fonzi Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Παιδιά χωρίς να χαλάω το νήμα του φίλου, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άμεσα σχετικό: Στήνω ένα HTPC με MCE2005 και s-video σε tube tv 32" loewe. Δοκίμασα 2 καρτες γραφικών. Μία 6600gt που έπαιξε κανονικά αλλά δεν μου άρεσε η ποιότητα της εικόνας, και μία asus ati eax1650 silence με πολύ καλύτερη απόδοση στο s-video αλλά με το εξής πρόβλημα: είτε βάλω catalyst center είτε tray tools, παίζει σε φουλ οθόνη τα media center μόνο αν την αφήσω NTSC. Φυσικά η τβ ανιχνεύει αυτόματα την είσοδο και παίζει και tnsc κανονικά. Αν όμως πάω να την ρυθμίσω την κάρτα σε PAL δεν παίζουν τα windows media center σε full mode παρά μόνο σε παράθυρο! Παρατηρώ ότι και πριν φορτώσει windows, αν βάλω την τβ σε pal δεν παίρνω κανονικά εικόνα αλλά μόνο αν δηλώσω ntsc στην είσοδο της τβ. Αρα "από τη μάνα της" η vga βγάζει ntsc στην s-video. Προφανώς τα windows media center έτσι την βλέπουν κατά την εγκατάστασή τους και μετά χρησιμοποιούν ntsc out. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; *Αν και δεν ξέρω μπας και συμφέρει να την αφήσω σε ntsc που νομίζω ότι δίνει περισσότερες ρυθμίσεις... Λέω για PAL επειδή τα κανάλια παίζουν έτσι και η κάρτα τβ συλλαμβάνει PAL. Οπότε δεν ξέρω μήπως το να γράφει pal και η κάρτα γραφικών να βγάζει ntsc τα κάνει όλα ψιλοχάλια.
poscaman Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 τελεια...να σε πρηξω και λιγο ακομα τι tv εχεις? SAMSUNG LE32S71 LCD TV 32'
giorgosts Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Οι καινούργιες τηλεοράσεις έχουν είσοδο vga.(ή DVI). Καμία σχέση με το tv-out σε ποιότητα.
poscaman Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Οι καινούργιες τηλεοράσεις έχουν είσοδο vga.(ή DVI). Καμία σχέση με το tv-out αυτο ειπα...εχω καρτα και με dvi και με vga.στη dvi εχω την οθονη και με vga-vga εχω τον υπολογιστη με την τηλεοραση.καπου διαβασα για καλωδιο hd-vga,αλλα εχω ακουσει οτι γινεται και με κανονικο... ΚΑΠΟΙΟΣ???
giorgosts Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Το κακό με το setup το δικό σου είναι που έχεις clone. Βάλε extended. Για να δείξει σε clone πρέπει να βάλεις primary screen την τηλεόραση. Θα έχεις το video στην τηλεόραση και τη μαυρίλα στο monitor Το vga ΕΙΝΑI hd αφού είναι 1024X768 και πάνω. (Εγώ την έχω στα 1360Χ768 στα windows και 1280Χ768 στο linux γιατί δεν το παίρνει ο driver). SD είναι 720X576. Τα HD video είναι: α. 720p -> 1280x720 β. 1080p -> 1920x1080 Media player classic + CoreAVC είναι τα προγράμματα που χρειάζεσαι για απρόσκοπτο HD video. Εγώ έχω Nvidia 7100 GS με ?43 και παίζει κανονικά. Την τηλεόραση (σαν τη δικιά σου) την έχω σε extended screen. Full screen παίζει αν πάρεις το παράθυρο με το video και το κάνεις drag στην τηλεόραση και μετα διπλό κλικ. (Να ξέρεις ότι το Catalyst είναι μία μλκία και μισή) Να εγκαταστήσεις μόνο drivers - Σου δίνει την επιλογή στο setup) και δεξί κλικ Ιδιότητες>Για προχωρημένους> Σου δίνει τις δύο οθόνες, κάνεις κλίκ στη δεύτερη, και τσεκάρεις "Επέκταση σε αυτή την οθόνη" Στο vlc μπορείς να διαλέξεις το overlay να βγαίνει από τη δεύτερη οθόνη κατευθείαν, ανοίγεις το video με τον VLC, διπλό κλικ και βγαίνει από τη δεύτερη. Για HD (720p ή 1080p) το MPC+CoreAVC είναι καλύτερο από το VLC (θέλει πιό μικρό μηχάνημα). To 1080p δεν το παίρνει η SAMSUNG, και το κατεβάζει στα 1360Χ768 που έχει μέγιστη ανάλυση. Μήπως έχει κάποια προστασία περιεχομένου το βιντεάκι σου; (Digital Rights Management) Τα HD που κατεβάζεις από το Internet είναι καλύτερα από τα αγορασμένα, γιατί είναι ξεκλείδωτα. Δες και αυτό το thread που τα λέμε και εκεί. Έχει και κάποια δείγματα να δοκιμάσεις http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=101378
giorgosts Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 καπου διαβασα για καλωδιο hd-vga,αλλα εχω ακουσει οτι γινεται και με κανονικο...ΚΑΠΟΙΟΣ??? 10 μέτρα vga>vga εγώ έδωσα ?20 τα δέκα μέτρα. Μάλλον εσύ εννοείς αυτό: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=41538368&product=979635 Τα 10 μέτρα ?50. Λένε ότι η ψηφιακή σύνδεση είναι καλύτερη.
