φορές ήθελα να αγοράσω κάτι και κοίταζα και αυτό το σαιτ, ήταν το πιο ακριβό.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

4. Και τέλος ας μη διαμαρτύρεστε γιατί οι προμηθευτές σας κάνουν καλύτερες τιμές στο κάθε Πλαίσιο. Αυτό λέγεται οικονομία κλίμακος και καλό είναι να το αντιληφθείτε όσο είναι νωρίς γιατί έτσι λειτουργεί και ο καπιταλισμός ο οποίος δεν είναι σύστημα με προστατευτικές νόρμες ! Από αυτή την αρχή επωφελείστε και εσείς όταν αγοράζετε από τον προμηθευτή σας πχ εκατό αντί για ένα καλώδια και τα παίρνετε φθηνότερα ας πούμε κατά 1 ευρωλεπτό το καθένα ( Άσχετα που το κάθε Πλαίσιο τα παίρνει ακόμα πιο φθηνά και γι' αυτό έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ και να πουλάει πιο φθηνά από εσάς ' το μόνο δικαίωμα που θεωρητικά δεν το έχει σε ένα καπιταλιστικό σύστημα εφ'όσον το σύστημα λειτουργεί με κανόνες και όχι ολιγοπωλιακές πρακτικές είναι να πουλάει κάτω του κόστους . Αυτό όμως είναι θέμα ελέγχου της αγοράς και αυτό να το συζητήσουμε , πάντως είναι μια διαφορετική κουβέντα . )

και αν το κόστος το δικό σου είναι η τιμή που πουλάει το πλαίσιο χονδρική πως θα χτυπήσεις πελάτη.

Ειναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ αλλά το έχω ζήσει με διαφόρους πελάτες... Ηταν η αγορά μας από το χονδρέμπορο χειρότερη απο την προσφορά του Πλαισίου....

Αντε γεια...

Το πόσο πουλάει ο χονδρέμπορος είναι στρέβλωση? Σε ρωτάω γιατί μοιάζεις να καταλαβαίνεις

Δημοσ.

Παιδια ... το τι εγινε με το e-direct δεν καμμια σχεση με τα υπολοιπα e-καταστηματα. Απλα αυτο που εδειξε το τελευταιο 6μηνο το e-direct ήταν μια εμονη να γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη, τραβωντας ατομα με καιριες θεσης σε αντιστοιχη εταιρεια και με υποσχεσεις για υψηλους μισθους και προοπτικες θελαν να τους φερουν τα ιδια αποτελεσματα. Το οτι μεχρι πριν λιγες μερες δεν φαινοταν τιποτα ειναι λογικο γιατι αν το ηξερε η αγορα θα ειχε παρει τα μετρα τις τοσο οι προμηθευτες οσο και οι πελατες, αν και καποια ατομα εκ των εσω ειχαν μυριστει το θεμα το μονο που καταφεραν ηταν να απολυθουν δευτερα αντι για πεμπτη...

Σχετικα με τις αναφορες στο τι μελλον εχει το e-shop.gr το σιγουρο ειναι πως οσο αποτελει προτυπο για πολλες εταιρείες που προσπαθουν να το χτυπησουν πρωτα στις τιμες και μετα σε παρουσια θα υπαρχει και παιρνει δυναμη απο αυτους. Αλλωστε με βαση οικονομικα στοιχεια εχει συνεχεια αυξητικη ταση στους τζιρους του και οι αποθηκες με τις νεες εγκαταστασεις ειναι για να καλυψει τις αναγκες των πελατων και οχι οπως αναφερθηκε να γινει κατι που δεν ηθελε ποτε. Αλλωστε και τα ποιντ που εχει ειναι απλα σημεια παραδοσης παραγγελιων ή δινουν την ευκαιρια σε οποιον δεν ξερει απο υπολογιστες να παραγγειλει (μην ξεχναμε πως τα καταστηματα τις επαρχιας πολλες φορες αισχροκερδουσαν λογω μη ανταγωνισμου).

