v-tidus Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Καλησπέρα παίδες, έχω μια απλή ερώτηση να σας κάνω. Είχα 2 cpu, που τις δοκίμασα πάνω σε μια mobo χωρίς να βάλω ψύκτρα, και δεν άνοιγε το pc.Όταν τις έβγαλα είχαν πολύ αμυδρά μαυρίσματα. Έπειτα δοκίμασα να τις βάλω με πάστα και ψύκτρα, και το pc άναψε, αλλά μετά το bios δεν πάει βγάζοντας κάθε φορά και άλλο πρόβλημα. Την μια λέει πως δεν βλέπει τον σκληρό, την άλλη δεν λειτουργεί keyboard κτλ. Παίζει να είναι μερικώς καμμένες οι cpu και να λειτουργεί έστω και λίγο το pc??? Plz απαντήστε ρε παίδες, 2-3 γνώμες θα μου ήταν άκρως απαραίτητες!!! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!
user-64 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Η μητρικη ειναι ενταξει εννοω τεστερισμενη και με αλλους επεξεργαστες?? Αν ναι τοτε το οτι δεν εβαλες ψυκτρα μπορει να σου εκανε ζημια και στον επεξεργαστη και στην μητρικη και για αυτο σου βγαζει τα τρελα και διαφορετικα προβληματα καθε φορα που ανοιγεις τον υπολογιστη σου ας ακουστουν και αλλες γνωμες ομως
v-tidus Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Η μητρική πρέπει να είναι οκ νομίζω. Πιο πολύ θέλω να μου πείτε αν γίνεται να έχουν καεί κάποια κυκλώματα και παρ' όλα αυτά το pc να μπορεί να πάει στα bios...
user-64 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 πολυ πιθανον το θεμα αυτο ειναι πολυ δυσκολο να λυθει ακομα και να βρουμε τα κυκλωματα το θεμα ειναι θα μπορουμε να τα φτιαξουμε ειναι δυσκολη περιπτωση πολυ δυσκολη
spirosta Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Ξάδερφπς μου που κάποτε δούλευε έναν celeron 600Mhz χωρίς ανεμιστήρα γιατί είχε καεί η cpu είχε μαυρίσει γύρω γύρω και το pc αν και φώρτωνε win δεν πήγαινε μία.
v-tidus Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Ok insomniacs, ευχαριστώ!!!! Μου αρκούν αυτά!!!!
tarrasque Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 επίσης έχει συμβεί σε διπύρηνο να καεί μόνο ο ένας πυρήνας ! καλή τύχη! :-|
washcloud Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Να πω την αλήθεια μου δεν μπορώ να πω γνώμη 100% σίγουρη,αλλά νομίζω ότι α)δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα να καει η cpu,πόσο μάλλον που ούτε καν άνοιξε το pc. β),η δικία μου πείρα με επεξεργαστές από 466 έως 900 Mhz χωρίς ψύκτρα,λέει ότι το πιό πιθανό είναι να φας μπλέ οθόνη,αλλά όχι να κάψεις κάτι,εφ' όσον το pc θα φτάσει να φορτώνει windows.Τώρα,με ισχυρότερες cpu τί γίνεται-δεν έχω ιδέα. Όσο για το "μερικώς καμμένες",πάλι δεν έχω ιδέα,αλλά νομίζω πως δεν παίζει αυτό(εδώ μιλάμε από την πολύχρονη φθορά τα κυκλώματα "χάνουν" ηλεκτρόνια δεξιά κι αριστερά και....χαλιέται το σύμπαν, καμμένο θα παίξει κάτι; )
Eloy Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 βγάλε-βάλε τις μνήμες και σιγουρέψου οτι πατάνε καλά... Δοκίμασε και με άλλη μνήμη... Τα συμπτώματα δείχνουν μνήμη ή BIOS... αν μπορείς να μπείς στο setup, προσπάθησε να το φλασάρεις με φρέσκο BIOS...
v-tidus Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Πως μπορώ να κάνω αναβάθμιση στο bios μέσα από το bios και μόνο?? Χρειάζεται να φτιάξω κάποιο boot disk???
dalton85 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 πρεπει να μπεις internet και να κατεβασεις το bios για την συγκεκριμενη μητρικη απο το site της εταιριας που εφτιαξε την mobο. Μετα εφοσον εχει το βιβλιαρακη της mobo να κανεις συμφωνα με τις οδηγιες του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.