Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στο explorer.exe ?

Blackman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες χαιρετώ σας.

Ακούστε τι πρόβλημα έχω.

Είμαι μετά από καθαρή εγκατάσταση XP στο λαπτοπ. Όλα καλά και όλα ανθηρά. Κάποια στιγμή και ενώ έκανα εγκαταστάσεις προγραμμάτων στο σύστημα και μετά από τις κλασικές επανεκκινήσεις κάποια στιγμή είδα ότι χτυπούσε ένα αρχείο SVOhosts.exe . Ήξερα το svhosts αλλά αυτό πρώτη φορά το έβλεπα.

Με ψάξιμο στο νετ, είδα ότι είναι αρχείο το οποίο δεν υπάρχει πρόβλημα να διεγραφεί, ενώ σε κάποιες σελίδες το είδα σαν ιό. Το έσβησα εννοείται με την μία. (αν ήταν ιός, πως μπήκε σε καθαρή εγκατάσταση με αυθεντικά προγράμματα...δεν ξέρω).

Η συνέχεια ήταν καλή, καθότι το σύστημα δούλευε κανονικά και έχοντας βάλει όλα τα προγράμματα που χρειάζομαι.

Όμως κάποια στιγμή χρειάστηκε να κάνω κάτι που έπρεπε να εμφανίσω τα κρυφά αρχεία & φακέλους.

Πάω στα folder options κάνω τα κλασικά....αμ δε.

Apply to all folders και apply-οκ και έτρωγα άκυρο. Δηλαδή έδιχνε ότι το έχει επιλέξει, πατούσα οκ, έβγαινα ξαναέμπαινα στις ρυθμίσεις και είχε πάλι την προηγούμενη.

Δοκίμασα με τοπικό administrator...με safe mode και όλους τους δυνατούς συνδιασμούς.

Εκεί παρατήρησα ότι το πρόβλημα δεν ήταν μόνο εκεί αλλά και στο system restore. Όπου ενώ εγώ το είχα ενεργοποιημένο, το σύστημα από μόνο του το είχε απενεργοποιήσει. Έκανα τα ίδια πράγματα όπως και με τα κρυφά και στο restore...τίποτα...άκυρο. Όταν μετά το ΟΚ ξαναπάς στις ρυθμίσεις είναι σαν να μην πείραξες ποτέ τίποτα.

Επόμενο βήμα...cdάκι windows και Repair Console. Κάνω τις κινήσεις και πέρνω το explorer.ex_ το αντιγράφω στον φάκελο των windows, πέρνω backup το παλιό και στην συνέχεια κάνω rename.

Επανεκκίνηση και....πάλι τα ίδια...αλλά και χειρότερα. Δύο μυνήματα λάθους για κάποιο EXCEPTION και το outlook 2007 δεν ξαναξεκκίνησε ποτέ.

Εννοείται ότι το system restore και τα hidden files&folders παραμένουν ως έχουν και δεν αλλάζουν με τίποτα. Μία μέρα μετά επανέφερα το αρχικό explorer.exe στην θέση του & το πρόβλημα συνεχίζετε.

Τα νεύρα μου κρόσια...και πριν κάνω καμία και τα σβήσω και τα στήνω από την αρχή...ζητάω καμία ιδέα από τους συναδέλφους κομπιουτεροκαμένους σαν και του λόγου μου.

Αδέλφια...βοηθήστε...έχω 3 σκληρούς να αναθρέψω και 2 γίγα μνήμη να τρέξω. Είναι γολγοθάς... :-P

Καμία ιδέα για το αν φταίει ο explorer.exe (που δοκίμασα) ή κάτι άλλο;

Α και κάτι τελευταίο...αν μπω σε safe mode με network support, μπαίνει ΜΟΝΟ τοπικά και δεν με αφήνει να συνδεθώ με λογαριασμό του domain, όπου εκεί ο χρήστης κάνει Log-off πριν καλά καλά μπει.

Σας ευχαριστώ.

Υ.Γ. όλα αυτά τα έκανα γιατί είχα την φαϊνή ιδέα να εγκαταστήσω Ubuntu στο σύστημα και όταν γέμισε το partition του ubuntu και πήγα να προσθέσω ακόμα λίγο χώρο...τα έκανα φουτάνα με τα partition και έχασε η μάνα το active και bootable και τα windows διάφορα αρχεία και το λουρί του Ubuntu δεν ξεκινούσε ποτέ. Ας είναι καλά το live cd που πήρα backup.

Δημοσ.

βρε παιδιά καμία βοήθεια?

-----------------------

*update

Backdoor.Nibu

γαμώ τους Ρώσους που τον έβγαλαν.

τον έχω καθαρίσει αλλά παρόλες τις παρεμβολές μου στην registry, δεν μπορώ να επαναφέρω το system restore (το service αρνείτε πεισματικά να ξεκινήσει) και δεν μπορώ να δω HIDDEN FILES & FOLDERS.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...