Η ουσια κατα εμενα ειναι πως οπως εχει γινει το ιντερνετ που ο καθενας ξεκιναει μια "εταιρια" παροχης φιλοξενιας και κατασκευης ιντερνετ ετσι ειναι και η e-αγορα που ο καθενας ξεκιναει ενα ηλεκτρονικο καταστημα ασχετα αν μπορει να το στηριξει ...

Δημοσ.
Παιδια ... το τι εγινε με το e-direct δεν καμμια σχεση με τα υπολοιπα e-καταστηματα. Απλα αυτο που εδειξε το τελευταιο 6μηνο το e-direct ήταν μια εμονη να γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη, τραβωντας ατομα με καιριες θεσης σε αντιστοιχη εταιρεια και με υποσχεσεις για υψηλους μισθους και προοπτικες θελαν να τους φερουν τα ιδια αποτελεσματα. Το οτι μεχρι πριν λιγες μερες δεν φαινοταν τιποτα ειναι λογικο γιατι αν το ηξερε η αγορα θα ειχε παρει τα μετρα τις τοσο οι προμηθευτες οσο και οι πελατες, αν και καποια ατομα εκ των εσω ειχαν μυριστει το θεμα το μονο που καταφεραν ηταν να απολυθουν δευτερα αντι για πεμπτη...

Σχετικα με τις αναφορες στο τι μελλον εχει το e-shop.gr το σιγουρο ειναι πως οσο αποτελει προτυπο για πολλες εταιρείες που προσπαθουν να το χτυπησουν πρωτα στις τιμες και μετα σε παρουσια θα υπαρχει και παιρνει δυναμη απο αυτους. Αλλωστε με βαση οικονομικα στοιχεια εχει συνεχεια αυξητικη ταση στους τζιρους του και οι αποθηκες με τις νεες εγκαταστασεις ειναι για να καλυψει τις αναγκες των πελατων και οχι οπως αναφερθηκε να γινει κατι που δεν ηθελε ποτε. Αλλωστε και τα ποιντ που εχει ειναι απλα σημεια παραδοσης παραγγελιων ή δινουν την ευκαιρια σε οποιον δεν ξερει απο υπολογιστες να παραγγειλει (μην ξεχναμε πως τα καταστηματα τις επαρχιας πολλες φορες αισχροκερδουσαν λογω μη ανταγωνισμου).

Η ουσια κατα εμενα ειναι πως οπως εχει γινει το ιντερνετ που ο καθενας ξεκιναει μια "εταιρια" παροχης φιλοξενιας και κατασκευης ιντερνετ ετσι ειναι και η e-αγορα που ο καθενας ξεκιναει ενα ηλεκτρονικο καταστημα ασχετα αν μπορει να το στηριξει ...

μακάρι φίλε γιατι το πλαίσιο αγοράζει πολύ φτηνα.... και ειναι πρόβλημα για όλους

Οποια εταιρία και να ρωτήσεις σου λέει ότι για κάποιο λόγο είναι πιο φτηνο στο B2B. Μονο αν γίνεις εισαγωγέας το χτυπάς.

Δημοσ.
μακάρι φίλε γιατι το πλαίσιο αγοράζει πολύ φτηνα.... και ειναι πρόβλημα για όλους

Οποια εταιρία και να ρωτήσεις σου λέει ότι για κάποιο λόγο είναι πιο φτηνο στο B2B. Μονο αν γίνεις εισαγωγέας το χτυπάς.

Το e-shop.gr εδω και καιρο εχει αρχίσει να εχει τακτικες εισαγωγες και μαλιστα εχει αρχισει να λειτουργει δυναμικα και το Β2Β τμήμα του, και βγαινει δυναμικα στην αγορα, ετσι και αλλιως μεγαλο μέρος των εταιρειων στην ελλαδα αγοραζε απο εκει λογο χαμηλων τιμων. το οξυμορο ειναι πως πολλοι ειχαν κατηγορησει το eshop πως ελιωνε τις τιμες και τωρα κανει το πλαισιο αυτη την κινηση.

Παντως το eshop με το δικτυο που εχει σε ολη την Ελλαδα μπορει καλιστα να χτυπησει καθε ανταγωνιστη εκει.

