Προς το περιεχόμενο

βιβλιο προγραματισμου

Stavros_Ribo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ψάχνω ένα βιβλίο προγραμματισμού για Visual Basic 6.3. Είμαι τελείως αρχάριος δηλαδή από Visual Basic απλά ξέρω κάποιες εντολές στην Q Basic.

Άρα θέλω ένα βιβλίο για εκμάθηση Visual Basic που να αρχίζει θεωρητικά από το μηδέν και να καταλήγει με απλά βήματα σε δύσκολες εφαρμογές. π.χ. θέλω να φτιάξω ένα κομπιουτεράκι όπως των Windows!

Υπάρχει καμία λύση;;;;;;;;;;;;;;;

Ίσως να μην το χρειαστώ αυτή τη στιγμή αλλά το θέλω για το προσεχές μέλλον (θα το αρχίσω μόλις μάθω καλά τις εντολές σε μία ψευδογλώσσα)

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ένα πολύ καλό βιβλίο για visual basic είναι αυτό του Πετρούτσου "Πλήρες Εγχειρίδιο της Visual Basic 6". Ξεκινά με τα πολύ βασικά (Σχεδίαση φορμών, δημιουργία πολύ απλών εφαρμογών) και επεκτείνεται σε θέματα όπως προχωρημένα ελεγκτήρια, γραφικά, συνεργασία της vb με άλλες εφαρμογές και ανάπτυξη προχωρημένων ιστοσελίδαν (vb script και asp νομίζω). Θα σου πάρει αρκετό καιρό να το διαβάσεις όλο γιατί είναι τεράστιο. Η αλήθεια είναι πως μερικά θέματα είναι λίγο δύσκολα στην κατανόηση αλλά θα σου το πρότεινα αν θες να ασχοληθείς ερασιτεχνικά και στη συνέχεια να προχωρήσεις. Αν πάλι δεν σου αρέσει μπορείς να βρείς βιβλία στον Παπασωτηρίου www.papasotiriou.gr. Τέλος, στο ίντερνετ θα βρείς αρκετά tutorials για αρχάριους και προχωρημένους. Όσο για έτοιμο κώδικα για εξάσκηση, μπορείς να βρείς εδώ. Η συγκεκριμένη σελίδα έχει κώδικα για διάφορες λειτουργίες της vb που θα σε βοηθήσει να την κατανοήσεις σε βάθος και να κάνεις πολλά πράγματα που δεν θα βρεις στα βιβλία με αυτή.:mrgreen:

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα την VB .NET αντι για την 6. Δεν έχει τις εγγενείς αδυναμίες της basic (είναι το ίδιο γρήγορη με τη C#, C++.NET αφού όλες αυτές λειτουργούν πάνω απ'την ίδια ενδιάμεση γλώσσα του .net) και μαθαίνεις ταυτόχρονα και το .net framework.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...