TheBoyFromSalina Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Πηρα ενα PCI to IDE controller (μαρκα EQuip) για να βαλω πανω δυο σκληρους και ειχα τα εξης προβληματα: Χρειαστηκε να τoυ αλλαξω θεση στη μητρικη 3 φορες για να το αναγνωρισουν τα Win (XP Pro) και να το σεταρουν. Οταν τελικα το σεταραν, εκλεισα το pc, συνεδεσα πανω στο 1 slot του controller τον ενα σκληρο, ανοιξα το pc και κολλησε προτου φορτωσει τα windows. Αλλαξα θεση στον controller και τοτε δεν εδινε καν οπτικο σημα στην οθονη. Ο σκληρος ειναι WD 80ρης χωρις λειτουργικο περασμενο πανω του. Tι μπορει να φταιει?
washcloud Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 kai gw pantws exw prin kati vdomades parei controller card (usb) ths equip,kai mou vgale kai mena thn panagia gia na egkatasta8ei....Dokimase na parakampseis tous drivers tou cd kai na katevaseis ap thn etairia
Silent Arrow Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 ....Κατ' αρχας πες μας τι PC εχεις.... Εγω στο PC 2 της υπογραφης εχω εναν Acard PCI - Ide controller ο οποιος μου εβγαλε την πιστη να τον δει ο υπολογιστης επειδη η PCI καρτα δεν κουμπωνε σωστα. Εβγαζα εβαζα PCI καρτες κι ολο εμενε μια που δεν την εβλεπε το PC. Τελικα μετα απο επιπονη προσπαθεια ολα ok (@washcloud: ECS P6BAT-A+ RULEZ!!!:twisted:). BIOS δικο του δεν εχει ο Controller? Συνηθως μετα το Bios του mobo φορτωνει αυτο του controller.
TheBoyFromSalina Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Τελικα μαλλον και εμενα ηταν θεμα κουμπωματος. Τωρα το συστημα βλεπει κανονικα τον controller, ειναι εγκατεστημενος σωστα, αλλα το σκληρο δεν τον βλεπει. Στη διαχειριση συσκευων τον βλεπει το σκληρο, αλλα στον "υπολογιστη μου" δεν εμφανιζεται καθολου. Δοκιμασα να βαλω αλλο σκληρο, αδειο και φορμαρισμενο, και τον βλεπει κανονικα. Αρα το προβλημα ειναι μαλλον του σκληρου, ο οποιος πιθανον να εχει διαμορφωση FAT (δε θυμαμαι), αν παιζει καποιο ρολο αυτο. Εχω μητρικη Gigabyte, CPU Intel Core-Duo 2Ghz, 2 RAM απο 1GB, καθως και αλλον ενα σκληρο SATA πανω. Α, επισης, στη διαχειριση συσκευων, αναφερεται το ονομα του σκληρου και διπλα λεει Disk Device, ενω στον αλλο σκληρο, αυτον που δουλευει κανονικα, δεν εχει κανενα χαρακτηρισμο. Ευχαριστω για τις απαντησεις
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Απλα κανε τον φορματ και θα δεις που θα τον δει αμεσως
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 apo dexi klik my computer manage kai disk management tha tou kaneis partition kai meta format kai tha bgei kai sto pc.
blackstar Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Egw exw enan acard, kai o monos diskos poy dne epeze me tpt htan enas maxtor, trelo kolima, oyte boot den ekane to sistima.
Silent Arrow Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2007 Egw exw enan acard οπς blackstar ειπες τη μαγικη λεξη... Και ο δικος μου IDE Controller στο δευτερο PC της υπογραφης ειναι Acard. Τον ειχα παρει πριν 7 (?) χρονια περιπου. Να σε ρωτησω εχεις καταφερει ποτε να bootαρεις XP απο εκει?
washcloud Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 (@washcloud: ECS P6BAT-A+ RULEZ!!!:twisted:) ....ets
washcloud Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 pou to thimithikate auto to mobo:p ...a,eimaste romantikoi emeis poulinos.... http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=188807&highlight=p6bat
Silent Arrow Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Παράθεση:Αρχικό μήνυμα απο poulinos pou to thimithikate auto to mobo ...a,eimaste romantikoi emeis poulinos.... http://www.insomnia.gr/vb3/showthrea...ighlight=p6bat :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Εμενα η P6BAT-A+ τελικα ειναι rev. 1.3B, το μονο BIOS Update ειναι μονο αυτο απο Rainbow που δουλευει οπως λενε στο net αλλα δεν το επιχειρησα (επιχειρησα ωστοσο 4 φορες να περασω BIOS Update αλλης rev. αλλα δεν το πηρε.... ευτυχως γιατι θα εχανα το mobo.... οποτε καλα ειναι οπως ειναι ετσι το PC....).... Για εμενα ακομα πιο ρομαντικη εποχη ειναι οι αρχες τις δεκαετιας του 90 που για να φτιαξεις ενα απλο παιχνιδι να παιξει (Wolfenstein 3D) επρεπε να φτιαξεις τις ρυθμισεις του EMM386.exe & ΗΙΜΕΜ.sys μαζι με τις ρυθμισεις ηχου στα Config.sys & Autoexec.bat.... (καλα εχω βγει τελειως offtopic sorry!!!)....
poulinos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Εμενα η P6BAT-A+ τελικα ειναι rev. 1.3B, το μονο BIOS Update ειναι μονο αυτο απο Rainbow που δουλευει οπως λενε στο net αλλα δεν το επιχειρησα (επιχειρησα ωστοσο 4 φορες να περασω BIOS Update αλλης rev. αλλα δεν το πηρε.... ευτυχως γιατι θα εχανα το mobo.... οποτε καλα ειναι οπως ειναι ετσι το PC....).... Για εμενα ακομα πιο ρομαντικη εποχη ειναι οι αρχες τις δεκαετιας του 90 που για να φτιαξεις ενα απλο παιχνιδι να παιξει (Wolfenstein 3D) επρεπε να φτιαξεις τις ρυθμισεις του EMM386.exe & ΗΙΜΕΜ.sys μαζι με τις ρυθμισεις ηχου στα Config.sys & Autoexec.bat.... (καλα εχω βγει τελειως offtopic sorry!!!).... an kai off topic to na katseis na ftiaxeis ola auta ta arxeia katantouse ekneuristiko pou eprepe na ta sikoseis ola sto upper memory block.apo tin alli itan kaliteri epoxi me tin enia oti den kitousan ta grafika afou den ixan tetoies kartes opote nai pexame kai kana axiologo paixnidi.
Silent Arrow Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2007 look σου εδινε τη δυνατοτητα να μαθεις παρα πολλα πραγματα ολη αυτη η ιστορια. Απο το να ρυθμιζεις τις μνημες (conventional κατα πρωτο λογω και μετα η διαμορφωση της extended σε expanded αν χρειαζοταν) εως τα IRQ και τα DMA Channels για την καρτα ηχου. Και ολα αυτα σε boot δισκετες αφου ηταν αδυνατο να φτιαξεις το PC σου να τρεχει ολα τα παιχνιδια ταυτοχρονα στο ιδιο boot.... Το πρωτο PC της υπογραφης εχει διπλα του αρκετες boot δισκετες για αυτη την ιστορια.... na ta sikoseis ola sto upper memory block Μαλιστα! DOS=UMB
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.