Προς το περιεχόμενο

προτάσεις παιχνιδιών με βάση το προσωπικό γούστο

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ανοίγω αυτό το θέμα για να το χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι θέλουν.

Θα ήθελα να λειτουργήσει ως εξής: όταν ζητάει κάποιος πρόταση για παιχνίδι, να δίνει μερικά στοιχεία για το προσωπικό του γούστο.

Παραδείγματα (στα οποία περιμένω από όποιον έχει όρεξη, προτάσεις) :

1) RPG: Με ξετρέλανε το Morrowind, αλλά δε μου άρεσε το Oblivion γιατί με εκνεύρισε το scaling. Τι θα μου προτείνατε; Δεν έχω παίξει τίποτα από Gothic. Με ποιο θα προτείνατε να ξεκινήσω; Από D&D έχω παίξει μόνο το Torment που μου άρεσε πολύ, αλλά δε μου αρέσει η αίσθηση των party. Προτιμώ μόνος μου (εξ ου και το Gothic).

2) Strategy: Δεν έχω παίξει τίποτα από Warcraft, αλλά έχω παίξει πολύ Starcraft. Να ξεκινήσω με το 2 ή με το 3;

3) Strategy: Δεν έχω παίξει καθόλου Command and Conquer. Να πάω κατ' ευθείαν στο τελευταίο;

4) Action: Δε μου αρέσουν τα action παιχνίδια, παρά μόνο τα Half Life (δηλαδή η κινηματογραφικά σκηνοθετημένη δράση). Δε μου άρεσε για παράδειγμα το Halo. Υπάρχει κάποια πρόταση που να ΜΗΝ είναι σαν το Halo αλλά να είναι σαν το Half Life;

Ας ζητήσει και όποιος άλλος θέλει συμβουλές, αλλά με πληροφορίες. Μην αρχίσουμε τα "ποιο είναι το καλύτερο rpg που έχει βγει ποτέ" και χαλάσουμε το Θέμα. Προσωπικές συμβουλές.

Δημοσ.

Aπό rpg δεν ξέρω και πολλά να σου πω μιας και έχω παίξει μόνο το final fantasy 7-8-9-10 και τις σειρές Zelda(κοινός όχι τπτ το σοβαρό rpg)

Aπό strategy τώρα εννοείτε πως πρέπει να δεις το warcraft 3.το 2 δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με το 3.

Επίσης απο την σειρά C&C θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με το Red Alert 2(δεν σε πάω στα πιο παλιά γιατί θα ξενερώσεις με τα γραφικά,αλλά εαν δεν έχεις πρόβλημα τότε πιάστο απο το C&C 1).Γνώμη μου είναι ότι μετά το Red Alert 2 η σειρά άρχισε να χαλάει λίγο,αλλά αυτά είναι περι ορέξεως.

Aπο action μόνο με το CS έλιωσα όπως και όλοι λίγο πολύ όταν ήταν στα πάνω του,αλλά σε lan.για solo σπιτάκι δεν μου πολύ αρέσουν αυτού του είδους games οπότε καλύτερα να απαντήσει άλλος πιο σχετικός.

Eλπίζω να βοήθησα.

p.s και μιας και έκανα το ποστ ας μου πει και εμένα κάποιος ένα game που να μην θέλει internet που να με κάνει να κολήσω για λίγο καιρό,μιας και είμαι απο αποτοξήνοση του wow και του lineage2.σε φάση rpg ή adventure(ή και τα 2 μαζί :P)

Δημοσ.

1.Το Gothic η που θα το αγαπησεις τρομερα η που θα το σιχαθεις μεχρι εκει που δεν παιρνει.

2. Αν σε ενδιαφερει το lore ενος παιχνιδιου ξεκινα απο το 2 και τα expansion του, διαβασε και καμια απο τις νουβελες που κυκλοφορουν.Αν απλα θεσ να παιξεις strategy ξεκινα απο το 3.

3. ΟΧΙ.ΟΧΙ.ΟΧΙ. Ξεκινα απο το προτω, μην παιξεις καθολου το generals και μετα παιξε το καινουργιο.

4. Action με cinematic feel το μονο που μου ερχεται ειναι to metal gear solid και το ενα και το 2.

Αυτα τα ολιγα για τα γουστα του Manuel.

για τα δικα μου γουστα τωρα... Κανα καλο adventure σε στυλ monkey island περα απο τα κλασικα της Lukas arts υπαρχει?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ!

