mithrid Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Φιλοι insomniacs χρειαζομαι επειγοντως τη βοηθεια σας σε ενα λεπτο ζητημα,το οποιο μπορει να αποβει μοιραιο για μια ανθρωπινη ζωη..παρακαλω θα χρειαστω τη βοηθεια σας και την προσοχη σας Μια φιλη μου εχει σοβαρο οικονομικο προβλημα,το οποιο δεν μπορει να το αντιμετωπισει και δεν μπορει να βρει λυση σε αυτο.Την επισκεφτηκα με μαυρη καρδια,οταν μου αναφερε οτι δεν εχει λογο να ζει και ακουσα προσεχτικα το βιο της(προκειμενου να της προσφερω λυση και να την ηρεμησω μην κανει καμια βλακεια κατα της ζωης της) που μονο ανθοσπαρτος δεν ειναι.Δεν θα αναφερω λεπτομερειες,γιατι κουραστικα ψυχολογικα και πνευματικα. Η κοπελα δεν δουλευει και εχει χρεωμενες καποιες πιστωτικες καρτες για τη συντηρηση της μανας της που ειναι αναπηρη.Δεν υπαρχουν αλλα μελη στην οικογενεια και ολο το φορτιο το εχει αναλαβει αυτη με αποτελεσμα να πιεζεται απιστευτα.Οι καρτες εχουν φτασει στο maximum,κανει part time job(μιας και πρεπει να συντηρει τη μανα της)και οπως καταλαβαινετε...μαλλον παει για θυσια στο βωμο του χρηματος!! Δεν ασχολουμαι πολυ με καρτες,αλλα προτεινα να παρει ενα δανειο ταμιευτηριου κ να ξεπληρωσει ολες τις καρτες και κατοπιν μηνα με το μηνα να κανει μικρες καταθεσεις,ωστε να μην εχει τις τραπεζες να την κυνηγουν και να την οδηγουν σε αδιεξοδο.Το προβλημα παρουσιαστηκε οταν μου ειπε οτι δεν υπαρχει καποιος εγγυητης για την εκδοση του δανειου(εγω δεν μπορω ,γιατι ειαμι φοιτητης κ εχω ηδη ενα),αλλα και παλι δεν θα το ενεκρινε καμια τραπεζα απο την οποια εχει πιστωτικη. Η κοπελα ειναι ενας αγγελος που δεν της εχουν μεινει επιλογες και προσφατα που την ειδα αντιμετωπη με την πραγματικοτητα πολυ φοβαμαι οτι θα κανει καποια λαθος κινηση και θα οδηγηθει σε ασχημη καταληξη.Θα σας παρακαλουσα λοιπον να μου ανοιξετε τα ματια και να μου αναφερετε καποιους νομιμους τροπους με τους οποιους θα μπορουσα να τη βοηθησω.Θα σας ημουν ευγνωμων...
JohnKaL- Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δύσκολο. Τι άλλοι μεθόδοι να υπάρχουν? Θα πρέπει να βρεί νέα δουλειά που να μην είναι part time ώστε να πέρνει και περισσότερα χρήματα ή να βρεί 2 δουλειές. Επίσης κακός έκανε/κάνει που χρέωνε πιστοτικές κάρτες απο την στιγμή που είναι αβέβαιο το άν μπορεί να τις ξεπληρώσει γιατί τώρα θα τρέχει και δεν θα φτάνει! Καλύτερα να πεινούσε παρά αυτό που έκανε.
kostasSTi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 JohnKaL- καλώς-κακώς, το έκανε. Η ουσία είναι οτι πρέπει να βρει ένα τρόπο να "τραινάρει" το χρέος και να το συγκεντρώσει σε μια κάρτα ή τράπεζα, ώστε να είναι πιο άνετη, ας πούμε. gponiris υπάρχουν τρόποι να μεταφέρεις ότι χρέη έχεις από κάρτες και δάνεια σε μια τράπεζα και να σου μειώσουν και το επιτόκιο. Αυτό πρέπει να το ψάξετε όμως εσείς γιατί δεν ξέρω λεπτομέρειες. Αυτό που μπορώ να σου πω, είναι οτι τα χαμηλότερα επιτόκια γενικά τα έχει το ταχυδρομικό ταμιευτήριο...
small change Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Αυτό με τη μεταφορά κάπου το'χω δει και το διαφημίζουνε. Πάντως φίλε μου, άμα φτάνει ο κόμπος στο χτένι πιάνεις και συ δουλειά και της τα στέλνεις. Ή τη βοηθάς να φροντίζει τη μάνα της για να μπορεί να πιάσει δουλειά πλήρους απασχόλησης. Να υποθέσω ότι δε θέλει να βάλει τη μάνα σε κανένα γηροκομείο έτσι; Μπορεί να είναι έξτρα έξοδο, αλλά δίνει την ευκαιρία για περισσότερη δουλειά και καλύτερη ηρεμία. Κυρίως άμα βοηθάνε κι οι φίλοι στα έξοδα. [OFFTOPIC] Άμα χρωστάει καμιά ΠΑΕ μερικά ψωροδισεκατομμύρια επειδή πεντέξι χαραμοφάηδες την κάνανε λαμόγια, το κράτος κάνει διακανονισμούς και άρθρα 44 και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλες μ@@@ίες. Άμα είναι κανένας κακομοίρης που παλεύει για την ψυχή της μάνας του... Βρε αϊ στο διάολο όλοι τους...