Δημοσ.

με αυτά και μ' αυτά , βλέπω να μένουν στην αγορά τρεις - τέσσερις μεγάλοι , και τότε ο ανταγωνισμός θα πάει περιπάτο και μεις θα πληρώσουμε τη νύφη .

Για το ότι πάντως οι περισσότεροι μικροί είναι για κλωτσιές , συμφωνώ απόλυτα . Μέχρι στιγμής το πλαίσιο δείχνει να κρατάει μια σταθερή ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ πολιτική , που του έχει βγει σε καλό . Δεν ξέρω όμως πως θα αρχίσει να συμπεριφέρεται όταν θα έχει κλείσει (γιατί θα τους κλείσει αυτό είναι σίγουρο ) τους μικρούς .

Αλλά εντ'αξει εκεί δεν ανησυχούμε , υπάρχει και η επιτροπή ανταγωνισμού (τέλος ανέκδοτου) .

Δημοσ.

Χθες το edirect ειχε ανακοινωση.

"Το καταστημα θα παραμεινει κλειστο μεχρι 21/06 λόγω απογραφης. Ο εκκαθαριστης"

παντως καποιος καποτε ειχε πει

"στην ελλαδα πιο ευκολα πουλας φυκια για μεταξωτες κορδελες παρα φυκια για φύκια"

Εχω αρχισει και αναρωτιεμαι ποιοι ειναι οι μεγαλοι και ποιοι οι μικροι γιατι τα κανονια οι "μεγαλοι" τα σκασανε. και επειδη το παραμύθι πουλαει στην Ελλαδα, θα κοτσαρω ενα "κεντρικο καταστημα" στην πινακιδα οτι δηθεν και γω αναπτυσομαι. Εδω βαριουνται να παν στο επομενο τετραγωνο σε άλλη συνοικια θα πάνε?? Το πολύ πολυ να στειλω κανα πελατη σε συναδελφο σε αλλη περιοχη και να του πω πες παραμυθι οτι ειμαστε "αλυσίδα"

ΥΓ αυτο το παραμύθι με τις εισαγωγες δεν ξέρω πως βγήκε. και γω πχ αν παραγγειλω 1000MP3 από κινα μπορώ να κοτσαρω οτι ονομα θελω και Μητσος και Μπαμπης. Πως βγαζει ο Βασιλόπουλος ζαχαρη και χαρτι υγειας ΑΒ (cobranded προιοντα). Παραεισαγωγες σε ΕΠΩΝΥΜΑ προιοντα δυσκολα κάνουν αυτο που κανουν ειναι παιρνουν ενα ανωνυμο (συνηθως απο Κινα αλλα πια όλα κινεζικα ειναι) προιον και με την φήμη που εχουν σαν μαγαζια το κάνουν επωνυμο.

Δημοσ.
To θέμα είναι μακριά από εταιρίες "φούσκες" (e-direct, e-shop, computer4u κλπ) αν αγοράσεις κάτι τρέχα-γύρευε με τις εγγυήσεις μετά αν κλείσουν... ας πληρώσω κάτι παραπάνω και ας έχω το κεφάλι μου ήσυχο..

η computer4u ομως απο πισω εχει multirama... δεν ειναι και τοσο φουσκιτσα!

Δημοσ.
ΥΓ αυτο το παραμύθι με τις εισαγωγες δεν ξέρω πως βγήκε. και γω πχ αν παραγγειλω 1000MP3 από κινα μπορώ να κοτσαρω οτι ονομα θελω και Μητσος και Μπαμπης. Πως βγαζει ο Βασιλόπουλος ζαχαρη και χαρτι υγειας ΑΒ (cobranded προιοντα). Παραεισαγωγες σε ΕΠΩΝΥΜΑ προιοντα δυσκολα κάνουν αυτο που κανουν ειναι παιρνουν ενα ανωνυμο (συνηθως απο Κινα αλλα πια όλα κινεζικα ειναι) προιον και με την φήμη που εχουν σαν μαγαζια το κάνουν επωνυμο.

