Προς το περιεχόμενο

Τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα

tahwnwhontra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια και πάλι!

τελικά αποφάσισα να ξαναποστάρω.πολλοί θα στεναχωρηθούν και λίγοι θα χαρούν αλλά θα το κάνω.

θα μιλήσουμε λοιπόν για τα τροχαία στη χώρα μας (για τα άλλα κράτη ας μιλήσουν οι ενδιαφερόμενοι στον τόπο τους) .

Τι; Ποιος; και Γιατι;

Η δική μου άποψη:

Φταίει το νεαρό της ηλικίας στους νέους ηλιακά οδηγούς που σου δίνει έναν άλλο αέρα αισιοδοξίας και δύναμης και σε κάνει να μην υπολογίζεις τίποτα.πάνω σε αυτό θα προσθέσω και την επίδειξη ικανοτήτων και την μαγκιά (όλοι τα περάσαμε όταν ήμασταν νέοι).

Φταίει η παιδεία στα θέματα οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφορίας που έχουμε στην Ελλάδα.

Φταίει ο κομπλεξισμός των μεγαλυτέρων ηλικιακά που θεωρούν τους εαυτούς τους έμπειρους....δηλαδή κάτι σαν σουμάχερ

Φταιν οι ηλικιωμενοι που ακόμη οδηγούν στους δρόμους (μειωμένα αντανακλαστικά-επήρεια φαρμάκων κλπ)

Φυσικά φταιν οι γυναίκες που από την φύση τους έχουν περιορισμένο οπτικό πεδίο και έναν έμφυτο φοβοκομπλεξισμό που οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις.

Φταίνε οι ανεπίδεκτοι και ανίκανοι προς οδήγηση που με το σαθρό σύστημα εξετάσεων απόκτησαν δίπλωμα

Φταίει το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα.

Και τέλος οι δρόμοι και το φοροεισπρακτικό σύστημα του κράτους.Που αντί να προστατεύει και να προλαμβάνει σε περιμένει να παρανομήσεις.

Αυτά από εμένα....ακούω και εσάς

Παρακαλώ σχόλια και διαφωνίες δεκτά

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Φταίει η παιδεία στα θέματα οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφορίας που έχουμε στην Ελλάδα.

H παιδεια και κατ'επεκταση η νοοτροπία του Ελληνα φταιει για τα τροχαια και για τα περισσοτερα προβληματα στην Ελλαδα.

Δημοσ.
Φταίει το νεαρό της ηλικίας στους νέους ηλιακά οδηγούς που σου δίνει έναν άλλο αέρα αισιοδοξίας και δύναμης και σε κάνει να μην υπολογίζεις τίποτα.πάνω σε αυτό θα προσθέσω και την επίδειξη ικανοτήτων και την μαγκιά (όλοι τα περάσαμε όταν ήμασταν νέοι).

δεν φταίνε οι νέοι το κράτος φταίει που θεωρεί τις πίστες πολυτέλεια....ο νέος αλλά και αρλετοί μεγάλοι δεν τρέχουν μόνο οι νέοι, έχουν την ανάγκη της εκτόνωσης και τις αδρεναλίνης. Αν υπήρχε περιορισμένος χώρος-οι που και να είναι και οικονομικοί και προσιτοί ( όχι στις Σέρρες ) όπως υπάρχουν σε άλλες χώρες, ο οδηγός δεν θα χρειαζόταν να εκτονωθεί στους δρόμους θέτοντας σε κίνδυνο αυτόν και τους γύρω του. Επίσης θα βοηθούσε και στην ανάπτυξη των οδηγικών ικανοτήτων και στην αντιμετόπιση απρόβλεπτων συμπεριφορών των αυτοκινήτων.

φταίει

Φταίει ο κομπλεξισμός των μεγαλυτέρων ηλικιακά που θεωρούν τους εαυτούς τους έμπειρους....δηλαδή κάτι σαν σουμάχερ

φταίει....φταίει και το ότι ποιάνουν την αριστερή λωρίδα και πάνε με 80....είναι ποιο δολοφονικό από το να τρέχεις....

Φταιν οι ηλικιωμενοι που ακόμη οδηγούν στους δρόμους (μειωμένα αντανακλαστικά-επήρεια φαρμάκων κλπ)

φταίει το ότι οι εξετάσεις που θα έπρεπε να τους γίνετε δεν είναι αξιοκρατικές...

Φυσικά φταιν οι γυναίκες που από την φύση τους έχουν περιορισμένο οπτικό πεδίο και έναν έμφυτο φοβοκομπλεξισμό που οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις

Δεν είναι απόλυτο, γνωρίζω και άτομα που οδηγάνε πολύ χειρότερα από γυναίκες. αυτές τουλάχιστον το ξέρουν ενώ αυτοί νομίζουν ότι είναι και υπεροδηγοί.

