Προς το περιεχόμενο

Server - Clients, Linux/Solaris - Windows XP

SkyWalker07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να φτιάξω ένα δίκτυο server-client (1 server, 3 clients).

Θέλω στο server να εγκαταστήσω Linux, μάλλον Ubuntu. Στους client να τρέχω Windows XP.

Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές. Μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρω documentation για το σετάρισμα του δικτύου αυτού;

Στο server που θα τρέχει Linux, θέλω να τοποθετήσω προγράμματα που θα μπορούν να τρέξουν από τους clients και τα Windows XP, και να μπορούν ταυτόχρονα να αποθηκεύουν οποιαδήποτε αλλαγή.

Θα με ενδιέφερε αν μπορούσατε να μου δώσετε και πληροφορίες αν σε περίπτωση τοποθετούσα Solaris στο server....

Ευχαριστώ....

Δημοσ.

H epilogh leitoyrgikou eivai duskolh upo8esh.... Linux vs Solaris (vs NetBSD, FreeBSD ....) eivai megalh suzitish kai proteivw va mhv thv piasoume. Bale kapoio leitourgiko sto opoio 8a se upostirizei kai kava filaraki sou.

Pes mas perissotera gia tiw efarmoges pou 8es va baleis gia va dosoume pio xrhshmes sumboules.

Gia -FileServer- auto pou 8es legete SAMBA.

Δημοσ.

Ξέρω για το Samba, γενικότερα έχω μια ιδέα και για Linux & Solaris, γιατί έχω ασχοληθεί πολύ. Έχω καταφέρει να βάλω στο δίκτυο, να επικοινωνούν και server σε Solaris και server σε Linux, με WindowsXP. Μάλιστα το Samba έρχεται και ενσωματωμένο με το Solaris 10.

Θέλω να τρέχω 4 εφαρμογές του DOS και 2 εφαρμογές Windows (με SQL Server - λογιστκά προγράμματα). Το τρέχων δίκτυο που έχω τώρα ο server τρέχει Windows 2003, και μου δουλεύουν τα προγράμματα κανονικά, στους clients. Πως θα καταφέρω τα προγράμματα αυτά να τα εγκαταστήσω σε Solaris ή Linux για να μπορώ να τα τρέχω στους clients (WindowsXP).

Απλά θέλω έναν file server να τρέχει Linux & Solaris για μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Θέλω και να βρω documentation που να ασχολείται με αυτού του είδους του δικτύου που θέλω να δημιουργήσω.

Γι αυτό άνοιξα και το θέμα αυτο για να μπορέσω να μαζέψω περισσότερες πληροφορίες.

**Μπορεί και οι ερωτήσεις που κάνω να φαίνονται ανόητες (σε κάποιους), αλλά θέλω να μάθω και να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Καλημερα

Η γνωμη μου ειναι οτι θα μπεις σε πολυ κοπο για το τιποτα κανοντας μια τετοια κινηση.Εφ οσον ο 2003 δουλευει κανονικα ως εχει μην το σκαλιζεις...εκτος αν εχεις θεμα με τα licenses και θελεις να γλυτωσεις χρηματα.Τα win2003 ειναι μια χαρα σταθερα οπως ειναι και linux αλλα η διαδικασια του migration δεν ξερω κατα ποσο θα πετυχει ειδικα με τα προγραμματα που χρειαζονται sql server για να παιξουν.Με τα dos δεν θα δυσκολευτεις,απλα θα σηκωσεις samba και μεσω δικτου με mapped drives θα παιξουν κατ'ευθειαν(λογικα :)..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...