Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα...Ιδέες κανείς;

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφάσισα πριν από μερικές μέρες να κάνω την "τελική" αναβάθμηση σε ένα μηχάμημα ΑMD 939 X2 μτ τα εξής χαρακτηριστικά:

MSI MB με το Νforce3 250 (K8n2 platinum)

AMD X2 4200+ οχι overclocked

4GB Ram DDR400

HD WD 400GB +2x 320GB όλοι sata

Plextor 760 Sata

Zalman 9500D ψήκτρα

Thermaltake Armor κουτί με 2 SilenX 12' ανεμιστήρες.

Αλλαγμένο ΝΒ cooler από το stock σε Thermalright HL-5 SLI με έναν 6' ανεμιστήρα από cpu AMD

Τροφοδοτικό Thermaltake 500 Truepower modular.

Άλλαξα την κάρτα γραφικών με μια GeCube 1950XT AGP και από τότε έχω το εξής πρόβλημα. Σε τυχαίες χρονικές στιγμές, όταν δουλεύει σε 3D, τραβάει reset ή κολλάει.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι ήταν θέμα θερμανσης, αλλά με το ATI Tray Tool να έχει τον ανεμιστήρα της κάρτας στα 100% και τρέχοντας το Artifact tester τόσο σε κανονικές ταχύτητες όσο και σε overclocked (675 core 703 memory) το σύστημα ήταν σταθερο με θερμοκρασία 77C σε κανονικές ταχύτητες και 85C σε overclocked. Το υπόλοιπο συστημα δεν πέρασε ποτέ τους 60C.

Το πρόβλημα είναι ότι με το Artifact tester δουλεύει μόνο ο ένας πυρήνας οπότε σκεφτομαι αν τελικά είναι πρόβλημα ρεύματος, όταν δουλεύουν οι δύο πυρήνες και η κάρτα γραφικών. Η καρτα λέει ότι χρειάζεται ελάχιστο τροφοδοτικό 550Watt οπότε εκεί μαλλον δεν πρέπει να φτάνει, αλλά θα ήθελα και μια αλλη γνώμη πριν δώσω 200? για ένα καινούριο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Η κάρτα πάνω έχει ΤΕC για ψήξη οπότε καταναλώνει περισσότερο από μια απλή 1950xt. Πάντως σε ένα site που είδα από άλλο topic και έχει ένα psu calculator

http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine

μoυ βγάζει ότι χρειάζομαι τουλάχιστον 610Watt ρεύματος για να λειτουργήσει. Δεν ξερω πόσο αξιοπιστο είναι αλλά πάντως είναι μια ένδειξη.

Δημοσ.

εγώ θα έλεγα ότι μάλλον δεν επαρκεί το τροφοδοτικό σου...γιατί εγώ έχω τα μισά από εσένα και κάνει ρεσταρτ με 550W ...

• Super Moderators
Δημοσ.

efoson den einai elattwmatiko to trofodotiko den exei provlhma me ta 550w...

giati egw eimai me 480w kai exw pio energovores syskeues panw tou...

Δημοσ.

Aposyndese (prosorina!) apo revma: 2 diskous, dvd, floppy, pci cards k.lp.

Dokimase gaming, an den resetarei xana tote trofodotiko sou den eparkei /einai arketa oriako....

An resetarei pali me mono mitriki/cpu/vga/ram/hd1 psaxe kai gia allous logous/problems :cry:

Δημοσ.

Δοκιμασε να βαλεις μια καρτα της nvidia και να παιξεις το παιχνιδι. Υπαρχει μια μικρη περιπτωση η καρτα σου να μη συνεργαζεται καλα με το chipset της nvidia. Σου το λεει ενας παθων.

Δημοσ.

Είχα και πριν κάρτα της ATI και όλα δουλευαν μια χαρά. Από drivers υπάρχουν οι τελευταίοι. Τωρα να αφαιρέσω συσκευές είναι μια λογική συμβουλή αλλά δεν έχω το χρόνο για κάτι τέτοιο.

Τελικά μάλλον θα παραγγείλω τροφοδοτικο ( σχεδόν σιγουρα το PC Power & Cooling 750) για να είμαι ησυχος.

Δημοσ.

Έχω διαβάσει τα καλύτερα λογια γι αυτό και ο θόρυβος του ειναι ελάχιστος. Όταν το εχω θα ξέρω πόσο έιναι αυτό το "ελάχιστο".

Δημοσ.
Είχα και πριν κάρτα της ATI και όλα δουλευαν μια χαρά. Από drivers υπάρχουν οι τελευταίοι. Τωρα να αφαιρέσω συσκευές είναι μια λογική συμβουλή αλλά δεν έχω το χρόνο για κάτι τέτοιο.

Τελικά μάλλον θα παραγγείλω τροφοδοτικο ( σχεδόν σιγουρα το PC Power & Cooling 750) για να είμαι ησυχος.

δεν χρειάζεσαι πάνω από ένα λεπτο για να το κάνεις, ανοιγεις το πλαινό του κουτιού, και βγάζεις μόνο τα ρεύματα... ;)

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο φαινεται αρκετο αλλα με τοσους δισκους που εχεις συνδεσει το πιο σιγουρο να μην φτανει.Δοκιμασε οπως ειπαν και οι αλλοι να τους βγαλεις και κοιτα,αν δεν εχεις προβλημα τοτε καταλαβες αλλιως μπορει να σου δωσανε αλλιωμενη καρτα και μπορεις να πας να την αλαξεις.Αλλα αν ειναι απο το τροφοδικο τοτε παρε οσο τον δυνατον γρηγοροτερα και μην το ζοριζεις γιατι ειχα το ιδιο προβλημα και το τροφοδοτικο μου ελιωσε ολο μεσα απο την υπερβολικη ζητηση ρευματος απο PC.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...