Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ταχύτητα!

globc25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω που ειχα μια beta των xp, ειχα πολλες καθυστερησεις στο windows explorer, για να ανοιξω πχ τα εγγραφα μου θαθελα κανα 5λεπτο!!!! (λεμε τωρα)<BR>θασουλεγα να βαλεις 98 αλλα αν το προβλημα γιντε σε ολα τα λειτουργικα....τι να σου πω, για δες τι γινετε με τον controller...<p>[ 02-12-2001: Message edited by: pyro ]

Δημοσ.

Δοκίμασα και το bootαρισμα χωρίς την κάρτα ήχου και συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Έχω τσεκάρει ακόμα κι αν συμπίπτουν τα IRQs των συσκευών, η ίδια πτώση στην ταχύτητα συνεχίζεται. Κατέβασα και τους καινούριους drivers της VIA. Πάλι τα ίδια. Μήπως να δοκίμαζα να κάνω overclocking τον επεξεργαστή μπας και του δώσω τίποτα?

Δημοσ.

ʼκυρο το παραπάνω.<BR>Απ' ότι είδα στον control panel, συμπίπτουν τα IRQs της κάρτας γραφικών, του SCSI controller, και του VIA USB Universal Host Controller. Το περίεργο είναι ότι ακόμα κι αν αλλάξω θέση στην κάρτα, το IRQ παραμένει ίδιο (11). Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτή την περίπτωση?

Δημοσ.

Μόλις αγόρασα ένα σύστημα που έχει τα παρακάτω:<BR>AMD Athlon XP 1600+<BR>Chaintech CT-7VJD2 (VIA KT266)<BR>256 DDR RAM<BR>Chaintech GeForce2 MX 200 (64MB)<BR>PIONEER 106S DVD<BR>και έχω προσθέσει τα ακόλουθα από το παλιό μου σύστημα:<BR>HDD WD 20GB (7200)<BR>HDD SEAGATE 9GB<BR>SB PCI128<BR>MODEM: Diamond Supra 56i V Pro<BR>SCSI Controller: DAWI 2976UW SCSI<BR>PLEXTOR 40x SCSI CD ROM<BR>TEAC 8x CD-R<BR>Ακόμα το μηχάνημα φέρει ένα 2.1 ηχοσύστημα της Creative και ένα εξωτερικό zip 100 USB.<P>Το πρόβλημα μου είναι το εξής:<BR>Φόρτωσα πάνω τα ΧΡ και παρατηρήθηκαν τρομαχτικά κολήματα κυρίως από πλευράς ήχου. Το σύστημα κόλαγε στα καλά του καθουμένου όταν φόρτωνα το MEDIA Player αφού πρώτα τα ηχεία έκαναν έναν περίεργο ήχου. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πω ότι την πρώτη φορά που πέρασα τα XP δεν έβλεπαν την κάρτα ήχου (δεδομένου ότι είχα απενεργοποιήσει την on-board κάρτα ήχου από το BIOS). Αφού άλλαξα θύρες PCI, έβγαλα ξανάβαλα και τα λοιπά το σύστημα την έιδε κανονικά. Το πρόβλημα βέβαια δεν σταμάτησε εδώ. Η πτώση στην ταχύτητα είναι αισθητή. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να βάλω ξανά τα WIN2000 προκειμένου να δω τι συμβαίνει. Αφού κατέβασα κάποιους πιο νέους drivers για την κάρτα ξανασετάρισα το σύστημα. Το πρόβλημα της ταχύτητας έγινε πιο αισθητό δεδομένου ότι για να μπει στο σύστημα κάνει περίπου 3-3.5 λεπτά (πιο αργά από το προηγούμενο) και παρα ταύτα εμφανίζει κολήματα συνεχώς. Είναι δυνατόν μόνο από μία καρτα ήχου να έχω τόσο μεγάλη πτώση στην ταχύτητα? Ή μήπως μπορεί να τα 'χει παίξει κι ο σκληρός?<P>Είναι κρίμα καινούργιο σύστημα και να μην φτουράει μία.

Δημοσ.

Στα win2k , WinXP είναι φυσιολογικό το φαινόμενο του μοιράσματος των IRQ. Οπότε δεν είναι πρόβλημα αυτό...<P>Αν κάνεις ένα Alt-Ctrl-Del , και ανοίξεις τον Task Manager, βλέπεις κανένα πρόγραμμα που να μην το έχεις βάλει εσύ να τρέχει στο boot;<BR>Δες και αν έχεις κανένα ιό.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, ένα - ένα βγαίνουν στη φόρα. Γενικά απ' ότι είδα υπάρχει μία περίεργη συμπεριφορά τόσο από τους controllers όσο και από την γενικότερη λειτουργία. Τη μία ο δίσκος δεν πάει μία, την άλλη πάει. Η κάρτα ήχου μερικές φορές παίζει άλλες φορές κάνει παράσιτα. Να φανταστείτε ότι χτες κάθισα κι έβαλα ξανά τα WIN XP, (είχα WIN 2000) κι ενώ την πρώτη φορά που τα έιχα βάλει δεν πήγαινε μία, τώρα λειτουργεί κανονικά με μόνη διαφορά την συμπεριφορά της κάρτας ήχου. Μήπως να πήγαινα να άλλαζα το mainboard? Δηλαδή αν στο μέλλον ξανακάνω εγκατάσταση και πάνε όλα στραβά τι θα συμβεί? Ακόμα το περίεργο που είδα ήταν ότι μία μου αναγνώριζε τον SCSI controller (στο ΒΙΟS μιλάω πάντα) μία μου έλεγε ότι δεν μπορεί να φορτώσει το SCSI BIOS λόγω του ότι δεν υπήρχε IRQ. Πράγματα κουλά τα οποία δεν έιχα συναντήσει στον προηγούμενο σύστημα (ΡΙΙΙ 450 - QDI Brilliant 1S). Το άλλο είναι ότι σε όποιο PCI και να βάλω τον controller μου δίνει IRQ 11. To IRQ της κάρτας γραφικών είναι και αυτό 11. Σας παρακαλώ ρε παιδιά πείτε την γνώμη σας...

Δημοσ.

sta win2k thimamai pws ithele na epilekseis apo to bios "plug n play os: NO" etsi wste ta irq assignments na mhn ginontai apo to leitourgiko alla apo to bios, egw etsi to exw kai sta win2k kai sta xp xwris kanena provlhma

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...