Μπορείς να κλέισεις συμφωνία με οποιαδήποτε εταιρία και να βάλεις την επωνυμία σου σε κάθε προϊόν.

Π.χ το Πλαίσιο έχει LCD Panel Samsung στις οθόνες του,είναι κάτι πολύ απλο το οποίο συμβαίνει μέσα απο συμφωνία με τον παραγωγό,εγω για χαβαλέ έχω κάνει κάτι παρόμοιο με μια μεγάλη ελληνική εταιρία -όχι για ηλεκτρονικά- αγοράσα 400 τεμάχια και έβαλα δικία μου "ετικέτα"...

Δημοσ.

Ειχε έρθει και στο Κιάτο ο Γ.Σαρόπουλος με ένα απλό citroen επειδή είναι απλός άνθρωπος όπως είπε.

Πήγα και γω στην Αθήνα και τα είπαμε,αλλα τους απερριψα διότι βρώμαγε η δουλεια.

Νομίζω μάλιστα ότι είμουν πρώτος που συζήτησε μαζί τους.

Μ αυτά και μ αυτα όμως κλεινουμε εμείς που είμαστε μικροί πρώτα, και μετά κλεινουν και αυτοί.

Εμείς εξακολουθώντας να παλεύουμε, και αυτοί εξακολουθώντας να παχαίνουν.

Ετσι κύριε Σαρόπουλε;

Είχες και όραμα τρομάρα σου....

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι σίγουρα σοβαρό, και χαίρομαι που παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες μια πραγματικά σοβαρή συζήτηση για το τόσο μεγάλο θέμα της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών. Χαιρετίσματα και σε όλους όσους αποφάσισαν να γραφτούν μόνο και μόνο για να συμμετέχουν στην συζήτηση αυτή.

Σκεφτικά να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες εμπειρίες που έχω από την αγορά τα τελευταία 20 περίπου χρόνια, για να δώσω τροφή στις σκέψεις μας και τεκμήρια για τα παράλογα που συμβαίνουν ακόμα και σήμερα.

Πριν περίπου 15 χρόνια δούλεψα θυμάμαι σαν ʽπαιδίʼ σε αρκετά κομπιουτεράκι της εποχής… Είδη από τότε υπήρχαν τα γνωστά λαμόγια της αγοράς που πουλούσαν ότι ήθελαν σε ότι τιμές ήθελαν και ανάλογα με τον πελάτη. Τότε μάλιστα οι γνώσεις των πελατών ήταν περιορισμένες και άρα οι ʽάπατεςʼ μεγαλύτερες. Κολαγες ιό και σου έλεγαν ότι κάηκε ο σκληρός δίσκος (πανάκριβος τότε) – ποιος άλλωστε δεν είναι σίγουρος ότι αυτό είχε γίνει χιλιάδες φορές. Το χειρότερο δε ήταν όταν ο μαγαζάτορας μάλωνε τον ʽγιοʼ του πελάτη γιατί χάλασε τον σκληρό (!) και τώρα ο μπαμπάς-πελάτης θα πρέπει να σκάσει 50 χιλιάρικα.

Έτσι ξεκίνησε η χρυσή εποχή τον κομπιουτεράδων. Που το 80 ξεκίνησαν πουλώντας fax, Ταμειακές (big business) , και παιχνιδομηχανές ενώ πούλαγαν αντιγραμμένα παιχνίδια. Έτσι χρίστηκαν τόσα μαγαζιά βγάζοντας λεφτά από το τίποτα (πχ αντιγραφές παιχνιδιών) και υπερχρεώνοντας το service. (μάλιστα αν ήθελες να πάρεις αντίγραφο καμία TurboPascal στην χρέωναν χρυσή!)

Τότε οι περισσότεροι αγόραζαν από Πουλιάδη… Λίγο μετά ήρθε και η Altec που δεχόταν 6μηνες επιταγές…. Και κάπως έτσι όλα τα κομπιουτρεράδικα της αγοράς άρχισαν να παίζουν με εξάμηνες ! ΑΑΑΑ…. Και κάπου εκεί ξεκίνησαν να αγοράζουν υπολογιστές και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τα παπουτσάδικα (singular etc.)

