pigos23 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Γεια σας παιδια Το θεμα απευθυνεται σε καπνιστες ΜΟΝΟ κ ειναι λιγο εξειδικευμενο Συγκεκριμενα θα ηθελα να μου πειτε ποια πουρακια με φιλτρο (οχι πολυ βαρια) θα προτεινατε για καθημερινη χρηση? Σκοπευω να κοψω το τσιγαρω κ να αρχισω τα πουρακια (με γευση ή οχι δεν με ενδιαφερει) αλλα οπωσδηποτε με φιλτρο. Καλυτερα λοιπον 2 πουρακια με φιλτρο την ημερα παρα 10 τσιγαρα πιστευω. Περιμενω τις προτασεις σας σε μαρκες (δεν με νοιαζει το κοστος) αρκει να μπορω να τα βρω σχετικα ευκολα σε οποιαδηποτε περιπτερο (πηγα σε ενα κ ειχε τοσες μαρκες που ειπα τελικα να μην παρω τιποτα αν δεν ρωτησω σε κανα forum πρωτα) Ευχαριστω
joef_gr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 κοιταξε εδω βρηκα 7 αποτελεσματα σε αυτο που ειπες http://www.cigarworld.pt/index.asp?cat=247&Small%20Cigars%20Filter καποια μαρκα δεν θα πρότεινα μιας και δεν καπνιζω πουρακια πολυ συχνα(συνηθως τα τρωω ) αλλα αν θες σιγουρα παρε κατι με γευση(πχ βανιλια) η ξεκινα παρε καποια που νομιζεις θα ειναι καλα και γενικα καθε τοσο παίρνε και καποια αλλα ως να βρεις κατι που θες. οσο για τον καπνο απο το πουρο συνήθως δεν τον κατεβαζεις και ετσι δεν θα παιρνεις την νικοτίνη που χρειάζεσαι αλλα αμα το κατεβαζεις θα γεμισεις τρελη πισσα.
The_Judas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Αν και δεν είμαι τακτικός καπνιστής. έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο. Από αυτά που δοκίμασα θα σου πρότεινα τα Meharis sweet orient.
gerontas Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Πριν απ' όλα συγχαρητήρια για την απόφαση να κόψεις το τσιγάρο. Νάχεις όμως υπόψη σου ότι το κάπνισμα των πούρων (και πολύ περισσότερο της πίπας) είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Το καθένα απ' αυτά είναι hobby. Το κάπνισμα του τσιγάρου είναι habit. Για να τελειώνω με το off topic: Ο καπνιστής πίπας ή πούρου, σπάνια καπνίζει τσιγάρο, επειδή δεν ταιριάζει με τα γευστικά του στάνταρ κι όχι, επειδή βρήκε υποκατάστατο. Το τέλος του μηνύματος του φίλου joef_gr είναι σωστό: Καπνίζοντας πίπα ή πούρο δεν κατεβάζουμε τον καπνό, συνεπώς δεν έχεις κανένα απολύτως λόγο να διαλέξεις κάτι με φίλτρο. Πολύ περισσότερο, που συνήθως η παρουσία του φίλτρου υποδηλώνει καπνό κακής ποιότητας, κανένας παραγωγός δεν θα επιτρέψει στο μουλιασμένο πλαστικό ν' αλλοιώσει τη γεύση ενός ακριβού φύλλου. Αντίθετα διαφωνώ 100% με την πρόταση γι' αρωματικά (βανίλιες, καφέδες και λοιπά σιρόπια). Χρησιμοποιούνται συνήθως, για να εξωραΐοσουν τη γεύση ενός καπνού, που συνήθως είναι κακ(ιστ)ης ποιότητας, συχνά έχει αναμιχθεί με ό,τι σκούπισαν οι καθαρίστριες απ' το πάτωμα στις γραμμές παραγωγής, κάποτε έχει αλλοιωθεί, πολλές φορές όλα αυτά μαζί. Επιπλέον, όλα αυτά τ' αρωματικά είναι γεμάτα χημικές ουσίες, που όταν καίγονται, αφήνουν κατάλοιπα πολύ βλαβερότερα από τα παράγωγα της (τέλειας στην περίπτωση της πίπας και σχεδόν τέλειας στην περίπτωση του πούρου) καύσης του καθαρού καπνού. Αυτή η νωπότητα κι η "φρεσκάδα" κάποιων αρωματικών καπνών, που διατηρούνται για μήνες ή χρόνια σε συνθήκες περιβάλλοντος, είναι -τουλάχιστον- ύποπτη. Στο δια ταύτα: Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά φρόντισε να ξεκινήσεις με καθαρούς, μη αρωματικούς καπνούς κι ας μην είναι απ' αυτούς που προκαλούν τα "μμμ. ωραίος καπνός" των γύρω σου. Τα γνήσια πούρα (όχι απαρραίτητα Αβάνας, υπάρχουν εξαιρετικά δείγματα από τον Αγ. Δομήνικο ή την Ονδούρα, για παράδειγμα), αλλά αυτός είναι δρόμος που θα τον ανακαλύψεις μόνος σου, άν παραμείνεις στο (δυστυχώς, μάλλον ακριβό) σπορ. Δυό καλές -ΙΜΗΟ- προτάσεις για αρχή: La Paz και Sobranie Cuban. Τελευταίο, αλλά σημαντικό: Αγόραζε από καπνοπωλεία με υγραντήρες κι όχι τα εκτεθειμένα στον ήλιο πακέτα, που θα βρεις στα περίπτερα. Welcome
