Προς το περιεχόμενο

Λάθος επιλογή σχολης..υπάρχει λύση??

PeTpEt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hello insomnia..δεν ξέρω αν ειμαι offtopic..αν ναι..ξέρουν τι να κάνουν οι admin.. :-)

θα μπω γρήγορα στο θέμα..

είμαι σπουδαστής ηλεκτρολογίας στο τει λάρισας..

και μένουν 5 μαθήματα για το πτυχίο..

βεβαια δεν με ενδιαφέρει ακριβώς αυτός ο κλάδος σπουδών..

ασχολούμαι με προγραμματισμό και δίκτυα εδώ και καιρό..

και θέλω να κάνω ένα μεταπτυχιακό πάνω σε αυτά..(entos kai ektos elladas)

από ότι κατάλαβα δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο..με το πτυχίο που θα έχω..(τει ηλεκτρολογιας)

αν και όλοι μου οι βαθμοί στα μαθήματα προγραμματισμού είναι 10ria..(basic plc μικροϋπολογιστές)

Δεν ξέρω ακόμα και τον χρόνο που θα τελειώσω το τει..χρωστάω 5 μαθήματα που μπορεί να με καθυστερήσουν 1-2-3 εξάμηνα ακόμα

Oποτε λέω να ξεκινήσω τον σεπτέμβρη καινούριες σπουδές και σύγχρονος να δινω και στις επόμενες εξεταστικές τα 5 που μένουν..(Βιαζομε να μορφοθω.. :-D )

η πρώτη μου σκέψη είναι να ξεκινήσω από την αρχή σπουδές πάνω στο αντικείμενο..

στην αγγλία..αλλα η ιδέα του να φύγω από την ελλάδα για 4 χρονια και να τελειώσω τις σπουδές μου στα 27..(είμαι ήδη 23)δεν μου φαίνεται η καλύτερη..:-?

Οποτε ψάχνω για κάτι εδώ στην ελλάδα..

οι επιλογές είναι οι έξεις..

1)καποιο κολέγιο(π.χ IST)

2)καποιο Ι.Ε.Κ..(αξίζει??)

3)διαφορα σεμινάρια (p.x cisco , πιστοποίηση ccna,ccnp και πάει λέγοντας..)

με ενδιαφέρουν σπουδές πάνω στον προγραμματισμό στις ασφάλειες δικτύων και τα λειτουργικά συστήματα

θα ήθελα να ρωτήσω..

1)γίνετε να με δεχτεί κάποιο αει για μεταπτυχιακό και να σπουδάσω πάνω σε αυτά??(me to ptixio tis ilektrologias??)

αν όχι..

2)ποιο είναι το καλύτερο κολέγιο??

3)ποιο είναι το καλύτερο ιεκ??

4) ποια είναι τα καλύτερα σεμινάρια??:neutral:

τι προτείνεται από τα 3?

αν κάποιος είναι μέσα στα πράγματα και νομίζει ότι μπορεί να με βοηθήσει να διαλέξω κάτι που θα με βοηθήσει και επαγγελματικά αλλα και να έχει πραγματικά ενδιαφέρον..ας απαντήσει.. :) :) :roll:

Δημοσ.
(Βιαζομε να μορφοθω.. :-D )

πάρε ένα ορθογραφικό λεξικό :-D :-D

1)γίνετε να με δεχτεί κάποιο αει για μεταπτυχιακό και να σπουδάσω πάνω σε αυτά??(me to ptixio tis ilektrologias??)

αν όχι..

2)ποιο είναι το καλύτερο κολέγιο??

3)ποιο είναι το καλύτερο ιεκ??

4) ποια είναι τα καλύτερα σεμινάρια??:neutral:

τι προτείνεται από τα 3?

αν κάποιος είναι μέσα στα πράγματα και νομίζει ότι μπορεί να με βοηθήσει να διαλέξω κάτι που θα με βοηθήσει και επαγγελματικά αλλα και να έχει πραγματικά ενδιαφέρον..ας απαντήσει.. :) :) :roll:

1) πολλά μεταπτυχιακά χρειάζονται εξετάσεις για να σε πάρουν οπότε μπορεί ο καθένας να δηλώσει συμμετοχή ανεξαρτήτως πρώτου πτυχίου απλώς θα πρέπει να διαβάσεις μόνος σου πριν δώσεις

4) καλύτερα μεταπτυχιακό (έστω και σε ιδιωτικό ή ξένο πανεπιστήμιο) γιατί προχωράς σε παραπάνω επίπεδο ενώ το ιεκ είναι κατώτερο από το πτυχίο του τει

Δημοσ.

