Προς το περιεχόμενο

7900gx2 προβλημα

ermaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια παιδιά. Πήρα την συγκεκριμένη κάρτα η οποιά όμως δεν παίζει στο pc μου λόγω psu,έτσι θα αναγκαστώ να πάρω μεγαλύτερο τροφοδοτικό. Το προβλημα είναι ότι άκουσα ότι την συγκεκριμένη κάρτα την υποστηρίζουν λίγες μητρικές.ισχύει αυτο. Η μητρική μου είναι η m2n-sli deluxe.

Δημοσ.

Πότε την πήρες τώρα αυτή την κάρτα? Μη μου πεις καινούργια, γιατί καινούργια το φθηνότερο που τη βρίσκεις είναι 369ε από ε-μάγαζο.

Tέσπα, πες τι σύστημα έχεις, και τι τροφοδοτικό τώρα, αλλά και τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις ώστε να σε βοηθήσουμε :wink:

Δημοσ.

Την πήρα απο ένα φίλο. Έχω ένα tagan 480watt και δεν την σηκώνει με τίποτα.

To pc μου αποτελείται απο τον amd athlon 64 x2 4200+am2 και μητρική μ2ν-sli deluxe

Δημοσ.

Aν είναι αυτό το psu σου, τότε ναι είσαι αρκετά οριακά θα έλεγα :!::!::!: αφού οι ελάχιστες απαιτήσεις της 7950GX2 είναι 400άρι τροφοδοτικό που βγάζει 27Α στην +12 rail :shock: Και πρόσεξε οι ελάχιστες, ας μην μιλήσουμε για σύστημα σε full load :lol: Συνυπολόγισε και ότι ta Tagan, δεν βγάζουν όσα Watt λένε, άρα δεν είσαι και σίγουρος για τα 28Α που λένε πως βγάζουν στην 12άρα + του ότι η 7950GX2 πρόκειτα για δύο 7900 ενωμένες (άρα είναι εκπληκτικά ενεργοβόρα)

Από άλλα site θα δεις να προτίνουν minimum 450Watt τροφοδοτικό που βγάζουν 27Α combined στην +12 rail.

Άρα αν θες να την κρατήσεις, θέλεις επειγόντως αλλαγή psu. Ένα καλό που την σηκώνει άφοβα είναι π.χ to Tt Toughpower 700Watt 98e, ασυναγώνιστο στα χρήματά του, μιας και είναι και modular και δεν έχει καμία σχέση με τα φτηνιάρικα TR2 και Purepower αφού δεν το κατασκευάζει η Tt :wink:

Άλλο που μπορείς να δεις είναι το Heroichi Cougar 650Watt 104e, ή π.χ το Seasonic 600 Watt Full Range me 111e.

Γενικά κοίταξε όλα τα τροφοδοτικά Toughpower, Seasonic, Corsair, Silverstone, Etasis και κάποια Enermax (όπως το καταπληκτικό modular Liberty 620Watt :wink:). γύρω στα 100ε και λίγο παραπάνω :grin:

Αν και στα 100ε δεν βρίσκεις Corsair παρά μόνο το 520 με 104ε, αλλά αν είναι να τα δώσεις επένδυσε σε Seasonic 650, Silverstone 650, Etasis 650 και τέλος το επίσης modular Corsair 620Watt

Αυτά από εμένα, ελπίζω να σε βοήθησα :grin: :grin: :grin:

Δημοσ.

Πάντως επειδή το έχω ψάξει η κάθε κάρτα καταναλώνει 80watt σύνολο 160.τέσπα έχω ήδη παραγγείλει το tt toughpower 700watt, οπότε βλέποντας και κάνοντας.ευχαριστώ για την βοήθεια σου george

Δημοσ.

Με δύο dimmakia μνήμης DDR2 + 2 σκληρούς δίσκους + cpu + mobo + 7950GX2 =~ 420Watt

Άρα το τροφοδοτικό σου, πρέπει λογικά να είχε πρόβλημα (Tagan που λέγαμε.) αφού σε full load 420Watt, θα έπρεπε να τα σηκώνει άνετα.

Δημοσ.

Μην ξεχνάς βέβαια ότι το τροφοδοτικό έβγαζε ένα A στην +12 rail, παραπάνω από τις min απαιτήσεις της κάρτας. και αυτό είναι καθοριστικός παράγοντας. τώρα το πως εξηγείται σε 420άρι να δούλευε εξαρτάται από το σύστημα του φίλου σου, αλλά ας απαντήσει κάποιος πιο γνώστης.:wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...