firegarden Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 καλησπέρα. σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση κι εχω καταλήξει αναμεσα στους 2 επεξεργαστες του τιτλου. επειδη ομως το συστημα θα αποτελει κυριως κατεβαστηρι για 24/7 σε υπνοδωματιο, θα ήθελα την εμπειρια σας σχετικά με τα επίπεδα θορύβου των 2 επεξεργαστων με τις εργοστασιακές ψυκτρες. μεχρι τωρα ειχα εναν ρ[email protected] με μαμισιο ανεμιστηρακι, ο οποιος ειναι εξωφρενικα ησυχος. οσοι λοιπον είστε κατοχοι των εν λογω επεξεργαστών, πειτε μου αν θα μπορω να κοιμαμαι ησυχος!
parsifal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δεν είναι τρομερό overkill τέτοιοι επεξεργαστές για κατεβαστήρι. ;
firegarden Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 δεν ειπα οτι θα είναι μονο κατεβαστηρι.δεν εχω αλλο υπολογιστή οποτε οτιδηποτε θελησω να κανω,θα το κανω σε αυτον αρα δε θα πρεπει να σερνεται.τεσπα, το ερωτημα μου ειναι σαφες και αφορουσε το επιπεδο του θορυβου. παρακαλω να αποφυγουμε τις ασχετες απαντησεις.
parsifal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Συγχώρεσέ μου την άσχετη παρέμβαση, είχε καλή πρόθεση. Ως κάτοχος του μεγαλύτερου E6600, δε μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα για τον 4300, αλλά θα περιγράψω εν συντομία τη δική μου εμπειρία πάνω στο θέμα: Προερχόμενος από πολύχρονη συμβίωση με ένα εξαιρετικά θορυβώδες PC («Ζεστός» AXP 2400+ με after market HSF πολλών στροφών), είχα κι εγώ την ίδια ευαισθησία απέναντι στο θέμα του θορύβου. Όταν ήρθε η ώρα για αναβάθμιση, δεν ασχολήθηκα καν με το εργοστασιακό HSF της Intel. Αν δεν ήταν και το πλεονέκτημα της 3ετούς εγγύησης έναντι της μονοετούς, θα έπαιρνα την tray αντί της boxed έκδοσης. Αγοράστηκε άμεσα και μπήκε επάνω μεγάλη tower ψύκτρα σε συνδυασμό με 120άρη ανεμιστήρα χαμηλών στροφών. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα) και χαμηλές θερμοκρασίες ακόμη και σε overclocked λειτουργία. OK, το 2ο πιθανόν να μη σε ενδιαφέρει και τόσο. Μη μείνεις όμως μόνο στο θόρυβο που παράγεται από το HSF και παραβλέψεις την υπόλοιπη υποδομή (case fans/PSU). 120άρηδες ανεμιστήρες όπου μπορείς είναι προτιμητέοι.
firegarden Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Tην εργοστασιακη δεν την δοκιμασες καθολου;φανταζομαι οτι δε θα εχει σημαντικη διαφορα το επιπεδο θορυβου του 6600 με τον 4300 (μπορει να κανω και λαθος βεβαια)
overclockerd Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Και οι δύο(απο'σο ξέρω!) δεν ειναι θερμοαιμοί και δεν κανουν θόρυβο!
parsifal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Tην εργοστασιακη δεν την δοκιμασες καθολου;φανταζομαι οτι δε θα εχει σημαντικη διαφορα το επιπεδο θορυβου του 6600 με τον 4300 (μπορει να κανω και λαθος βεβαια) Όχι, καθόλου. To fan (92mm νομίζω) είναι μικρότερης διαμέτρου και πολύ υψηλότερων στροφών από αυτό που έχω τώρα πάνω (400-1500rpm). Μου έμεινε αμανάτι βέβαια το εργοστασιακό σύστημα ψύξης, αλλά όπως είπα δεν ήθελα να χάσω την 3ετή εγγύηση πηγαίνοντας στην tray έκδοση. Θα γλύτωνα πόσο; 10Ε; Ούτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.