liopyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Καλημέρα. Έχω το εξής σύστημα. gigabyte 965 s3 intel c2d 4300 1.8 g 8800 gts 1 g ram 2 hdd 1 dvd-r Θέλω νέο τροφοδοτικό, γιατί αυτό που έχω δεν νομίζω ότι ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του συστήματος, και γενικά δεν του έχω εμπιστοσύνη. Τα διαθέσιμα ευρά ειναι καμμιά 50ριά. Δεν με ενδιαφέρει ο θόρυβος, με ενδιαφέρει η απόδοση και η ποιότητα. το μόνο που έχω βρει εγώ ειναι αυτο--> http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700414 είναι καλό? (δεν έχω ιδέα από τροφοδοτικά).
george_o/c Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Φυσικά και δεν είναι καλό το Tt TR2, και γενικά τα Tt εκτός από τη σειρά Toughpower, δεν φημίζονται για την ποιότητά τους :razz: Αν θες σωικό τροφοδοτικό, δεν το αγοράζεις με 50ε. Ειδικά για το σύστημά σου, παίρνεις Tt Toughpower 700Watt με 98ε, Heroichi Cougar 600 Watt 104ε, Εnermax 600Watt Noisetaker 2 106ε (δεν το προτείνω επειδή είναι αθόρυβο, αλλά επειδή είναι ποιοτικό), Seasonic 550Watt Γενικά αν θες psu που να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του συστήματος που έχεις, και για να μπορεί να ανταπεξέλθει και σε μια 2ετία αν κάνεις καμιά αναβάθμιση (καινούργια κάρτα γραφικών π.χ.), κοίταξε σε Tt Toughpower, Seasonic, Silverstone, Heroichi, Enermax, άντε δες και κάνα Tagan αλλά γενικά είναι υπερτιμημένα.() :wink: Ελπίζω να βοήθησα :grin: :grin: :grin:
liopyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Μου έκανες την καρδια περιβόλι. βγαίνω τελείως off budget. άμα βάλω αυτό που λέω δεν θα δουλέψει καλά δηλαδή?
george_o/c Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δεν νομίζω να μην δουλέψει καλά το θέμα είναι να βάλεις ένα psu που να μπορεί να ανταπεξέλθει και μελλοντικά, μιας και το psu είναι επένδυση (μη κοιτάς που στο δικό μου έχω Premier -χαχαχαχα- το ξέρω είναι no-name), Να συμπληρώσω όμως ότι ο αδερφός μου είχε άσχημη εμπειρία με TR2 470Watt. Άσε που δεν βγάζουν όσα Watt λένε. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΛΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ μπαίνεις http://www.johnyguru.com, http://www.hardwaresecrets.com, διαβάζεις reviews και παίρνεις ένα της προκοπής (για αυτά που σου πρότεινα, λένε πολύ καλά λόγια, μόνο το Noisetaker2 δεν βγάζει τα A που υπόσχεται η Enermax στην +12V rail, αλλά καλό είναι για το σύστημά σου) Άσε που όποτε δεις απάντηση από Candyman στο thread σου, θα σε κράξει για τα καλά (πλάκα κάνω ε? :wink) που θες να πάρεις TR2 :evil: () Καλύτερα μάζεψε και άλλα χρήματα, αυτό προτείνω προσωπικά :wink:
liopyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 νομίζω πως τις λέξεις υπολογιστής και επένδυση δεν πρέπει να τις χρησιμοποιούμε στην ίδια προταση. απλά επειδή έχω ήδη κάνει υπέβαση στα χρήματα που είχα σκοπό να ξοδέψω, και επίσης δεν υπολόγιζα αλλαγή τροφοδοτικού, είμαι λίγο οριακά για να βγάλω τον μήνα χωρις να κόψω το κάπνισμα. lol. anyway, επειδή δεν υπολογίζω να το κρατήσω πάνω από 2 χρόνια, (ο υπολογιστής μενει συνήθως εβδομαδες αναμένος), δεν το βλέπω σαν επένδυση, θα το αλλάξω μετά από 2 χρόνια maximum, για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. να το παρω? εεε? να το πάρω λες?
