Hakkthan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Λοιπον εχω δυο προβληματακια στα πσια μου που τρεχουν Kubuntu. Λοιπον το desktop εχει καρτα ηχου creative sound blaster live 5.1 και ενω εχει περασμενα καποια drivers ALSA απο οτι μπορω να καταλαβω με τις πολυ λιγες γνωσεις μου ο ηχος που βγαζει ειναι ενα συνεχόμενο παράσυτο που απλα οταν βαζω ενα τραγουδι (η κατι αλλο να παιξει) αλλαζει λιγο ο ηχος του.(αλλα παραμενει παρασυτο!!!) Και το δευτερο ειναι στο laptop μου. Ειναι το Amilo Pa 1538 και εχει ενσωματομενη wireless καρτα. Πως θα την κανω να δουλεψει??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Το πρόβλημα με τον ήχο (παράσιτο ) το είχα κι εγώ... μπες μέσα στο sound mixer, (εκεί στο volume control) και άρχισε να παίζεις με όλα τα volumes κάνοντας τα mute και unmute... σε κάποια φάση , όταν κάνεις mute κάποιο, θα φύγει το "παράσιτο" .. λογικά... Στα kubuntu δε θυμάμαι ποιο είχα κάνει mute και καθάρισε ο ήχος, αλλά στα Ubuntu έκανα mute to "cd volume" και όλα ok... Στο δικό μου laptop (Amilo Si1520R) βρήκε μόνο του τη κάρτα, και στο network manager την έβλεπα κανονικά.... Για το δικό σου δεν έχω ιδέα :? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hakkthan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 οντως πηγα εκει και καταφερα να εξαφανισω το παρασυτο. Αλλα τωρα δεν ακουω τιποτα απολυτως δυστυχως. Θα συνεχισω το ψαξιμο στο sound mixer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chemical Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 "τα δέντρα στους υπολογιστές, μεγαλώνουν ανάποδα... makes you wonder... doesn't it? " allakse to einai lathos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hakkthan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Λοιπον τον ηχο τον εφτιαξα. Απενεργοποιησα την καρτα ηχου του μομπο και ετσι τωρα δουλευει μια χαρα. Καμια ιδεα πως θα σεταρω τi wireless card sto laptop mou??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 ποια κάρτα έχεις? εδω στο gentoo wiki λεει οτι δουλεύουν τα πάντα στο laptop σου http://gentoo-wiki.com/HARDWARE_Fujitsu-Siemens_Amilo_Pa1538 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hakkthan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Λοιπον πηγα στο σιτε που μου ειπες και ειδα οτι το WLAN δουλευει με madwifi-ng και wpa-supplicant. Πηγα στο adept manager και περασα το wpa-supplicant αλλα το madwifi-ng δεν υπαρχει πουθενα!!Το μονο που βρηκα και περασα ειναι το madwifi tools.Παρολα αυτα δεν βρησκω πουθενα κατι σχετικο με τη ασυρματη καρτα. Στο system-> network βλεπω μονο το lan και το modem(το οποιο και δεν εχω καν τεσταρει αν οντως δουλευει αλλα αυτο το αφηνουμε). Μηπως εγω κανω κατι λαθος και δεν μπορω να βρω το madwifi tools που περασα???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 "τα δέντρα στους υπολογιστές, μεγαλώνουν ανάποδα...makes you wonder... doesn't it? " allakse to einai lathos τι εννοείς "λάθος" ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Aμα μπορεις για πες ποια καρτα έχει το laptop σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hakkthan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 βασικα το φορητο μου δεν λεει πουθενα ποια καρτα ασυρματη εχει. Κοιταζω το βιβλιαρακι του και το μονο που βλεπω ειναι Intergated Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g) 54mbpps. Πουθενα κατι αλλο ποιο χαρακτηριστικο. Υπαρχει καποια εντολη να πατησω απο κοσνολα να μου βγαλει πληροφοριες ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 γράψε στην κονσόλα lspci και πες μας τι σου βγάζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YanG Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Αυτά που κατέβασες είναι (όπως λέει και ο τίτλος τους) τα tools. (iwconfig, iwlist,iwpriv κλπ) Για τους drivers της κάρτας >apt-get install linux-restricted-modules-`uname -r` Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hakkthan Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Λοιπον εκανα οτι μου ειπατε αλλα δεν βλεπω να βρεθηκε κατι σχετικο με ασυρματη καρτα!!! εδω εχω και τα αποτελεσματα 00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2) 00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 0 (rev a2) 00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 1 (rev a2) 00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 5 (rev a2) 00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 4 (rev a2) 00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2) 00:00.6 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 3 (rev a2) 00:00.7 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 2 (rev a2) 00:02.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1) 00:03.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1) 00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1) 00:09.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Host Bridge (rev a2) 00:0a.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP51 LPC Bridge (rev a3) 00:0a.1 SMBus: nVidia Corporation MCP51 SMBus (rev a3) 00:0a.3 Co-processor: nVidia Corporation MCP51 PMU (rev a3) 00:0b.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3) 00:0b.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3) 00:0d.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 IDE (rev f1) 00:0e.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev f1) 00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2) 00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2) 00:14.0 Bridge: nVidia Corporation MCP51 Ethernet Controller (rev a3) 00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTra nsport Technology Configuration 00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map 00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Con troller 00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscella neous Control 05:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce Go 7400 (rev a1) 07:06.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. IEEE 1394 Host Controller ( rev c0) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
beastgr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 συγγνώμη αλλά από αυτά που έγραψες εγώ δε βλέπω καμιά wireless κάρτα (διέκρινα μόνο έναν ethernet controller) Όντως σε αυτή τη διέυθυνση http://gentoo-wiki.com/HARDWARE_Fujitsu-Siemens_Amilo_Pa1538 λέει ότι χρησιμοποιεί το madwifi. Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις πάντως πήγαινε στο madwifi.org και κατέβασε από εδώ http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82936&package_id=85233 το source πακέτο. μέσα στο site έχει οδηγίες το τι να κανεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chemical Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 τι εννοείς "λάθος" ? Λάθος ενοωντας οτι για να δημιουργηθει ενα παιδι σε ενα δεντρο θα πρεπει να ανήκει σε κάποιο κόμβο ο οποίος θα μπορούσε να ανηκει σε έναν άλλο κόμβο... Κάποιος πατέρας ενος παιδιού σιγουρα ανήκει στη ρίζα(root) ενος δέντρου(ιεραρχικά) συνεπώς και το παιδι(Child). ολα ξεκιναν απο μια ριζα(root) όπως και στη φύση. Για να Δημιουργηθεί ένα παιδί θα πρέπει να γίνει πρώτα προσπέλαση απο τη ρίζα στο πατέρα κάτω απο τον οποιο(πατέρα) θα δημιουργηθει το παιδί. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.