javaneze Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Εχω ενα προβλημα με τους υποτιτλους σε αρχεια κωδικοποιημενα με H.264 οταν τα προβαλω μεσω bs player και αυτοι οι υποτιτλοι ειναι αρχεια εικονας idx-sub (αν τα λεω σωστα) και οχι σκετο κειμενο *.srt. (με αρχεια *.avi + idx-sub δεν υφισταται το προβλημα) Εχω εγκατεστημενα τα bs player pro 2.12 build 941, το τελευταιο ffdshow και το matroska pack (με τα haali media splitter & vobsub). Με τον vlc player δεν υπαρχει κανενα προβλημα τα αρχεια παιζουν κανονικοτατα και περισσοτερο γι αυτο απορω με το προβλημα στον bs. (τον οποιο προτιμω μιας και εχει πολυ καλυτερα full screen controls) To προβλημα που λαμβανω ειναι οτι ενω οι υποτιτλοι που και που εμφανιζονται κανονικα και σωστα, ενιοτε εμφανιζονται σαν απλες μουτζουρες, ασπρες ή μαυρες. Στις εικονες που παραθετω, η πρωτη ειναι με αρχειο .mkv + εξωτερικα αρχεια idx-sub, ενω η δευτερη ειναι με αρχειο mp4 με ενσωματωμενους υποτιλους. (με αρχεια *.srt που ειναι κειμενο, κανενα απολυτως προβλημα) Αν το εχει συναντησει κανεις, θα χαρω να ακουσω πως το αντιμετωπισε. Eυχαριστω προκαταβολικα.
parsifal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Το rendering των υποτίτλων έχει ανατεθεί σε codec και ποιόν; Ή μήπως αναλαμβάνει ο BSPlayer;
javaneze Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 parsifal εχω δοκιμασει και με το vobsub και χωρις. Στον bs η μονη επιλογη που εχω ειναι show subtitles - don't show ξερω γω αν το ξετικαρεις. Oταν λες "ανατεθει" τι εννοεις . απο που το αναθετεις manually; Λες να υπερεχει το codec του bs εναντι του vobsub, οποτε ειτε το εχω το vobsub ενεργο ειτε οχι, να μην δουλευει; Γνωριζεις τροπο να απενεργοποιησεις το codec του bs και να δουλευει μονο το vobsub; . Πολυ σωστο το σκεπτικο σου και γμτ ειμαι στην δουλεια τωρα . μολις παω σπιτι θα το ψαξω στα settings του bs . Για το οτι ομως μου κανει προβληματα μονο με τα H.264 και οχι με τα DivX, στο rendering που λες των idx-sub, υποπτευεσσαι κατι;
parsifal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δες λίγο αυτό για υποτίτλους με το ffdshow: http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1532286&postcount=6 Επίσης, αυτό που υποπτεύομαι γενικότερα είναι corrupt idx/sub αρχεία. Μου έχει συμβεί, μετά από ripping ορισμένων γρατσουνισμένων DVD. Για να το αποκλείσεις, δοκίμασε να τα ανοίξεις με το SubResync, ένα utility που εγκαθίσταται μαζί με το VobSub. Έχει preview των υποτίτλων, εκεί θα φανεί αν υπάρχει πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.