Japan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Έχει η κοπέλα κάτι στο όνομα της (ακίνητο κλπ)? Αν ναι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν έχει, δεν μπορούν να της κάνουν κάτι εκτός από το να την ενοχλούν συνεχώς και να μπει Τειρεσία.
kostasSTi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Και να έχει ένα σπίτι στο όνομά της (μόνο αυτό όμως) δεν το πειράζει καμία τράπεζα αν το χρέος είναι κάτω από 10.000 ευρώ...
KWSN_Men Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Να τις μαζέψει όλες μαζί και να πάει σε μια τράπεζα. Συνήθως δίνουν μια περίοδο χάριτος 6 μηνών μέχρι να αρχίσουν οι πληρωμές και μειωμένα επιτόκια.
Cromb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Να τις μαζέψει όλες μαζί και να πάει σε μια τράπεζα. Συνήθως δίνουν μια περίοδο χάριτος 6 μηνών μέχρι να αρχίσουν οι πληρωμές και μειωμένα επιτόκια. Αυτό + μια κανονική δουλειά για αρχή είναι απαραίτητα.Τα άλλα συνδυάζονται εύκολα η δύσκολα.
we_will_rise Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Όπως ειπώθηκε η καλύτερη λύση είναι να πάρει ένα δάνειο από μια τράπεζα (ταχυδρομικό ταμιευτήριο προτείνω που κρύβει λιγότερα παραθυράκια) και λίγο λίγο να το ξεπληρώσει... Κουράγιο πάντως ρε συ, και να μην απελπίζεται! Εγώ από εκεί που δεν το περίμενα βρήκα μόνιμη δουλειά και είμαι 18 χρονών (μην το γρουσουζέψω κιόλας)... Μακάρι να βρει την λύση η κοπέλα
mithrid Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 το να βρει δουλεια και να πληρωνει φροντιδα για το σπιτι ειναι πιο οδυνηρο πιστευω...και ασυμφορο.ιδιες ωρες σπαταλει στο σπιτι ιδιες και στη δουλεια.μονο που θα δουλευει για να πληρωνει καποια που θα εκανε την ιδια δουλεια(και κατα ποσο χειροτερη)στο σπιτι.δεν ειναι καμια κακουργα η κοπελα να παρατησει τη μανα της,οπως θα εκαναν αλλες(ετσι πιστευω).θα κοιταξω για το ταμιευτηριο.η κοπελα εχει σπιτι δικο της και αυτο το καθιστα επικινδυνο να το χασει.καποιος αλλος τροπος υπαρχει?πιο μαθηματικος..ισως??
Harkon Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 να έπαιρνες εσύ ένα δάνειο μικρό και να την ξελάσπωνες λίγο και να στα έδινε εσένα χωρίς το άγχος ημερομηνιών και κατάσχεσης.. βέβαια με την προϋπόθεση πως κι εσύ έχεις την άνεση και την δυνατότητα και φυσικά την θέληση.. αδέλφια η μητέρα της δεν έχει;
DIMITRISG Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 ναι η και ακομα πιο πολυ δεν εχει συντροφο η κοπέλα; γιατι οταν ειμαστε μαζι με καποιον τον βοηθαμε και στις δυσκολες δεν ειμαστε μονο για τις ευκολες μερες
pappous_soulis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δεν υπαρχουν αλλα μελη στην οικογενεια.. Κάποιος θείος της κοπέλας? Κάποιος στενός οικογενειακός φίλος? Πάντως το να βρει κανονική δουλειά είναι λίγο δύσκολο και ασύμφορο. Θα κερδίζει παραπάνω λεφτά τα οποία θα τα δίνει σε κάποια γυναίκα που θα φροντίζει την μάνα της,δώρων άδωρων..
Japan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Θα πρέπει να βρει κάτι να κάνει από το σπίτι, έτσι ώστε να μπορεί να φροντίζει και την μητέρα της. Δεν ξέρω αν μπορεί και έχει την δυνατότητα για μεταφράσεις/δακτυλογραφήσεις. Πάντως για δάνειο να το προσέξει, αφού έχει ακίνητο στο όνομα της.
Crizzt Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Νοικιάζεις το σπιτι και μένεις σε ενοίκιο ό,τι πιο φτηνό βρεις. Δάνειο χαμηλότοκο, ξεπληρώνεις τις κάρτες. Με τη διαφορά απο τα ενοίκια πληρώνεις το δάνειο. Με τη part-time δουλειά πληρώνεις τα καθημερινά έξοδα. Αν πάλι είναι πολλά τα λεφτά στις κάρτες, πουλάς το σπίτι, ξεπληρώνεις και τα υπόλοιπα σε κλειστή κατάθεση για ενοίκιο ή ένα μικρο παραπάνω εισόδημα. Με σκέτο δάνειο θα είναι στο ίδιο πρόβλημα με μια μικρή παράταση χρόνου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.