Προς το περιεχόμενο

Λεω να ανοιξω τρυπες στο κουτι για ανεμιστηρες για να μην παρω καινουργιο! :Ρ

thanos182

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον επειδη ειμαι και φοιτητης και δεν παιζουν και πολλα λεφτα το κουτι μου ειναι τουλαχιστον 6 ετων και δεν εχει τρυπες για ανεμιστηρακια και σκεφτομαι να ανοιξω εγω τρυπες με τα εργαλια του μπαμπα μου!

και να βαλω! :Ρ

Λετε να πετυχει?Το χει δοκιμασει κανενα αλλο γυφτακι σαν κ εμενα?

Δημοσ.

να μπουνε που? μπρος πισω δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει. ειδαλλως μπορεις μονο διπλα απεναντι απο cpu/gpu.

Δημοσ.
Λοιπον επειδη ειμαι και φοιτητης και δεν παιζουν και πολλα λεφτα το κουτι μου ειναι τουλαχιστον 6 ετων και δεν εχει τρυπες για ανεμιστηρακια και σκεφτομαι να ανοιξω εγω τρυπες με τα εργαλια του μπαμπα μου!

και να βαλω! :Ρ

Λετε να πετυχει?Το χει δοκιμασει κανενα αλλο γυφτακι σαν κ εμενα?

όσοι κάνουν πατέντες δεν είναι γύφτοι.. είναι ευρηματικοί.

σίγουρα μπορείς να κανεις τρύπες με τα κατάλληλα εργαλεία και λίγη πήρα.

αν δεν ξέρεις να χειρίζεσαι τα εργαλεία καλύτερα να σημαδέψεις που θες να γίνουν οι τρύπες και να σε βοηθήσει ο πατέρας σου.

Δημοσ.
να μπουνε που? μπρος πισω δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει. ειδαλλως μπορεις μονο διπλα απεναντι απο cpu/gpu.

το κουτι ειναι 6 ετων αντε να εχει μεσα κανεναν 80αρι εκτος της cpu

κανε το κεφι σου απλα αδειασε το κουτι πρωτα πριν τρυπησεις οτιδηποτε,πλαγια φανταζομαι θα τους βαλεις ετσι?

παντως με 35 ευρωπαιρνεις ενα καινουριο αν τα μαζεψεις κοιτα αυτο

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=15&product=734721

Δημοσ.

Ειχα σκεφτει και γω κατι τετοιο για τρυπες στο πλαϊνο καλυμμα του κουτιου μου για να βαλω ενα ανεμιστηρα να βαραει κατα πανω στη μητρικη. Γινεται με ενα απλο τρυπανι? Και ποσες τρυπες χρειαζεται? (προφανως τεσσερις τουλαχιστον για τη στηριξη αλλα και ποσες ακομα για να τραβαει αερα απεξω). Thanks.

Δημοσ.

Γουστάρωωωω..Απίστευτα..

Το έχω σκεφτεί και εγώ και μπορεί να το επιχειρήσω στον παλιό μου ένα Αthlion Barton (To Athlion σωστά το έγραψα, ψηστήρι είναι ο άτιμος 60++βαράει χωρίς ζόρισμα και με ψύκτρα thermaltake polo 735 (εκείνο το γουρούνι 800+ γραμμάρια..).

Σκέφτομαι να κάνω τρύπαστο πλάι για να βάλω πιο μεγάλο φουρφούρι, να βάλω ένα 12 άρι!

εγώ θα σου πρότεινα

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=9098887&product=953865

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=9098887&product=853275

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=9098887&product=939986

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804039

Δημοσ.

Εγώ πρόσφατα τρύπισα το κουτί μου στο πλάι και έβαλα έναν ανεμιστήρα 8 εκ. να χτυπάει πάνω στους δίσκους. Δεν είναι δύσκολο. Πρώτα ανοιξα το κουτί από την άλλη πλευρά και σημάδεψα το ύψος που ήθελα να μπεί ο ανεμιστήρας. Μετά έβγαλα το πλαινό, και σημάδεψα τις 4 γωνίες και τις τρύπες για την στήριξη του ανεμιστήρα. Στη συνέχεια σημάδεψα τον κύκλο μέσα στον οποίο γυρνάει ο ανεμιστήρας, και μέσα σε αυτόν τον κύκλο έκανα 10-12 τρύπες για να περναέι ο αέρας (αρχικά τρυπάς με μικρό τρυπάνι, πχ Νο3, και μετά με μεγάλο Νο 10 ή 12). Το αποτέλεσμα ήταν καλό, αλλά... πολλή φασαρία από την ροή του αέρα μέσα από τις αυτοσχέδιες τρύπες, οπότε στο τέλος έκοψα (αρχικά με τροχο και μετά με μικρό σιδεροπρίονο) ολόκληρο το τετράγωνο περίγραμμα του ανεμιστήρα εκτός από τις 4 γωνίες, και τώρα δεν ακούγεται τίποτα. Επιπλέον έβαλα άλλον έναν 8αρη πίσω (υποθέτω το κουτί σου θα έχει θέση για ανεμιστήρα πίσω, το δικό μου είναι 5 χρονων και έχει. Τελικό αποτέλεσμα: οι δίσκοι από 45 και 48 βαθμούς τώρα δουλεύουν στους 35-36.