Μια διευκρίνηση: Gothic 1 ή Gothic 2; Μεγάλο δίλημμα κι αυτό

Mijithroulis, το Simon the Sorcerer που δεν είναι της Lucas το έχεις παίξει φαντάζομαι, ε;

Δημοσ.

για τα δικα μου γουστα τωρα... Κανα καλο adventure σε στυλ monkey island περα απο τα κλασικα της Lukas arts υπαρχει?

2d adventure στο ίδιο στυλ με το monkey island, μόνο το broken sword 2 μου έρχεται στο μυαλό.Αν και παλιό τσεκαρέ το (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).Και το grim fandago είναι must αν και μόνο ένα demo έχω παίξει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2d adventure στο ίδιο στυλ με το monkey island, μόνο το broken sword 2 μου έρχεται στο μυαλό.Αν και παλιό τσεκαρέ το (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).Και το grim fandago είναι must αν και μόνο ένα demo έχω παίξει.

Έχω ακούσει ότι το καλό broken sword είναι το 1. Το 2 κρίθηκε αρνητικά από αρκετούς φαν. Προσωπικά έχω παίξει μόνο το 2 και δε με ενθουσίασε. Μου άρεσε, αλλά δε μου άφησε κάτι να το θυμάμαι μετά με νοσταλγία (ξέρετε τώρα οι καμένοι).

Το Grim F είναι της LucasArts οπότε δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Εννοείται πως όλα τα κλασικά της, είναι εκπληκτικά. Τώρα και με ελληνικούς υπότιτλους (βλέπε υπογραφή) ;)

• Moderators
Δημοσ.

Το grim fandango ωστόσο είναι της LucasArts :wink: -- me prolabe o Manuel

Mijithroulis όταν λες σε στυλ Monkey Island τι εννοείς; Σε χιούμορ, σκηνικό με πειρατές, ή σε interface (pick up, talk, 2d graphic κλπ κλπ);

Γιατι έχει και η Sierra κάποια καλά adventures (Quest for the Glory 1-5, Space Quest 1-δε θυμάμαι, κ.ο.κ)

Επίσης υπάρχει το The Flight of the Amazon Queen.

Στο ίδιο interface αξίζει να κοιτάξεις και το Beneath A Steel Sky, αν και ειναι αρκετά dark ως παιχνίδι.

Δημοσ.

Για rpg σε φάση d&d που παίζει βασικά μόνος θα πρότεινα το neverwinter nights (το πρώτο έχω παίξει εγώ).

Επισκέπτης
Δημοσ.
Για rpg σε φάση d&d που παίζει βασικά μόνος θα πρότεινα το neverwinter nights (το πρώτο έχω παίξει εγώ).

Δεν έχει parties το neverwinter nights;

Δημοσ.

1) Γιατί να μην δοκιμάσει κάτι σε Dungeon Siege II ή Diablo II +expantions?

εγώ είμαι του party παιδί και του πιο κλασικού D&D, οπότε Icewind Dale, Baldur's Gate & Neverwinter Nights είναι πιο κοντά σε εμένα

2)Red alert 2 ΟΠΩΣ & ΔΗΠΟΤΕ...και με το που το τελειώσεις...RED ALERT 2 : YURI'S REVENGE

3)Δεν μου αρέσουν τα action & τα FPS ιδιαίτερα. Αλλά για multiplayer (και ΜΟΝΟ) ψηφίζω ΔΑΓΚΩΤΟ ...DELTA FORCE : BLACK HAWK DOWN (ή ότι πριν από αυτό...το Delta Force Extreme είναι μούφα & δεν έχει και multiplayer)

για το Warcraft 3 δεν λέω γιατί παρόλο που μου άρεσε το βαρέθηκα γρήγορα.

Δημοσ.

Στο nwn έχει mercenaries. Μπορείς να έχεις μέχρι έναν μαζί σου (όχι όμως υποχρεωτικά). Δεν τον ελέγχεις πλήρως.

Δημοσ.

Σορυ που δεν εδωσα αρκετες πληροφοριες... Σε χιουμορ ενοουσα να μοιαζει μο το Monkey Island... Τα adventures που μου ειπατε τα εχω παιξει, αλλα δεν πειραζει ενας φιλος μου μου θυμισε τα discworld που τοσα χρονια μου εχουνξεφυγει. Manuel ξεκινα απο το Gothic 1 και δωσε και μια ευκαιρια σοτ newerwinter... haunter_2 το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το Prince of Persia...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...