george_o/c Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Λοιπόν παιδιά, έχω το σύστημα της υπογραφής. Την Τετάρτη (κατά πάσα πιθανότητα) θα γίνει παραγγελία από ε-μάγαζο: Ένας Seagate Barracuda 320GB, 2 ανεμιστήρες Arctic Cooling 80άρηδες και μία X1650 AGP (σας παραθέτω και links για να μην ψάχνετε αλλά έτσι και αλλιώς έχω καταλήξει σε αυτά και δεν αλλάζω γνώμη ). Θα φύγει ο ένας 80άρης δίσκος και θα μπει ο 320. Δύο απορίες η μία οff topic: 1) Υπάρχει κανένα πρόβλημα που η μητρική υποστηρίζει SATA και όχι SATA2 (αν και δεν νομίζω, αφού ουσιαστικά το ίδιο πράγμα είναι) 2) Και βασικότερο. Στο http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp βγάζει 258Watt σε full load, άρα αν δεν έχω πρόβλημα (που μάλλον δε θα έχω το κρατάω το psu μου). ΑΛΛΑ επειδή το τροφοδοτικό δεν είναι και ότι πιο ποιοτικό (βγάζει μόνο μία 12άρα και αυτή μόλις 15Α :!, και ΑΝ και μόνο ΑΝ αντιμετωπίσω πρόβλημα θα πάρω καινούργιο, σκέφτηκα 2 500άρια στα 80ε ότι πρέπει: α) Heroichi Windmill 500Watt Enermax Liberty 500Watt (είναι και modular :wink:) Ποιο από τα δύο να πάρω? (Είπαμε AN δεν αντιμετωπίσω πρόβλημα με τις αλλαγές που θα κάνω δεν αλλάζω το psu, απλώς σκέφτηκα ότι στην περίπτωση που αντιμετωπίσω τυχόν probs θα είναι προτιμότερο να πάρω ένα ποιοτικό 500άρι psu, με σκοπό στο σύστημα που θα αγοραστεί σε ένα χρόνο από τώρα να χρησιμοποιηθεί αρχικά :wink: -αν και το 500άρι HEC ή Liberty, σηκώνει ακόμα και το βάρος του QX6800 οπότε δεν τίθεται θέμα :wink: Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, και συγνώμη που postara εδώ, αλλά πιστεύω πως το πρόβλημά μου με το psu, σχετίζεται με τον topic starter και τα 500Watt, και επίσης τώρα τελευταία έχουμε πήξει στα new topics χωρίς ουσία... Να σημειώσω ότι και το psu, θα αγοραστεί (αν χρειαστεί hehehehe ) από ε-μάγαζο
Candyman® Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Υπάρχει κανένα πρόβλημα που η μητρική υποστηρίζει SATA και όχι SATA2 (αν και δεν νομίζω, αφού ουσιαστικά το ίδιο πράγμα είναι) Δεν είναι το ίδιο. Sata1=150mb/sec Sata2=300mb/sec Οι SATA2 δίσκοι της WD έχουν jumber πάνω και τους ορίζεις σε Sata150 (SATA I). Της Seagate δεν θυμάμαι αλλά θα λέει πάνω στην ετικέτα. Οι WD το ξέρω θετικά αν δεν είναι τζαμπερομένοι σε SATA1, δεν δουλεύουν. Για το δεύτερο ερώτημα σου περί τροφοδοτικού, -για μένα- ΜΑΚΡΑΝ το HEC.
george_o/c Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δλδ Candyman (thanks for the pat answer), οι W/D το έχουν σίγουρα το jumber? Δε λέει τώρα να πάρω δίσκο και να έχω πρόβλημα, φτάνουν οι αμφιβολίες μου για την κάρτα...