george_o/c Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Αν είναι να πιέζεσαι τόσο πολύ (2 εβδομάδες αναμένος , εγώ μόνο 48ωρο έχω χτυπήσει :sad:), πάρε το. Πάντως περίμενε, θα μπει ο Candyman κάποια στιγμή της ημέρας και θα σου πει αυτός που ξέρει καλύτερα τα τροφοδοτικά :wink:
wizzy Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Κοίτα, αν το δεις από οικονομικής πλευράς, υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα: 1) Ή ακολουθείς κάποια από τις συμβουλές του george_o/c, τα σκας, παίρνεις κάποιο ποιοτικό τροφοδοτικό και ξενοιάζεις - άσε που θα κόψεις και το κάπνισμα για 3 εβδομάδες! (ορίστε, η ενασχόληση με τους υπολογιστές οφελεί στην υγεία!) 2) Παίρνεις κάποιο μέτριο τροφοδοτικό και προσεύχεσαι να μην κάνει κανα τσαφ! και καεί! Και το να καεί πάει και έρχεται. Το θέμα είναι αν καεί να μην πάρει και τίποτα άλλο μαζί (π.χ. σκληρό/επεξεργαστή/μητρική/) και τότε. ε, μάλλον θα χρειαστεί να κόψεις το κάπνισμα για πολύ καιρό αν θες να έχεις υπολογιστή που να δουλεύει!
george_o/c Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Κοίτα, αν το δεις από οικονομικής πλευράς, υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα: 1) Ή ακολουθείς κάποια από τις συμβουλές του george_o/c, τα σκας, παίρνεις κάποιο ποιοτικό τροφοδοτικό και ξενοιάζεις - άσε που θα κόψεις και το κάπνισμα για 3 εβδομάδες! (ορίστε, η ενασχόληση με τους υπολογιστές οφελεί στην υγεία!) 2) Παίρνεις κάποιο μέτριο τροφοδοτικό και προσεύχεσαι να μην κάνει κανα τσαφ! και καεί! Και το να καεί πάει και έρχεται. Το θέμα είναι αν καεί να μην πάρει και τίποτα άλλο μαζί (π.χ. σκληρό/επεξεργαστή/μητρική/) και τότε. ε, μάλλον θα χρειαστεί να κόψεις το κάπνισμα για πολύ καιρό αν θες να έχεις υπολογιστή που να δουλεύει! LOL totally nice dude Αυτό του είπα και εγώ για το 1. Όσο για το 2 που λες συμφωνώ :-D:-D
liopyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 αυτό ακριβώς σκέφτομαι και αλλάζω τροφοδοτικό σχεδόν κάθε χρόνο, maximum 2. το σύστημα είναι καινούριο, 3 χρονάκια εγγύηση, αμα κάνει τσαφ, θα μου το αλλάξουν, το θέμα είναι ότι θα κλαίω ότι έχω στο σκληρο. εν τω μεταξύ, επειδή το τροφοδοτικό που είχα μέχρι τώρα ήταν 20 pin, και δεν ταιριάζει στην κανουρια motherboard, έχω βάλει επάνω ένα 420w αγνώστου ταυτότητος και κατάστασης, (μου το έδωσαν τζάμπα δηλαδη), και έχω την εντύπωση ότι δεν πολυανταποκρίνεται στις περιστάσεις.
liopyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 μία γνώμη για αυτο? --> http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=904058 (είμαι πολύ συγκινημένος που έγινα senior member, την περίμενα πολύ καιρο αυτήν την στιγμή. μαμά φτιάξε γλυκά να κεράσουμε τον κοσμο)!