Φταίνε οι ανεπίδεκτοι και ανίκανοι προς οδήγηση που με το σαθρό σύστημα εξετάσεων απόκτησαν δίπλωμα

δεν φταίνε αυτοί φταίνε οι εξεταστές που τα παίρνουν....

Φταίει το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα.

το αλκοόλ επηρεάζει αρκετά

Και τέλος οι δρόμοι και το φοροεισπρακτικό σύστημα του κράτους.Που αντί να προστατεύει και να προλαμβάνει σε περιμένει να παρανομήσεις.

true

Δημοσ.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να συμπληρώσω.

Φταίει και η όλη κατάσταση στη χώρα που δημιουργεί πολλά νεύρα στους κατοίκους με αποτέλεσμα να οδηγούν σπαστικά και επιθετικά .

Δημοσ.

εντάξει το απο φύσεως πιο περιορισμένο οπτικό πεδίο, το οποίο

1. έχει προ πολλού αντιμετωπιστεί με τις νέες τεχνολογίες πλοήγησης, που δημιουργήθηκαν κι εχουν τόσο εξελιχθεί ώστε, να γίνονται πια και πιλότοι οι γυναίκες

2. δεν είναι απαραίτητο υπό τις συνήθεις οδηγικές συνθήκες, οι οποίες δεν είναι αυτές της φόρμουλα 1 ...

αλλά ο "έμφυτος φοβοκομπλεξισμός" πως σου προέκυψε ?

επίσης, για την ενημέρωσή σου, οι γυναίκες σπάνια προκαλούν θανατηφόρα ατυχήματα σε αντίθεση με τους αγαμητοφιγουρατζήδες καραγκιόζηδες που κυκλοφορούν... ;)

Δημοσ.

Οπως ξέρεις στους κανόνες υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

στην γυναικά είναι κανόνας ο φόβος και το κόμπλεξ πάντα στην οδήγηση, ενώ στους άντρες εξαίρεση.

Δημοσ.

στην γυναικά είναι κανόνας ο φόβος και το κόμπλεξ πάντα στην οδήγηση, ενώ στους άντρες εξαίρεση.

α ναι ? Όποιος έχει μυαλό έχει και φόβο, όπου χρειάζεται (και δε σκοτώνεται ούτε σκοτώνει). Όσο για το κόμπλεξ, δεν αποτελεί μονοπώλιο των γυναικών...

Είπαμε να τα χώνεις χοντρά ρε Γκανταλφ αλλά να έχεις επιχειρήματα !!!!

Δημοσ.
αλλά ο "έμφυτος φοβοκομπλεξισμός" πως σου προέκυψε ?

Αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι που ισχύει σε όλες, αλλά σε κάποιο ποσοστό ισχύει.

Δημοσ.

κι αυτό να φανταστώ έχει βγεί απο δήθεν μελέτες που έχουν γίνει κάποτε;

εγώ τυχαίνει να γνωρίζω 3-4 γυναίκες που οδηγούν και ειλικρινά προτιμώ να μπαίνω στο αμάξι τους παρά σε αμάξια φίλων που την έχουν δει σουμάχερ και μαγκιά το να κολλάς στον μπροστινό και να μαρσάρεις.

συμφωνώ με όσα έγραψες στο 1ο πόστ αλλα δεν άφησες και κανέναν έξω χαχα

Δημοσ.

Τουλάχιστον οι γρήγοροι οδηγοί έχουν αντανακλαστικά και πάντα κοιτάνε τους καθρέπτες τους. Αυτοί που δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα είναι οι "μάγκες" μπαρμπάδες άνω των 60 που δεν κοιτάνε ποτέ και τίποτα και νομίζουν οτι το όριο παντού είναι 60..

Δημοσ.

Αυτοί οι μάγκες μπαρμπάδες στέλνουν όμως τους νέους με τα αντανακλαστικά στον θάνατο λόγω της εγωιστικής και ηλίθιας οδήγησης που κάνουν και έτσι πάει στο βρόντο ο νέος και τα αντανακλαστικά του.Ολα είναι σχετικά τελικά.

Δημοσ.
κι αυτό να φανταστώ έχει βγεί απο δήθεν μελέτες που έχουν γίνει κάποτε;

εγώ τυχαίνει να γνωρίζω 3-4 γυναίκες που οδηγούν και ειλικρινά προτιμώ να μπαίνω στο αμάξι τους παρά σε αμάξια φίλων που την έχουν δει σουμάχερ και μαγκιά το να κολλάς στον μπροστινό και να μαρσάρεις.

