pusher Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα πρόγραμμα το οποίο θα εκτελείται στο background και θα έχει ένα εικονίδιο στη Γραμμή εργασιών (Taskbar); Τι γνώσεις χρειάζονται γι' αυτό; Ποια γλώσσα προγραμματισμού ενδείκνυται;
pusher Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Κανείς δεν το έχει ξανακάνει; Τόσο δύσκολο είναι;
Directx Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Όχι δεν είναι καθόλου δύσκολο απλά η ερώτηση σου είναι πολύ γενική, οπότε γενική θα είναι και η απάντηση.. Χρειάζεσαι γνώσεις προγραμματισμού του λειτουργικού συστήματος στο οποίο θέλεις να προγραμματίσεις, αν είναι πχ. τα Windows θα πρέπει να γνωρίζεις προγραμματισμό Windows και να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία ανάπτυξης κώδικα αν είναι πχ. Linux θα πρέπει ομοίως να γνωρίζεις προγραμματισμό Linux και να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία ανάπτυξης κώδικα κτλ. Από γλώσσες ενδείκνυται εκείνη που σου ταιριάζει περισσότερο, μπορεί να είναι η C/C++ (δύσκολες) μπορεί να είναι η Pascal (λιγότερο δύσκολη αλλά πασέ πια..) μπορεί να είναι η Visual BASIC .NET (πολύ εύκολη μεν αλλά κάπως περιορισμένη δε) μπορεί να είναι η C# / Java (σχετικά ευκολότερες από την C/C++). Αν δεν έχεις ιδέα από προγραμματισμό και δεν θέλεις να ταλαιπωρηθείς ιδιαίτερα δες κάποιο βιβλίο εκμάθησης της Visual BASIC .NET και κατέβασε την ανάλογη freeware έκδοση της από την Microsoft (Visual BASIC .NET Express νομίζω την λένε)... Καλή τύχη!
pusher Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Όχι δεν είναι καθόλου δύσκολο απλά η ερώτηση σου είναι πολύ γενική, οπότε γενική θα είναι και η απάντηση.. Χρειάζεστε γνώσεις προγραμματισμού του λειτουργικού συστήματος στο οποίο θέλεις να προγραμματίσεις, αν είναι πχ. τα Windows θα πρέπει να γνωρίζεις προγραμματισμό Windows και να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία ανάπτυξης κώδικα αν είναι πχ. Linux θα πρέπει ομοίως να γνωρίζεις προγραμματισμό Linux και να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία ανάπτυξης κώδικα κτλ. Από γλώσσες ενδείκνυται εκείνη που σου ταιριάζει περισσότερο, μπορεί να είναι η C/C++ μπορεί να είναι η Pascal μπορεί να είναι η Visual BASIC .NET μπορεί να είναι η C#.. Μιλάω για Windows! Παράλειψή που δεν το ανέφερα. Πού είναι ευκολότερη η κατασκευή ενός τέτοιου προγράμματος; Σίγουρα από γλώσσα σε γλώσσα υπάρχουν διαφορές. Ίσως το Visual Studio να προσφέρει την πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία για το σκοπό αυτό (όποια γλώσσα κι αν διαλέξω). Μόλις καταλήξω σε γλώσσα θα κάνω και πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις για τις συναρτήσεις που πρέπει να χρησιμοποιηθούν!
system Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Με το περιβάλλον του visual studio για παράδειγμα θα μπορούσε να πετύχει κάποιος εύκολα επικοινωνία με το λειτουργικό του σύστημα?
pusher Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 visual basic Φίλε takeda μήπως ξέρεις και τι πρέπει να κάνω στη Visual Basic για να δημιουργώ τέτοιου είδους εφαρμογές;
pusher Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Nα αναφέρω ότι μέχρι τώρα έχω ασχοληθεί με C, C++ και Java. Αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να αποφύγω αυτές τις γλώσσες (π.χ. δύσκολος κώδικας γι' αυτή την περίπτωση ή οτιδήποτε άλλο) ακούω τις ιδέες σας για το πως μπορεί να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα με τις προδιαγραφές του post #1 το οποίο θα τρέχει σε Windows (συμπεριλαμβανομένων και των Vista).
bilco Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Με οποιαδήποτε γλώσσα του .ΝΕΤ (C#, VBNET, C++NET,...) προσθέτεις το χειριστήριο NotifyIcon και δεν εμφανίζεις τη φόρμα. Για native C με την Shell_NotifyIcon
pusher Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Με οποιαδήποτε γλώσσα του .ΝΕΤ (C#, VBNET, C++NET,...) προσθέτεις το χειριστήριο NotifyIcon και δεν εμφανίζεις τη φόρμα.Για native C με την Shell_NotifyIcon Και να φανταστώ ότι όλες αυτές οι γλώσσες υποστηρίζονται από το Visual Studio 2005, έτσι; Υπάρχει σε κάποια σελίδα κάποιο παράδειγμα γι' αυτό που ζητάω; Ρωτάω για παράδειγμα, γιατί θέλω να δω ποιες βιβλιοθήκες χρησιμοποιούνται και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες!
takeda Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 http://www.codeproject.com/shell/minimizetotray.asp δες αν σου κάνει αλλά δεν το έχω κάνει μη σου λέω ότι ναναι αλλά μου φαίνεται απλό ρε συ, εκεί που κάνεις init στο winapi και ζητάς handle για την φορμα κάποιο πρόπερτυ θα το πετάει στο σύστεμ tray απορώ που δεν το βρίσκεις στο google είπα vb επειδή είναι εύκολη
pusher Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 http://www.codeproject.com/shell/minimizetotray.asp δες αν σου κάνει αλλά δεν το έχω κάνει μη σου λέω ότι ναναι αλλά μου φαίνεται απλό ρε συ, εκεί που κάνεις init στο winapi και ζητάς handle για την φορμα κάποιο πρόπερτυ θα το πετάει στο σύστεμ tray απορώ που δεν το βρίσκεις στο google είπα vb επειδή είναι εύκολη Τι γλώσσα χρησιμοποιείται στο παράδειγμα;
takeda Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 > BOOL WINAPI DrawAnimatedRects(HWND hwnd, // handle to clipping window int idAni, // type of animation CONST RECT *lprcFrom, // rectangle coordinates (minimized) CONST RECT *lprcTo // rectangle coordinates (restored) ); μιλάει απο μόνο του, κράζει, σκούζει !! C προφανώς
pusher Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Όλα τα προγράμματα που έχω γράψει σε C και C++ τρέχουν στην κονσόλα! Γι' αυτό ο κώδικας δε μου θύμισε κάτι...
takeda Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 καλύτερα ξεκίνα με win32 tutorial στο google και μετά τα πιο φαντεζί βασικά δεν υπάρχει και άλλος τρόπος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.