Προς το περιεχόμενο

ADSL σε PSTN και μειωση παγιου ΟΤΕ

zvarthangalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δυο αριθμους τηλεφωνου PSTN και λογικα πληρωνω δυο παγια στον ΟΤΕ

ομως τωρα που εχω ADSL (αλο ενα παγιο) θελω να τα μειωσω καταρργωντας τον ενα αριθμο,

ελα ομως που χρειαζομαι και τους δυο! θελλω αν γνωριζεται να μου πειτε αν υπαρχουν ενναλακτικοι τροποι ωστε να γλιτωσω το παγιο του ενος αριθμου?

εχω ακουσει πως με ISDN εχεις 4 αριθμους με 1 παγιο απλα ανεβαινει το κοστος παραπανω αναλογα με τους αριθμους που θα ενεργοποιησης.Σας ευχαριστω.

Δημοσ.

αν τύχει και δεν το γνωρίζει κανείς να σου πέι, πάρε το 134 (χωρίς χρέωση). Θα μου πείς "χαίρω πολύ, αυτό το ήξερα και μόνος μου" αλλά είναι και η πιο αξιόπιστη πηγή μιας και αυτά συχνά αλλάζουν

Δημοσ.

Πέρνα σε ISDN .

Τέτοιο έχω και εγώ. Πληρώνεις κάτι λίγο για να έχεις ένα 2 αριθμό ( msn ).

Ρώτα πάντως λεπτομέρειες στον ΟΤΕ γιατί δεν ξέρω με το ADSL αν πας από PSTN σε ISDN τι γίνεται.

Τελικά πήγαινε καλύτερα στον ΟΤΕ και ρώτα τα πάντα.

Δημοσ.

Σε ότι αφορά τα διαδικαστικά καλύτερα ρώτα στον ΟΤΕ όπως είπαν και τα παιδιά πριν. Στην περίπτωση ασφαλώς που έχεις ADSL από ISP εκτός Otenet τα πράγματα υποθέτω περιπλέκονται αρκετά. Και είναι κατι που μου έχουν πει ότι γίνεται, η μεταφορά του αριθμού του δεύτερου PSTN σαν MSN στο ISDN. Σε κάθε περίπτωση γλυτώνεις αρκετά λεφτά. Από 2 χ σχεδόν 15 ευρώ που είναι τα πάγια του PSTN πας στα σχεδόν 19 ευρώ που είναι το πάγιο του ISDN. Και με επιβάρυνση 1.8 ευρώ παίρνεις το multiISDN που είναι 3 εξτρά MSN και γλυτώνεις και το τέλος μετατροπής από PSTN σε ISDN που είναι περίπου 17.5 ευρώ. Το ένα από τα δύο μειονέκτημα είναι ότι αν πάθει κάτι τον netmod μένεις χωρίς τηλέφωνο(μικρή πιθανότητα θα μου πείτε αλλά το έχω πάθει και σε ημέρα παιδικού πάρτι που περίμενα τηλέφωνα από όλους τους γονείς των συμμαθητών του γιού μου για το πως θα έρθουν Merfy rulezzzz δηλαδή). Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να αλλάζεις ISP χωρίς να ξεμένεις από ADSL(σκέψου ότι τώρα μπορείς να έχεις κάνει την αίτηση ενεργοποίησης στην δεύτερη γραμμή ένα μήνα πριν λήξει η πρώτη οπότε δεν ξεμένεις). Ίσως το ποιό βολικό για εσένα ανάλογα βέβαια και με το πότε τελειώνει η ADSL σύνδεση σου(αν έχεις αορίστου δεν το συζητώ τα πράγματα είναι πολύ εύκολα) είναι να μετατρέψεις την μία γραμμή σε ISDN να κάνεις νέα αίτηση για ADSL όταν πλησιάζει να λήξει η προηγούμενη και μετά να διακόψεις την άλλη PSTN με ταυτόχρονη φορητότητα του αριθμού σε MSN. Τα πλεονεκτήματα εκτός από το χαμηλότερο πάγιο είναι μάλλον καλύτερη ποιότητα επικοινωνίας, αναγνώριση κλήσεων χωρίς εξτρά χρέωση, τριμερή συνομιλία(conference με τρείς ομιλητές δηλαδή) και ένα κάρο άλλες δυνατότητες που έχουν οι ISDN(τα οποία συνήθως ξέρουμε ότι υπάρχουν αλλά δεν μπαίνουμε στον κόπο να ψάξουμε πως γίνεται η χρήση τους τις περισσότερες φορές :)).

Σε ότι αφορά τις τιμές και τις δυνατότητες πάνω στο τηλεφωνικό κομμάτι που αφορά τον ΟΤΕ μπορείς να ενημερωθείς και από το http://www.oteshop.gr.

Δημοσ.

38 ? το διμηνο τα παγια του ΟΤΕ,για διπλη γραμμη isdn,χωρια το παγιο του adsl.

Καμια σχεση το netmod με την γραμμη adsl.Σε περιπτωση βλαβης η adsl δουλευει κανονικα.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να ψάξεις και λίγο το i call της Altec. Έχει κάποια υπηρεσία που σου δίνει virtual ψηφιακο αριθμό με χρέωση 1Ε/μήνα.

Δημοσ.
τα θερμα μου ευχαριστω SV1EOD με καλυπσες απολυτα.

Δεν κάνει τίποτα, κάποια στιγμή θα βοηθήσεις και εσύ κάποιον άλλο, κάποιος άλλος θα βοηθήσει εμένα και πατσίσαμε :).

Όταν μάθεις για τα διαδικαστικά γράψε αν θες εδώ πέρα για να μάθουμε και εμείς περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημοσ.
Εγώ θα σου πρότεινα να ψάξεις και λίγο το i call της Altec. Έχει κάποια υπηρεσία που σου δίνει virtual ψηφιακο αριθμό με χρέωση 1Ε/μήνα.

Αν βολεύεσαι και με μία καθαρή PSTN η παραπάνω πρόταση είναι καλή λύση. Εναλλακτικά υπάρχει και το evoice της HOL που σου δίνει ένα τηλεφωνικό νούμερο μέσω ADSL(Voip δηλαδή) με αριθμοδότηση από 213. χωρίς ούτε το 1 ευρώ της ACN(πληρώνεις μόνο τις μονάδες για τις κλήσεις που κάνεις). Με την φορητότητα του ΟΤΕ PSTN αριθμού που ήδη έχεις δεν ξέρω τι παίζει όμως. Απλά θα πρέπει να έχεις ένα modem-router με υποδοχές για τηλέφωνο π.χ. τα fritzboxFon, fritzbox 5050, 7050, 7140, 7170 και αρκετά άλλα από άλλες μάρκες ή κάποιο dedicated VOIP adapter(ψάξε π.χ. στην κατηγορία δικυακά->voip του eshop και σε άλλα μαγαζιά).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...