EEEEEE λοιπόν αρκετά κορόιδεψαν την αγορά εκείνη την πρίοδο και για ατό μετα το 2000 άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Γιατι από το 80 ως το 2000 κάποιοι ήταν επαγγελματίες λαμόγια και ευτυχός που μετά από 20 χρόνια οι πελάτες του ξύπνησαν και άρχισαν να καταλαβαίνουν και να συγκρίνουν.

Εν έτη 2000 με θυμάμαι να έχω συνάντηση σε μια από τις γνωστές εταιρίες PC εκείνης της εποχής. Το συγκεκριμένο μαγαζί είχε κερδίσει διάφορα βραβεία στο RAM (άλλο συφερτό τα περιοδικά) και είχε αρχίσει να πουλάει και πακετοποιημένα PC μέσω τρίτων.

Μπαίνει ο πελάτης μέσα και λέει: ʽΘέλω έναν εκτυπωτή CANNONʼ

Συνιδιοκτήτης εταιρίας: ʽCANNON??? Πάει …. Την Αγόρασε η HP!!!!ʼ

(εγώ μένω μαλάκας)

Πελάτης: ʽΑΑΑΑ…. Άρα να πάρω HPʼ

Σε δύο λεπτά τον αγόρασε και έφυγε ευτυχισμένος!!!!

(εγώ δεν ξανασυναντήθηκα ποτέ μαζί τους….. πάλι καλά δηλαδή που το είδα αυτό και δεν έκλεισα καμία συμφωνία τότε)

2005, είχα παραγγέλλει xeon και mobo από το εξωτερικό γιατί δεν έβρισκα στην Ελλάδα αυτά που ήθελα…. Βλέπεις δεν πουλάνε πολύ οι xeon οπότε αν πάς πχ. στην Στουρνάρα δύο είναι τα σενάρια:

Α. Βαριέται ο τύπος να παραγγέλλεις και να μπει στην διαδικασία και σε αρχίζει ιστορίες του τύπου ʽκαι τι τα θές εσύ αυτά???ʼ

Β. Σου δίνει τιμές με 20-30% κέρδος για αυτόν , και παράδοση 2 εβδομάδες ʽαν όλα πάνε καλάʼ

Ε, γιʼαυτό και εγώ από το 1995 παραγγέλλω από το εξωτερικό! Καλά να πάθουν….

Τεσπα, μου έρχεται ο xeon & assus mobo. Και μου έλειπε ένα καλώδιο. 6-Pin extra καλώδιο power για την mobo, απλά μια μετατροπή ήταν όπως για παράδειγμα έχουν adaptor οι καινούριες κάρτες γραφικών για το ρεύμα. Πρώτη φορά το έβλεπα, και ήταν λίγο δύσκολη πατέντα για να την κάνω με τα χεράκια μου. Κάνω βόλτα πάλι όλη την αγορά ψάχνοντας για καλώδιο και όταν το βρήκα ξέρετε πόσο το πλήρωσα 15ευρώ :-) Δηλαδή ότι και να έκανα τα λαμόγια τα πλήρωσα! ΔΕΝ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΑ! Αντί να με αντιμετωπίσουν σαν κάποιον με ʽιδικές απαιτήσειςʼ που φτιάχνει και κάτι ποιο ιδιαίτερο και πιθανά καλή περίπτωση για πελάτη αποφάσισαν να με ΣΚΙΣΟΥΝ! Τεσπα, αυτός είναι ακόμα ανοιχτός κοντά στην Στουρνάρα αλλά δεν τον βλέπω για πολύ ακόμα…..

