Προς το περιεχόμενο

money...problem!

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεχάστε τα δάνεια... Η κοπέλα θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάει στις τράπεζες και να κάνει αμέσως διακανονισμό για να μπορέσει να τις ξεχρεώσει μέχρι τελευταίας δεκάρας σε δόσεις. Αν ήδη έχει καθυστερήση πληρωμή έστω και για ένα μήνα, έχει ήδη μπει στον Τειρεσία. Το να πάρει δάνειο δεν θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα γίνει πιο έντονο. Είναι προτιμότερο να βρει κανονική δουλειά γιατί το να δουλεύεις μερική απάσχόληση οικονομικά είναι ασύμφορο. Ας το παλέψει με τη δουλειά όσο μπορεί. Ας χτυπήσει πόρτες και στην ανάγκη ας το ψάξει λίγο με το 'Βοήθεια στο σπίτι' που παρέχουν ορισμένοι δήμοι -ίσως κι ο δικός σας να έχει αυτή την υπηρεσία και κατά κάποιο τρόπο να την βοηθήσουν να πάρει μια ανάσα.

Η ουσία είναι να γλυτώσει απ'τις τράπεζες πριν μπλεχτεί περισσότερο. Το σημειώνω από πείρα και η κοπέλα δεν είναι σε θέση να επιβαρυνθεί περισσότερο με ανεπιθύμητα τηλέφωνήματα σε ανυποψίαστες ώρες ζητώντας άμμεση εξόφληση των καρτών. Ας μην αρρωστήσει κι αυτή μιας και έχει μάνα άρρωστη να φροντίσει.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ας πουλησει κανα οικοπεδο ή οτι αλλο μπορει.ιδιο αποτελεσμα θα χει ακομη κ αν αυτοκτονησει..θα βγει πληστιριασμο για ελαχιστα λεφτα κ στο τελος δεν θα χει ουτε π να μεινει μιας κ τα λεφτα π θα παρει θα ειναι ελαχιστα.Εως 10χιλ οι τραπεζες ΠΙΑ δεν κανουν κατασχεση.

ας βγει στις τηλεορασεις αν αντεχει...για ευκολη λυση.

Δημοσ.

για να ακριβολογουμε και να μην σπαταλαμε πολυ ενεργεια πανω στο θεμα αναφερω οτι η μανα της ειχε ΙΚΑ,μιας και δουλευε σε supermarket,αλλα οταν εμεινε αναπηρη απο ατυχημα πριν 8μηνες το IKA δεν πληρωσε τιποτα μεχρι να βγει απο το νοσοκομειο(παραμονη 5μηνες περιπου με φυσιοθεραπειες-τραγικος χρονος για τη μανα,αλλα και για τη μικρη που ηθελε να ειναι διπλα της) με αποτελεσμα η μικρη να αναγκαστει να παει για καρτες.οπως καταλαβατε το ΙΚΑ ακομα να δωσει λεφτα!δεν παμε καθολου καλα σε αυτη τη χωρα!για διακοπες ειμαστε και οι πρωτοι,αλλα ψαχνουμε και αλογα να καβαλησουμε(που δεν τρωνε σανο,αλλα τη βγαζουν με νερο)!!!!

οσον αφορα τη 'Βοήθεια στο σπίτι' ρωτησε και της ειπαν οτι μονο 2 μερες τη βδομαδα μπορουν να στειλουν και για 1ωρα...(μας δουλευουν??)!!τι σοι υπηρεσια ειναι αυτη?..μαλλον πανε να δικαιολογησουν λεφτα..

τεσπα θα προτεινω δανειο,μιας και δεν υπαρχει αλλη λυση...ποιο πιστευτε οτι ειναι το καλυτερο και με ποιο επιτοκιο?το ποσο ειναι γυρω στα 7000ε.υπαρχει δικαιωμα επιλογης του ποσου?λιγες γνωσεις ακομα θα με βοηθουσαν να την καθοδηγησω

Δημοσ.

Είχα γνωρίσει έναν άνθρωπο που νοίκιασε το σπίτι του για δύο χρόνια ώστε να ξεχρεώσει ένα σχετικά μεγάλο πόσο σε τράπεζα. Το διάστημα αυτό έμενε στην αδελφή του.

Υπήρχε μια λεπτομέρεια. Το νοίκιασε χωρίς να το δηλώσει στην εφορία και φυσικά δεν έκοβε αποδείξεις. Διαφορετικά παραπάνω από το 1/3 των ενοικίων θα πήγαινε στους φόρους.