Ας θεωρήσουμε ότι το έχεις ήδη το 1ο σου πτυχίο. Και φυσικά δεν θέλεις να σταματήσεις εκεί. Απ' ότι ξέρω με το πτυχίο σου μπορείς να διεκδικήσεις θέση σε πολλά σχετικά -θετικών επιστημών εννοώ- μεταπτυχιακά προγράμματα. Απ' ότι είδα το ΤΕΙ Λάρισσας στο τμήμα πληροφορικής της σχολής σου έχει μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Πιστεύω ότι αυτό είναι το "κοντινότερο" στις σπουδές σου και επιπλέον οι συστατικές που θα λάβεις απο τους καθηγητές σου θα είναι πιο "ισχυρές". Μάλιστα αν "κάνεις ταμείο" τα προ πτυχίου μαθήματα που έχεις περάσει εσύ και αυτά του αντίστοιχου προγραμματος πληροφορικής θα διαπιστώσεις ότι ίσως είναι το πολύ 2-3 εξάμηνα πρόσθετα μαθήματα -υποπτεύομαι ότι 1 τουλάχιστον εξάμηνο θα στο ζητήσουν ακόμα και στο μεταπτυχιακό οπότε με 1-2 ακόμη τσιμπάς 2ο πτυχίο αν βέβαια είσαι πτυχιοθήρας-.

Αυτά σαν πρώτες σκέψεις. Θεωρώ αυτό το θέμα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και θα πρότεινα να ακολουθήσουν σκέψεις όσο το δυνατόν περισσότερων φίλων.

Δημοσ.

σιγουρα οχι ιεκ κολλεγια σεμιναρια(πλακα μας κανεις?) μπορεις να δοκιμασεις για μεταπτυχιακο σε καποια σχολη ΑΕΙ, εδω εχω ακουσει για κοπελες απο ΤΕΙ αισθητικης να κανουν αιτηση στο φυσικο για μεταπτυχιακο πανω σε lazer!!!!!!!(μπερδεψαν μαλλον τις αποτριχωσεις Lazer)το να δωσεις κατατακτηριες για μηχανικος Η/Υ σου πεφτει λιγο βαρυ? σκεψου το εχει και μια σχολη στην κρητη επιστημη υπολογιστων 4 χρονακια) μπορεις να δοκιμασεις και την τυχη σου στο εξωτερικο

Δημοσ.

χάχα δηλαδή να υποθέσω ότι έκανα μονο ένα ορθογραφικό λάθος σε τόσο μεγάλο κείμενο??πσσσσ ..λες να ασχοληθώ με φιλολογία??

έχεις δίκιο για το μεταπτυχιακό..όμως έχω 1 χρόνο το λιγότερο για να τελειώσω το τει..(5 μαθήματα δεν μας τα χαρίζουν..και εγώ δεν έχω καθόλου όρεξη να διαβάζω ηλεκτρικές μηχανές) :-(

όλον αυτόν τον χρόνο 1-2 χρονια έλεγα να πάρο μια πιστοποίηση τουλάχιστον..

η οποια θα με βοηθήσει και για το master μου..

μιας και είμαι ηλεκτρολόγος δεν θα έχω τις κατάλληλες βάσεις..

οσο ψαχνω βρισκω aρκετα ενδιαφερον τα σεμιναρια της cisco..

εχει παρακολουθησει κανεις??αξιζει τον κοπο??

Δημοσ.

με προλάβατε..

μάλλον λέτε ότι δεν αξίζει τον κόπο..

το μεταπτυχιακό είναι μονόδρομος λέτε e??

οποτε πρέπει να διαβάσω μηχανές και να παρακαλάω καθηγητές για να έρθει το πτυχίο όσο ποιο γρήγορα..

βεβαια και η επιλογή μεταπτυχιακού δεν θα είναι και τόσο εύκολη..πχ για security network ποια σχολη θα είχε το κατάλληλο μεταπτυχιακό??

Δημοσ.

Εγώ παίρνω το πτυχίο και πηγαίνω για Cisco.

Βέβαια οτι πληρωνεις παιρνεις (ειναι τσιμπημενες οι τιμες)αλλά αν είσαι πραγματικά καλός δεν θα σε χαλάσει έτσι...?

