Προς το περιεχόμενο

Ram coolers

Vassilis_X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλα μια βόλτα από εδώ:wink:

Προσωπικά προτείνω το Thermalright HR 07 για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ και επέλεξε Ram Cooler ----> HR 07.

Του βάζεις και 80άρη silent ανεμιστήρα π.χ αυτόν και καθάρισες. Θα πέσουν αρκετά οι θερμοκρασίες στις o/c G.Skill σου.

Για πιο φτηνό το Tt Cyclo, που είναι και όμορφο, και έχει 2 fans από τη μάνα του, αλλά σίγουρα δεν κάνει δουλειά όπως αυτό της θυγατρικής Thermalright :wink:

Δημοσ.

Το σετακι ειναι μονο για 2 dimm? Δηλαδη αν εχεις ολα τα slots με μνημες τι κανεις? εγω εχω στο cpu την Zalman 9700NT. Θα χωρανε οι ψυχτρες?

Δημοσ.

Ποιο σετάκι? Η HR-07 είναι για ένα dimmaki. άρα για 2 dimmakia πληρώνεις 32ε + 8ε τους δύο 80άρηδες ανεμιστήρες = 40ε

Αλλά έτσι είναι ότι πληρώνεις παίρνεις.:wink:

Αν πατήσεις στο site το pdf, κάπου λέει ότι για dual channel (δηλαδή δύο ντιμάκια, θέλεις δύο HR-07, κομματάκι πολλά τα λεφτά ε? :cry:)

Αν δεν σε φτάνουν πήγαινε για τα Tt Cyclo, που έτσι και αλλιώς έχουν ανεμιστήρες, και bare in mind ότι η ενεργητική ψύξη (Tt Cyclo) είναι καλύτερη από παθητική -heatsinks- :wink:

Δημοσ.

Μαλλον δε καταλαβες τι εννοουσα. πχ εγω θελω να βαλω 4dimm των 2gb στο pc μου. Συνολο 8gb μνημη. πως θα χωρεσουν 4 ψυχτρες? κατι αλλο. οι ανεμιστηρες αυτοι βγαζουν αερα απο της μνημες ηη βαζουν?

Δημοσ.

κανονικα όπως λέει και ο george_o/c αυτές οι HR-07 μπαίνουν μία σε κάθε μνήμη (χωράνε) και από πάνω ένας ανεμιστήρας να τις φυσάει λογικά. Εγώ έχω πάρει ένα της OCZ με 25? αλλά άμα διαθέσεις παραπάνω ? καλύτερα να πάρεις το άλλο ;)

Δημοσ.

Από το official site της Thermalright σου παραθέτω τα παρακάτω:

On your website you stated that HR-07 works in pairs. What is the maximum number of HR-07 cooler that can be installed on a motherboard?

Answer: We based our design of HR-07 on what is now considered a standard, Dual channel memory. A motherboard usually have four memory slots, the maximum number of HR-07 can be installed is two in sequence of either slot 1/slot 3 or slot 2/slot 4. Since the distance between the memory slots varies from board manufacturer to board manufacturer. Therefore, we based the HR-07 on the shortest distance to adjust to the longest.

Άρα υπολόγιζε 2 μνήμες μόνο με τα 2 HR-07

Eπίσης ουσιαστικά χρησιμοποιούνται μόνο 2 σε mobo που τα memory slots είναι πολύ κοντά. Άρα όσο η απόστασή τους μακραίνει τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα να μπει άλλο ένα π.χ. (Αν και δεν νομίζω, είναι ιδιαίτερα ευμεγέθη, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν πολύ χώρο :wink:, οπότε υπολόγιζε δύο HR-07 μέσα στο νερό :wink:)

Δημοσ.

Thanks που ασχοληθηκες για μενα. το προβλημα ειναι αλλο τωρα. θα χωρανε ψυχτρες και ανεμιστηρας παρεα με το θεριο zalman 9700NT που εχω στη Cpu?

Δημοσ.

Λογικά ο ανεμιστήρας βγάζει τον αέρα, αλλιώς ποιο το νόημα της ύπαρξής του? :wink:

Τέλος διάβασε το FAQ των HR-07. Αναφέρει 7 συγκεκριμένες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους, θα απαντήσουν ίσως και σε άλλα ερωτήματά σου. Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι επειδή η επιφάνεια των DDR3, είναι παρόμοια με αυτή των DDR2, η HR-07 υποστηρίζει και DDR3 :wink: Και δεν έχει σημασία ότι οι DDR3 είναι γρηγορότερες, αφού σαν ψύκτρα είναι πολύ καλή και θα ανταπεξέλθει :wink: αφού είναι από χαλκό (και νικελωμένο μάλιστα για ομορφιά έτσι?)

Πάντως και από διάφορα site που κοίταξα παίρνει πολύ καλές κριτικές, και όλοι βέβαια λένε ότι χωράνε 2 μόνο στο mobo σε διάταξη dc (1/3, 2/4) άρα νομίζω ξέχνα τα 4 modules

Δημοσ.

Mία photo θα βοηθούσε πάρα πολύ vassilis ξέρω ποια είναι η 9700NT αλλά δεν είναι εύκολο να κατατοπιστώ.

Αλλά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αν δεν χωράνε οι μνήμες σου στο 1 και 3 slot gia dc, τότε τις βάζεις στα 2 και 4 και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. σύμφωνα με τη λογική μιλάω πάντα :grin:

Το πλάτος των HR-07 δεν είναι δα και τόσο μεγάλο 2.7cm, όσον αφορά το ύψος παρόλο που είναι 8.6cm, αν μπουν στο 2 και 4 slots ώστε να λειτουργούν και σε dc, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Α και bare in mind, ότι πρέπει να αφαιρέσεις τα heatspreader των g.skill σου για να βάλεις το HR-07. Έχεις γνώσεις πάνω σε αυτό?

Δημοσ.

Τι νομίζεις ότι θα κερδίσεις αλλάζοντας τις μαμίσιες ψύκτρες με κάποιες άλλες ? ( έστω και αν μιλάμε για τις top ThermalRight + fan )

Δημοσ.

Vassilis κάπου είχα διαβάσει μες στο forum, πως βγαίνουν οι heatsink, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς να σου πω. :sad:

Νομίζω το είχαν πει ο Thresh kai o Billpeppas πώς βγαίνουν, αλλά καλύτερα περίμενε κάποιον που ξέρει, αν είναι να σου πει πως βγαίνουν:wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...