Δημοσ.

εφοσον το νοσοκομειο ηταν δημοσιο νομιζω θα εβρισκε ακρη...

αποροι,αλλοδαποι κτλ δεν πληρωνουν στα δημοσια...

κακως πληρωσε κ χρεωθηκε

Δημοσ.

συγγνώμη....

αφού το ικα σας χρωστάει λεφτά, θα σας τα δώσει.

τώρα το πότε,είναι σχετικό! αλλά αν πχ, η όλη αυτή "φάση" κόστισε 100.000 ευρώ, από το ικα σίγουρα θα πάρετε πίσω ένα 80χλδ. (απλά θα πρέπει να περάσει από 4-5 επιτροπές κλπ,και ίσως να καθυστερήσει κανά χρόνο)!

απο κει και πέρα, να μαζέψει κάρτες και δάνεια σε μια τράπεζα,με ΚΛΕΙΣΤΟ δάνειο (συγκεκριμένη δόση,για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα),αν μπορεί να νοικιάσει το σπίτι της για 2-3 χρόνια όπως είπε κάποιος,και να μείνει σε κάποιο πολύ φθηνότερο (ή να φιλοξενηθεί από κάποιον συγγενή),και όσο για την 2η δουλειά,δεν πολυ-καταλαβα γιατί δε μπορεί να πιάσει,αλλά πάω πασο!

Το ποσό που χρωστάει (7000) δεν είναι μεγάλο,μην τρελαίνεσαι! κανείς δε σου κάνει κατάσχεση με αυτά τα χρήματα!

Δημοσ.
Αν ήδη έχει καθυστερήση πληρωμή έστω και για ένα μήνα, έχει ήδη μπει στον Τειρεσία.

Αυτό που γράφεις δεν ισχύει με την καμία όμως. Αν ήταν έτσι (σε ένα μήνα δηλαδή) η μισή ελλάδα στον τειρεσία θα ήτανε...

Δημοσ.
Αυτό που γράφεις δεν ισχύει με την καμία όμως. Αν ήταν έτσι (σε ένα μήνα δηλαδή) η μισή ελλάδα στον τειρεσία θα ήτανε...

Όλη η Ελλάδα στον Τειρεσία είναι....

Δημοσ.

....καλά ναι.

Εγώ επαναλαμβάνω πως στον τειρεσία δεν μπαίνει κάποιος τόσο εύκολα. Εσείς που το λέτε όμως, αν έχετε κάποια στοιχεία γι'αυτό να τα δημοσιεύσετε. Αν όχι όμως (και επειδή δεν έχετε) προτείνω να σταματήσετε να "τρομοκρατείτε" έτσι τον κόσμο.

Δημοσ.

στον τειρεσία είναι όλοι όσοι έχουν πάρε δώσε με τράπεζες. Ακόμα και μια πιστωτική κάρτα να έχεις, και χωρίς να χρωστάς δόση, βρίσκεσαι μέσα. Απλά άλλοι είναι με πράσινο, άλλοι με κόκκινο χρώμα

Δημοσ.

δεν νομίζω να εννοούσε αυτό η ΜariaTS όταν έγραφε αυτό για τον τειρεσία...

όπως και να έχει είναι διαφορετικό να είσαι "blacklisted" στον τειρεσία απο το να μην είσαι. Και εγώ λέω (και μιλάω έχοντας πραγματική γνώση γι'αυτό) οτι δεν γίνεσαι "blacklisted" με το να αφήσεις 2-3 δόσεις απλήρωτες. Για να μπεις στην μαύρη λίστα είναι ολόκληρη διαδικασία η οποία λαμβάνει τόπο ΑΦΟΥ έχουν εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο (απανωτά τηλέφωνα και ειδοποιήσεις μέσω ταχυδρομίου κλπ κλπ).

Δημοσ.