Gary_Kokkin Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Ανάλογα τους δίσκους.Συνήθως στους νέους γίνεται αυτόματα η επιλογή Sata (και απο το mobo),αλλά η διαφορά σε επιδόσεις δεν είναι ορατή σε μη deluxe εκδόσεις motherboard λόγω controller και εξαρτάται και από τους drivers της μητρικής. Oσο αφορά τα τροφοδοτικά και τα 2 άριστα είναι απλά το Herochi έχει περισσότερα βραβεία καθώς είναι παλαιότερο και πιό τεσταρισμένο σε review.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δλδ Candyman (thanks for the pat answer), οι W/D το έχουν σίγουρα το jumber? Δε λέει τώρα να πάρω δίσκο και να έχω πρόβλημα, φτάνουν οι αμφιβολίες μου για την κάρτα... kai oi seagate exoun antistoixo jumperaki to opoio einai kalo na xrhsimopoieis efoson ton exeis panw se SATA kai oxi se SATA 2 Controller
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Οι WD το ξέρω θετικά αν δεν είναι τζαμπερομένοι σε SATA1, δεν δουλεύουν. Οπα οπα οπα. εδω εχω ενσταση. Ο WD 250GB sata2 16mb cache που αγορασα πριν 4 μηνες, δεν εχει κανενος ειδους jumper για ρυθμιση ταχυτητας. Παρολα αυτα, δουλεψε και στην Asrock DUAL SATAII (στο SataII της), και τωρα δουλευει στο SataII του Marvell της P35 platinum. Και εχει δουλεψει και για λιγο καιρο και σε Asrock 4CoreDUAL-VSTA (εχει μονο Sata1), και στην Gigabyte 8S661FXMP-RZ (επισης μονο sata1), χωρις να αλλαξω τπτ στο δισκο και αναγνωριστηκε και αμεσως. Απλα μια αναφορα απο προσωπικη εμπειρια.
zeys13 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Λοιπόν παιδιά, έχω το σύστημα της υπογραφής.Την Τετάρτη (κατά πάσα πιθανότητα) θα γίνει παραγγελία από ε-μάγαζο: Ένας Seagate Barracuda 320GB, 2 ανεμιστήρες Arctic Cooling 80άρηδες και μία X1650 AGP (σας παραθέτω και links για να μην ψάχνετε αλλά έτσι και αλλιώς έχω καταλήξει σε αυτά και δεν αλλάζω γνώμη ). Θα φύγει ο ένας 80άρης δίσκος και θα μπει ο 320. Δύο απορίες η μία οff topic: 1) Υπάρχει κανένα πρόβλημα που η μητρική υποστηρίζει SATA και όχι SATA2 (αν και δεν νομίζω, αφού ουσιαστικά το ίδιο πράγμα είναι) 2) Και βασικότερο. Στο http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp βγάζει 258Watt σε full load, άρα αν δεν έχω πρόβλημα (που μάλλον δε θα έχω το κρατάω το psu μου). ΑΛΛΑ επειδή το τροφοδοτικό δεν είναι και ότι πιο ποιοτικό (βγάζει μόνο μία 12άρα και αυτή μόλις 15Α :!, και ΑΝ και μόνο ΑΝ αντιμετωπίσω πρόβλημα θα πάρω καινούργιο, σκέφτηκα 2 500άρια στα 80ε ότι πρέπει: α) Heroichi Windmill 500Watt Enermax Liberty 500Watt (είναι και modular :wink:) Ποιο από τα δύο να πάρω? (Είπαμε AN δεν αντιμετωπίσω πρόβλημα με τις αλλαγές που θα κάνω δεν αλλάζω το psu, απλώς σκέφτηκα ότι στην περίπτωση που αντιμετωπίσω τυχόν probs θα είναι προτιμότερο να πάρω ένα ποιοτικό 500άρι psu, με σκοπό στο σύστημα που θα αγοραστεί σε ένα χρόνο από τώρα να χρησιμοποιηθεί αρχικά :wink: -αν και το 500άρι HEC ή Liberty, σηκώνει ακόμα και το βάρος του QX6800 οπότε δεν τίθεται θέμα :wink: Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, και συγνώμη που postara εδώ, αλλά πιστεύω πως το πρόβλημά μου με το psu, σχετίζεται με τον topic starter και τα 500Watt, και επίσης τώρα τελευταία έχουμε πήξει στα new topics χωρίς ουσία... Να σημειώσω ότι και το psu, θα αγοραστεί (αν χρειαστεί hehehehe ) από ε-μάγαζο Φιλε απλα να σε ενημερωσω οτι το HEC εχει μπλε λεντακια στον ανεμιστηρα... Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα το εχω μια βδομαδα τωρακαι ειναι και ησυχο Αν δεν σε ενοχλει το φως ειναι μια χαρα και πολυ καλο ονομα,και καλη τιμη ποιοτητας -κοστους. Οτι θελεις με ρωτας