απευθύνσου στην cisco hellas

εδω ενα related link check it out :http://www.cisco.com/global/GR/nap/nap_home.shtml

Δημοσ.
χω ακουσει για κοπελες απο ΤΕΙ αισθητικης να κανουν αιτηση στο φυσικο για μεταπτυχιακο πανω σε lazer

:mrgreen: :mrgreen: Πω πω θα θελα να μαι κοντά τους όταν πήγαιαν να δουν το πρώτο μάθημα:o

Τώρα

Oποτε λέω να ξεκινήσω τον σεπτέμβρη καινούριες σπουδές και σύγχρονος να δινω και στις επόμενες εξεταστικές τα 5 που μένουν..

Στην Αγγλιά νομιζω σε κάποια ιδρύματα σε δέχονται αν χρωστάς μέχρι και 4 με την προυπόθεση να τα τελειώσεις πριν τελειώσεις το master.

οσο ψαχνω βρισκω aρκετα ενδιαφερον τα σεμιναρια της cisco

Ενννοείται αλλά θέλουν διάβασμα που το ρίχνεις και μόνος σου.Παίρνεις δυο router και παιζεις

Τώρα για security network για Σάμο θα σου λεγα

Δημοσ.

Ενας γνωστος μου που τελείωσε Ηλεκτρονική στο ΤΕΙΘ έκανε τα χαρτιά του κ τον δέχτηκαν στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας για μεταπτυχιακό στην "εφαρμοσμένη πληροφορική" (είναι βέβαια 6000+ευρώ τα δίδακτρα!).

Τωρα αν και δεν είναι αυτό ακριβώς που θέλεις(εχει περισσότερο σχέση με οικονομικά) , ψάξτο http://www.uom.gr/index.php?tmima=104&categorymenu=3

στην τελική μπορεί να σου κάνει.

Δημοσ.

Το CCNA είναι ένα πολύ καλό προσόν & μαθαίνεις πολλά πράγματα αν πράγματι σε ενδιαφέρουν τα δίκτυα (μην ξεχνάς ότι η Cisco είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο). Σίγουρα αυτό το χαρτί θα μετρήσει ιδιαίτερα θετικά στο βιογραφικό σου είτε για το μεταπτυχιακό σου είτε στην αγορά εργασίας. Τα δίδακτρα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και οι απαιτήσεις αρκετά υψηλές αλλά κατά την γνώμη μου, αξίζει.

Δημοσ.

+φωνω!

αλλα να ξέρεις οτι το Ccna δεν μετράει στο βιογραφικό σου για να σε δεχθούν σε μεταπτυχιακό!(επειδή σε λίγες μέρες θα δώσω για Ccna ρώτησα).

δυστυχώς για την ελλάδα μετράει πολύ το "μεσον" στα μεταπτυχιακά κ μιας κ είσαι κ απο τει(κ εγώ απο τει ειμαι) τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα(πχ απθ).

Δημοσ.
Ενας γνωστος μου που τελείωσε Ηλεκτρονική στο ΤΕΙΘ έκανε τα χαρτιά του κ τον δέχτηκαν στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας για μεταπτυχιακό στην "εφαρμοσμένη πληροφορική" (είναι βέβαια 6000+ευρώ τα δίδακτρα!).

Τωρα αν και δεν είναι αυτό ακριβώς που θέλεις(εχει περισσότερο σχέση με οικονομικά) , ψάξτο http://www.uom.gr/index.php?tmima=104&categorymenu=3

στην τελική μπορεί να σου κάνει.

Πολύ ωραίο φαίνεται το πρόγραμμα σπουδών του!

Για να το έχω στα υπόψιν.

Ο γνωστός σου αυτός τι σου έχει πει, ποιές οι εμπειρίες του κ πως του φαίνεται γενικά? Αξίζει τον κόπο, τα λεφτά κ το πολύ διάβασμα που προφανώς θα χρειάζεται?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

γενικά μου είπε οτι είναι πολύ ευχαριστημένος!

ειδικά αν είσαι απο άλλη σχολή(εκτος πληροφορικής) θα μείνεις ικανοποιημένος νομίζω.απλά έχει πιο πολύ σχέση με οικονομικό τομέα.

δεν ξέρω βέβαια τι παίζει με το επίπεδο αλλα ξέρω οτι πολλοί καθηγητές του μεταπτυχιακού κάνουν μάθημα κ στο τειθ-τμήμα πληροφορικής(πχ δερβος) κ άν κρίνω απ'αυτούς τότε αξίζει πραγματικά.αλλα ψάξτο καλύτερα κ μόνος σου(μη φας ξενέρωμα στο τέλος)!

αυτά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...