Καλά στον Τειρεσία είναι ΟΛΟΙ όσοι έχουν πάρει έστω και μια φορά κάρτα ή δάνειο ή αμάξι με δόσεις... Οι δικοί μου είχαν πάρει αμάξι με δόσεις. Κάποτε λοιπόν αποφασίζουν να πάρουν μα πιστωτική. Ήταν πριν μερικά χρόνια που τις έδιναν δύσκολα. Αιτήσεις λοιπόν και σε μια εβδομάδα γυρίζει η αίτηση ακυρωμένη. Φυσικά ποτέ δεν σου λένε το λόγο. Και σε δεύτερη τράπεζα τα ίδια. Κάνουν λοιπόν μια ειδική αίτηση για να μάθουν τον λόγο της ακύρωσης. Ε λοιπόν μια φορά είχαν καθυστερήσει καταλάθος μία δόση για 1 ημέρα. Και αφού φαινόταν πρόβλημα δεν έδιναν την κάρτα χωρίς να δουν τον λόγο. Φυσικά με την παρέμβαση του διευθυντή της τραπέζης έγινε και παραπάνω έλεγχος και δώθηκε η κάρτα.

ΑΛΛΑ προσοχή με τις κάρτες. Δεν είναι λεφτά. Είναι αέρας που πρέπει να έχεις να τον πληρώσεις. Προσωπικά εκμεταλλεύομαι άτοκες δόσεις και άλλες προσφορές και φυσικά αν δεν θέλω να κουβαλάω χρήματα στα ψώνια μου.. Αλλά πρέπει να ξέρω ότι τα λεφτά που θα φωρτώσω στην κάρτα θα υπάρχουν από πριν στην άκρη. Όχι σαν κάποιους που λένε ας πάρω σήμερα τα παπούτσια και αύριο που θα πληρωθώ θα έχω για την κάρτα αλλά τελικά οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες και μένει απλήρωτη η κάρτα...

Δημοσ.

το θέμα δεν είναι πως μας βάζουν στον Τειρεσία...τέλος πάντων...

όντως αν δεν έχει ακίνητο...οι τράπεζες δεν μπορούν παρα να την πρίζουν στα τηλέφωνα...να πάρει δάνειο είναι εύκολό....όμως ρε παιδια είναι φαύλος κύκλος...αν δεν βρεί μια δουλεια πλήρης απασχόλησης...ένας διακανονισμός όπως είπε και η Μαρια είναι το καλύτερο....θα πω και κάτι πολύ δύσκολο...αλλά απο την στιγμή που δεν έχει συγγενείς να την στιρίξουν..φαντάζει ακατόρθοτο...η αλλαγή περιβάλλοντος (πόλη δλδ) σε ένα μέρος που θα μπορούσε να βρεί και δουλειά θα ήταν πολύ καλό...πχ. αν κάποιοι φίλοι αναλάμβαναν να βοηθήσουν για 4 μήνες την μητέρα (σε συνδιασμό με το 'Βοήθεια στο σπίτι' (Matia Ts. ) ή ακόμη και απο την εκκλησία ίσως (μην μας ξενίζει συμβαίνει...)...και η κοπέλα αποφάσιζε να πάει σε ένα νησί και δούλευε(και μόνο)...απλή σερβιτόρα ακόμη και στην τελευταία καφετέρια....πιστέψτε με θα γυρνούσε τον Σεπτέβρη κάπως πιο καλά οικονομικά...

πάντως υπάρχουν και χειρότερα με χρέη...αν χρώσταγε στο δημόσιο θα ήταν τα χειρότερα...και σίγουρα δεν το συζητάω καν για άσχημες σκέψεις κλπ....

Δημοσ.

Όσον αφορά το θέμα τειρεσίας, ίσως να εξαρτάται κι απ'την πολιτική της κάθε τράπεζας. Προσωπικά -από δική μου περίπτωση- ενώ πλήρωνα την κάρτα με ένα μικρό ποσό για να φαίνεται ότι κινείτε μου ήρθε η κατραπακιά από εταιρεία και μου ανακοίνωσαν βεβαίως ότι αν δεν εξοφληθεί αμέσως η οφειλή μου στην τράπεζα, θα παραμείνω για 4 χρόνια στον τειρεσία (αυτό με κάρτα της εθνικής). Όπως και να'χει έκανα διακανονισμό. Ξόφλησα. 4 χρόνια θα περάσουν και δεν θα το καταλάβω.

Και κάτι ακόμη, αν και ακραίο. Ας κοιτάξει η κοπέλα και την περίπτωση προσωρινής φιλοξενίας σε ένα θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων για να μπορέσει να δουλέψει και να σταθεί στα πόδια της. Δεν μπορεί να μην την δέχονται κάπου. Συμφωνώ και στην ιδέα να πάει στην ενορία της περιοχής της, να δει κι εκεί πως μπορούν να την βοηθήσουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...