george_o/c Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Οπα οπα οπα. εδω εχω ενσταση.Ο WD 250GB sata2 16mb cache που αγορασα πριν 4 μηνες, δεν εχει κανενος ειδους jumper για ρυθμιση ταχυτητας. Παρολα αυτα, δουλεψε και στην Asrock DUAL SATAII (στο SataII της), και τωρα δουλευει στο SataII του Marvell της P35 platinum. Και εχει δουλεψει και για λιγο καιρο και σε Asrock 4CoreDUAL-VSTA (εχει μονο Sata1), και στην Gigabyte 8S661FXMP-RZ (επισης μονο sata1), χωρις να αλλαξω τπτ στο δισκο και αναγνωριστηκε και αμεσως. Απλα μια αναφορα απο προσωπικη εμπειρια. GeorgeMan το ξέρω, αλλά τι γίνεται αν ισχύει σε μεμονωμένες περιπτώσεςι? Για αυτό το λέω, αλλά έτσι και αλλιώς αφού μου είπε ο Thresh ότι έχουν jumberaki για SATA1 και οι Seagate μια χαρά τότε
george_o/c Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Φιλε απλα να σε ενημερωσω οτι το HEC εχει μπλε λεντακια στον ανεμιστηρα...Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα το εχω μια βδομαδα τωρακαι ειναι και ησυχο Αν δεν σε ενοχλει το φως ειναι μια χαρα και πολυ καλο ονομα,και καλη τιμη ποιοτητας -κοστους. Οτι θελεις με ρωτας Eυχαριστώ για το ενδιαφέρον, αυτό με το blue led τώρα το μαθαίνω, όσο για το θόρυβο το γνωρίζω ότι είναι αθόρυβο (έτσι και αλλιώς αν δεν κάνω λάθος έχει 120άρη fan :wink:). Anyway thanks για την επισήμανση, αλλά έτσι και αλλιώς δεν νομίζω να έχω πρόβλημα με το led fan
Candyman® Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 GeorgeMan: Είναι και θέμα board (controller). Πάντως σε Asus K8V δεν έπαιζε χωρίς Jumper o WD. Εμένα δεν με νοιάζει μια και το mobo μου έχει SATA2.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Οχι... συνέχα την προταση λιγο (συνέχα... λολ!!). Μετα λεω και για τα Sata1!
RapidShade Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2007 PC (ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΜΕΝΟ) που δεν σβήνει ΠΟΤΕ.... Πήρα το Tt PurePower 520W PowerStation - μια χαρά... Αναβάθμιση από 6600GT σε X1950XT... No-Koukou... Εχω πάρει το Corsair 620W... Τζετ!!!! Αθόρυβο - Χαλαρό - και 5 χρονάκια Εγγύηση... Διαφορετικά ψηνόμουν για Enermax, Tt ToughPower ή Tagan. Πάντως καλό είναι να το σκεφτείς... για να μην τα ξαναπληρώνεις μετά τα "λίγα"... και στο τέλος σου βγουν πολύ περισσότερα...
skarpelos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Παιδια θελω να ανοιξω ενα παλιο τροφοδοτικο που εχω για να το επεξεργαστω και να του βαλω ενα πιο ησυχο ανεμηστηρι αλλα δεν ξερω πως να "αδειασω" το ρευμα που λογικα υπαρχει στους πυκνωτες...Υπαρχει καποιος ευκολος τροπος που να μην χρειαζεται και πολυ εξιδικευμενα εργαλεια?Εγω σκεφτικα να ανοιξυ το PC με αυτο και να το βγαλω απο το ρευμα ωστε το Hardware μου να τραβηξει το ρευμα απο τους πυκνωτες...Τι λετε εσεις?Πρωτεινετε αν θελετε κανενα πιο σιγουρο τροπο μη σκωτωθω κιολας!
Candyman® Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2007 Αυτό που είπες σαν τεχνική θα δουλέψει. Μόλις το ανοίξεις τσέκαρε τις γέφυρες ανόρθωσης, πυκνωτές και αρχικό φίλτερινγκ με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι πριν βάλεις χέρι μέσα. Καλή τύχη (και με προσοχή).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.