Πέρση καλοκαίρι στην Κυψέλη πάνω σε ένα φίλο και α) του είχε καεί η κάρτα δικτύου και β) ήθελε ο άνθρωπος ένα USB καλώδιο. Ε, του λέω πάμε εδώ δίπλα στο κομπιουτεράδικο της γειτονιάς….. Ethernet 100Μ κάρτα 40ευρό μου λέει ο τύπος! USB 7 ευρώ! Γέλασα… αρχικά, αλλά τελικά έφυγα και δεν ξαναπάτησα ποτέ…. Ε τώρα αν με ρωτάτε αν πρέπει να κλείσει αυτός ???? Νομίζω ναι γιατί είναι επικίνδυνος, γιατί πάει ο μπαμπάκας να πάρει κάτι για τον μικρό γιόκα του και ο ʽεπιχειρηματίαςʼ τον ΣΚΙΖΕΙ!

Τα Χριστούγεννα έπρεπε να τσακωθώ στο πλαίσιο για να μου αλλάξουν μια χαλασμένη τιμονιέρα (δώρο για τον ανιψιό μου). Για να την αλλάξω! Όχι για να πάρω πίσω τα λεφτά μου…. Κάτι που στο fnac γίνεται χωρίς δεύτερη κουβέντα….

Εν έτη 2008 παραδέχομαι ότι τις περισσότερες φορές αγοράζω από πλαίσιο, e-shop, mediamarkt. Έχουν πραγματικά καλές τιμές. Ακόμα και το Multirama στην Στουρνάρα έχει καλές τιμές….(μπράβο και στο παλικάρι που κάθετε στο υπόγειο και είναι πάντα ενήμερος τεχνολογικά).

Αλλά, γενικά με θεωρώ τυχερό. Όλα αυτά τα χρόνια ο φίλτατος Βασίλης στην Αγ.Παρασκευή (δεν θα πω το όνομα της εταιρίας για να μην νομίζετε ότι κάνω και καμιά διαφήμιση), είναι σταθερή ʽαξίαʼ. Ο άνθρωπος με έχει εξυπηρετήσει πάμπολλες φορές τα τελευταία 15 χρόνια! Ναι, δεν έχει καλές τιμές σε όλα τα προϊόντα αλλά τουλάχιστον δεν σε κοροϊδεύει. Ότι του μένει stock κανά μήνα μετά δεν ξέρει τι να το κάνει και πόσο να το πουλήσει…. Και του έχουν ξεμείνει πολλά στο stock όλα αυτά τα χρόνια.

Έχει τύχει να αγοράσω components από διαφορετικά μαγαζιά για να στήσω PC (CPU από τον ένα, mobo από άλλο , VGA από εξωτερικό ….)_ και κάτι να μην δουλέψει και να σπάω το κεφάλι μου…. Και να ψάχνω τι φταίει…. (σε όλους μας έχει συμβεί αυτό). Ακόμα και τότε που ο φίλτατος δεν έχει βγάλει φράγκο…. Έχω πάει από εκεί να ακούσω την συμβουλή του, να πάρω πιθανά ανταλλακτικά και να του τα επιστρέψω όταν θα βρω το πρόβλημα. Τόσα χρόνια ενσυνείδητα πληρώνω κάτι παραπάνω όποτε τον επισκέπτομαι γιατί γνωρίζω το πόσο δύσκολη είναι η επιβίωσή του συγκεκριμένου επιχειρηματία αλλά και γιατί το support είναι πραγματικό φιλόκαρδο και ειλικρινές!

Εύχομαι λοιπόν τα καλύτερα σε όσους λίγους τίμιους της αγοράς έχουν απομείνει και μας υποστηρίζουν με προσπάθεια και κόπο πραγματικό.

Όσο για τους υπόλοιπους λυπάμαι μεν(!), άλλα καμία φορά με αυτά που έχουμε τραβήξει… καμία φορά ακόμα και ο ΄ʼπελατάκος χαίρετε που έκλεισε ο τάδεʼ.

Τελευταία σημείωση: Όπως είδατε δεν αναφέρθηκα σε υπαλλήλους εταιριών αλλά στις ίδιες τις εταιρίες… είναι πάντα λυπηρό όταν χάνουν τις δουλείες τους οικογενειάρχες ή μη υπάλληλοι.

Δημοσ.
το οξυμορο ειναι πως πολλοι ειχαν κατηγορησει το eshop πως ελιωνε τις τιμες και τωρα κανει το πλαισιο αυτη την κινηση.

