Προς το περιεχόμενο

Forthnet 2play - DSLAM & Φορητότητα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας.

Ενδιαφέρομαι για το πακέτο 2play της Forthnet. Έχω πρόσφατα μετακομίσει από το Ν. Ψυχικό στο Χαλάνδρι κι επειδή ήθελα να κρατήσω τον αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσής μου, έκανα αίτηση φορητότητας.

Δίνοντας τον αριθμό μου στη σελίδα adslwizard.forthnet.gr, βρίσκει ότι το κέντρο που με εξυπηρετεί είναι του Ψυχικού (PSYC) και ότι ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ κάλυψη από τις 15/06/2007.

Αν δώσω τον αριθμό ενός ενοίκου της πολυκατοικίας μου, βρίσκει ότι το κέντρο που τον εξυπηρετεί είναι της Αγ. Παρασκευής (APAR) και ότι ΥΠΑΡΧΕΙ διαθέσιμη κάλυψη.

Σε τι από τα δύο παραπάνω πρέπει να βασιστώ; Στο κέντρο Ψυχικού, ή της Αγ. Παρασκευής;

Υπάρχει δυνατότητα (π.χ. κάποιο link) ώστε να μάθω, σε ποιο DSLAM της Forthnet θα ανήκω, μετά την ένταξή μου στο ιδιόκτητο δίκτυό της; Φοβάμαι μήπως η Forthnet, δεχόμενη τη σύνδεσή μου στο ιδιόκτητο δίκτυό της, πράξει με βάση το κέντρο Ψυχικού και όχι με βάση αυτό της Αγ. Παρασκευής που είναι πιο κοντά στο σπίτι μου.

Οι απορίες αυτές, μου γεννήθηκαν, όταν έμαθα ότι η ποιότητα (και ταχύτητα) της γραμμής ADSL, εξαρτάται από την απόστασή μου από το DSLAM.

Για την ώρα, είμαι συνδεδεμένος με Forthnet μέσω ΟΤΕ, στο "κλασσικό" πλέον περσινό πακέτο της 6ης Ιουνίου, με 117 ευρώ για 12 μήνες, στα 768kbps και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Το προπληρωμένο πακέτο μου, λήγει στις 4 Ιουλίου 2007 και ενδιαφέρομαι να περάσω στο 2play.

Κάθε βοήθεια, γνώμη είναι δεκτή.

Ευχαριστώ, για το χρόνο σας.

BaBs.

Υ.Γ. Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος, έχω την εντύπωση ότι το DSLAM του ΟΤΕ, που με εξυπηρετεί σήμερα, είναι στην Αγ. Παρασκευή (κοντά στο κτίριο της Ε.Ρ.Τ. Εν ολίγοις, άλλο το κέντρο της τηλεφωνικής γραμμής (Ψυχικό) και άλλο το κέντρο του ADSL (Αγ. Παρασκευή). Ελπίζω να μη σας κούρασα/μπέρδεψα.

Δημοσ.

φίλε Babs,

όντως στην Forthnet θα φαίνεσαι ότι ανήκεις στο κέντρο του Ψυχικού (τουλάχιστον στις πωλήτριες του τηλ. κέντρου τους). Θα πρέπει μόλις κάνεις την αίτηση να τους γράψεις σημείωση ότι ανήκεις πλέον σε νέο τηλεφωνικό κέντρο, ελπίζοντας ότι ο τεχνικός που θα το αναλάβει, θα το διαβάσει και θα προχωρήσει την αίτησή σου κανονικά.

Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρχει κόμβος με DSLAM και μέσα στο Χαλάνδρι από το οποίο τραβάς εσύ για να έχεις καλή ταχύτητα, άσχετα με το κέντρο που ανήκεις (Αγ. Παρασκευής).

Δυστυχώς, δεν έχω κάποιο σχετικό link.

Eλπίζω να βοήθησα

Δημοσ.

Ευχαριστώ stefka, για το χρόνο σου. Απλά, θα ήθελα να γνωρίζω κάποια πράγματα, ΠΡΙΝ καταθέσω την αίτηση. Δε θα ήθελα να κάνω υποδείξεις τη στιγμή της κατάθεσής της.

By the way, πολύ ενδιαφέρον το link στην υπογραφή σου. Μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στον ελληνικό ιστό.

BaBs.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...