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 ήμουν 15 χρόνια καπνιστής μέχρι τον περασμένο μήνα που πήρα το καινούργιο χάπι. πιστεύω ότι θεωρούμαι ακόμη καπνιστής, αφού καταβάλω προσπάθεια προς την αντίθετη κατεύθυνση. επίσης έχω καπνίσει ότι γουστάρεις. η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω και που δεν θα το μετανιώσεις, είναι να κάνεις πέρα όσο είναι καιρός. ή τουλάχιστον πάρε το πουράκι σου, την πίπα σου ή το τσιγαράκι σου και κάπνισε όπως ένας ινδιάνος. δηλαδή μια φορά το μήνα, για να έχει και μία ουσία η πράξη.
Lucifer Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Moods. Φτηνά, αρωματικά, τιποτένια. Αν και δν νομίζω να τα μειώσεις, στην Ιταλία που τα ΄βρισκα φθηνά, τα κάπνιζα σαν τσιγάρα σχεδόν.
pigos23 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Πιστευω οτι μπορω να κοψω το τσιγαρο.Ετσι κι αλλιως 10 την ημερα καπνιζω. Δεν ειναι αδυνατο.Στοχος με τα πουρακια ειναι να κανω 2 την ημερα Μεχρι στιγμης οι προτασεις ειναι οι εξης (κ απο αλλους εκτος forum) Saint Louis Queens Al Capone Sunrise Moods filter golden taste La paz Sobranie Cuban Meharis sweet orient H εμπειρια μου ειναι μηδαμινη.Ακομα δεν ξερω καν τα εξειδικευμενα μαγαζια.Οποτε για αρχη θα ξεκινησω απο περιπτερο κ στη συνεχεια λογικα θα βρω τα κατατοπια. **Eπισης οσοι ξερουν επειδη η συχνοτητα με την οποια θα καταναλωνονται τα πουρακια δεν θα ειναι μεγαλη, γνωριζετε αν θελουν φροντιδα τα πουρακια οπως τα πουρα?(Δλδ πρεπει να ειναι το κουτι σε συγκεκριμενη θερμοκρασια κτλ )Επισης το πουρακι χανει την ποιοτητα του οταν δεν εχει καταναλωθει ας πουμε για 2 μηνες ή γινεται καλυτερο? Αnyway περιμενω παντως κ αλλες προτασεις σε μαρκες Ευχαριστω ολους για τον χρονο κ τις απαντησεις σας
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Πιστευω οτι μπορω να κοψω το τσιγαρο.Ετσι κι αλλιως 10 την ημερα καπνιζω.Δεν ειναι αδυνατο.Στοχος με τα πουρακια ειναι να κανω 2 την ημερα Νομίζω ο συλλογισμός που κάνεις, που αλλίμονο τον έχει κάνει καθένας από εμάς που καπνίζει μερικά χρόνια, θα έχει τα αντίστροφα ακριβώς αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να κόψεις το κάπνισμα: κόβοντάς το. Όλοι καπνίζαμε 5 και μετά 10 και μετά 15 και μετά 20 και πουράκια και πίπες και τσιμπούκια, και στριφτά, με την πρόφαση να το κόψουμε. Μην έχεις αυταπάτες, έχεις ήδη εξαρτηθεί. Ούτε οι τσίχλες, ούτε τα πουράκια, ούτε κανένα είδος νικοτίνης δεν θα σε βοηθήσει να απεξαρτηθείς από την νικοτίνη. Και οπωσδήποτε είναι δύσκολο, δηλαδή θα πρέπει να το πάρεις απόφαση, σαν να διψάς αλλά να δώσεις όρκο στην αντρική σου τιμή ότι όλη την ημέρα δεν θα πιείς νερό. Αλλά ξέρεις. το να λες "ΟΧΙ" σε μικρά καθημερινά ηλίθια πράγματα, είναι αυτό που τελικά σου δίνει αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και δύναμη, γιατί μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτε που να θέλει περισσότερη δύναμη από αυτό το "ΌΧΙ". Όχι στο ξεγυρισμένο παγωτό, όχι στην αγορά ενός ακόμη χρήσιμου-άχρηστου είδους, όχι στο μικρό δολερό τσιγαράκι. Και αν δεν πεις αυτό το όχι τις περισσότερες φορές λες στο τέλος "τι μαλάκα είμαι".
