Προς το περιεχόμενο

Κοινόχρηστο Internet εξ αποστάσεως ?

petrostr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται και με ποιό τρόπο να κάνω κοινόχρηστη τη σύνδεση Internet (ADSL 2 MBps) που έχω στον υπολογιστή μου, σε έναν άλλο υπολογιστή σε άλλο σπίτι (σχεδόν απέναντι) σε απόσταση 100-150 μέτρων περίπου και τι θα χρειαστώ από εξοπλισμό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Οπτική επαφή υπάρχει αλλά θα πρέπει να μπεί στις ταράτσες των δύο σπιτιών.

Ο tsakonas ανέφεραι κάτι για wireless router ή access point.

Αυτά κάνουν δουλειά; Καμμιά άλλη πρόταση;

Δημοσ.

Εκτός από τις δύο κεραίες που θα χρειαστώ (μία για κάθε σπίτι), θα χρειαστώ κάτι άλλο; έριξα μία γρήγορη ματιά στα προϊόντα της D-Link

http://www.dlink.gr

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω κάνει δίκτυο 5 χιλιόμετρα. Αυτό έγινε με ένα ασύρματο ρούτερ και ένα access point. Από κει και πέρα πήρα 2 κεραίες της Andrew, μια 19 και μια 24 και έπιασα 80% σήμα. Τώρα έχω γυρίσει την 24άρα προς το γήπεδο της πόλης και πιάνω το e-Trikala (δωρεάν ιντερνετ από το δήμο). Προτίμησε να πάρεις καλές κεραίες και δε θα το μετανιώσεις. Με τον καιρό οι μάπα θα έχουν απλώλειες. Και είναι πολύ βασικό να μη βάλεις μεγάλο καλώδιο κεραίας. Καλύτερα να βάλεις μεγάλο καλώδιο δικτύου παρά κεραίας. Θα έχεις τεράστιες απώλειες.

Δημοσ.
Βρήκα κάτι που νομίζω ότι θα με βοηθήσει αρκετά..! Δίνω το παρακάτω Link για όποιον άλλον ψάχνει παρόμοια πράγματα:

http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=17&mode=linear

Λοιπόν, έχω κάνει δίκτυο 5 χιλιόμετρα. Αυτό έγινε με ένα ασύρματο ρούτερ και ένα access point. Από κει και πέρα πήρα 2 κεραίες της Andrew, μια 19 και μια 24 και έπιασα 80% σήμα. Τώρα έχω γυρίσει την 24άρα προς το γήπεδο της πόλης και πιάνω το e-Trikala (δωρεάν ιντερνετ από το δήμο). Προτίμησε να πάρεις καλές κεραίες και δε θα το μετανιώσεις. Με τον καιρό οι μάπα θα έχουν απλώλειες. Και είναι πολύ βασικό να μη βάλεις μεγάλο καλώδιο κεραίας. Καλύτερα να βάλεις μεγάλο καλώδιο δικτύου παρά κεραίας. Θα έχεις τεράστιες απώλειες.

Swstos!!! :D :D

Δημοσ.

Χμμμ... Περίπου! Ξέχασα να πω οτι το καλώδιο κεραίας δεν πρέπει να έχει μπαλώματα ή πολλές ενώσεις. Μέτρησέ το καλά και μετά κόψε ακριβώς όσο σου χρειάζεται..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...