kldannys Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Παιδία γειά σας και συγχαρητήρια για το πολύ χρήσιμο forum Θέλω τη συμβουλή σας στο παρακάτω: Σε ένα desktop έχω δύο δίσκους Samsung SATA: έναν 120GB(sata I) και έναν δεύτερο 250 (sata2) jumpαρισμένο όμως να παίζει σαν Ι, λόγω παλαιότητας μητρικής. Και οι δύο από τη πρώτη μέρα λειτουργίας τους έχω παρατηρήσει ότι δουλεύουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (αν βάλω το χέρι μου πάνω τους ίσα που μπορώ να το κρατήσω). Επίσης λόγω θέσης επάνω στο κουτί σχεδόν εφάπτονται και δεν ξέρω αν πρέπει. Η ερώτηση μου είναι αν είναι φυσιολογικό να ζεσταίνονται τόσο πολύ και δεύτερο αν η θέση τους είναι σωστή? Υπάρχει περίπτωση λόγω αυξημένης θερμοκρασίας να κρασάρουν και να χάσω τα πάντα? Τέλος ακούω ένα ελάχιστο περιοδικό θόρυβο (σαν συντονισμό) από τους δίσκους σαν ένα ελαφρό τρίξιμο ο οποίος όμως μόλις τους ακουμπήσω εξαφανίζεται. Λέτε να μην πατάνε καλά στις βάσεις ή είναι στα τεκελυταία τους? (φτου φτου). Το τροφοδοτικό είναι αλλαγμένο τελευταία (550W). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων kldanny
matthewti Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Ναι φίλε μου, δυστυχώς όλοι οι σκληροί (ΑΤΑ ή SATA I & 2) ζεσταίνονται τόσο πολύ. Μπορείς να βάλεις ψύκτρες που έχουν 2 4ποντα ανεμιστηράκια ή με πατέντα να τοποθετήσεις στα πλαϊνά του κουτιού στη θέση που βρίσκονται οι δίσκοι ανεμιστήρες 8 ή 12 πόντων & να τους τοποθετήσεις να φυσάνε μέσα στο κουτί πάνω στους δίσκους (όπως έκανα & γώ). Τέλος μ'ένα προγραμματάκι όπως είναι πχ το Everest Home Edition μπορείς να παρακολουθείς τις θερμοκρασίες των δισκων. Πάντως καλό είναι οι δίσκοι να έχουν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 3 πόντους.
kag3to Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 αυτό σε συνδιασμό με ανεμιστήρα εμπρός είναι πολύ καλή λύση. Επείσης για τα τριξήματα που λες δες εδώ
tolis86 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 οι σκληροι δε πρεπει να ξεπερνουν τους 50 βαθμους. τι κουτι εχεις? αν καταλαβα καλα τους εχεις βαλει εκει που μπαινουν τα φλοπυ.λαθος. κατωα ποα εκει που τους εβαλες πρεπει να μπουν καθως αν δεν εχεις να βαλεισ ανεμιστηρα μπρος να τους φυσαει. και τη θερμοκρασια των σκληρων θα ριξεις και γενικα του συστηματος. βαλε και πισω εναν. οι λυσεις του καγ3το ειναι λιγο τραβηγμενες μαν.δε χρειαζονται καθολου αυτα. μονο αν δεν εχεις ανεμιστηρες στο κουτι ή αν εχεις τοσους πολους δισκους που αναγκαστικα καποιος θα παει στα 5" 1/4
kldannys Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 οι σκληροι δε πρεπει να ξεπερνουν τους 50 βαθμους. τι κουτι εχεις? αν καταλαβα καλα τους εχεις βαλει εκει που μπαινουν τα φλοπυ.λαθος. κατωα ποα εκει που τους εβαλες πρεπει να μπουν καθως αν δεν εχεις να βαλεισ ανεμιστηρα μπρος να τους φυσαει. και τη θερμοκρασια των σκληρων θα ριξεις και γενικα του συστηματος. βαλε και πισω εναν. οι λυσεις του καγ3το ειναι λιγο τραβηγμενες μαν.δε χρειαζονται καθολου αυτα. μονο αν δεν εχεις ανεμιστηρες στο κουτι ή αν εχεις τοσους πολους δισκους που αναγκαστικα καποιος θα παει στα 5" 1/4 Μόλις εγκατέστησα το everest και μου δίνει θερμοκρασίες 50 και 53 αντίστοιχα. Το κουτί είναι μονίμως ανοιχτό λόγω πειραματισμών με συσκευές. Οι δίσκοι έχουν τοποθετηθεί κάτω από το φλόπυ αλλά δείχνουν συνωστισμένοι αφού έχου μπει να χωράνε ίσα-ίσα. Έχω σκεφτεί να βγάλω το φλοπυ (μάλλον άχρηστο μου είναι) και να απελευθερώσω τον ένα δίσκο ώστε να είναι στον αέρα δηλ να μην είναι βιδωμένος πάνω στο σασί. Από ανεμιστήρες έχω ήδη 2 φανερούς (1 εσωτερικό τροφοδοτικού, 1 όρθιο πλαινό πάνω στο σασί και κάτω από το τροφοδοτικό) ενώ πρέπει να έχει και ένα κρυμένο όρθιο στην όψη εσωτερικά. Το κουτί είναι από το plato PC αγορασμένο το 2005.
prowler13 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 egw pou exw sata 2 me enan anemistira mono sto empros meros tou koutiou panw apo 35 den paei pote
tolis86 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 αυτο ακριβως. οι σκληροι μπενουν κατω εκει που πρεπει εκτος και αν δεν εχει το κουτι σου τι να πω...κανε πατεντα και βαλε εναν ανεμιστηρα να τους χτυπαει με καποιον τροπο ή παρε κουτι που να εχει θεσεις για σκληρους.
stratukos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2007 οι ανεμηστηρες πρεπει να βγαζουν αερα η να τον βαζουν στο κουτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.