Παντως το eshop με το δικτυο που εχει σε ολη την Ελλαδα μπορει καλιστα να χτυπησει καθε ανταγωνιστη εκει.

Αυτό θέλει πολύ μεγάλη κουβέντα πάντως. Έχω την εντύπωση ότι το Πλαίσιο και κάθε "Πλαίσιο" στην θέση του πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του και με δεδομένο ότι έχει και την δυναμική να το κάνει πολύ πιο εύκολα από ότι οποιοσδήποτε άλλος καλά κάνει, και μάλιστα για πολύ πολύ καιρό εφόσον το επιθυμεί .

Αν και νομίζω ότι τακτική του σκοτώματος μάλλον είναι μέσο πίεσης για την συμμόρφωση των υπολοίπων.

Έχω πάντως την πεποίθηση ότι οι τιμές και τα περιθώρια κέρδους πιέστηκαν πολύ αρχικά από ένα δύο και στην συνέχεια από τους υπόλοιπους ( εκ τον πραγμάτων όταν δημιουργείτε τέτοιος ανταγωνισμός όλοι ή οι περισσότεροι ακολουθούν) με αποτέλεσμα από την μία εταιρίες όπως e-direct να πιέζονται τόσο πολύ που να αναγκάζονται να κλείνουν και από την άλλη άλλες εταιρίες να διαιωνίζουν το όλο αυτό μη κερδοφόρο για αυτούς ανταγωνισμό, με σκοπό να κερδίσουν μεγαλύτερο κομμάτι της ελεύθερης πίτας που έμεινε. (Αν καταλάβατε όλοι εμείς μια πίτα είμαστε. Τι πίτα δεν ξέρω...:evil::evil::evil:)

Για εμάς τους καταναλωτές το όλο σενάριο έχει ένα όφελος. Ναι αγοράζουμε λίγο φθηνότερα αλλά για το σύνολο της αγοράς νομίζω εν καιρό θα είναι καταστροφικό.

α) Γιατί μένουν λίγοι (άρα κάποια στιγμή εκ τον πραγμάτων ξεχνάμε και τον ελάχιστο ανταγωνισμό) (Όπου ανταγωνισμός δεν θεωρείτε μόνο η τιμή)

β) Γιατί ο κλάδος θα αρχίσει να έχει φοβερό πρόβλημα ανάπτυξης χαρακτηριζόμενος ως κλάδος των απατεώνων ή ως ο χαμηλότερα κερδοφόρος κλάδος

γ) Γιατί σε κάθε περίπτωση πολύς κόσμος μένει χωρίς δουλειά στα καλά καθούμενα ε και σε λίγο ίσως να μην μπορεί αυτό ο κόσμος να απορροφηθεί αλλού και

δ) Διότι καμία εταιρία κλείνοντας τελικά δεν μπαίνει στην διαδικασία να καλύψει τις υποχρεώσεις της, αλλά συνήθως γίνεται το ακριβώς αντίθετο φεσώνει όποιον μπορεί παρασύροντας πάντα και μερικούς ακόμα στο βούρκο.

Δεν ξέρω που θα πάει αυτό το πράγμα... Πάντως όλοι μας και καταναλωτές και επιχειρηματίες πρέπει να ξυπνήσουμε νομίζω. Από την μία ως καταναλωτές να απαιτούμε ουσιαστικά πράγματα (Δεν θεωρώ την ποσοστιαία διαφορά του 0,05% ουσιαστική σε μία αγορά μου πιο ουσιαστικό για μένα θα είναι να μην περιμένω μία ώρα στην ουρά για να πάρω μία βίδα 1 λεπτό φθηνότερα,) και από την άλλη οι επιχειρηματίες πρέπει να ξεχάσουν την νοοτροπία της αρπαχτής στο κλάδο με δεδομένο ότι τα περιθώρια είναι εκ των πραγμάτων τόσο μικρά (και χωρίς αυτό τον ανταγωνισμό) που οι αρπαχτές είναι πολύ δύσκολες. Όπου αρπαχτή δεν εννοώ κομπίνα αλλά την νοοτροπία ότι μπήκα στο χώρο για να βγάλω εύκολα και γρήγορα κέρδος.