madsc Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Άιντε μόλις μας βγάζει κάτι πρόβλημα ή δεν τα καταφέρνουμε τα ισοπεδώνουμε όλα. Η χαρά της παραπληροφόρησης είστε μερικοί. Tv-out παίζουν πολύ καλά εώς άριστα σε tv ιδίως σε s-video σύνδεση. Πάντα μιλώντας για θέαση ταινίας, όχι για επεξεργασία κειμένου. Με καλώδια των 3-5 ευρώ κ μη ιδανικές ρυθμίσεις σε drivers / tv σίγουρα δεν θα δείτε καλή εικόνα, ιδίως σε TV που ψωνίσατε στις εκπτώσεις του Lidl. Poscaman Catalyst Control Center => Monitor/ΤV properties => Adjustments απενεργοποίησε το composite sync. Αν χρησιμοποιείς ΚΜ Player θα χρειαστεί να κάνεις και reset σε normal preset, Δεξί κλικ στον player => Video (Αdvanced) => Preset: Normal fonzi Catalyst Control Center => TV Properties => Formats => Select by Signal Format => Signal Format => B/PAL Δες αν κλειδώνει κανονικά σε PAL η TV σου, με εικόνα όπως την θες. Αν όχι δοκίμασε ξανά εγκατάσταση drivers. /sc
poscaman Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Poscaman Catalyst Control Center => Monitor/ΤV properties => Adjustments απενεργοποίησε το composite sync. Αν χρησιμοποιείς ΚΜ Player θα χρειαστεί να κάνεις και reset σε normal preset, Δεξί κλικ στον player => Video (Αdvanced) => Preset: Normal μονο που ειμαι στην αντιπαλη εταιρεια
fonzi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 δυστυχώς δεν κρατάει τη ρύθμιση για pal παρά μόνο αφού φορτώσει windows και φυσικά drivers. Εγώ ήθελα να παίζει pal μόνο η κάρτα ακόμα και πριν φορτώσει drivers. Αυτό γίνεται με αλλαγή στο λογισμικό της κάρτας αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη είναι κλειδωμένη. Εβαλα μια 6600gt που είχα και ησύχασα... fonzi Catalyst Control Center => TV Properties => Formats => Select by Signal Format => Signal Format => B/PAL Δες αν κλειδώνει κανονικά σε PAL η TV σου, με εικόνα όπως την θες. Αν όχι δοκίμασε ξανά εγκατάσταση drivers. /sc
giorgosts Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Η ATI που είχα εγώ είχα τζαμπεράκι για pal/ntsc .Κανένα πρόβλημα όμως, αφού η τηλεόραση τα αναγνώριζε και τα δύο. Αν όμως έχεις LCD-tv, βάζεις τη vga και δεν κοιτάς πίσω..
fonzi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2007 δεν είναι ακριβώς έτσι... Με την ΑΤΙ (ntsc) μου παρουσίαζε το εξής: ενω με το πρόγραμμα της κάρτας τβ έγραφε και έδειχνε κανονικά στην οθόνη, μόλις φόρτωνε windows media center interface η οθόνη γινόταν μαύρη και φαινόταν μόνο ο δείκτης του mouse. Και ας είχε γίνει κανονικά η ρύθμιση για pal μέσω catalyst ή και ATI tray tool. Προφανώς τα media center απαιτούν η κάρτα να είναι ρυθμισμένη στο ίδιο σύστημα όπου έχει δηλωθεί κατά την εγκατάστασή τους. Δυστυχώς ούτε τζαμπεράκι είχε η καρτούλα...
csaueb Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2007 Παιδια ερωτηση...εχω την καρτα γραφικών ATI RAdion 9600 xt και τηλεοραση sony kv-29cl 10e και θελω να κανω tv-out κυριως για games...τι χρειαζομαι για να το κάνω? Η καρτα εχει ενα καλωδιο αλλα η εξοδος του δε μου μοιάζει με εξοδο για τηλεοραση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.