Shineboy Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 liopyr το pc σου στο maximum (π.χ gaming) θελει 315Watt περιπου (313W μου το εβγαλε το psu calculator http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine που σημαινει οτι με 400W ΕΠΩΝΥΜΟ (αρα και αξιοπιστο) τροφοδοτικο εισαι καλυμμενος, αρκει να δινει πανω απο 20Α στη 12αρα (καλυτερα 25Α θα λεγα). Αυτα με τη σκεψη οτι ΔΕΝ θα κανεις o/c για να δωσεις παραπανω ρευμα στη cpu διαφορετικα δεν ισχυουν. Οποτε αν το τροφοδοτικο που εχεις καλυπτει αυτες τις προδιαγραφες εισαι ΟΚ αλλιως μαζεψε λιγα χρηματα ακομα και παρε κατι καλο και για αργοτερα, αν παλι βιαζεσαι τοσο πολυ που δεν παει αλλο κοψε το καπνισμα και με 70ευρώ παρε αυτο http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700102 ή αυτο http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700143 και τα 2 ειναι καλα τροφοδοτικα το 1ο (seasonic) ειναι πιο ησυχο αλλα αν ο θορυβος δε σε νοιαζει το 2ο (HEROICHI) για 10 ευρω παραπανω ειναι πιο δυνατο (500W) και θα εισαι μια χαρα για οσο καιρο δεν αλλαξεις συνθεση ή δεν κανεις o/c νομιζω και ο candyman θα συμφωνησει μαζι μου
liopyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 βασικά είναι θέμα χρόνου να κάνω ο/c στην cpu, μόλις πάρω μία καλύτερη ψύκτρα. αυτό που εχω στο προηγούμενο post, μου φαίνεται καλή λύση στα 60 ε. είναι επώνυμο, έχει 3 χρόνια εγγύηση,είναι και 535w (έτσι λέει τουλάχιστον), βγάζει 22Α στην +12 και είναι και διαθέσιμο στο πλαίσιο που πήρα τηλ. (θα γλυτώσω και 10ε = 3 καπνούς και 2 χαρτάκια)
Candyman® Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Για να μην το κουράζουμε, ΔΕΝ αγοράζουμε τροφοδοτικά που δεν είναι μια από τις παρακάτω μάρκες (για ελληνική αγορά μιλάω): Heroichi, Seasonic & Corsair, Etasis, Silverstone, και κανα-δυο συγκεκριμένα Enermax. Επίσης αξίζει η σειρά Toughpower της Thermaltake, και μόνο αυτή! TR2 & Purepower is out of the list! Επίσης τα νέα μοντέλα της OCZ αξίζουν προσοχής καθώς και κανα-δυό Zalman. Γενικά: 1. ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ" ΤΟ PC, ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ PC. 2. ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 70 ΕΥΡΩ! (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΡΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ WATTAGE ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ) 3. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ: TAGAN, ENERMAX NOISETAKER I & II, ANTEC 4. ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ: CHIEFTEC, LEVICOM, QTEC. 5. ΤΟ ΝΑ "ΚΟΒΟΥΜΕ" ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Υ.Γ. Για τo PSU που προτείνεις (Enermax FMA2 535w DXX) δεν έχω άποψη καθώς δεν μπορώ να βρω review και κυρίως φωτογραφίες του εσωτερικού του και των εξαρτημάτων του, στο νετ. Υπάρχει μόνο για το παλαιότερο Enermax FMA 535 το οποίο ήταν καλούτσικο (με λίγο χαμηλή απόδοση στην 3.3v τάση μόνο).
tmjuju Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 8a sumfwvisw me tov Candyman® kai 8a proteivw prosopika to http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700493 (THERMALTAKE W0105 TOUGHPOWER 700W) Ta a3izei ta lefta tou
Candyman® Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2007 Ta a3izei ta lefta tou tmjuju, και με το παραπάνω! Αυτό έχω κι εγώ, σε σύστημα που φοράει τα εξής: AMD Dual core Opteron 165 MSI K8N-F SLi 2gb Ram DDR400 (2x1gb Kingston) 2 x 160gb HDD's (1x Seagate & 1x WD) 2x Asus 7600gs 512mb (ναι σε sli) 2x DVD Rom players Nec DVD/RW Creative SB Live Audigy 3x80mm fans 1 Thermaltake Tidewater plus (watercooling kit for SLI) Τάσεις εξόδου: 12v: 12,40v 5v: 4.99v 3.3v: 3,26v Αν εξαιρέσεις την ελαφρώς κάτω 3.3 (συμβαίνει αυτό στα multiple rail PSU's) κατά τα άλλα. μια χαρά. Όχι ότι οι τάσεις εξόδου δείχνουν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά (το πιο σημαντικό) είναι πως δεν έχω fluctuation καθόλου. Αυτες οι τάσεις μένουν σταθερές ότι και να γίνεται, και αυτό έχει περισσότερο σημασία από ένα "ξερό" αριθμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.