Δημοσ.

Δυστυχώς το e-shop, Πλαίσιο βασιστήκαν πάνω σε μία αρχή. Στην νοοτροπία του Έλληνα, ότι όλοι θέλουν να βγάλουν γρήγορο χρήμα. Έτσι τα καταστήματα πληροφορικής (ειδικά στην επαρχία) αισχροκαιρδούσαν εις βάρος του καταναλωτή και πουλούσαν με κέρδη που κυμαινόντουσαν απο 50-100% ίσως και παραπάνω. Φυσικά φταίγαν διότι αυτό τους γύρισε μπούμερανκ. Εκεί βασίστηκε το e-shop και δούλεψε. Αργά αλλά σταθερά, αρχικώς πούλαγε απλά φθηνότερα από τους άλλους, αλλά ο Έλληνας επειδή είναι τσιφούτης και κοιτάει μόνο το κέρδος του και λίγοτερο τα υπόλοιπα -και τις επιπτώσεις- έπιασε. Όμως για να το ανταγωνιστούν τα τοπικά καταστήματα ρίχναν τις τιμές, βέβαια πλέον είναι πολύ αργά διότι είναι πλέον έχει γίνει μία τεράστια δύναμη που και αγοράζει σε μεγάλες ποσότητες, κλείνει συμφωνίες κάτω από τα τραπέζια με τους έλληνες αντιπροσώπους, κάνει εισαγωγές από κινέζους κλπ.. Βέβαια τώρα να σας πω την αλήθεια το έχει παρακάνει διότι όταν πουλάει το e-shop με αρνητικά ποσοστά κέρδους αλλά και όταν "λιώνει" τις τιμές όπως προαναφέρθηκε, λειτουργεί τελείως αθέμητα και καταστρέφει τον εμποράκο και τον μικρό που θέλει να επιβιώσει. Δυστυχώς είτε από την απληστία μας αλλά και την αδιαφορία μας πλέον θα καταντήσουμε να είμαστε πιόνια μίας πολυεθνικής που μας κάνει ότι γουστάρει και να κινεί τα νήματα όπως αυτή θέλει. Εάν τους γίνει καμία μεγάλη προσφορά και είτε πουληθεί ή αν γίνει καμία λαμογιά, απλά να βάζει λουκέτο την άλλη μέρα και να πετάει στα σκουπίδια δεκάδες εργαζόμενους. Παγκοσμιοποίηση και καπιταλισμός. Πρέπει να ξυπνήσουμε μου φαίνεται και να προσέχουμε που δίνουμε τα λεφτά μας. Μπορεί να χαρακτηριστώ γραφικός, κομμουνιστής κλπ αλλά είμαι το αντίθετο από ότι πιστεύουν κάποιοι - ένας σκεπτόμενος Έλλην.

Δημοσ.

Θέμα με πολλούς νεοφώτιστους που ξεκίνησαν να ποστάρουν εδώ,χμμμ.Μήν ανησυχείτε όλους αυτούς του "κυρίους" θα τους ξαναδούμε σύντομα,μήν ξεχνάτε οτι πρόσφατα η κυβέρνηση άλλαξε τον τρόπο που μία εταιρεία πτωχεύει,και έτσι πλέον όλοι αυτοί έχουν πολλές "δεύτερες" ευκαιρίες...Έτσι είναι η αγορά και σε όποιον αρέσει,ή θα λιώνουν τις τιμές και οι εγχώριοι μεγάλοι και μικροί ή οι αγορές θα γίνονται απο έξω.Η κουτοπονηριά των εδώ οτι δέν συμφέρει γιατί τα έξοδα αποστολής άνεβάζουν τη τιμή απλά δέν ισχύει γιατί κανένας δέν αγοράζει μόνο ένα πράγμα,κάνεις τη παραγγελία χτυπάς και κάτι άλλο που θα το έπερνες σε κάνα μήνα και τα λεφτά είναι πολύ πιο κάτω απο τους εδώ,απλό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...