Δημοσ.

To PC 2 της υπογραφης μου δεν ειχε θεση για πισω ανεμιστηρα μιας και ειναι 8 χρονων. Ωστοσο ανοιξα 2 τρυπες και εβαλα εναν 8cm.

Το πισω σιδερενιο τμημα του PC ειναι γενικα παχυ κι ας μη φαινεται με συνεπεια το τρυπανι που χρησιμοποιησα (μικρο στην αρχη) εσπασε σε τρια κομματια . Εσπασε στην αρχη στα δυο, πηρα το μεγαλυτερο κομματι, συνεχιζα να τρυπαω και ξαναεσπασε παλι! Η δουλεια ομως εγινε...

Βεβαια για μεγενθυνση των τρυπων χρησιμοποιησα και μεγαλυτερο τρυπανι.

Δημοσ.

Λοιπον υπαρχουν κατι ειδικα εξαρτηματα που τοποθετουντε πανω στο black&deker (η οπως αλλιως λεγεται) και αυτο κοβει κυκλικο δισκο

απο το πλαινο καλυμα του κουτιου!

μετα 8α ανοιξω 4 τρυπες για να στιριχτει το φουρφουρι και νομιζω

πως ειμαι τζιτζι..

Εννοειται πως θα τις ανοιξει ο πατερας μου τις τρυπες

Δημοσ.
Λοιπον υπαρχουν κατι ειδικα εξαρτηματα που τοποθετουντε πανω στο black&deker (η οπως αλλιως λεγεται) και αυτο κοβει κυκλικο δισκο

απο το πλαινο καλυμα του κουτιου!

Οντως το εχω δοκιμασει κι αυτο, μιλαμε κανει εξαιρετικη δουλεια. Ανοιξτε ομως την κεντρικη τρυπα να μπει ο οδηγος σταθερα για να εχετε τον τελειο κυκλο.

silent arrow εδω Ταμτακος .... ...καρπουζακι να κερασω? ...τεραστια διαφορα με τις μοντοτρυπες λεμε...

Τωρα να σου πω δεν καταλαβα λεξη απο οσα ειπες.... Αν και δεν νομιζω να υπαρχει αλλος εδω μεσα που να καταλαβε τι ειπες.... Τεσπα.... Η διαφορα μου ειναι 10 βαθμους κατω σε θερμοκρασιες. Ετσι απλα....

Δημοσ.

Παιδιά τρύπησα το πλαινό καπάκι στο κουτί μου και έβαλα έναν 12άρι.

Την τρύπα την έκανα με τρυπάνι και μετά ανέλαβε η σέγα.

Επειδή χέρι είναι αυτό, η τρύπα δεν έγινε τελείως στρογγυλή,αλλά δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα διότι τοποθέτησα εξωτερικά τετράγωνη μαύρη κρισαρούλα με φίλτρο για την σκόνη (akasa GRM 120-30 απο e-shop με κόστος 2-3 ευρώπουλα),και κάλυψε τελείως την τρύπα.

Δημοσ.

tintor πολυ καλος....

τοποθέτησα εξωτερικά τετράγωνη μαύρη κρισαρούλα με φίλτρο για την σκόνη

Αυτο ακριβως ηθελα να προτεινω κι εγω. Αν ανοιξεις μεγαλη τρυπα πρεπει να βαλεις φιλτρο γιατι αλλιως θα γεμισει σκονες κλπ το PC πολυ γρηγορα αν ο ανεμιστηρας βαζει αερα μεσα και δεν βγαζει..

Δημοσ.

gamatos eisai,oxi guftaki. egw to ekana sto soprano pou den einai k toso palio kouti ekana mia sto plai dipla sto hdh yparxwn anemisthraki gia na mpainei aeras panw sthn psyktra ths cpu alla k panw stis mnhmes...anoi3e k mia apo panw gia na vgazei aera kane k apo thn de3ia pleura na xtypaei tous diskous.alla prosexe prepei o aeras na vgainei kiolas oxi mono na mpainei.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...