Προς το περιεχόμενο

πρόταση για ψύξη επεξεργαστή.

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα.

πιθανότατα υπάρχει παρόμοιο topic, αλλά δεν βρήκα κάτι.

έχω τον 4300 1,8 και τον πήρα με την προυπόθεση να τον clockάρω στα 2,4

το πρόβλημα είναι ότι ήδη μου δουλεύει σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, σε full load έπιασε 85c, δηλαδή αν του κάνω και o/c πού θα φτάσει?

κοιτάω για ψύκτρα, έχα καταλήξει σε 2-3, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδίδουν.

όποιος ξέρει ας μου προτείνει κάποια γύρω στα 30 ευρά, που να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση, δεν με απασχολεί ο θόρυβος. :-|

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

koita o/c paei poli kala me idropsksi alla to problima einai i idropsiksi stixizei.

Twra aeropsiksi dn kserw dn asxoloume apla sto lew oti kalitera mase lefta gia na pareis ena systima idropsiksis.

Δημοσ.
koita o/c paei poli kala me idropsksi alla to problima einai i idropsiksi stixizei.

Twra aeropsiksi dn kserw dn asxoloume apla sto lew oti kalitera mase lefta gia na pareis ena systima idropsiksis.

αμα ήταν να δώσω του κόσμου τα λεφτά για υδρόψυξη, θα αγόραζα κατ'ευθείαν τον 6600 που είναι στα 2,4. :P

• Moderators
Δημοσ.

85 full load ο 4300 με τον δικο μου στα 2,6GHz overclocked και 46 full load.

σημαινει ενα πραγμα: ΔΕΝ εχεις βαλει καλα την ψυκτρα. :)

Δημοσ.
85 full load ο 4300 με τον δικο μου στα 2,6GHz overclocked και 46 full load.

σημαινει ενα πραγμα: ΔΕΝ εχεις βαλει καλα την ψυκτρα. :)

μια χαρά ην έχω βάλει. μάλλον η ψύκτρα έχει πρόβλημα.:-|

Δημοσ.

εσυ εκανες κατι λαθος. δεν υπαρχει περιπτωση τουλαχιστον δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο. η δε παταει καλα ή παρεμβαλεται κανας τονος σκονη μεταξυ παστας και επεξεργαστη ή καταλαθος με κανα δαχτυλο την εβγαλες(που και ετσι να εγινε 85 δε νομιζω να επιανε) με ποιο προγραμμα τη μετρας? για δοκιμασε να τρεξεις κατι απαιτητικο και παραληλα κοιτα τι σου λεει το προγραμματακι αυτο http://www.techspot.com/downloadget.php?id=400&file=1&evp=e3e1ac70e126807e2a5a93ebcc5bdfd5

Δημοσ.

πιθανά να μη φταίει και η ψήκτρα ,

το ρεύμα εξαγωγής του αέρα από το κουτί είναι επαρκές?

ίσος χρειαστεί καμια τρυπα παραπάνω και πρόσθεση ενός ακόμα fan

Δημοσ.
πιθανά να μη φταίει και η ψήκτρα ,

το ρεύμα εξαγωγής του αέρα από το κουτί είναι επαρκές?

ίσος χρειαστεί καμια τρυπα παραπάνω και πρόσθεση ενός ακόμα fan

το πλαινό του κουτιού το έχω ανοίξει για αυτό το λόγο, η ψύκτρα νομίζω πως έχει πρόβλημα και δεν ανεβάζει στροφές.

θα το παρω το pc αγκαλιά και θα το πάω στο πλαίσιο σήμερα, και ασ κάνουν ότι νομίζουν.:neutral: με everest pro κοιτάω θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Καλύτερη λύση για αερόψυξη πάντως ειναι η :ZALMAN CNPS9700 NT LED

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.806303

Έχω εναν 6600 ο οποίος με oc στα 3510mhz έχει full 55 και idle έχει μόλις 41!

Με την stock είχα στα default 50 full!

Είναι πολύ καλή η ψύχτρα,κοστίζει αλλά αξίζει όλα τα λεφτά της

Δημοσ.
.το πλαινό του κουτιού το έχω ανοίξει για αυτό το λόγο,

Ωραια το ανοιξες και τωρα εχει γεμίσει σκονη,τριχες,και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις μεσα στο κουτι.

85oC γι αυτο τον επεξεργαστη ειναι μη φυσιολογικό νουμερο.οποτε τσεκαρε 2 πραγματακια πριν αγορασεις ψυκτρα.

1)Δες αν υπάρχει καποια ρυθμιση στο bios για να ριχνει τις στροφες του cpu cooler αν ναι απενεργοποιησε τη.

2)Άλλαξε θεση το πινακι τροφοδοσιας του cooler.

3)Καθαρισε καλα τα fins της ψυκτρας και τη βαση του ανεμιστήρα(ριξε κ λιγο λαδακι)

4)Βγάλε τη ψυκτρα καθαρισε καλα τη παστα και βάλε καινουργια(προτειμω AC ceramic)Επίσης βεβαιωσου οτι παταει ΚΑΛΑ η ψυκτρα πανω στη CPU.

Για τη κυκλοφορία αερα στο κουτι δε θελει τιποτα τρελο.Λιγο μαζεμενα καλωδια κι ενα 12αρι μπροστα να βαζει αερα κι εναν πίσω να βγάζει(αν δε παιρνει 12cm βαλε 8cm)

Τωρα αν θες ψυκτρα.Κοιτα να ειναι χαλκινη ή εστω η βάση της να ειναι χαλκινη και να εχει heat pipes αν παιρνει και 12αρι ανεμιστήρα ακομα καλυτερα να μη σου ζαλίζει τ'αυτια.

Αν εχεις μεγαλο κουτι κοιτα αυτή

• Moderators
Δημοσ.
μια χαρά ην έχω βάλει. μάλλον η ψύκτρα έχει πρόβλημα.:-|

Ναι καλα.

Κι εγω μετα απο 4 προσπαθειες νομιζα οτι ειχα βαλει καλα το waterblock στην καρτα γραφικων, αλλα αυτη ηταν 60 idle και πηγαινε 120 full load.

Με την πεμπτη επιασε :P

Δημοσ.
το πλαινό του κουτιού το έχω ανοίξει για αυτό το λόγο, η ψύκτρα νομίζω πως έχει πρόβλημα και δεν ανεβάζει στροφές.

θα το παρω το pc αγκαλιά και θα το πάω στο πλαίσιο σήμερα, και ασ κάνουν ότι νομίζουν.:neutral: με everest pro κοιτάω θερμοκρασίες.

μα έτσι δεν υπάρχει καθόλου ροη του αέρα,ο θερμος αέρας εγκλωβίζεται και το fun της CPU ανακυκλώνει το θερμό αέρα.

βάλε το καπάκι, η βάλε ένα μικρό ανεμιστήρα σπιτιού να φυσάει προς το M/B.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...