KWSN_Men Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Moods. Φτηνά, αρωματικά, τιποτένια. Αν και δν νομίζω να τα μειώσεις, στην Ιταλία που τα ΄βρισκα φθηνά, τα κάπνιζα σαν τσιγάρα σχεδόν. What he said. Αν και δεν είμαι καπνιστής (μια στις τόσες μόνο πουράκια ή πούρα) πρέπει να σου πω από φίλους και γνωστούς ότι έφτασαν στο σημείο να κάνουν τα ίδια σε αριθμό.
revil Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να κόψεις το κάπνισμα: κόβοντάς το. κάποιος ειχε πει, "τελικα ειναι πολυ ευκολο να κόψει κανεις το καπνισμα. Εγω το εχω κοψει μεχρι τωρα 122 φορες"
Mijithroulis Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Το εχω κοψει μια φορα λογω υγειας(φαρμακευτικη αγωγη) μετα απο 6 μηνες χωρις τσιγαρο, βρισκομαι μεσα στο ΟΑΚΑ προπερσι, το παιχνιδι ΑΕΚ-ΙΩΝΙΚΟΣ. Οποιος θυμαται την καταληξη καταλαβαινει γιατι εκανα τρακα μισο πακετο μεσα σε κανα μισαωρο. Απο τοτε συνεχισα να καπνιζω κανονικα (2 εως 4 πακετα την ημερα) μεχρι τον Αυτγουστο που μας ερχεται οποτε θα πρεπει παλι να το κοψω λογο ανωτερας βιας(εγχειριση). Ειναι χαλαρα απο τα πιο δυσκολα πραγματα που μπορεις να κανεις, και επειδη ολες τις λυσεις τις εχω δοκιμασει(καπνος, τσιμπουκι, lights τσιγαρα, ακομα πιο lights τσιγαρα, μεχρι και να μασησω ταμπακο δοκιμασα) ο απλουστερος και μοναδικος τροπος να το κοψεις ειναι αυτος που ανεφερε ο Aigeas πιο πανω. ΚΟΨΤΟ ΤΟ **ΜΗΜΕΝΟ.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Ειναι χαλαρα απο τα πιο δυσκολα πραγματα που μπορεις να κανεις, και επειδη ολες τις λυσεις τις εχω δοκιμασει(καπνος, τσιμπουκι, lights τσιγαρα, ακομα πιο lights τσιγαρα, μεχρι και να μασησω ταμπακο δοκιμασα) ο απλουστερος και μοναδικος τροπος να το κοψεις ειναι αυτος που ανεφερε ο Aigeas πιο πανω.ΚΟΨΤΟ ΤΟ **ΜΗΜΕΝΟ. Tα champix βοηθάνε κλείνοντας τους υποδοχείς της νικοτίνης στον εγκέφαλο και καταπολεμώντας το σύνδρομο στέρησης, χωρίς νικοτίνη. Το νέο αυτό χάπι είναι πραγματικά θαυματουργό, άσε που το γράφει και ο παθολόγος γιατί "τσούζει" λίγο. Αλλιώς δεν θα το έκοβα ούτε στη δευτέρα παρουσία. Νόμίζω το επόμενο άλμα της ιατρικής σε αυτόν τον τομέα είναι να βγάλουν ένα εμβόλιο που να κλείνει οριστικά τους υποδοχείς της νικοτίνης. Μόνο έτσι θα σωθεί ο κόσμος από τις καπνοβιομηχανίες.
GI@RG@S Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2007 τα moods μπορεις να παρεις ειναι απο τα πιο γνωστα κ συνηθισμενα ,εννοω τα κανουν πολλοι,κ εννοειται οτι σε αυτα κατεβαζεις το καπνο κανονικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.