συμφωνώ με όσα έγραψες στο 1ο πόστ αλλα δεν άφησες και κανέναν έξω χαχα

Με το ίδιο σκεπτικό και εγώ προτιμώ να μπαίνω σε αυτοκίνητα αντρών γιατί σε όσες γυναίκες και αν μπήκα μετάνιωσα.

Δημοσ.

Θα ήθελα να πω κάτι λίγο ψιλοάσχετο. Όταν ακούω απο όλους που πάνε να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οτι θα λαδώσουν, τι περιμένετε;

Αλλά κι ο Έλληνας, ξέρει να θάβει καλά τον τάφο του.

Αν κανείς δεν δεχόταν να λαδώσει τους εξεταστές, όσες φορές κι αν κοβόταν, τότε θα το θεωρούσαν δεδομένο κι αυτοί οτι δεν θα κόβανε κάποιον έτσι άδικα. Αλλά δυστηχώς έχει γίνει δεδομένο το ανάποδο.... Με αποτέλεσμα να παίρνει δίπλωμα και ο ικανός (με κόστος όμως) αλλά και ο άσχετος.

Δεν τους έδινα φράγκο, που να με κόβανε 300 φορές. (σημ: δεν κόπηκα και ποτέ μου)

Δημοσ.

ο μπάρμπας που πάει με 60 δε στέλνει στον τάφο τον άλλον...

ο king of the road με bmw φτιαγμένο δήθεν έχει περισσότερες πιθανότητες να τον στείλει. Το οτι έχεις καλά αντανακλαστικά δε λέει κάτι.

Οταν μου είσαι στο στενό (οχι σε κάποιον προσωπικά εδω που μιλάμε τώρα στον ηλίθιο που κάνει το κάνει, γενικά αναφέρομαι) και πάς με 100 που ξέρεις ρε ηλίθιε αν πεταχτεί κανένα παιδάκι που του έπεσε η μπάλλα στο δρόμο για να το αποφύγεις; Γενικά πεφτει πολύ δούλεμα (και είναι για λύπηση) σε τύπους που λένε ελα ρε πάτα το λίγο ρε τι το πήρες για να πηγαίνεις με 70 το πηρες; τρέξε λίγο ρε να νιώσεις την αδρεναλίνη στα ύψη. Ευχαριστώ δε θα πάρω γιατί αυξάνω τις πιθανότητες με την αδρεναλίνη να φύγω κι εγώ στα ύψη

αλήθεια θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποσα ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ατυχήματα (κι όχι ααα μωρή μου έσπασες τον γυαλιστερό φρεσκοβαμένο προφυλακτήρα και το καινούργιο μου ζαντολάστιχο) μιλάω για θανάτους ευθύνονται γυναίκες; δεν ξέρω αλλα θα είχε ενδιαφέρον να δούμε.

Θα συμφωνήσω 1000% για το λάδωμα που είπε ο ανωθεν εμου (τι είπα πάλι). Χαίρομαι πραγματικά που το δίπλωμα το πήρα στην επαρχία κι εκεί ρώτησα τον δάσκαλο (γνωρίζοντας τι γίνεται στην αθήνα) αν θα χρειαστεί να δώσω τίποτις αλλιώς δε θα με περάσουν γέλασε και μου λέει εδώ δεν είμαστε αθήνα το πας καλά περνάς, τέρμα! Την πρώτη φορά πήγα κι εγώ δεν έβαλα ζώνη και 3 φορές μου λένε σταμάτα και ξεκίνα παλι απο την αρχή. Δεν κατάλαβα γιατι μου το κάναν μέχρι που μετά την τρίτη φορά μου είπαν θα σε ξαναδούμε σε 15 μέρες γιατι δε φόρεσες ζώνη :)

περιττό να πω οτι απο κείνει τη φορά δεν έχω μπει σε αμάξι και να μη φορέσω ζώνη

Δημοσ.

Γιατί μπερδεύεις τα πράγματα.ποιος δεν θα καταδικάσει αυτόν που τρέχει με 100 εντός πόλεως.Ο τύπος είναι ψυχασθενής και μανιακός.Μιλάμε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που γέροι και γυναίκες νομίζουν ότι βγήκαν για καφέ.

Για το λάδωμα είμαι και εγώ κατά αλλά ποιος θα κάνει την αρχή;

Οσο για το πόσες γυναίκες έχουν ευθύνη για ατυχήματα.Αυτό έχει δυο σκέλη.Πρώτον πρέπει να μετρηθεί με αναγωγή στο ποσοστό των γυναικών στο γενικό ποσοστό οδηγών στην Ελλάδα και δεύτερον δεν προσμετρούνται οι γυναίκες που με την συμπεριφορά τους προξένησαν θανατηφόρο και δεν φαίνονται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...